První jarní sraz JI Na Vltavě 13-15.5 2011
Moderátoři: MARIS, vilma, Pepa
- libor.janko
- aktívní jachtař
- Reputace: 0
- Kontaktovat uživatele:
Já jsem si taky myslel otáčet se pod smíchovskou komorou, podívat se ke Karlovu mostu a jet zpět. Ještě jsem uvažoval, jestli by se nedalo s malou do ZOO, ale není tam kde zakotvit, tak jsem to zavrhl.
Díval jsem se ještě, že Marina Vltava pořádá plavby do ZOOparku Zelčín, dá se tam někde zakotvit, že bychom třeba cestou tam nebo zpět se tam s malou stavili? Ona je "zvířátková".
Díval jsem se ještě, že Marina Vltava pořádá plavby do ZOOparku Zelčín, dá se tam někde zakotvit, že bychom třeba cestou tam nebo zpět se tam s malou stavili? Ona je "zvířátková".
- ondra
- pravidelný návštěvník
- Reputace: 3
libor.janko píše:Já jsem si taky myslel otáčet se pod smíchovskou komorou, podívat se ke Karlovu mostu a jet zpět. Ještě jsem uvažoval, jestli by se nedalo s malou do ZOO, ale není tam kde zakotvit, tak jsem to zavrhl.
Ve výhybně na hořínským kanále je soukromý molo, který patří Marině Vltava Nelahozeves - Petr Kožený 602 326 261
Po dohodě s ním není problém zakotvit. Občas v neděli tam jezdí parník. Potom je to 1 km po silnici do Zelčína.
- libor.janko
- aktívní jachtař
- Kontaktovat uživatele:
- ondra
- pravidelný návštěvník
http://www.marinavltava.cz/index.php/cs/pristav
URL=http://img819.imageshack.us/i/marinatb.jpg/]
[/URL]
Uploaded with ImageShack.us
URL=http://img819.imageshack.us/i/marinatb.jpg/]

- libor.janko
- aktívní jachtař
- Kontaktovat uživatele:
- ondra
- pravidelný návštěvník
libor.janko píše:Ondro,
díky moc. Prosím tě, k té ZOO Zelčín, tam je nějaké molo? Dá se tam nechat lodička třeba na 1-2 hodiny? Jak daleko je to do toho ZOO parku? Poplujeme okolo, takže bych si tam udělal pravděpodobně zastávku. To víš, malá chce většinou vědět, kde budeme stavět atd.
O tři příspěvky výš to všechno píšu

Ve výhybně na hořínským kanále je soukromý molo, který patří Marině Vltava Nelahozeves - Petr Kožený 602 326 261
Po dohodě s ním není problém zakotvit. Občas v neděli tam jezdí parník. Potom je to 1 km po silnici do Zelčína
- libor.janko
- aktívní jachtař
- Kontaktovat uživatele:
ondra píše:libor.janko píše:Ondro,
díky moc. Prosím tě, k té ZOO Zelčín, tam je nějaké molo? Dá se tam nechat lodička třeba na 1-2 hodiny? Jak daleko je to do toho ZOO parku? Poplujeme okolo, takže bych si tam udělal pravděpodobně zastávku. To víš, malá chce většinou vědět, kde budeme stavět atd.
O tři příspěvky výš to všechno píšu![]()
Po dohodě s ním není problém zakotvit. Občas v neděli tam jezdí parník. Potom je to 1 km po silnici do Zelčína
Ondro, promiň, já to tam neznám a myslel jsem, že to píšeš k té pražské ZOO, nějak jsem si popletl místa. Tam totiž prý má taky molo p. Kožený, tak jsem si to spletl. Koukal jsem na mapy.cz a přišlo mi to, že je to do té ZOO asi tak 600 m, ale nevím, jestli jsem špatně nepočítal.
- ondra
- pravidelný návštěvník
No jo, má mola všude
Zelčín, má k pražský ZOO hodně daleko... je tam pár prasat, opice, koně.. a hospoda
www.zelland.cz/
Někdo se tady ptal, jak je to s vyhýbáním s velkou plavbou na kanále..
Buď to stihneš do výhbny, nebo počkáš co bude, tlačák co je na fotce teda úplně zastavil, ale stejně jsem myslel, že mně vyšplouchne až na silnici a potom taky že mně přicucne. Poprvý jsem měl dost nahnáno
Výhybna s molem u Zelčína je hned za tím žlutým mostem s horkovodem

