Bootdesign
osobní zkušenost nemám,ale v nabídce mají loď,kterou jsem jinde neviděl,třeba se to někomu hodí
Výrobce plánů,dílů,lodí
Moderátoři: vilma, Pepa, smike
ukázka práce BootDesign
Jo díky.
Bohužel tam většinou neuvádí hmotnost lodí...
Upoutala mě třeba tato... a pro ty, co nevládnou holandsky, jsem UTFG:
Na stejných trupech jako otevřené čluny, jsou tyto lodě také k dispozici jako kajutová šalupa. Vzhledem k většímu prostoru kajut, je možné, aby byl motor pod podlahou kajuty.
Billy je vyroben ze 4 mm oceli a je k dispozici v délkách 4, 5, 6, 7 a 8 metrů v provedení otevřeného člunu, a v délkách 6, 7 a 8 metrů. v designu s kajutou.
Billy 400 a 500 jsou navrženy jako člun s přívěsným motorem. Billy 400 má vnější přívěsák a u Billy 500 je motor umístěn do studánky.
Billy 600, 700 a 800 jsou vybaveny vestavěnými dieselovým motorem. Ovládání Billyho kormidla je volitelné.
Pro každý Billy s vestavěnými vznětovým motorem je základem přizpůsobení vybranému motoru. Motor, vrtule a ovládání mohou být dodány od nás.
Billy 600
Vypadá to, že lodě dělá parta fakt mladých kluků:

Bohužel tam většinou neuvádí hmotnost lodí...
Upoutala mě třeba tato... a pro ty, co nevládnou holandsky, jsem UTFG:
Na stejných trupech jako otevřené čluny, jsou tyto lodě také k dispozici jako kajutová šalupa. Vzhledem k většímu prostoru kajut, je možné, aby byl motor pod podlahou kajuty.
Billy je vyroben ze 4 mm oceli a je k dispozici v délkách 4, 5, 6, 7 a 8 metrů v provedení otevřeného člunu, a v délkách 6, 7 a 8 metrů. v designu s kajutou.
Billy 400 a 500 jsou navrženy jako člun s přívěsným motorem. Billy 400 má vnější přívěsák a u Billy 500 je motor umístěn do studánky.
Billy 600, 700 a 800 jsou vybaveny vestavěnými dieselovým motorem. Ovládání Billyho kormidla je volitelné.
Pro každý Billy s vestavěnými vznětovým motorem je základem přizpůsobení vybranému motoru. Motor, vrtule a ovládání mohou být dodány od nás.

Billy 600
Vypadá to, že lodě dělá parta fakt mladých kluků:

- Martin88
- aktívní jachtař
- Reputace: 18
Podle jejich prezentace bych řekl, že snad jednu,dvě lodě postavili, nechci jim křivdit.
Ale např. loď, která se líbí mě /retrobakdekker/, staví jiná firma.
Zajímavé na tom by mohlo být jejich schopnost vytvořit plány a program do CNC,
to by se mohlo hodit mě, popř. nechat i díly na CNC vyříznout. Psal jsem jim ohledně
plánů, tak dám vědět jak dopadnu.
Co se hmotností týká,když znáš přibližné rozměry, nedá se to +- spočítat?
Na tu mojí by padlo asi 60 m2 plechu, na stránkách Kondora nebo Ferony nebo nevím už, uvádějí
24 kg/m2 tl. 3mm nebo 40 kg/m2 tl. 5mm ,k tomu pár kilo barvy, pár desítek kilo motoru ...

Ale např. loď, která se líbí mě /retrobakdekker/, staví jiná firma.
Zajímavé na tom by mohlo být jejich schopnost vytvořit plány a program do CNC,
to by se mohlo hodit mě, popř. nechat i díly na CNC vyříznout. Psal jsem jim ohledně
plánů, tak dám vědět jak dopadnu.
Co se hmotností týká,když znáš přibližné rozměry, nedá se to +- spočítat?
Na tu mojí by padlo asi 60 m2 plechu, na stránkách Kondora nebo Ferony nebo nevím už, uvádějí
24 kg/m2 tl. 3mm nebo 40 kg/m2 tl. 5mm ,k tomu pár kilo barvy, pár desítek kilo motoru ...
Tady je odkaz na tu skolu
http://www.minkema.nl/Home/tabid/36/Default.aspx

- Martin88
- aktívní jachtař
- Reputace: 18
Tak jestli by to někoho zajímalo - komunikace s majitelem firmy velice příjemná, ochotný změnit plány dle požadavku zákazníka,
v problematice se orientuje dobře /co tedy můžu jako laik posoudit/.
Nedokážu posoudit, jestli má ceny vysoké, to bych se zde chtěl zkušenějších zeptat.
Poptával jsem 7,5 m loď typu bakdekker, úplně podle mých představ loď nemá, takže by upravil plány lodě již navržené.
Prodá mi buď :
již vyřezanou 4mm plech stavebnici ke svaření včetně dokumentace - 5850,- + 825,- za změnu plánu
nebo program do Autocadu,dle kterého můžu postavit x lodí - 4750,-
vše ceny v EUR vč.dph
Jestli se k tomu chcete někdo vyjádřit,budu rád.
v problematice se orientuje dobře /co tedy můžu jako laik posoudit/.
Nedokážu posoudit, jestli má ceny vysoké, to bych se zde chtěl zkušenějších zeptat.
Poptával jsem 7,5 m loď typu bakdekker, úplně podle mých představ loď nemá, takže by upravil plány lodě již navržené.
Prodá mi buď :
již vyřezanou 4mm plech stavebnici ke svaření včetně dokumentace - 5850,- + 825,- za změnu plánu
nebo program do Autocadu,dle kterého můžu postavit x lodí - 4750,-
vše ceny v EUR vč.dph
Jestli se k tomu chcete někdo vyjádřit,budu rád.