Nova vyhlaska o zakazu plavby se spalovacim motorem

Vše co souvisí s předpisy kolem plavby a technickou dokumentací lodí, včetně jejich regisdtrace. Přepravy lodí. Technickými prostředky pro dopravu lodí. Dále pojištění lodí, přívěsů, osob atd.

Moderátoři: vilma, windward, Pepa

david
moderátor
Reputace: 234

Příspěvekod david » čtv dub 16, 2015 12:50 pm

Co založit “Klub vodních sportů Jachting Info”a ten by se stal členem ČSVM.
Podle stanov ČSVM to možné je.

Článek IV. ( stanov )

Členství

Členy Spolku se mohou stát fyzické osoby (občan České republiky i cizí státní příslušník) a právnické osoby, oddíly a kluby, mající provozování vodního motorismu, plavby nebo činnosti související v předmětu své činnosti a sympatizanti. O přijetí člena rozhoduje Výkonný výbor Spolku na základě písemné přihlášky. Členství vzniká rozhodnutím Výkonného výboru Spolku o přijetí člena.

Jestli by to nebyla nejjednodušší cesta jak zvětšit základnu. ČSVM se boxuje o všechno co se tohodle sportu týče a už dlouho, na rozdíl od jinejch.

Další možnost je se jednotlivě přihlásit rovnou do ČSVM jako individuální člen. To je organizačně vůbec nejsnadnější.
Naposledy upravil(a) david dne čtv dub 16, 2015 12:52 pm, celkem upraveno 1 x.
Zdenda12345
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 73

Příspěvekod Zdenda12345 » čtv dub 16, 2015 12:50 pm

Co se týká dosavadního kotvení po dobu 24h. Nezapomínejte, že je tam ještě další podmínka - pod trvalým dozorem někoho, kdo může v případě potřeby okamžitě zasáhnout.

Takže podle mě se jedná o plavidla, který si zakotvily, mají na palubě posádku apod. Typicky dovolenkáři, nebo víkenďáci. Opravdu je takovej problém, když dovolenkář kotví v nějaký zátoce třeba 3 dny? Bydlí na lodi, vaří si tam, chodí na výlety apod.

Laicky se domnívám, že to omezení max. 24h je tam spíš z důvodu trvalého kotvení. Tam chápu, že to chtějí regulovat. Sankcionovat dovolenkáře, že zůstal na pěknym místě pár dnů?
Zdenda12345
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod Zdenda12345 » čtv dub 16, 2015 1:00 pm

Čemu by pomohlo stát se členy ČSVM? Vim, že už se tu někde psalo, jak se ČSVM účastnil přípravy týhle vyhlášky. Já si to už bohužel nepamatuju. :(

Nicméně co zmohlo? Výsledek známe. (neříkám, že v řadě jiných záležitostí nepomohlo).
Copak tady rozhoduje počet členů? Podle mě se ty "zájmy" prosazujou úplně jinak, než počtem členů. Chápu, že ve Francii, Německu, Holandsku atd. se úředníci neodváží takové spolky obejít. Jenomže my nejsme na úrovni výše jmenovaných zemí.

Představme si hypotetickou situaci:
Na úřad přijde prezident sdružení o třeba 1 mil. členů a současně předseda sdružení, který má třeba jen 70 členů. Jeden argumentuje počtem členů a druhej argumentuje třeba naditou obálkou, nebo lukrativnim místem v nějakém představenstvu, dozorčí radě, či podobnou trafikou. Čí hlas myslíte, že má pro toho úředníka větší váhu? :crazy:
Anonym
účet uživatele zrušen
Reputace: 159

Příspěvekod Anonym » čtv dub 16, 2015 1:05 pm

MartinB píše: - to je můj názor, samozřejmě funguje demokracie.

Já bych se na demokracii s prominutím vykvajcl !!! (přiznám se že ji nemám rád)

Spoustu kdyby, kde by, ale s problémem se bude potýkat úzká skupina lidí. A ta by si měla říct, jak, pod čím a s kým bude chtít pracovat. Přednést návrh a všichni jej demokraticky schválíme. Šup, šup, ať to letí.