Někdo se tady ptal, jak je to s vyhýbáním s velkou plavbou na kanále..
Buď to stihneš do výhbny, nebo počkáš co bude, tlačák co je na fotce teda úplně zastavil, ale stejně jsem myslel, že mně vyšplouchne až na silnici a potom taky že mně přicucne. Poprvý jsem měl dost nahnáno

Výhybna s molem u Zelčína je hned za tím žlutým mostem s horkovodem
-
- moderátor
- Reputace: 234
V Zelčíně, stejně jako u Vrbna, v Chramostku a Lužci nejde o výhybny ( strašný slovo ), ale o obratiště. Výhybna je jen jedna - na půlce kanálu před Lužcem.
Hospoda v Zelčíně celkem dobře vaří ale je tam vždycky hrozně much. Jsou to mouchy nesmrtelný, dovez sem je až do Davle a musel po tejdnu koupit mucholapku, abych se jich zbavil.
Hospoda v Zelčíně celkem dobře vaří ale je tam vždycky hrozně much. Jsou to mouchy nesmrtelný, dovez sem je až do Davle a musel po tejdnu koupit mucholapku, abych se jich zbavil.
- ondra
- pravidelný návštěvník
No jo, to je spíš na dráze
Pravda je, že u Lužce je značka obratiště. Ale že by se hned na všech čtyřech chtěli hned obracet? Já bych řekl, že jsou to čekací stání pro kdysi vlečné soupravy, z dob kdy nebylo spojení plavidlo - plavidlo
To bys mi mohl uznat
http://www.mapy.cz/#mm=TtTcFP@x=1330979 ... 95136@z=13

Pravda je, že u Lužce je značka obratiště. Ale že by se hned na všech čtyřech chtěli hned obracet? Já bych řekl, že jsou to čekací stání pro kdysi vlečné soupravy, z dob kdy nebylo spojení plavidlo - plavidlo

To bys mi mohl uznat

http://www.mapy.cz/#mm=TtTcFP@x=1330979 ... 95136@z=13
-
- moderátor
- Reputace: 234
naopak. bylo to proto, aby se šíf mohl otočit a nemusel plavat až z kanálu ven na Vltavu nebo přes komoru na Labe, když vykládal /nakládal třeba v Lužci a vracel se na další rundu.
kdysi plavaly jen vlečné sestavy a ty by se do toho vinglu stejně nevešly a navíc by to byl hodně složitej manévr - zastavit čluny bez pomoci kotvy, ručně je tam naskládat a zase hned vytahat.
blbý je, že obratiště jsou částečně zanesená a tak tam plavat opatrně
kdysi plavaly jen vlečné sestavy a ty by se do toho vinglu stejně nevešly a navíc by to byl hodně složitej manévr - zastavit čluny bez pomoci kotvy, ručně je tam naskládat a zase hned vytahat.
blbý je, že obratiště jsou částečně zanesená a tak tam plavat opatrně
- fishmaster
- aktívní jachtař
-
- aktívní jachtař
- Reputace: 20
Haló tu dedko
Ak ešte môžem ,tak by som sa rád prihlásil aj s babkou.
Ak nie, aj tak prídeme
a budeme vás sledovať z dialky !
Praha je krásná, ale z vody bude ešte krajšia.
Všetko sa zmenilo k lepšiemu, kajutu mali robyť až v apríli, ale už na budúci týžden mám oviesť čln. Taže v pohode to s dorábkou stíham
Ak ešte môžem ,tak by som sa rád prihlásil aj s babkou.
Ak nie, aj tak prídeme

Praha je krásná, ale z vody bude ešte krajšia.
Všetko sa zmenilo k lepšiemu, kajutu mali robyť až v apríli, ale už na budúci týžden mám oviesť čln. Taže v pohode to s dorábkou stíham

