Monty a Albatros

Zde se můžete představit a ukázat svou loď ...

Moderátoři: vilma, Pepa, smike

MontySail
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 0

Re: život kanicům

Příspěvekod MontySail » sob úno 12, 2011 7:57 pm

kanic píše:Monty,
jménem celé naší rodiny Ti děkuji za schovívavost :thmbup:
a přeji Ti krásné zítřky. kanic

A jooo...sorry,nedošlo mi to hned... :D

howk
Monty
MontySail
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod MontySail » úte úno 15, 2011 9:29 pm

Tak jsem opět hodil report na web.Nikam se zatím nepluje,na trek jsem se nikam nedostal,ale pořád s něco děje,že bych asi chvilku klidu uvítal.
Marasím se v Porto Moniz u mola...Swell překračuje chvílemi všechny meze,ale vyplout se nedá a na kotvě by to nebylo lepší.Veekend byl tuze akční a klidu se nemůžu dočkat ani po něm,pořád se něco děje:- ))).Bylo tady veselo,včera i trochu smutně,bo to vypadá tak,že oceán si opět vzal svoji daň,ale tak to už na moři chodí.Počasí je tady jak u nás v dubnu,ale jinak je teplo,a nebýt toho,že to mělo všechno být trochu jinak,byla by to pohodička lesní.
Celej report a foto je na mém webu,všechny zdravím

howk
Monty
MontySail
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod MontySail » sob úno 19, 2011 2:40 pm

19.2 2011 Všude je neskutečnej klid,počasí a vlny se po tom extempóre umoudřili,tak trochu užívám v klidu,spravuju nějaké věci a pomalu se chystám k vyplutí na Kanáry.Chci ještě zaplout za Henriquem,pak dokoupit proviant a jak to bude s netem nevím.Je dosti možné,že další report bude už z kanárů,dá li Bůh a doplujeme tam ve zdraví.Přifouknout by nám mělo čerstvé,ale vě+tší vlny jako čtyři metry neočekávám,tak by to snad mělo jít...I když pro dva lidi to bude docela záhul,autopilot nepojede,bo není pro něj šťáva.....celej report na mým webu.
Všechny zdravím a doufám,že dalšá report bude už z Kanárů a že bude veselejší:-)))

howk
Monty
MontySail
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod MontySail » ned úno 20, 2011 2:33 pm

Chlapi....Přišel mi dneska dosti nepříjemnej anonym.Zatím je první ale mám dojem,že ne poslední.Buďte tak hodní a pod své maily se prosím podepisujte...Nikdo vám za to hlavu neutrhne. :hmm:

howk
Monty
TashonkaWitko
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 8

Příspěvekod TashonkaWitko » ned úno 20, 2011 3:03 pm

Monty, na anonymy se vyser ... kdyby se clovek mel vzrusovat pokazdy, kdyz nejakej chcipak ma problem, nebo si chce hojit svy komplexy, nic jinyho by nedelal ;)
Honza

P.S. Docela me zarazi, ze zrovna tebe rozhodi takova blbost. Asi to vazne muselo "stat za to"
P.S2 pro moderatory - za to slovo se omlouvam, ale nenasel jsem vhodny nahradni vyraz 8)
P.S3 opet pro Montyho - radsi neco napis - hezky se to cte ;)
designer
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod designer » ned úno 20, 2011 3:18 pm

Monty, anonymní mail - to je slabota :mad: . Mě dokonce jeden miláček založil falešné webové stránky s mou adresou,telefonem, fotografií mě i mých dětí...
A jedna na pohled seriózní firma na svých stránkách uvádí odkaz na tyhlé mé falešné stránky,jakožto varování přede mnou.
Co naděláš...
Ondřej
mirinekk
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod mirinekk » ned úno 20, 2011 7:52 pm

Ahoj Monty. Včera večer jsem se podíval po dlouhé době na Tvé stránky, přečetl dva dny a dnes jsem celý den nedělal nic jiného než četl Tvůj deník od začátku až do konce. Krásně napsané a musím přiznat, že ti i závidím. :oops: Nevím kdo, proč a jaký obsah měl anonym, ale jestli tě mohu za sebe poprosit, tak se nenech odradit a dál piš nejen deník ale i sem, do svého vlákna. Hodně štěstí, dobrý vítr a stopu vody pod kýlem přeje Mirinekk
Denis
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 153

Příspěvekod Denis » ned úno 20, 2011 8:05 pm

Monty, však ty si už celebrita keď dostávaš anonymy. :D Počkaj chvílu a začnú chodiť aj ponuky na sobáš :lol: .
designer
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod designer » ned úno 20, 2011 8:12 pm

jen aby nebyly anonymní :mad:
bob-bart
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod bob-bart » sob úno 26, 2011 11:16 pm

Nevíte někdo co se stalo Montymu???

