Nova vyhlaska o zakazu plavby se spalovacim motorem
Moderátoři: vilma, windward, Pepa
- tkruska
- aktívní jachtař

- Reputace: 20
Od: Petr Novotný - MARINE s.r.o.
Datum: 16. 4. 2015 20:32:58
Předmět: Radio regina o pravidlech plavby
Dobrý večer, přeposílám odkaz na náš vstup v Českém rozhlase Regina ohledně vyhlášky 46/2015 a nových pravidlech v rekreační plavbě. Snad jsme neříkali moc nesmyslů.
http://prehravac.rozhlas.cz/audio/3362503
Pěkný večer
Ing. Petr Novotný
APL – Asociace lodního průmyslu
------
Paní redaktorka je majitelka HR prukazu na plachetnici
Datum: 16. 4. 2015 20:32:58
Předmět: Radio regina o pravidlech plavby
Dobrý večer, přeposílám odkaz na náš vstup v Českém rozhlase Regina ohledně vyhlášky 46/2015 a nových pravidlech v rekreační plavbě. Snad jsme neříkali moc nesmyslů.
http://prehravac.rozhlas.cz/audio/3362503
Pěkný večer
Ing. Petr Novotný
APL – Asociace lodního průmyslu
------
Paní redaktorka je majitelka HR prukazu na plachetnici
Naposledy upravil(a) tkruska dne pát dub 17, 2015 10:09 am, celkem upraveno 1 x.
- pavlii
- pravidelný návštěvník

- Reputace: 0
- Kontaktovat uživatele:
mirzik píše:Nemáte někdo kontakt na ředitele Povodí Vltavy – závod Horní Vltava Zdeňka Zídka ?
Co by nám k tomu mohl říci..... http://ekonomicky-denik.cz/zakaz-plavby ... -protesty/ .. poslední odstavec článku!
Docela by mě zajímal jeho názor na vyjádření pana Jiřího Bellingera z APL.
Ten závěr mi přijde moc fajn napsaný!!!
P.
reakce na některé výše uvedené :
1.panu řediteli píši (slušně, konstruktivně) dodat zda opravdu požadoval zákaz a proč , určitě napiště také ¨.
2. nepřesně cituji :"pánové z APL mají svaly a nebojujte s nimi" . No, skoro všechno co prodávají se dá a někdy i levněji kopit v demokraciích okolo. Leckdy i po internetu . takže seznam spolčených je zde a je je na každém jak se k tomu postaví.
http://www.aplcz.cz/cz/seznam-clenu-apl-15/
3." Důvodem popisovaných legislativních manévrů je harmonizace zákona 114/1995 o vnitrozemské plavbě a podzákonných norem s předpisy EU." Takže kdo se chlubí že to zajistil tak by měl říci, že to je celé díky Evropské unii .
1.panu řediteli píši (slušně, konstruktivně) dodat zda opravdu požadoval zákaz a proč , určitě napiště také ¨.
2. nepřesně cituji :"pánové z APL mají svaly a nebojujte s nimi" . No, skoro všechno co prodávají se dá a někdy i levněji kopit v demokraciích okolo. Leckdy i po internetu . takže seznam spolčených je zde a je je na každém jak se k tomu postaví.
3." Důvodem popisovaných legislativních manévrů je harmonizace zákona 114/1995 o vnitrozemské plavbě a podzákonných norem s předpisy EU." Takže kdo se chlubí že to zajistil tak by měl říci, že to je celé díky Evropské unii .
- Lachtan
- pravidelný návštěvník

- Reputace: 22
Také se budou muset zrušit některé závody plachetnic/loď plus posádkou nad 1000 kg/. Mariny jsou zaplněné a lodě obvykle kotví před závody v okolních zátokách, jinak by to nestačily na start. Některé sem vlastně ani nemůžou doplout. ČSJ by měl uvažovat o pořádání těchto tradičních závodů v zahraničí.
Naposledy upravil(a) Lachtan dne pát dub 17, 2015 9:35 am, celkem upraveno 2 x.
- Pavel63
- aktívní jachtař

- Reputace: 44
Děkuji za spojení na Ing. Zídka. Volal jsem na Povodí, dnes tam není, mluvil jsem s panem Posekaným (ze stejného Povodí) a dohodli jsme se, že mu (ing. Zídkovi) pošlu mailem žádost o jeho vyjádření k tomuto problému. Jakmile mi ho pošle nebo se vyjádří jiným způsobem, dám to sem (Ing. Zídek bude až v pondělí).
Pavel.
Pavel.
- Charlie
- zkušený harcovník