Zakládat COKOLIV je dle mého nesmysl. Vzpomíná se ubíhající čas, to také, ale hlavně KDO??? Kdo bude něčemu takovému šéfovat, kdo bude jednat s úřady, vybírat příspěvky, psát zápisy z valných hromad. Využít stávající struktury některé z organizací je nejprůchodnější.

Já jenom na chvíli zabrousil a už zase mlčím. Vyjádřil jsem výše nějakou vůli podpořit dobrou věc a ta stále trvá. Až bude nějak rozumně rozhodnuto, podepíši. ;)
veselyroman
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 14

Příspěvekod veselyroman » čtv dub 16, 2015 1:22 pm

MartinB píše:Asi by to chtělo, získat politickou podporu a tlačit i z druhé strany.
Nezná se někdo osobně s nějakým poslancem, senátorem, s takovým který by byl ochoten dát tomu podporu?
(a pak ho budeme volit :) )

Mám obavy, že to nebude krátká, rychlá trať.

Snažím se v tomto směru něco podniknout, ale je to také "delší trať". Na příští týden mám přislíbenou schůzku s jedním oblastním politikem z TOPky, který (pokud ho téma zaujme) má alespoň podle mě, potenciál nám s tím pomoci - a to přesto, že sám zatím poslanec v parlamentu, ani senátu není. Nějaké záležitosti pro naše město už byl schopen dotáhnout do konce, tak uvidíme, jestli ho náš problém dostatečně osloví.
Nicméně chce to podle mě oslovit více politiků. Ať se zkusí každý zamyslet, zda ve svém okolí (třeba i v nižší samosprávě) nemá někoho, s kým má pozitivní zkušenost. Na druhou stranu pro takového politika, to může být dobrá příležitost se zviditelnit v pozitivním světle a na politickém žebříčku postoupit výš.
Surcouf
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 2

Příspěvekod Surcouf » čtv dub 16, 2015 3:37 pm

Ten můj návrh nevyžaduje žádné další navyšování členské základny kohokoliv, každá stávající organizace si zachovává svou nezávislost a autonomii a jsou kolektivním členem zastřešující struktury. Jejím posláním je vystupovat jednotně vůči státním orgánům právě v takovýchto případech a reprezentovat množinu zainteresovaných uživatelů vodních cest a případně třeba napadnout rozhodnutí orgánů u správního soudu pro nedodržení postupu při projednávání a opomenutí jedné ze zainteresovaných stran..

Poslance samozřejmě jsem také schopen zainteresovat, ale i pro ně je lepší, když mají k ruce jednoho relevantního partnera.
RACEK
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 100

Příspěvekod RACEK » čtv dub 16, 2015 4:29 pm

Ten zákaz kotvení se do vyhlášky dostal, protože ho tam někdo hodně chtěl.

Je zde nějaký subjekt, který si zažádal, nebo buduje větší množství marin?
tatavod
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 0

vyhláška

Příspěvekod tatavod » čtv dub 16, 2015 5:31 pm

MartinB: Určité kroky se přes PSP podnikly. Teď běží 30-ti denní lhůta na odpověď. Čekáme, nejde to urychlit.
geronimo
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 203
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod geronimo » čtv dub 16, 2015 6:03 pm

RACEK píše:Ten zákaz kotvení se do vyhlášky dostal, protože ho tam někdo hodně chtěl.

Je zde nějaký subjekt, který si zažádal, nebo buduje větší množství marin?

Koukni se sem na příklad .... :whist: :? :gun:
RACEK
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 100

Příspěvekod RACEK » čtv dub 16, 2015 7:40 pm

To je na Labi. Vznikne tam několik přístavů, které postaví ŘVC. Když je budu chtít využít tak můžu. Ale když nebudu chtít tak nemusím.

Proti výstavbě přístavů, marin, nebo kotvišť nic nemám.

