PROBLEMATIKA LODÍ, JEJICH POHONŮ APOD.

Patří sem různé tipy a témata zatím nezařazená, nemající dosud samostatnou sekci kdekoli ve foru, v případě nahromadění určitého tématu bude sekce zřízena.
Pokud nevíte kam s novým tématem, vložte sem.

Moderátoři: MARIS, vilma, windward, Pepa

Anonym
účet uživatele zrušen
Reputace: 159

Příspěvekod Anonym » čtv zář 15, 2011 1:12 pm

Omlovám se, přes slzy smíchu jsem tuto nenápadnou vsuvku přehlédl:
samoliter píše:Admin Libor, nebo další moderátoři: Prosím zvážit, jestli se u Petrra nejedná o porušení pravidel fóra, s případnými následky.
Porušení pravidla 2: Duplicitní vlákno. Bezobsažné, nemá žádný přínos.
Můj názor: Autor nevysvětlil ani v náznaku podstatu svého ,,revolučního vynálezu, akorát si tady hledá kavku, která mu skočí na lep a zafinancuje jeho fantasmagorické bludy?.

Ty Smoliter nemáš rád divadlo Járy Cimrmana? Já ho miluji. Představ si, že jsi na premiéře. (Zkus to bez drátů...) :rofl:

Nezávisle na tvou vsuvku jsem se (ze stejných důvodů jako uvádíš) radil s moderátory a dohodli jsme se že to zatím necháme pro pobavení lidí. Možná to snad jen přesunout do sekce v vtipům...
Viky_CZ
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 43
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viky_CZ » čtv zář 15, 2011 1:19 pm

david píše:mimochodem, taky si stěžuješ, že je motor přetíženej a třese se a klepe.
to by v 4590 ot/min nedělal
To ne, spatne jsi mne pochopil, ja si stezuju ze se dusi a trepe, kdyz mam na lodi vic lidi, to jsou samozrejme znatelne nizsi otacky.

Kdyz jedu sam, tak jede docela pohodove, jak je ostatne videt na videu, ovsem jestli je to skutecne 4590 otacek, to nevim.V uvahu by pripadalo jeste kolem 2300 ot. v pripade chybne metody. Ale ja to vazne od ucha nepoznam, nikdy jsem nemel jinej motor nez 4-valec 4T.
david
moderátor
Reputace: 234

Příspěvekod david » čtv zář 15, 2011 1:27 pm

Baharis píše:Omlovám se, přes slzy smíchu jsem tuto nenápadnou vsuvku přehlédl:
[]
Ty Smoliter nemáš rád divadlo Járy Cimrmana? Já ho miluji. Představ si, že jsi na premiéře. (Zkus to bez drátů...) :rofl:

taky mám z nové vrtule srandu.
Ale, na druhou stranu je potřeba poznamenat, že, jak minulost dokládá, většina vynálezců převratnejch vynálezů byla považována zprvu za magory, případně jim ti chytřejší a vychcanější vynález ukradli dřív, než se patentovej ouřad rozhoupal.

Takže, pokud onen pán jen nepotřebuje peníze na trávu, tak se mu ani nedivím, že žádnej upřesňující popis nedává.
tataS
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 5

Příspěvekod tataS » čtv zář 15, 2011 1:41 pm

S tím stoupáním 8" by měl být rychlejší než ostatní, protože normálně bývá u motorů stejný poměr (cca 2,1) ale základní vrtule má stoupání 7" pro motory
5+6HP (johnson, suzuki) při průměru 71/2". Na gumáku 3m s posádkou cca 110kg dělá ve skluzu 23-24km/hod při otáčkách motoru 5500-5600/min. To mám
změřeno dosti přesně pomocí otáčkoměru a GPS. Jelikož otáčky to jsou maximální, tak ani snížení zatížení tu rychlost o moc neovlivní. Nemá smysl dávat
větší stoupání, jelikož by potom při větším zatížení (cca 2-3 normální osoby) moc nešlo vytočit. A jezdit s dusícím se a klepajícím motorem na nízké otočky
mu dobře nedělá. Hlavně ložiskům na ojnici.
samoliter
účet uživatele zrušen
Reputace: 0

Příspěvekod samoliter » čtv zář 15, 2011 1:49 pm

Baharisi, Cimrmana mám rád. Možná se to bude lépe vyjímat v sekci VTIPY, jak jsi naznačil. :prdel:
-------------------------------
Jó, Davide. Před dvěma týdny? jsem Petrra upozornil na patentování. Minule jsem mu doporučil firmy, které mají význačný podíl při stavbě lodí a ponorek pro US NAVY. Po jeho revolučním řešení by určitě skočili a myslím, že by mu zaplatili tolik chechtáků, že by byl vychechtanej.
Takže nejsem žádnej hnidopich, úspěch mu přeji a nezávidím.
Ale pokud nechce trochu osvětlit, v čem že to je revoluční, ale jenom nás bude zasypávat bezobsažnými povídačkami, tak v tom cítím čertovinu, boudu, tunel, zlý úmysl a pod.
Proto pravím: Petrre, APAGE SATANAS. :evil: samoliter.
lynx
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 418