- Reputace: 18
- Kontaktovat uživatele:
Povodí Vltavy již dříve odpovědělo že požadovalo zachování max 24hod v kuse, což je logické - nechtěli přijít o peníze za bojky, protože pokud by MD uvolnilo kotvení úplně tak by dlouhodobě mohl každý kotvit kde by chtěl.
Jsem zvědavý co pan Zídek odpoví.
Jinak článek české justice pěkně napsaný, zdá se že paní redaktorka nebyla líná alespoň si o problému něco zjistit.
Jsem zvědavý co pan Zídek odpoví.
Jinak článek české justice pěkně napsaný, zdá se že paní redaktorka nebyla líná alespoň si o problému něco zjistit.
- mkovi
- návštěvník fóra

- Reputace: 4
Ty 2 místa na Orlíku (co jsou od hráze k zámku), kde je kotvení možné na 48h jsou samozřejmě stejné jako jiné břehy, bez úprav či mol atd.. které by omezovali možnost vzniku škod při kolísání hladiny. Ono v D či NL jsou také vyznačena místa, ale když si je najdu a kotvím tam (zadarmo) má to výhody v možnosti vyvázání bokem na břeh či molo, odpadkové koše atd...
- heavy
- pravidelný návštěvník

TRIM píše:reakce na některé výše uvedené :
...... takže seznam spolčených je zde a je je na každém jak se k tomu postaví.
Poměrně nechápu jak to má pomoci půjčovnám plachetnic...
Pokud bude tato vyhláška platit a vymáháno dodržování, tak mne osobně p. Štěpánek (YC Barrandov) už asi neuvidí.
To radši pojedu na Mazury
.- Gargi
- návštěvník fóra

Zdejší diskuse mi potvrzuje moje mínění o velké skupině Čechů jako věčně nespokojených kverulantů!!
Místo abychom zde oslavovali, že se konečně zrušil zákon z roku 1972, psaný pod dohledem sovětských tanků, je zde asi 1200 někdy až nenávistných komentářů, jak je všechno špatně. Pane RACEK, za Husáka se možná mohlo kotvit, ale jachtařit se teda rozhodně moc pohodlně nedalo!!!
Koukněte se na tu tiskovou konferenci a zjistíte, že pan Zídek byl upřímně zděšen konečným zněním paragrafu. (aspon podle slov pana Bellingera) Tak nevím, co čekáte za jinou odpověď!
Samozřejmě že ten zákon není dokonalý a nevyhovuje všem, ale to nebude nikdy žádný zákon. Vždy je to o nějakém kompromisu. Tady si dovedu jeden představit – třeba rychlou instalaci značek povolení kotvení na přehradách v místech kde to půjde.
Taky je dobré nebýt automaticky naštvaný, ale najít si v tom to dobré a třeba vyrazit o víkendu na Hracholusky s gumákem.....
PS: nejsem politik ani člen APL.
Místo abychom zde oslavovali, že se konečně zrušil zákon z roku 1972, psaný pod dohledem sovětských tanků, je zde asi 1200 někdy až nenávistných komentářů, jak je všechno špatně. Pane RACEK, za Husáka se možná mohlo kotvit, ale jachtařit se teda rozhodně moc pohodlně nedalo!!!
Koukněte se na tu tiskovou konferenci a zjistíte, že pan Zídek byl upřímně zděšen konečným zněním paragrafu. (aspon podle slov pana Bellingera) Tak nevím, co čekáte za jinou odpověď!
Samozřejmě že ten zákon není dokonalý a nevyhovuje všem, ale to nebude nikdy žádný zákon. Vždy je to o nějakém kompromisu. Tady si dovedu jeden představit – třeba rychlou instalaci značek povolení kotvení na přehradách v místech kde to půjde.
Taky je dobré nebýt automaticky naštvaný, ale najít si v tom to dobré a třeba vyrazit o víkendu na Hracholusky s gumákem.....
PS: nejsem politik ani člen APL.
- David_
- návštěvník fóra

