Velikost fendrů

Různá témata kolem ovládání lodě a bezpečnosti plavby

Moderátoři: MARIS, vilma, Pepa

geus
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 40

Příspěvekod geus » stř lis 10, 2010 10:31 pm

Tak to je něco jakp Neváhej a Toč nebo pleť a nezamotej já to zkoušel kdyby mě pak z toho manželka vevymotala tak jse v tom ještě dnes zamotanej. Pak jsem chtěl obpléct pneumatiku a po čtvrtině motání jsem zjistil,že to také není lehké jo když člověk prokoukne ten fígl tak už je to brnkačka. Já vím ,že to tam pletl,ale nikdy jsem se k němu nedostal asi proto,že je už v důchodu. Ale když vidím ty ceny v Anglii tak zde to levnější nebude je to sice divné ale po mě chtěli v těch Klecanech 2200kč za buml 60cm průměr 22cm a v Anglii je to za půlku i méně. A mě se gumové rozhodně nehodí to je jak pěst na voko.Já měl ty pletené na Labakanu a když jsem přijel do Prahy tak se mi chtělo brečet v jakém byly stavu a to byly nové.
Sullaco
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 14

Příspěvekod Sullaco » ned lis 14, 2010 9:53 am

geus píše:No dávat na fendry ještě pytle to není zrovna moc estetické navíc z gumovýho bumlu čmouhu jen tak neudělám. A co velice oblíbené pneumatiky ty jsou nejlepší jsou zadarmo a jen tak se nezničí je pravda někdy je taky používáááám.

Nezlob se Geusi, ale tys moje fendry viděl, že píšeš, že to není zrovna moc estetické? Tak se přijeď někdy podívat, moje fendry jsou naopak jeden jako druhý, v krásném tmavěmodrém těsném omyvatelném potahu. A kdybys ke mě přirazil s tvojí estetickou pneumatikou, tak bych teda rozhodně nadšený nebyl. I když mám dle tvého tvrzení jen nekvalitní jebku Bayliner.

Jinak takhle to nějak vypdaá, když to člověk chce koupit v krámě, nechal jsem si to ale udělat hezčí. http://www.marine-eshop.cz/eshop/potah- ... 35680.html
Sullaco
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Příspěvekod Sullaco » ned lis 14, 2010 9:56 am

TashonkaWitko píše:Mě osobně se "ponožky" - obaly (naschvál neříkám "pytle") na fendry líbí ... pokud jsem je někde na lodi viděl, byly většinou sladěny s lodí, lany atd ... vím, že z praktického hlediska je to blbost, ale mě se to líbí - na svoji loď a na své fendry bych "ponožky" určitě dal. Asi bych si je ale nevyráběl sám z nějakého hadru, ale koupil je. Objevil jsem na netu firmu co nabízí 5m roli - nastříháte si to sami ... http://www.fender-socks.co.uk/

Stačí koupit tmavě modrý šusťák, nechat sešít těsný válec přímo na míru fendru a na každé straně zašít na stažení gumu. Až půjdu do garáže, tak ti to vyfotím.
geus
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod geus » ned lis 14, 2010 12:26 pm

No já spíše nevidím důvod proč na gumuvý buml který je omyvatelný, klouže a nedělá čmouhy navlíkat šprcku. pokud vezmu loď buml loď tak tam neni co zničit jedidě nekde vo beton nebo v komorách.Ale vod toho jsou jinak pneumatiky se úoužívají a to velmi často a na nějakých lodí jsou i pěkné. Jinak já bych asi na bajlajner nikdy nepřirážel ať s bumlem či bez riskovyt,že z tohu budou trsátka se mi nechce.A jinak když přirážím k jiné lodi dávám velké balény a ještě hadrovej buml. Ale k věci buml je spotřební věc jako třeba destičky na voze po opotřebení se jednoduše vymění alo to je každého věc či si šprcu dá nebo ne myslím,že 95% lidí ne
Sullaco
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Příspěvekod Sullaco » ned lis 14, 2010 12:55 pm

Někdo to chce mít třeba hezký víš a navíc to ještě líp klouže jak ta guma. Jinak k mojemu Baylinerovi se ani nepřibližuj, protože to je taková jebka, že stačí fouknout a už praská laminát. Ach jo :roll: Díky moc!
Jirka_TEC_Tce
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 28
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Jirka_TEC_Tce » ned lis 14, 2010 4:26 pm

Zdravím Vás. Tak odpověď na mojí původní otázku mi dal bývalý majitel lodi, když jsem se u něho stavěl. Podal mi tašku se 4 kousky nových fendrů a lanem. Jsou cca 140 mm průměr a 450 mm dlouhé. Ještě 2 přikoupím a pak už jen záchranný kruh a měl bych mít vše........
Pěkný zbytek neděle Jirka
Libor
bez hodnocení
Reputace: 191
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » úte úno 01, 2011 5:22 pm

Felixi a dával jsi něco dovnitř?