Příspěvekod lynx » čtv zář 15, 2011 2:02 pm

PRWOcK píše:Ahoj LYNX...
Nechci Ti kazit radost z tvého převratného vynálezu revolučních,nezadržitelných křídel,které se svými parametry jistě mohou srovnávat se zde probíraným revolučním šroubem... ...ale mám pocit,že Tvůj vynález je již používán...
...jsem totiž přesvědčen,že na podobném,né-li stejném typu křídel ulítává sám velkovynálezce Petrr :P
Vyyysoko nad realitou.

Ahoj PRWOcKu,
mně to nevadí, já mu to vrátím. Na jeho vynález geniálního lodního šroubu rázně odpovím protizbraní. Už jsem začal pracovat na projektu úžasného, superúčinného a krásného lodního šroubováku!
:crazy: :crazy: :jupi: :jupi:
Lynx
AdsBot [Google]

Příspěvekod AdsBot [Google] » čtv zář 15, 2011 2:03 pm

david píše:......Takže, pokud onen pán jen nepotřebuje peníze na trávu, tak se mu ani nedivím, že žádnej upřesňující popis nedává.

Alespoň nějakou kostičku, kdyby nám hloupým pod stůl odhodil! :mad: Tím bychom snad jeho hostinu neohrozili, neudělali si obrázek co vše tam na stole má.... :?
Není od něj hezké, že nás tady nechá tápat a sám ví jak na to.
Nedá se nic dělat, budeme muset počkat, až se "EuroUniSuperprop" objeví v trafikách a budeme si ho všichni moci koupit. Už aby to bylo, je to strašný pocit jezdit s vrtulí, která vůbec není určená pro můj pohon. Je to děs, ti výrobci a prodejci jsou schopný prodat cokoli. Prodávají lodní motory, ale vrtule k nim dávají z něčeho úplně jiného.....
Martin88
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 18

Příspěvekod Martin88 » čtv zář 15, 2011 2:37 pm

Jestli je to ovšem revoluční vynález, tak bych si tipnul, že místo lodního šroubu zkonstruoval
lodní matku .....
Dzordzo
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Dzordzo » čtv zář 15, 2011 2:45 pm

Zkusil jsem zadat název tohoto vlákna do googlu a vypadlo na mě několik různých "fór" na všech možných serverech se stejným nadpisem ze stejné doby........ 8)

Jo a asi tušim, kdo to je. A jestli se mi to potvrdí, tak ho tady "napráskám" včetně popisu jeho dosavadní činnosti....... :gun:
AdsBot [Google]

Příspěvekod AdsBot [Google] » čtv zář 15, 2011 3:32 pm

A dělá si z nás srandu, nebo je fakt přesvědčený, že vynalezl něco tak vyjímečného?
Dzordzo
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Dzordzo » čtv zář 15, 2011 4:51 pm

On o tom je nejspíš přesvědčený, ale já jeho výtvory (pokud je to on) znám a to je fakt zoufalství.. :mad:
Podobný nápady totiž má jeden člověk už léta.
Přes víkend to zjistim. 8)
PRWOcK
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 3

Příspěvekod PRWOcK » čtv zář 15, 2011 6:41 pm

Tak až uvidim jet tanker ve skluzu,tak Petrr prorazil
Napadla mě ještě jedna věc,kterou by šlo vylepšit ty trapný stávající šrouby.... Je možný,že šroub Revolution F1 má přepínač režimů sladká/slaná voda :P Sorry Petřře,jestli jsem vytáh tvoje ESO z rukávu :crazy:
dedko
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 20

Příspěvekod dedko » čtv zář 15, 2011 10:54 pm

Ahoj Petrr

Blahoželám k vynálezu lodného šroubu :good:
Ak si presvedčený o svojom vynáleze a máš to odskúšané, tak si to daj ihneď patentovať.
Nedaj sa odradiť a nevšímaj neprajníkov :D choď smelo za svojím cielom !

