DRUHÝ KURZ JACHTINGU NAŠEHO PORTÁLU

Setkání, regaty, výstavy a akce pořádané v souvislosti s jachtingem

Moderátoři: MARIS, vilma, Pepa

AdsBot [Google]
Reputace: 0

Re: DRUHÝ KURZ JACHTINGU NAŠEHO PORTÁLU

Příspěvekod AdsBot [Google] » úte úno 08, 2011 1:22 pm

Libor píše:.......
1. Kurz je určen pro osobu starší 16 let, která nikdy nebyla na žádném kurzu jachtingu, není aktivním závodním jachtařem, nikdy se neplavila na námořní jachtě na moři, nebo ve vnitrozemí.
.......

Co je prosím myšleno "námořní jachtou"? Nikdy jsem nebyl na kurzu jachtingu, nezávodím, nikdy jsem se neplavil na plachetnici na moři ani ve vnitrozemí. Co se týče plachet, jsem naprostý teoretik a embryo. Dokonce jsem na žádné plachetnici ještě nestál ani v přístavu. :)

Ale:
mám malý motorový člun, pravidelně se na něm plavím ve vnitrozemí a podél břehu moře, k čemuž mám oprávnění (VMP). To zahrnuje i oprávnění řídit loď s plachtama do 80 metrů, které jsem získal složením pouze teoretické zkoušky na SPS po samostudiu. ;)

Mohu i já pomýšlet na podání přihlášky do nabízeného kurzu jachtingu, nebo nemohu? :?
lynx
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 418

Příspěvekod lynx » úte úno 08, 2011 1:23 pm

strýček indián píše:... mohly by se plavby zúčastnit Dorotka s Klárkou ? Na moři sice dle svého popisu byly, ale nějak si to neužily, takže se to snad ani nemůže počítat :lol:

Milý TW, začínám Tě podezírat!!!
Jsi Dorotka, nebo Klárka?
:lol:
Tyhle moje pindy prosím smazat. Nechci znevažovat vážně míněné vlákno. Děkuji. P. :)
Naposledy upravil(a) lynx dne úte úno 08, 2011 1:38 pm, celkem upraveno 1 x.
Oja
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Oja » úte úno 08, 2011 1:29 pm

Je 3m dlouhý nafukovací katamarán s malou plachtou považován za jachtu? To je totiž jediná plovoucí věc s plachtou, na které jsem jel na vnitrozemské vodě.

Oja
Libor
bez hodnocení
Reputace: 191
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » úte úno 08, 2011 1:33 pm

Vy mi teda dáváte. :D

Až na Dorotku s Klárkou byly již všechny tyto dotazy jednou zodpovězeny ve vlákně minulého kurzu, doporučuji přečíst.

Ale jinak rozumíš Moniko dobře, okruhovka není námořní jachta. Můžeš se přihlásit. ;)

Piko neboj, ač to nevypadá je jich stále dost. Minule přes 40... Letos možná méně, ale loď obsadíme a příště můžou být podmínky pozměněné. Letos je to však pevně dané. Tím odpovídím i Jánošíkovi. Pokud by se nikdo nepřihlásil, o čemž si dovolím s úspěchem pochybovat, pak snad.... můžou mít slovenští bratři nějakou protekci a Jánošík obzvlášť.. :lol:
TashonkaWitko
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 8

Příspěvekod TashonkaWitko » úte úno 08, 2011 1:52 pm

lynx píše:Milý TW, začínám Tě podezírat!!!Jsi Dorotka, nebo Klárka? :lol:

Lynxi, jak Te neco takového mohlo vubec jen napadnout :? Smutny pribeh prvni plavby D+K je preci dobre znam vsem pozornym ctenarum. Jediny kdo je tu zna lepe, jsi prece Ty :whist: ;)
windward
moderátor
Reputace: 62

Příspěvekod windward » úte úno 08, 2011 2:17 pm

Oja píše:Je 3m dlouhý nafukovací katamarán s malou plachtou považován za jachtu? To je totiž jediná plovoucí věc s plachtou, na které jsem jel na vnitrozemské vodě.