Podívejte se na poslední info na jeho webu....
tomz
nováček na fóru
nováček na fóru

Příspěvekod tomz » ned úno 27, 2011 12:20 am

hmm, znie to dost pesimisticky :-(. A to pritom tie reporty som celkom rad cital...
pavel99
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod pavel99 » ned úno 27, 2011 1:19 am

Že by se Monty vzdal? :(
david
moderátor
Reputace: 234

Příspěvekod david » ned úno 27, 2011 1:29 am

Monty, na lodi je vžycky líp!
Nevím co se ti přihodilo, ale myslíš, že to doma vyřešíš???
Jestli prodáš loď, tak už ani nebude kam se uklidit.
Držím palce, ať se ze srač k rychle vyhrabeš!

d.
mirinekk
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod mirinekk » ned úno 27, 2011 2:17 pm

Je to celé nějaké divné :? Nejprve ten anonym a nyní takovéhle rozhodnutí. Myslím že to není jen tak...Snad, když bude chtít tak nám to Monty někdy vysvětlí.
MontySail
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod MontySail » ned úno 27, 2011 7:00 pm

Ahoj lidi,
omlouvám se,že to teď tady nebudu rozebírat,ale nemám teď k tomu prostor v hlavě.Napíšu reportáž ještě z poslední plavby,jenom to bude chvilku trvat a všem moc dík,za podporu. :thankyou: 20.2 věci nabratali už tak rychlej spád a správy,jenž se na mně hrnuli už mně dostali do kolen nadobro.Jsou to ale věci osobní,s plavbou přímo nesouvisející a to sem zcela jistě psát nebudu.Zatím všechny zdravím z Las Palmas a trochu strpení

howk
Monty
ficcus
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 40
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod ficcus » ned úno 27, 2011 7:59 pm

Monty, držím palce ... ať to není tak zlé, jak to teď vyznívá ;)
kanic
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 21

Příspěvekod kanic » ned úno 27, 2011 9:16 pm

Každý to máme od kolíbky nalajnované.

Když je zle, vzpomenu na spolužáka, co nedostal šanci a není tu od doby, kdy jsem narukoval.

Jak už napsal Denis. Když to nejde teď, půjde to později. Stejně Ruda říkal, že plavení je nejlepší pro důchodce.

Osobně Tě obdivuju, že jsi se před x léty rozhodl vyplout a dokázal jsi prožít kus života na lodi, což jsem já doteď neučinil.
A rozhodneš- li se pro cokoliv, beru to.

Bradu dopředu, Monty !
zdraví kanic
MontySail
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod MontySail » ned úno 27, 2011 11:25 pm

Madeira-Gran Canary

27.2 2011 Píšu už poslední report z téhle plavby a je mi s toho mizerně.Psát jsem ho už moc nechtěl,ale byl jsem požádán jak lidmi,co znám osobně,lidmi které neznám vůbec a taky lidmi z Jachting.info,abych to ještě zvládnul a zkusil vysvětlil,co se stalo a proč jsem se rozhodnul,jak jsem se rozhodnul.Asi Vás zklamu, opravdu to vysvětlovat nebudu ale bude to důstojné rozloučení se ze všemi,co tenhle můj web četli,napsali spoustu emailů,projevovali zájem a podporu.S těmi,kdo nabídli pomoc,budu li ji někdy potřebovat a i s lidmi,co jsem po těch dlouhých letech na moři poznal.Po osmi letech končí něco,co bylo celý můj život,život tvrdý a těžký,ale svobodný a krásný,život,který jsem žil na plno,život který jsem miloval.Je už čas dospět.

Monty
designer
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod designer » pon úno 28, 2011 12:13 am

přečetl jsem tvůj poslední report..
ať už se bude tvůj další život ubírat jakoukoli cestou, přeju ti hodně štěstí, Monty.
Ondřej
Milos
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 6

Příspěvekod Milos » pon úno 28, 2011 8:43 am

Vďaka ti za zaujímavé reporty. Držím ti palec, nech sa ti podarí vyriešiť problémy...

Píšeš, že písanie ti nejde ... ale to čo som od teba čítal má fakt šťavu, dobré veci sa nerodia ľahko.
Do poslednej správy si dal veľa zo seba. Ak by si sa dal na písanie, nemal by som obavu o literárnu (či odbornú) hodnotu, ani o komerčnú úspešnosť!

Nevieme nič o dôvodoch tvojho rozhodnutia, všeobecne však nie dobré pri náhlych rozhodnutiach šitých horúcou ihlou páliť za sebou mosty ... Denis ti múdro napísal, máš na všetko ešte času dosť, ak osud dopraje, život z veľkej časti pred sebou. Všetko ľudské má svoje životné priority priebežne sa prelínajúce, ale more tu bude stále, trpezlivé a večné.