- Reputace: 3
Dovolil bych si malou poznámku. Samozřejmě nelze předpokládat, že každý zákon bude vyhovovat všem. Snad ale není problém, že skupina lidí, které se ten zákon úzce dotýká činí občanskou iniciativu aby došlo "k nápravě" podle jejich představ. Nelze obecně tvrdit, že tato skupina lidí má pravdu, ale rozhodně na to mají právo.
Mě třeba osobně ten zákaz motorů nijak nevadil. Pluji na plachty a jsem rád, když je nad vodou ticho. Z mého pohledu je to tedy jednoznačně krok k horšímu a je mi úplně jedno, kdy ten zákon vznikl...
P.S.: Nepodsouval bych Rackovi tvrzení, že za Husáka bylo lépe!
Mě třeba osobně ten zákaz motorů nijak nevadil. Pluji na plachty a jsem rád, když je nad vodou ticho. Z mého pohledu je to tedy jednoznačně krok k horšímu a je mi úplně jedno, kdy ten zákon vznikl...
P.S.: Nepodsouval bych Rackovi tvrzení, že za Husáka bylo lépe!
- Clouseau
- pravidelný návštěvník

- Reputace: 34
díky všem!
Díky všem za snahu o zachování možnosti nočního kotvení. Předloni jsem si pořídil loď, loni na jaře udělal zkoušky a v létě byl často se synkem, nebo i celou rodinkou na Orlíku.
Možnost nočního kotvení mimo maríny je pro mne zcela zásadní. Chci klid a soukromí. Plavíme se po přehradě a když už to děti nebaví, nebo je nevečer, zakotvíme na noc u nějaké hezké pláže. Většinou je tam ohniště, tak posbíráme něco naplaveného dřeva, opečeme buřtíky a užíváme si klidný večer pod hězdami. Na noc se vyvážeme dál od břehu, abychom nenasedli, když v noci "melou". Brzo ráno vstaneme a jdeme se vykoupat, posnídáme a pak si hrajeme na pláži. Pak po sobě uklidíme, odpadky naložíme a vyrážíme na další dobrodružnou plavbu.
Z toho co se stalo je mi opravdu smutno. Nedokážu si ani představit, jak bych vysvětlil synkovi, že už na tom jeho oblíbeném místě nemůžeme zůstat a musíme někam do "stáje". Uff.
Proč proboha, když jsme nikdy nikoho nikde neobtěžovali, když jsme nikdy nekde neudělali nepořádek, když chceme jen cestou ze Zvíkova unaveni přespat na vhodném místě...
Přemýšlím co s tím. Jít hlavou proti zdi, kašlat na zákaz a doufat, že mi to projde? Odhlásit loď, a zmenšit plachty o 4m2, aby se vešla do limitu pro neregistrované? Prodat loď a zapomenout?
Je mi z toho blivno. Těšili jsme se celou zimu až zase vyrazíme, synek o tom stále mluví a teď tohle. Styď te se vy, kdo za to můžete i vy, kdo na tom participujete! Je to nelidské a nemorální Ještě jednou moc děkuji těm, kteří mají vůli, možnost a sílu s tím něco dělat. Pokud to bude v mých silách a možnostech, rád pomohu, nejen svým podpisem pod petici...

Možnost nočního kotvení mimo maríny je pro mne zcela zásadní. Chci klid a soukromí. Plavíme se po přehradě a když už to děti nebaví, nebo je nevečer, zakotvíme na noc u nějaké hezké pláže. Většinou je tam ohniště, tak posbíráme něco naplaveného dřeva, opečeme buřtíky a užíváme si klidný večer pod hězdami. Na noc se vyvážeme dál od břehu, abychom nenasedli, když v noci "melou". Brzo ráno vstaneme a jdeme se vykoupat, posnídáme a pak si hrajeme na pláži. Pak po sobě uklidíme, odpadky naložíme a vyrážíme na další dobrodružnou plavbu.
Z toho co se stalo je mi opravdu smutno. Nedokážu si ani představit, jak bych vysvětlil synkovi, že už na tom jeho oblíbeném místě nemůžeme zůstat a musíme někam do "stáje". Uff.
Proč proboha, když jsme nikdy nikoho nikde neobtěžovali, když jsme nikdy nekde neudělali nepořádek, když chceme jen cestou ze Zvíkova unaveni přespat na vhodném místě...
Přemýšlím co s tím. Jít hlavou proti zdi, kašlat na zákaz a doufat, že mi to projde? Odhlásit loď, a zmenšit plachty o 4m2, aby se vešla do limitu pro neregistrované? Prodat loď a zapomenout?
Je mi z toho blivno. Těšili jsme se celou zimu až zase vyrazíme, synek o tom stále mluví a teď tohle. Styď te se vy, kdo za to můžete i vy, kdo na tom participujete! Je to nelidské a nemorální Ještě jednou moc děkuji těm, kteří mají vůli, možnost a sílu s tím něco dělat. Pokud to bude v mých silách a možnostech, rád pomohu, nejen svým podpisem pod petici...