- fishmaster
- aktívní jachtař
- Gargi
- návštěvník fóra
Přišel mi nový Yacht a zrovna tam čtu zprávu, cituji:
Ve dnech 13. až 15.5. bude omezena, případně zastavena doprava na Vltavě v úseku ř.km 52 až 54 z důvodu konání Svatojánských Navalis...
Tak na to koukám a myslím, že je to velmi zajímavá akce, která stojí za promyšlení, jestli se ji nezučastníme v sobotu v rámci výletu do Prahy ?!? ja sem loni chyběl, ale prý to stálo za to !!
http://www.navalis.cz/cz/
Ve dnech 13. až 15.5. bude omezena, případně zastavena doprava na Vltavě v úseku ř.km 52 až 54 z důvodu konání Svatojánských Navalis...
Tak na to koukám a myslím, že je to velmi zajímavá akce, která stojí za promyšlení, jestli se ji nezučastníme v sobotu v rámci výletu do Prahy ?!? ja sem loni chyběl, ale prý to stálo za to !!
http://www.navalis.cz/cz/
- libor.janko
- aktívní jachtař
- Kontaktovat uživatele:
- fishmaster
- aktívní jachtař
- sucri
- návštěvník fóra
Ahoj,
tak jsme na to koukli s manželkou,to může být hezká akce,určitě by se nám to líbilo.Nedovedu si ale představit,jak to načasovat,nachám to no Vás,místních.Jen mne napadá a proto se ptám,nadalo by se přespat někde poblíž té akce,třeba na lodi nebo ve stanu?
Blíží se výstava Lodě na vodě,chystáte se tam?Nedáme si někde sraz,mohli bychom celou akci probrat,pokecat a poznat se osobně.
zdravím Mirek
tak jsme na to koukli s manželkou,to může být hezká akce,určitě by se nám to líbilo.Nedovedu si ale představit,jak to načasovat,nachám to no Vás,místních.Jen mne napadá a proto se ptám,nadalo by se přespat někde poblíž té akce,třeba na lodi nebo ve stanu?
Blíží se výstava Lodě na vodě,chystáte se tam?Nedáme si někde sraz,mohli bychom celou akci probrat,pokecat a poznat se osobně.
zdravím Mirek
- Gargi
- návštěvník fóra
Jasně proberem to. Ted par námětů k zamyšlení:
Vypadá to, že hlavní program Navalis bude až v neděli. Rychlejší lodě by mohli stihnout regatu historických lodí, osatní pak odpolední program a ohnostroj! Ale velký problem pro mimopražské - už se nestihnou vratit domů!
Takže další tip - hned příští víkend je závod kajutových plachetnic pod Vyšehradem, zatim nevim informace, ale když už by přijeli někteří hodně z daleka, mohli by přes týden parkovat loď někde v Praze a o víkendu se podívat, jak Pražáci dováděj, plachtěj a závoděj na uzké řece a bez větru
Někdo z Čany - Čiku by snad mohl zajistit parkování i nocleh
Já odobně bych to zatim viděl takto:
čtvrtek vyplutí z Týnce (pokud se mohu připojit k této skupince), palvba po Labi, pátek Nelahozeves, v sobotu rychlý krátký výlet do Prahy nebo zustat v místě a spojit se s akcí v Kralupech a v neděli hromadná plavba do Prahy, čímž zdvojnásobíme počet návštěvníků Navalis
trochu náročné, ale dá se to, ne?
Vypadá to, že hlavní program Navalis bude až v neděli. Rychlejší lodě by mohli stihnout regatu historických lodí, osatní pak odpolední program a ohnostroj! Ale velký problem pro mimopražské - už se nestihnou vratit domů!
Takže další tip - hned příští víkend je závod kajutových plachetnic pod Vyšehradem, zatim nevim informace, ale když už by přijeli někteří hodně z daleka, mohli by přes týden parkovat loď někde v Praze a o víkendu se podívat, jak Pražáci dováděj, plachtěj a závoděj na uzké řece a bez větru

Někdo z Čany - Čiku by snad mohl zajistit parkování i nocleh
Já odobně bych to zatim viděl takto:
čtvrtek vyplutí z Týnce (pokud se mohu připojit k této skupince), palvba po Labi, pátek Nelahozeves, v sobotu rychlý krátký výlet do Prahy nebo zustat v místě a spojit se s akcí v Kralupech a v neděli hromadná plavba do Prahy, čímž zdvojnásobíme počet návštěvníků Navalis

trochu náročné, ale dá se to, ne?
- hula-m
- návštěvník fóra
Kotvení a stání v ČYKu je bez problemu viz stránky ČYK. Místa bude dost, jen je třeba platit. Nevím, zda pro závodící lodě nebude parkování zdarma. Na to je třeba se zeptat Vaška Olmera, viz stránky asociace kajutových lodí. Pro případné návštěvníky si dovolím poznamenat, že občas fouká i na té úzké řece. Motoráře případně jistě přivine na svou hruď sousední Tatran.
- fishmaster
- aktívní jachtař