Mier v duši ti praje Miloš.
mirinekk
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod mirinekk » pon úno 28, 2011 9:04 am

Monty vše už asi napsal Miloš a Ondra. Tak snad sám za sebe: Něco se z Tvého posledního reportu vyčíst dá, ale rozhodnutí a důvody víš jen ty sám. Tvůj deník jsem moc rád četl a myslím že byl napsaný velice čtivě :) Při čtení posledního reportu je cítit, že jsi ho psal opravdu od srdce. Jestli mohu tak i já se připojují s přáním všeho dobrého do budoucna ;) ps: Tvé psaní mi bude opravdu chybět :hmm: Přeji hodně síly. Ať vše dopadne k Tvé spokojenosti. Ahoj Mirek
MontySail
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod MontySail » pon úno 28, 2011 12:24 pm

Dík.... :shock:

Monty
Denis
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 153

Příspěvekod Denis » pon úno 28, 2011 8:12 pm

Ale ozvať sa sem tam dúfam ozveš :)
Monty
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 6

Příspěvekod Monty » čtv úno 16, 2012 8:02 pm

Drazí a milí Jachtaři,vyznavači radovánek vodních a jiná vodní a podvodní havěti,
i když to už se mnou vypadalo všelijak a na flákání se po moři jsem se chtěl už před rokem vyprdnout,tak hádejte,co se stalo.No coby...nevyprdnul a ještě asi hoooodně dlouho dobu nevyprdnu.Ále k věci.
Budím se jednou takhle ráno po malé kocovině,něžně kolébán dvoumetrovým swellem Atlantským a z přední kóje, pečlivě zvažujíc každej krok, se přesouvám směrem ke sporáku,kde hodlám den,jako každé Boží ráno započati horkou kávou a pro svoji drahou polovičku hodlám dělati tee.Hlava zkrčená,bo v Albatrosu to jinak nejde se mně jde rozkočit a tak se trochu unáhluji.
Rána....
ale taková že vidídím všechny svaté a následně je bezbožně proklínám.Hlavou beru světlo v salonku a posílám ho na onen svět.Budím tím Sonju.Je rozmrzelá,bo dělám kravál jako Bengálskej tygr v říji a následně mně pucuje,že jsem si tu palici měl urazit,když si ani po takových letech v Albatrosu nevím zapamatovat,že strop je tady nižší a že si mám dávat bacha a palicou moc nečouhat.Ospale vylézá z postele,protahuje svoje kostičky(mimochodem měří 180 cm) a.....
opět rána...
Před očima,jak se pak zdůvěřila,vidí severnou i jižní hvězdnou oblohu a to součastně.Do tý doby jsem ani netušil,kolik svatých vůbec existuje a proklínala je snad i v Hebrejštině.
Nicméně ,kafe bylo uvařeno,tee taktéž tak a s boulema na palicích sedáme ke stolu nastartovat novej den.Ještě si opařím pusu kávou,slintám jak bernardýn a padá neměnné rozhodnutí.Už ani nevím,kdo z nás dvou to vymyslel,ale jednohlasně schvalujeme krizovej plán v podobě nutnosti větší kocábky.
Průběh realizace tohoto plánu popisovat nebudu,nicméně mohu teď už prozradit,že jsme si plácli s majitelem ocelové kocábky,postavenou v době,kdy i náš drahej Soník byla ještě u Panbíčka v koutku,na březovém proutku a stáváme se tak novými majiteli krásneho ketchu SunCoast 42.
Lodička jesti to povedená po všech stránkách,i když poslední dobou (cca 2 roky)zaznamenala poněkud pokleslej zájem o její ůdržbu a tak je na ní teď práce jako na kostele.Inu co,nic co nespraví bruska, svářečka a kýbl barvy.Ale k základním datům technickým a nějaká fotečka:

http://img835.imageshack.us/img835/2725/017zbu.jpg
http://img10.imageshack.us/img10/1606/371vj.jpg
http://img46.imageshack.us/img46/7599/17660404.jpg
http://img822.imageshack.us/img822/889/147tz.jpg
http://img560.imageshack.us/img560/852/131xc.jpg
http://img31.imageshack.us/img31/1425/dsc01306wm.jpg