- tkruska
- aktívní jachtař

- Reputace: 20
Mam to uplne stejne. Prikladam fotku z Lipna 2014 (kdy bylo malo vody a super plaze). A prave to omezeni kotveni me vyhecovalo k boji, uz kvuli detem.
poznamka: Nikdy jsem jsem nemusel kacet zadny strom kvuli dvoum burtum a onist je po rybarich v okoli vzdy vice nez dost.
Ranni panorama ze samoty u lesa
Ja jsem naopak rad, ze povolili motor a na Lipne jsem byl za nej vic nez vdecny pri jedne pekne bource. S elektromotorem bych tak akorat "kontrolovane" nasedl na protejsi breh.
Jo a jeste bych dodal, ja mam deti docela hlucne, takze bych nikomu nepral, kotvit s nama na jednom miste
poznamka: Nikdy jsem jsem nemusel kacet zadny strom kvuli dvoum burtum a onist je po rybarich v okoli vzdy vice nez dost.
Ranni panorama ze samoty u lesa
Ja jsem naopak rad, ze povolili motor a na Lipne jsem byl za nej vic nez vdecny pri jedne pekne bource. S elektromotorem bych tak akorat "kontrolovane" nasedl na protejsi breh.
Jo a jeste bych dodal, ja mam deti docela hlucne, takze bych nikomu nepral, kotvit s nama na jednom miste

Naposledy upravil(a) tkruska dne pát dub 17, 2015 11:23 am, celkem upraveno 2 x.
- Gargi
- návštěvník fóra

Closeau: Butete muset vysvětlit synkovi, že bohužel žijete v ČR, kde kromě vás jezdí na přehrady lidé, kteří si ničeho neváží, přistanou u břehu a ze soukromého pozemku si udělají WC, odpadkový koš, ohniště, tábořiště a skládku prázdnýh lahví... a blízkou louku soukromého zemědělce pak použijí jako přístupovou cestu autem a parkoviště!
Mně se ten paragraf taky nelíbí a romantické nocování v zátokách považuji za základ jachtingu, ale bohužel zrovna byla silnější loby těch, kteří jsou proti. Včera sem se stal členem skupinky, která se to pokusí změnit a né jen nadávat. Tak uvidíme, jsem nekonečný optimista a v tom zákoně hledám něco pozitivního, toť vše...
Mně se ten paragraf taky nelíbí a romantické nocování v zátokách považuji za základ jachtingu, ale bohužel zrovna byla silnější loby těch, kteří jsou proti. Včera sem se stal členem skupinky, která se to pokusí změnit a né jen nadávat. Tak uvidíme, jsem nekonečný optimista a v tom zákoně hledám něco pozitivního, toť vše...

Re: díky všem!
Clouseau píše:Díky všem za snahu o zachování možnosti nočního kotvení. Předloni jsem si pořídil loď, loni na jaře udělal zkoušky a v létě byl často se synkem, nebo i celou rodinkou na Orlíku.
Cítím to naprosto stejně jako Clouseau ... taky mám 2 malé děti které se mě ptají už teď "a tati kdy už pojedeme na loď a budeme tam spát v té malé zátoce, víš kde?" Přesně tak to dělalo spousta z nás i bez dětí .... napsal to moc pěkně.
- packa
- zkušený harcovník

- Reputace: 12
Gargi píše:Closeau: Butete muset vysvětlit synkovi, že bohužel žijete v ČR, kde kromě vás jezdí na přehrady lidé, kteří si ničeho neváží, přistanou u břehu a ze soukromého pozemku si udělají WC, odpadkový koš, ohniště, tábořiště a skládku prázdnýh lahví... a blízkou louku soukromého zemědělce pak použijí jako přístupovou cestu autem a parkoviště!
hlavne se nezapomen zeptat proc mají dojem ze toto vsechno delají pouze lidé s registrovanou lodí
(to je totiž jedine o co tu jde) z toho co vidím na Labi bych překl že je to presne naopakGargi píše:packa: Na té TK jasně řekli, že se to týká hlavně hausbótů!! Kvůli nim je tam asi i to omezení říčních kilometrů, jinde možná s Hausboty problém není, takže třeba Labe se paragraf vůbec netýká.
Sorry Gargi , ale byl jsi někdy na Slapech nebo Orlíku?.... Těch hausbótů které se po nich pohybuje je fakt pár v měřítku s registrovanými loděmi, a většinou jsou vybaveny vším co je potřeba (odpadkové koše, WC....)
Tady problém dle mého názoru fakt není

