Moderátoři: MARIS, vilma, windward, Pepa, david, smike
tonda píše:Sesypali jste se na Snowa jako vosy. Tady platí přísloví: Trefená husa nejvíc gdáká. Na druhé straně musím konstatovat, že se ozvali ti, kterým na jachtingu záleží i když mají chorvatské papíry, které se běžně kupují. Tonda
JardaF píše:Prostě kdo chce plout v HR, měl by si pořídit tenhle průkaz, protože tak to jejich legislativa vyžaduje. Sice uznávají naše průkazy, ale jen od nedávna, takže kdo tam chartruje, pořídí si ho.
JardaF píše:Jerryx: Od nedávna.Donedavna, to opačný smysl
JardaF píše: Tak nevím, ale úplně tak teď nerozumím tvým výhradám.
JardaF píše:Nicméně - Oficiálně začali Chorvati uznávat české papíry tuším v roce 2009.
Jsem teď línej to dohledat, ale bylo to s dost velkou slávou. Já netvrdím, že ti do té doby na české papíry nepůjčili loď, ale... Možná, kdyby došlo k právní situaci - člověk by se mohl divit, co můžou vytáhnout - a kdo měl oplétačky kdy v Chorvatsku, jistě ví, o čem mluvím. To není úplně Evropa.
JardaF píše:Ale já chtěl říct - že pro ty, kdo jezdí na charter do chorvatska, je docela dobré mít jejich průkaz (na kterém je vyznačeno, že platí jen v chorvatsku, ale půjčej ti na ně lodě i jinde, třeba pokud vím v Řecku)
snow píše:ok kaslat na to. ale ako vam prejde to, ze nemate preukaz na obsluhu radiostanice ?
alebo aj to vam chorvat rad preda ? Pretoze v chartrovkach to vyzaduju.
viete aspon spravne v ramci namornych dohod primat a vysielat spravy v pripade nudze ? len sa pytam ?
jerryx píše:/quote]... ja mam zkusenostt, ze v kazde charterovce, kde jsem bral lod byli, vzdycky radsi, kdyz clovek mel ceske papiry nez ty jejich...
Bilardos píše:- cca do roku 2006/7 byla na zadní straně věta "In the internal waters and teritorial sea of the Republic of Croatia"
- pak tuto větu vypustili a NENÍ již tak na průkazu uvedeno toto omezení.
Neznamená to však, že by tím změnili platnost průkazů. Jen to není uvedeno na průkazu.
Ante píše:ja mám 2008 a není tam![]()
ale i tak to není podstatné, protože žádný průkaz není mezinárodní , jak si mnoho lidí myslí, protože žádné ministerstvo jednoho sátu nemůže určovat co má platit v jiné zemi, tedy snad kom EU kde je možné úplně všechno bohužel tedy.
Záleží vždy na té či oné zemi jestli je uzná, tedy jde spíš o to jestli je uzná pojišťovna.
ale i tak to není podstatné, protože žádný průkaz není mezinárodní , jak si mnoho lidí myslí, protože žádné ministerstvo jednoho sátu nemůže určovat co má platit v jiné zemi, tedy snad kom EU kde je možné úplně všechno bohužel tedy.
snow píše: … no pekne. To som presne cakal. /vlastne som cakal este nieco horsie - takze dobre celkom. Dik za vas sociologicky prieskum, co sem chodia za ludia. …
snow píše: … Ako sa nasierate, ze vas poucujem. Mno tak ale ved poucte vy mna.Zatial nic moc. …
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 hostů