Ja som bol v podobnéj situacií, ludia v mojom okolý sa mi posmievali a uťahovali zo mňa, dokonca aj moja Exmanželka mi vravela že som blázon. Napriek tomu som si dal výrobok medzinárodne patentovať, úžitkovým a priemiselným vzorom. Taktiež som hladal výrobcu v okolitých štátoch
ale bezúšpešne. Takže som začal s výrobou sám a sa mi to oplatilo. Keď som sa s exmanželkou rozvádzal chcela podiel z výroby, ale mala smolu. Nebol som blázon aby som jej dal niečo. Šak to je moje duševné vlastníctvo, a na to nemala nárok :lol:

D
AdsBot [Google]

Příspěvekod AdsBot [Google] » pát zář 16, 2011 10:10 am

PRWOcK
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod PRWOcK » pát zář 16, 2011 10:10 am

Dobrý den,jmenuji se PRWOcKK
Jako první na tomhle celém světě,jsem vyvinul,nový,zcela dokonalý a všestranně výjimečný,mnohonásobně účinnější VÍTR PRO PLACHETNICE!!!
Jedná se o větry,které budou používány až do konce lidské civilizace... Až tak skvělý vítr to bude...
Můj vynález,který je jen můj a nikdo jiný na to nepřišel,bude vedle stávajících větrů vypadat jako nablýskané Ferrari vedle postaršího MBčka. Ano přátelé,až tak propastný rozdíl to bude.
S mými větry budete teprve vládci všech vod!!!
:good: :P :good:
Mimochodem hledám sponzora pro uvedení mých větrů na trh,na požádání zašlu číslo účtu :crazy:
david
moderátor
Reputace: 234

Příspěvekod david » pát zář 16, 2011 10:20 am

captain65
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod captain65 » pát zář 16, 2011 11:07 am

Díky Davide,

tak přesně tohle jsem měl na mysli, od toho jsem viděl ty videa. Půjdu po tom, je to zajímavá myšlenka.
AdsBot [Google]

Příspěvekod AdsBot [Google] » pát zář 16, 2011 11:45 am

captain65 píše:.....je to zajímavá myšlenka.

Stejně zajímavá a nebezpečná jako fašismus, komunismus a evropská unie. Kdo tomu podlehne, toho to pohltí, zatemní mu mozek a na úplném konci přinese zklamání (tedy jen těm co se jim během života podaří prohlédnout, ostatní zemřou nepochopení). ;)
captain65
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod captain65 » pát zář 16, 2011 3:21 pm

???
tataS
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 5

Příspěvekod tataS » pát zář 16, 2011 3:34 pm

Co je na tom zajímavého? Je to výrobně dost náročné, otázka životnosti je dosti pochybná, nedá se s tím couvat, účinnost bude horší než normální vrtule i se
všemi ztrátami kolem, vyjde to asi o dost dráže než klasika, nejsou uvedeny ztráty okolo a i když je tam uveden nějaký patent z USA starého data, tak to
ještě nikdo nedělá. Kvůli tomu, že s tím gumák pojede o několik km rychleji za podstatně větší cenu z toho prodejní trhák nebude. A ti dva uvedení lide z
Brna a Liberce bez titulů, tam mohou dělat třeba údržbáře, nebo vrátného.
radar
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod radar » pát zář 16, 2011 3:41 pm

PRWock zapomněl také dodat, že na požáedání zašle i vzorek některých ze svých větrů!!! :D
vovsky
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 15

Příspěvekod vovsky » pát zář 16, 2011 4:51 pm

bvp1
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod bvp1 » pát zář 16, 2011 5:08 pm

Podle článku nový lodní šroub zaujal odborníky, takže ... Na obrázcích vypadá ten šroub dobře. No a pokud by se to neuplatnilo v pohonu lodí, možná by se ta vřetena dobře hodila do štípaček na dřevo, tahle oblast by si možná už taky zasloužila nějakou převratnou novinku.
samoliter
účet uživatele zrušen

Zlepšovák.

Příspěvekod samoliter » pát zář 16, 2011 7:15 pm

PRWOcku. Zadara Ti poskytnu zlepšovák v oblasti větrů. Do leča dáš konzervu fazolí, prohřeješ. Sníš s chlebem a zapiješ pivem. O dobrý vítr v určité části bude postaráno.
Pokud nemáš oheň, tak krajíc čerstvého chleba tlustě namazat rajským protlakem, k tomu si dát pivo. Pak budeš mít v břiše ,,roaring forties", řvoucí čtyřicítky. :prdel:
Na dlouhé hodiny budeš mít zaručeně dobré větry i při bezvětří.
Akorát má to vedlejší efekt. I tchoř bude vedle Tebe navoněný frajer.
Tož tak. samoliter.
PRWOcK
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod PRWOcK » pát zář 16, 2011 8:09 pm

Samoliter... Kdybys tady nevytroubil můj technologickej postup pro přípravu větrů F1, (kterej si mimochodem musel ukrást v mojí vývojový laboratoři) tak bych tě přibral do kšeftu jako parťáka... ...takhle na to prdim :cheers:

Zpět na