lži a lži...
Gargi píše:packa: Na té TK jasně řekli, že se to týká hlavně hausbótů!! Kvůli nim je tam asi i to omezení říčních kilometrů, jinde možná s Hausboty problém není, takže třeba Labe se paragraf vůbec netýká.
Sory, ale kdyby někomu vadily ty hausboty, což je pochopitelné, tak by se to dalo řešit už stávajícím omezením kotvení na 24 hodin. Nemůžu se zbavit dojmu, že je to jen a pouze kvůli komercionalizaci této zábavy...nové mariny a touto vyhláškou zajištěné příjmy... A to si ještě dovolej říkat takové nesmysly, že do teď lidé považovali lodičkáře za nenažrané milionáře a tímto, že se to zmnění a bude přístupné širším vrstvám...Tak pokud by tomu tak bylo a širším vrstvám by se tato zábava otevřela, což je hovadina, neboť díky cenám v marinách se taková dovolená sakra prodraží, bordel kolem břehů bude jen horší, protože čím víc lidí, tím větší bordel, tím větší procento "blbců", nezodpovědných lidí a pod...takže určitě úředníci nechtěli ochránit přírodu ani lidi v okolí vodního toku, to je nesmysl, kterým se samozřejmě ohánějí, protože se to jako argument poslochá lépe, než, že jsme to tam protlačili, aby jsme vydělali víc peněz...Je mi z toho stejně na blití, jako většině lidem tady už jen z principu....
Přitom, kdyby to tam nedali a někdo si postavil nějakou síť marin, určitě by tam lidi taky občas zakotvili...je to hnus velebnosti a díky všem co s tím chtějí něco aktivně dělat...Jinak bych asi tu svojí loď odvezl do šrotu...
Zdravím při pátečním ránu,
[/quote]Včera sem se stal členem skupinky, která se to pokusí změnit a né jen nadávat. Tak uvidíme, jsem nekonečný optimista a v tom zákoně hledám něco pozitivního, toť vše... Smile[quote]
Na úvod jeden hodně fousatý vtip. Žila byla jedna rodinka se dvěma malými synky. Byla to dvojčata. Jeden z nich byl bezbřehý optimista a ten druhý naopak viděl vše až příliš černě, byl tedy z dnešního pohledu pesimista. Rodiče chtěli zajistit pro své děti to nejlepší a tak se rozhodli, že dětem nenásilně vysvětlí, jaký život skutečně je. Jako příhodné období se ukázala oslava narozenin obou chlapců. Tomu pesimistovi koupili velikou hromadu všech možných dárků. Optimistovi navezli do dětského pokojíčku obrovskou haldu páchnoucího koňského hnoje. Po půlhodině se šli maminka s tatínkem podívat za svými synky. Pesimista seděl a usedavě plakal. Když se ho zeptali proč pláče, odpověděl jim, že bude muset všechny dárky rozbalit a přečíst všechny návody a určitě mu dojdou baterky k autíčkům a spousta těch hraček se brzy rozbije.
Z druhého pokojíčku se ozýval šťastný smích a plácavé zvuky. Když mamka s taťkou otevřeli dveře, uviděli svého synka jak poskakuje po hromadě hnoje, celý špinavý a páchnoucí odhazuje koblihy na všechny strany a nadšeně řve:..........."Tady někde musí být poník............."
Pan Havlíček byl všechno jiné, jenom ne upřímně zděšen, mlel si tam ty své 100x omílané fráze o podpoře malých koloniálů ve vsích pod 500 obyvatel a vypadal, že tomu fakt věří. Bylo mi ho spíše líto. Pan Novotný se nudil a docela jsem mu věřil, že má radost z uvolnění plavby se spalovacími motory, ale upřímně řečeno si myslím, že noční kotvení mu je zcela šuma fuk. Pan Belinger posvačil a poté zopakoval Status quo, který všichni známe a svojí dikcí a "nadhledem" dal najevo, že to tak je a nikdo už do toho nemá co kecat. Obzvlášť ti, co dělají u vody jenom bordel.
Při vší úctě, tahle skvadra za nás ten problém nevyřeší. To je závěr, který jsem si odnesl z tiskovky já.