Problém mám, když je musím užívat i když nechci, když nesmím stát jinde.
orko
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod orko » čtv dub 16, 2015 8:05 pm

Tady je zkrácená Tiskovka ze včera.
https://youtu.be/a55yOntHjvI
David_
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 3

Příspěvekod David_ » čtv dub 16, 2015 9:23 pm

orko píše:Tady je zkrácená Tiskovka ze včera.

Tak to vidite... No, budu muset to verejne vystupovani jeste pylovat :oops:
mirzik
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod mirzik » čtv dub 16, 2015 9:26 pm

Když vidím ty 3 pány za tím stolem... tak bych :puke:
david
moderátor
Reputace: 234

Příspěvekod david » čtv dub 16, 2015 9:32 pm

Zdenda12345 píše:Čemu by pomohlo stát se členy ČSVM? Vim, že už se tu někde psalo, jak se ČSVM účastnil přípravy týhle vyhlášky. Já si to už bohužel nepamatuju. :(

Nicméně co zmohlo? Výsledek známe. (neříkám, že v řadě jiných záležitostí nepomohlo).
Copak tady rozhoduje počet členů? Podle mě se ty "zájmy" prosazujou úplně jinak, než počtem členů. Chápu, že ve Francii, Německu, Holandsku atd. se úředníci neodváží takové spolky obejít. Jenomže my nejsme na úrovni výše jmenovaných zemí.

Představme si hypotetickou situaci:
Na úřad přijde prezident sdružení o třeba 1 mil. členů a současně předseda sdružení, který má třeba jen 70 členů. Jeden argumentuje počtem členů a druhej argumentuje třeba naditou obálkou, nebo lukrativnim místem v nějakém představenstvu, dozorčí radě, či podobnou trafikou. Čí hlas myslíte, že má pro toho úředníka větší váhu? :crazy:

Ňák nevím,co jsi tím chtěl říct. Založit kasičku, aby bylo na úplatky, nebo se na všechno vybodnout a nebo jak to teda chceš zařídit?
Zdenda12345
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod Zdenda12345 » čtv dub 16, 2015 9:41 pm

david píše:Ňák nevím,co jsi tím chtěl říct. Založit kasičku, aby bylo na úplatky, nebo se na všechno vybodnout a nebo jak to teda chceš zařídit?

Ne, to určitě ne, jen jsem si posteskl..... holt jsou určitý věci, který nás od civilizovanýho světa odlišujou.

Sám to zkoušim jak se dá. Pár lidí už mi doporučilo, abych do toho nešťoural, protože lidi, kteří si tohle prosadili mají větší "svaly", než já a klidně milion petentů. :(

P.S. Mimochodem dostal jsem se k tomu, že vítr fouká od lidí, kteří jsou mj. i v ....... no nic, nebudu jmenovat. Důkazy nemam, ale kdo to tu čte, tak si to domyslí. Už to tu párkrát zaznělo.
Naposledy upravil(a) Zdenda12345 dne čtv dub 16, 2015 9:46 pm, celkem upraveno 1 x.
mirzik
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod mirzik » čtv dub 16, 2015 9:45 pm

David_ píše:
orko píše:Tady je zkrácená Tiskovka ze včera.

Tak to vidite... No, budu muset to verejne vystupovani jeste pylovat :oops:

Vystupování neřeš, ptal jsi se věcně a dobře.... ale odpovědím se nedá věřit.... stačí se podívat na mimiku toho pána ihned po položené otázce a myslím že to je jasné
petrhu
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod petrhu » čtv dub 16, 2015 10:12 pm

Ono se to tam napsalo samo a APL z toho nemá žádný užitek a taky by to chtěli změnit :o
Ale dá se jen protestovat , zapomněl říct že ale raději potichu a někde stranou aby si toho nikdo nevšim.
mirzik
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod mirzik » čtv dub 16, 2015 10:56 pm

Mám seznam e-mailových adres na všechny poslance.... jestli někdo chce, pošlu, napište mi SZ
MartinB
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 106

Příspěvekod MartinB » čtv dub 16, 2015 11:37 pm

Od Baharis

na MartinB - to je můj názor, samozřejmě funguje demokracie.[/quote]

Baharis: Já bych se na demokracii s prominutím vykvajcl !!! (přiznám se že ji nemám rád)

To jsem buď špatně napsal a nebo jsi to Baharisi špatně pochopil.
Celá věta byla takto?