Oja

Osobne se priklanim k tomu, ze 3m dlouhy nafukovaci katamaran bude spise namorni necky, nez namorni jachta. :) ;)
Oja
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Oja » úte úno 08, 2011 2:21 pm

windward píše:Osobne se priklanim k tomu, ze 3m dlouhy nafukovaci katamaran bude spise namorni necky, nez namorni jachta. :) ;)

Bezva, v tom případě jdu vyplnit a odeslat přihlášku.
Felix
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 152
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Felix » úte úno 08, 2011 2:30 pm

Nechci to Ojovi zkazit, ovšem hlásit se to musí:

podle pitomého českého námořního zákona svými třímetrovými námořními neckami zasáhl do kategorie "námořní/rekreační jachta" (to dle účelu použití) celého půl metru hluboko :lol:
Libor
bez hodnocení
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » úte úno 08, 2011 2:33 pm

Aj Oja, to je problém, jakmile přijde kontrola z námořního úřadu ministerstva, máme po vtákách všichni, (ještě že Felix je tak pohotový a zákona znalý), zvaž to ještou s tvou deklarací "námořní/rekreační jachta".
Zkus to nějak přejmenovat, nebo deklarovat, že jsi to koupil dětem na tržnici za rohem.

Jinak vidím tvou účast bledě... :whist:

Lubore můžeš pomýšlet... ;)
Oja
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Oja » úte úno 08, 2011 2:44 pm

Libor píše:Aj Oja, to je problém, jakmile přijde kontrola z námořního úřadu ministerstva, máme po vtákách všichni, (ještě že Felix je tak pohotový a zákona znalý), zvaž to ještou s tvou deklarací "námořní/rekreační jachta".
Zkus to nějak přejmenovat, nebo deklarovat, že jsi to koupil dětem na tržnici za rohem.

Jinak vidím tvou účast bledě... :whist:

Lubore můžeš pomýšlet... ;)

Tak hoši já nevím, říkáte, že okruhovka je OK. Toto je ještě menší :) Ale budiž, koupil jsem to svým dětem na hraní na dvorku.
mirinekk
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod mirinekk » úte úno 08, 2011 3:08 pm

Libore nemohl bych se prosím taky přihlásit? Třeba jako zásobovací důstojník 8) Vařil bych, pral a dohlížel na pitný režim posádky :mad:
Libor
bez hodnocení
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » úte úno 08, 2011 3:17 pm

O tom já bohužel nerozhoduji ... :hmm: , já bych tě bral. Ovšem pouze do kuchyně jako pomocníka. Jako Alkoholový referent jsi životunebezpečný. :gun:
mirecek
nováček na fóru
nováček na fóru

Příspěvekod mirecek » úte úno 08, 2011 3:48 pm

Mno loď nemam nikdy sem na zadny nestal vmp jsem si udelal ze jsem chtěl loď a na řece natož na moři jsem se neplavil-to bych mohl ne?
Libor
bez hodnocení
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » úte úno 08, 2011 3:51 pm

Jo, mohl... hodně štěstí při losování.
mirinekk
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod mirinekk » úte úno 08, 2011 4:22 pm

Libor píše:O tom já bohužel nerozhoduji ... :hmm: , já bych tě bral. Ovšem pouze do kuchyně jako pomocníka. Jako Alkoholový referent jsi životunebezpečný. :gun:
No jo, co jsem mohl čekat. Na blbou otázku ......... ;) Ale teď vážně. Další super akce. Přeji všem ať se akce vydaří a všichni zúčastnění jsou spokojeni.
Jarda_x
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 2

o losování a o štěstí

Příspěvekod Jarda_x » úte úno 08, 2011 11:12 pm

Podmínky zadání sice splňuji, ale jestli se stane, jak se říkává, že stěstí se unaví a sedne jednou i na vola, to nevím :-)
Naposledy upravil(a) Jarda_x dne čtv úno 10, 2011 8:01 am, celkem upraveno 1 x.
Libor
bez hodnocení
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » stř úno 09, 2011 12:52 pm

Jako draci :D , dorazily první přihlášky.
Počínaje dneškem sem budu dávat a průběžně aktualizovat dle možností, minimálně 1x týdně, seznam přihlášených.

Po formální kontrole byla přijata přihláška od:
  • spuctum
  • Lupin
  • kubac
Jarda_x
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 2

přihlášky

Příspěvekod Jarda_x » čtv úno 10, 2011 8:00 am

Dík, Libore. Zrovna jsem chtěl poslat SZ s prosbou o potvrzení, až dojde moje přihláška a takhle si to budu moci odkontrolovat sám. Nechtěl jsem ti komplikovat život posíláním dopisu doporučeně - dopadá to potom tak, že člověk najde v kastlíku jen oznámení a musí potom běhat na poštu - ale přitom mi na včasném doručení přihlášku záleží.
spuctum
návštěvník fóra
návštěvník fóra

kurz

Příspěvekod spuctum » čtv úno 10, 2011 9:21 am

Jakmile mi došel mail že se to chystá už jsem vyplňoval :o) ,minule mi to nevyšlo tak snad letos. Ani jsem nečekal že to Česká Pošta doručí tak rychle .. Jen pro informaci cca kolik si má člověk celkově připravit penízků kdyby byl vylosován ?
windward
moderátor
Reputace: 62

Příspěvekod windward » čtv úno 10, 2011 10:31 am

Prikladam odpovedi z minula.

