Plavba v Itálii do 10m délky lodě a do 6 Nm bez VMP??

Pořád stejný problém: kde a jaký průkaz na loď je potřeba, je či není uznáván atd.

Moderátoři: MARIS, vilma, windward, Pepa

Stanley
nováček na fóru
nováček na fóru
Reputace: 0

Plavba v Itálii do 10m délky lodě a do 6 Nm bez VMP??

Příspěvekod Stanley » čtv čer 09, 2011 12:51 pm

Dobrý den všem, někde bylo napsáno, že plavba na rekreační lodi do 10m délky a do vzdálenosti 6 Nm od pobřeží může být provedena bez VMP, jen s pojistkou a papírama od lodi. Můžete mi to někdo potvrdit? Popř. poraďte, na koho se můžu obrátit.

Já sice VMP sk.M mám, ale omezuje mě na 0,75 Nm a nerad bych to bez potvrzení překročil...
windward
moderátor
Reputace: 62

Příspěvekod windward » čtv čer 09, 2011 6:17 pm

...
PerlaNegra
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 2

Příspěvekod PerlaNegra » čtv čer 09, 2011 7:33 pm

o aku plavbu ide? "kde bylo napsano"? mas vlastnu lod, alebo si ju chces pozicat? alebo co vlastne chces...
Hovez
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Hovez » čtv čer 09, 2011 8:08 pm

Já jsem v Itálii s VMP nikdy moc neřešil jak daleko od břehu plavu, jediné, co tam kdy koho zajímalo je modrá karta.
Ovšem to vše s vlastní lodí. Jak je to s půjčováním netuším...
Stanley
nováček na fóru
nováček na fóru

Příspěvekod Stanley » pát čer 10, 2011 7:28 am

Tak modrou kartu (vč.navýšené částky pro Itálii) a papíry od lodi samozřejmě mám...jde o mou vlastní rekreační motorovou loď

Hovez píše:Já jsem v Itálii s VMP nikdy moc neřešil jak daleko od břehu plavu, jediné, co tam kdy koho zajímalo je modrá karta.
Ovšem to vše s vlastní lodí. Jak je to s půjčováním netuším...
Naposledy upravil(a) Stanley dne pát čer 10, 2011 7:32 am, celkem upraveno 1 x.
Stanley
nováček na fóru
nováček na fóru

Příspěvekod Stanley » pát čer 10, 2011 7:31 am

Jedná se o mou vlastní rekreační motorovou loď, napsáno to bylo tady někde na fóru a už to za boha nemůžu najít. Jde mi o to, jestli je to pravda, jestli opravdu nekontrolují VMP když jsem do vzdálenosti 6Nm - 0,75 Nm není moc a při různém přejíždění mi 6 Nm pomůže

PerlaNegra píše:o aku plavbu ide? "kde bylo napsano"? mas vlastnu lod, alebo si ju chces pozicat? alebo co vlastne chces...
Ante
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 1

Příspěvekod Ante » pát čer 10, 2011 11:07 am

Musíš se řídit předpisy dané pro zemi které máš vlajku a taky požadavky pojišťovny. Lodní "řidičák" ti kontrolovat nebudou, ale pokud by se něco stalo tak to hlavně bude řešit pojišťovna. Když třeba do Itálie připluje angličan se svojí 15m jachtou tak žádné VMP ani nic podobného nemusí mít a přesto tam plout muže , ale jejich země žádné oprávnění nepožaduje, průkaz RYA je dobrovolný.
Stanley
nováček na fóru
nováček na fóru

Příspěvekod Stanley » pát čer 10, 2011 11:15 am

Díky za radu, loď byla registrována v Anglii, teď ji mám registrovanou v Německu. Pro mě je důležité že to na vodě nikdo kontrolovat nebude. Díval jsem se na pojistku, tam žádné omezení vzdálenosti není. Nejsem žádný mořeplavec, dále od břehu se dostanu jen vyjímečně.

Díky za informace

Ante píše:Musíš se řídit předpisy dané pro zemi které máš vlajku a taky požadavky pojišťovny. Lodní "řidičák" ti kontrolovat nebudou, ale pokud by se něco stalo tak to hlavně bude řešit pojišťovna. Když třeba do Itálie připluje angličan se svojí 15m jachtou tak žádné VMP ani nic podobného nemusí mít a přesto tam plout muže , ale jejich země žádné oprávnění nepožaduje, průkaz RYA je dobrovolný.
Ante
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 1

Příspěvekod Ante » pát čer 10, 2011 11:39 am

zkus v pojistné smlouvě vyzkoumat případně se zeptat pojišťovny jestli požadují nějaké oprávnění k vedení lodě. Omezení vzdálenosti nebo něco takového tam nebude určitě, ale plnění muže být navázané na požadováně oprávnění k vedení lodi.
dan
s/y Hannah
Reputace: 2

Příspěvekod dan » pát čer 10, 2011 11:43 am

meli to uvedene na oficialnich strankach italske coast guard,jenze link na jejich anglickou verzi uz nefunguje a nove jsou jen v italstine. pokud si dobre vzpominam meli tam i nejake omezeni ve vykonu motoru,myslim 50hp ale to je v podstate asi jedno....na jare tam probehli take nejake zmeny v zakonech v souvislosti s evropskymi prukazy tak si tam radeji napis nebo zavolej http://www.guardiacostiera.it/
pik
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 43

Příspěvekod pik » pát čer 10, 2011 10:12 pm

Ahoj,
asi myslels můj příspěvek ke korsice, tam sem psal asi tohle

http://rome.angloinfo.com/information/17/sailing.asp

Zpět na