Dnes jsem záhledl toto: je cca 4 minuta
[youtube]http://www.youtube.com/user/romanptacek#p/a/u/1/9OefmbaU6zY[/youtube]
http://www.youtube.com/user/romanptacek ... OefmbaU6zY

Uvažuji nad tím. Je někde k dispozici nějaký návod? Nemá někdo?
david
moderátor
Reputace: 234

Příspěvekod david » úte úno 01, 2011 5:29 pm

je to krásný, tradiční a na malou loď děsně nepraktický. nabírá to moc vody, bordelu a kamení ze zdí. navíc dost těžký.
captain65
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 0
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod captain65 » úte úno 01, 2011 6:39 pm

Souhlasím s Davidem, krásný a nepraktický. Ale je to určené na výtlačné lodě a tak váha moc nevadí. Ale chtěl bych to umět, tak jestli bude návod, sem s ním.
geus
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod geus » stř úno 02, 2011 5:56 pm

No já je mám jedna cesta do Prahy a byly jak prase. to je jejich nevýhoda oni se také na každou loď nehodí. V jednom jsem měl korek v těch ostatních nevím co je. Jak jsem koukal nejlevněji vyjdou v Anglii asi.Také hledám kde je ještě dokoupit
shooter
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 8

Příspěvekod shooter » čtv úno 03, 2011 11:06 am

Ahoj
Ja kdyz jsem si byl pro lodičku v Berlině tak tam měly na vsech molech gumy zašity v modrejch koženkovejch futrálech a vypadalo to dobře a bez šmouhy ;)
Šutrák
Ave
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 1

Příspěvekod Ave » čtv úno 03, 2011 12:28 pm

Gargi
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Gargi » ned úno 13, 2011 8:17 pm

Ty pletený fendry moooc chci, ale na malou loď na špinavé Vltavě jsou podle mne težko použitelné - jsou jako magnet na bordel z řeky...
Mám zatim na dřevěnce gumový a ošklivý a tak to celkem řešim - stydim se... :oops:
Proto jsem si v Libštátě hned všimnul, že i taková vymazlená nádherná Sayonara používá modré "hrůzy"

Obrázek

http://www.sysayonara.cz/
captain65
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Kontaktovat uživatele:

Re: Velikost fendrů

Příspěvekod captain65 » čtv pro 13, 2018 9:26 pm

Dříve zde diskutované gumové odrazníky vypadají takto.. jak je na obrázcích. Nedělají čmouhy a nemalují. Takže obavy byly zbytečné.. Myslím vypadají na lodi výborně.
Přílohy
20180920_161901.jpg
20181130_172738.jpg
20181130_105911.jpg
david
moderátor

Příspěvekod david » čtv pro 13, 2018 10:02 pm

Mám podobné, z Pe. U hladké zdi ok, v komoře obložené kameny se oškubou razdva. Doporučuji přes ně klasické fendry.
captain65
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod captain65 » čtv pro 13, 2018 10:11 pm

david píše:Mám podobné, z Pe. U hladké zdi ok, v komoře obložené kameny se oškubou razdva. Doporučuji přes ně klasické fendry.

JJ není to asi úplně guma, resp. tak nesmrdí, S fendry samozřejmě počítám. Teď brzy budu kupovat 2-3 kulatý kolem 400mm průměr a 4 -6 válcové kolem 220 mm průměr. Chtěl bych oranžové, ty jsem našel ale zatím jenom kulaté. Tak hledám..
JaOCZ
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 110
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod JaOCZ » pon pro 17, 2018 9:58 pm

Pletene fendry vlastni vyroby na Vltave mam, neni s nimi v zasade problem. Jen mi na nich obcas vyrostou nejake houby :))))

Tak postrikam savem a jsou zase ciste

H.

Sent from my iPhone using Tapatalk
JaOCZ
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 110
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod JaOCZ » pon pro 17, 2018 10:02 pm

Taky na ukazku.

Ty vpravo jsou plneny korkovymi spunty od vina

Obrázek

Sent from my iPhone using Tapatalk
geus
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod geus » úte pro 18, 2018 10:58 am

Mam je take asi 12 kusu jsou hezke to je jedina jejich vyhoda. V komorach je ani nepouzivam jsou jak prase. A ty velke jsou dost tezke kdyz se nacucaji min 10 az 15 kg
Lubos01
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Lubos01 » úte pro 18, 2018 6:24 pm

A nedá se to pak vyprat třeba v pračce nebo jak se to čistí?
david
moderátor

Příspěvekod david » úte pro 18, 2018 11:03 pm

Wapkou.
Pavel-Sulc
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 235
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Pavel-Sulc » stř pro 19, 2018 6:17 pm

Velikost fendru je závislá na tom, kde se plavíš a jak vypadají boky Tvé lodě.
Gumové "fendrové" profily, jako se tu diskutují na hliníkovém motoráku jsou praktické pro majitele motoráku ale děs pro ostatní lodě vedle.
Gumový profil tlačí na válcový fender v přímce napříč a vlastně ho jaksi přeštípne. Fendr je měkký a má lešet na boku lodi velkou plochou.
My máme na nší lodi 11 x 3,2 klasické válcové fendry, 8 kusů 25 x 80 cm.
Fendry máme v látkovém obalu, který chrání hlavně loď před poškrábáním. Látka se bez problémů na podzim vypere a plastový fendr otře.
Pletené fenry jsou krásná ozdoba do obýváku nebo na terasu, ale na loď nepatří. Jejich povrch je ostrý a loď poškrábe.
Na naší loď by jsi se s nima přivázat nesměl... dali bychom mezi lodě svoje fendry.
Fenderskydd.jpg
Fenderskydd.jpg (13.54 KiB) Zobrazeno 8686 x

Zpět na