(snad se někdy naučím sem dávat ty fota nějak korektně,bo veškerej kód,který je vygenerovanej proste mi tady to foto nezobrazí ani za Boha)

http://ulozto.cz/xcjrR6M/verkaufsunterl ... ast-42-pdf

SunCoast 42 ketch
Výrobce: Jachtbouw Noord Nederland, Holandsko
Celková délka: 16m
Délka trupu: 13 m
Délka vodorysky : 11.2m
Základní oplachtění : 68.5 m2
Motor Thornycroft BMC Leyland 4/98 230D, 75 HP.
Loď má teacovou palubu a je vybavená vším potřebným i nepotřebným,co jesti na lodi třeba i netřeba.Za zmínku jistě stojí to,že loď má zabudovanej 3.5 kw marinizovanej naftovej generátor Mase Mariner 3500 ,takže v případě potřeby na něj napíchnu i svářečku a můžu vařit,až se mně bude z uší kouřit.A to všechno pohodlně nastartováno přímo z kap.stolku.Tímhle se loď stává energeticky soběstačná a to je ono.Má to i takovej chabej solár,stereo a televizu a dva hajzlíky a sprchu(s teplou vodou) a vysílačku a GPS a co já vím co ještě.A dokonce z toho i drtivá většina funguje.Jak už to ale už na těchle babičkách bývá,všechno je tak trochu na heslo,jenž zná jenom ruka ownerova a tak prvotním mým zájmem bude všechno tak nějak hacknout,bo loď bude užívána i k ůčelům komerčním, a tudíž vše musí býti vyhotoveno k obrazu lidiček platících a vše fungující.Na lodi se též nachází jeden člun cca 3.5 metru s laminátovým dnem,jenž ale jaksi jsem nenašel odvahu nafoukat.Budeme se muset poohlídnou po solidní náhradě.K tomu je ještě takovej motorek Johnson a výkonu 8 sil konských.Jo a abych nezapomněl,přibalijou mi prý k tomu i jedek spinaker.Místeček k hajání jesti tam 12,ale teď z kraja využitelných jenom 10.Prostornej kokpit a rovná paluba je taky k nezaplacení a mahagonovej interier dotváří příjemný a teplý pocit z lodičky.
5.března odlétáme i se Sonjou z teplých a slunečních Kanárů zpět do milované Francie a pouštíme se do zkulturnění tehle kocábky a k přetvoření ji k obrazu svému.Plánované zpuštěni na vodu konati se bude koncem dubna a nebo začátkem května.Pak by měl nastat time pro seznamování se s lodí a měl by přijet i starej owner,a objasnit mi některé najasnosti a nelogičnosti fungování toho či inoho.
Tady mně ale moji drazí vyvstává další problém.Albatros.
Měl kupce,ale po extempóre,jenž si tady Sonja užila do syta,zatím co já byl ve Francii omrknout lodičku byl Albatros trochu potlučený z levoboku a tak kupec dal chod spětný.Nic,co by nevyřešila šikovná ruka s bruskou ,kladivem svářečkou(ta není nutná) a kýblem barvy za dva dni,ale kupčík couvnul.Zálohu sice vyplatil(symbolickou),přesto ji oželel.Já už se do spravování lodi nebudu pouštět,bo teď na to nemám čas a ani prostor a proto jsem se rozhodnul,že Albatrose prodám i za čistě symbolickou cenu a to 4000,-€.Takhle cena je platná jenom do mého odletu z Kanárů,bo když už budu muset loď ustajnit v některé marině a platit,tak ji tady nechám do podzimu,pak se na ni vrhnu a za tejden bude zase jako nová.Loď má dva měsíce staré nátěry a antigouling,paluba není dělaná(ale potřebovala by).Na lodi je vybavení,jenž asi dvojnásobně překračuje hodnotu 4000,-€,a všechno tam nechávám,mimo osobních věcí a nějakých drobností.
Na lodi je bruska,vybr.bruska,přímočará pila,kotoučová pila,vrtačka ruční i elektrická,fréza na dřevo Bosh,svářečka a hromada elektrod i na inox,šicí mašina,člun Bombard 260 s 2.5 HP motorem Yamaha 4-takt,autopilot Navico TP 200, elektronickej kompas zabudovanej,vysílačka,velmi dobře vybavená kuchyň(všechno v nerezu),záchranné prostředky,dva soláry 15w a 85w(ten ale jede už jenom na poloviční výkon),generátor-nějaká italská svině 1.5 kw 4-takt,všechno nářadí,Motor Zetor tříválec 30kw,starej 8 let,plachty staré 4-5 let a všeho možného i nemožného,na co si teď ani nevzpomenu.Po dohodě můžu přenechat i nějaké neoprény,rybářskou výbavu a kopec jinejch sprostostí,jenž pobyt na lodi zpříjemňují.Inu je toho plná loď.No a jenom pro neznalé,loď je dlouhá 10.25,široká 3.30 ponor 1.75,je to ocelovka.Foto když tak pošlu.
Doletět se dá z Bratislavy do Las Palmas dvakrát do tejdne za hubičku s Ryanairem a z Las Palmas je to kousek trajektem na Tenerife.Tak si nepolámejte nohy...:-))).

howk
Monty
Libor
bez hodnocení
Reputace: 191
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » čtv úno 16, 2012 8:36 pm

Já ten inzerát viděl.. ;) a sledoval.
Dobře jsi koupil a dobře taky prodáváš :good:

Zpět na