Si myslím, že kdyby to měla být ČANY, ani není důvod tvořit nějakou sladkovodní sekci, ono se to úzce prolíná, moře/sladká - to je můj názor, samozřejmě funguje demokracie.

Tou demokracií je myšleno, že pokud se členská základna ČANY na shromáždění rozhodne zřídit sekci sladkovodní a prohlasuje se to, tak se zřídí, protože to tak je ve stanovách (a asi ve všech spolcích).
Ale ta sladká sekce stejně v podstatě funguje.
Anonym
účet uživatele zrušen
Reputace: 159

Příspěvekod Anonym » pát dub 17, 2015 12:09 am

No myslel jsem to tak že pokud se má něco udělat a to poměrně rychle, není účinné vést všelidovou diskusi a předkládat jeden návrh za druhým. Tak to prostě nefunguje. Za chvíli tu bude 150 stránek a nic se nezmění.

Podle mě je potřeba aby lidé kteří mají tu odvahu, chuť a hlavně schopnosti něco udělat si to prostě sesumírovali, řekli jak to chtějí udělat, s kým to chtějí udělat a přednesli to plénu ke schválení. To je myšleno konkrétně ve vztahu jakou organizaci ne/vytvořit, případně pod jakou stávající organizaci se jako že schovat. Názorů a myšlenek zde už zaznělo dost, některé dobré, ale podstatné je kdo je bude realizovat. To vždy odnese úzká skupina lidí a ti musí rozhodovat. Když to bude dobrá cesta, strhne to samozřejmě dav.
MartinB
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 106

Příspěvekod MartinB » pát dub 17, 2015 1:22 am

Jo takhle samozřejmě ano, Baharisi.
Je snaha se sejít a domluvit ČSJ, ČSVM, ČANY a postupovat společně.
Jenže nejde to až tak rychle z všelijakých důvodů.
Během příštího týdne by mělo být jasno.
geronimo
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 203
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod geronimo » pát dub 17, 2015 6:58 am

RACEK píše:To je na Labi. Vznikne tam několik přístavů, které postaví ŘVC. Když je budu chtít využít tak můžu. Ale když nebudu chtít tak nemusím.

Proti výstavbě přístavů, marin, nebo kotvišť nic nemám.

Problém mám, když je musím užívat i když nechci, když nesmím stát jinde.

To, že je to na Labi, neznamená, že to nemůže být i na Vtavě, jen o tom zatím nevíme...... :?
Crazymen
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Crazymen » pát dub 17, 2015 7:01 am

V tuto chvíli byli osloveni krajští kapitáni vodních skautů (+ některé další osobnosti vodního skautingu) kvůli koordinaci postupu a komunikace s Povodími. Ono pokud se člověk podívá trochu dopředu - jestli se jachtaři rozhodnou hromadně "stáhnout plachty" = odregistrovat, jsou další - menší hadříky na ráně.... Něťastný přesun zákazu sjíždění jezů ani nerozebírám - to je úlet, který shazuje zákonodárce úplně :gun:
mirzik
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod mirzik » pát dub 17, 2015 7:43 am

Nemáte někdo kontakt na ředitele Povodí Vltavy – závod Horní Vltava Zdeňka Zídka ?
Co by nám k tomu mohl říci..... http://ekonomicky-denik.cz/zakaz-plavby ... -protesty/ .. poslední odstavec článku!
Docela by mě zajímal jeho názor na vyjádření pana Jiřího Bellingera z APL.
David_
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 3

Příspěvekod David_ » pát dub 17, 2015 7:50 am

Je dobře, že to tam ta dáma napsala...

Ředitel závodu: Ing. Zdeněk Zídek
Tel.: 387 683 100
Fax: 387 203 620
E-mail: zdenek.zidek@pvl.cz.

To jsem našel na http://voda.gov.cz/portal/cz/aplikace/info_pvl.htm

Zpět na