Muj odhad pred minulou akci:

windward píše:Dostal jsem otazku, kolik mohou cinit naklady pro ucastniky kurzu.

Neni to jednoducha vec, protoze co kurz, to jina castka. Zkusim to vsak nejak priblizit. Penize jsou dulezite, proto se budeme snazit vse udelat za co nejmene penez. Neplanujeme nocovat v marinach, ackoliv treba budeme z nejakeho duvodu muset. Vetsinou budeme stat na kotve nebo obcas na boji (podle toho, jaky mame plan na pristi den). Stravovani preferuji na lodi. Cesta je pohodlnejsi po dalnici, ale netrvam na tom. Zkratka v otazce penez je vse podrizeno prani posadky.

Na zaklade vseho uvedeneho odhaduji, ze na osobu to vychazi cca na 3-5000,- Kc. Spise bych pro jistotu uvazoval o te vetsi castce. Berte to prosim jako orientacni castku. Kdo pujde ke zkousce, zaplati jeste k tomu 850,- kuna kapitanatu.

Uprimne rikam, ze se uz nemuzu dockat. :)

Skutecna vyse nakladu po akci:

rychnovskyP píše:Zde zasílám finančí rozpis toho co náš KURZ stál přímo nás účastníky.

Cesta.:

4 osoby v autě (HK - PRAHA - BRNO - ZADAR)

1180km délka cesty cca 13hodin
cena cesty byla 1200kč na osobu

Útrata na místě.:

placena za posádku 4 osoby

- 200kuna pobytová taxa
- 111kuna nákup věcí které jsme postrádali po ztrátě prvního vozu ( vody, sůl, cukr...)
- 100kuna + pivo parkování v přístavu Kukljica
- 105kuna nákup věcí potřebných jako např. několik chlubů na delší plavbu, vody, atd...
- 43kuna po úspěšném složení zkoušky občerstvení 1 a 1/2 pizzy
- 100kuna + pivo parkování v přístavu Kukljica
- 160kuna doplatek v restauraci v městečku Kukljica nad rámec poukazu nějaké panáky
- 49EURO parkovné za osobní automobil na 7dní v přístavu

Zkouška na Chorvatském kapitaniátu.:

- 855kuna v přepočtu cca 3000kč stálo složení zkoušky a vystavení průkazu

Případná cena jídla a pití zakoupená pro dvě osoby už v ČR.:

cca 1800kč

- jídlo na dva dny, několik flaší šampaňského, karton pivek, nějaké jídlo na cestu, pití jako jsou např. dva kartony vod a karton juice, vše bohatě vystačilo hlad nebyl pouze plany jidla se na místě dost měnily a hodně se improvizovalo ale spíše jsme se pokaždě slušně přejedli

Lodní pokladnu jsme doplnili aby v ní při konečném součtu zbylo 2000CZK a ty jsme se rozhodli vrátit dvěma kolegům kteří se museli vrátit zpět do ČR

Naklady je nutne zvazovat dle poctu ucastniku kurzu.
martinbrejcha
nováček na fóru
nováček na fóru

Příspěvekod martinbrejcha » čtv úno 10, 2011 11:23 am

Tak nesplňuju podmínku č.2 " registrace na portále 7. 8.2010 nebo starším" o 3 DNY!!!!! :( :( :x
Libor
bez hodnocení
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » čtv úno 10, 2011 8:06 pm

přijata přihláška od:
  • spuctum
  • Lupin
  • kubac

nepřijato
  • MiRA33 - nesplněna podmínka č.2
dfogel
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod dfogel » čtv úno 10, 2011 11:10 pm

LIbore ahoj.
Prosimte zitra posilam prihlasku mam dotas.trvalej pobyt mam v Trebici ale 28dni v mnesici jsem v praci 100km od TR.mohu napsat tu druhou adresu nebo je vazne potreba ta v trebici?
Denis
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 153

Příspěvekod Denis » čtv úno 10, 2011 11:55 pm

Ak bude málo záujemcov, tak navrhujem ten kurz zrušiť a prihlásených poslať na zimný výcvik veslárskeho klubu v Gdaňsku. :lol:
Libor
bez hodnocení
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » pát úno 11, 2011 7:05 am

Fogle to je celkem jedno, prostě tu adresu kde jsi k zastižení.

Zpět na