Nemyslím, že je nutné být politikem. Namyslím, že je nutné být kverulantem vždy a všude. Myslím, že je potřeba se ozvat a nenechat si srát na hlavu. Podporuji jednoznačně volání po organizovanosti. Ať už pod Vodními motoristy nebo pod Čany. Podporuji i právní kroky s dopomocí najatých právníků. Podporuji založení konta k petici, pro hrazení těchto aktivit. Když každý, kdo podepsal petici, bude ochoten poslat i nějakou kačku, zaplatíme advokátní kancelář levým zadním kormidlem.
Opakuji uz po několikáté ..... poďme to toho.
I.
[/quote]Včera sem se stal členem skupinky, která se to pokusí změnit a né jen nadávat. Tak uvidíme, jsem nekonečný optimista a v tom zákoně hledám něco pozitivního, toť vše... Smile[quote]
Na úvod jeden hodně fousatý vtip. Žila byla jedna rodinka se dvěma malými synky. Byla to dvojčata. Jeden z nich byl bezbřehý optimista a ten druhý naopak viděl vše až příliš černě, byl tedy z dnešního pohledu pesimista. Rodiče chtěli zajistit pro své děti to nejlepší a tak se rozhodli, že dětem nenásilně vysvětlí, jaký život skutečně je. Jako příhodné období se ukázala oslava narozenin obou chlapců. Tomu pesimistovi koupili velikou hromadu všech možných dárků. Optimistovi navezli do dětského pokojíčku obrovskou haldu páchnoucího koňského hnoje. Po půlhodině se šli maminka s tatínkem podívat za svými synky. Pesimista seděl a usedavě plakal. Když se ho zeptali proč pláče, odpověděl jim, že bude muset všechny dárky rozbalit a přečíst všechny návody a určitě mu dojdou baterky k autíčkům a spousta těch hraček se brzy rozbije.
Z druhého pokojíčku se ozýval šťastný smích a plácavé zvuky. Když mamka s taťkou otevřeli dveře, uviděli svého synka jak poskakuje po hromadě hnoje, celý špinavý a páchnoucí odhazuje koblihy na všechny strany a nadšeně řve:..........."Tady někde musí být poník............."
Pan Havlíček byl všechno jiné, jenom ne upřímně zděšen, mlel si tam ty své 100x omílané fráze o podpoře malých koloniálů ve vsích pod 500 obyvatel a vypadal, že tomu fakt věří. Bylo mi ho spíše líto. Pan Novotný se nudil a docela jsem mu věřil, že má radost z uvolnění plavby se spalovacími motory, ale upřímně řečeno si myslím, že noční kotvení mu je zcela šuma fuk. Pan Belinger posvačil a poté zopakoval Status quo, který všichni známe a svojí dikcí a "nadhledem" dal najevo, že to tak je a nikdo už do toho nemá co kecat. Obzvlášť ti, co dělají u vody jenom bordel.
Při vší úctě, tahle skvadra za nás ten problém nevyřeší. To je závěr, který jsem si odnesl z tiskovky já.
Nemyslím, že je nutné být politikem. Namyslím, že je nutné být kverulantem vždy a všude. Myslím, že je potřeba se ozvat a nenechat si srát na hlavu. Podporuji jednoznačně volání po organizovanosti. Ať už pod Vodními motoristy nebo pod Čany. Podporuji i právní kroky s dopomocí najatých právníků. Podporuji založení konta k petici, pro hrazení těchto aktivit. Když každý, kdo podepsal petici, bude ochoten poslat i nějakou kačku, zaplatíme advokátní kancelář levým zadním kormidlem.
Opakuji uz po několikáté ..... poďme to toho.
I.
- veselyroman
- pravidelný návštěvník

- Reputace: 14
Gargi píše:packa: Na té TK jasně řekli, že se to týká hlavně hausbótů!! Kvůli nim je tam asi i to omezení říčních kilometrů, jinde možná s Hausboty problém není, takže třeba Labe se paragraf vůbec netýká.
Kvůli hausbótům to fakt asi nebude, nedovedu si představit jak by se většina hausbótů (díky jejich rozměrům) mohla vejít do klasických stání v marínách...
Resp. jestli to bylo kvůli hausbótům, tak to někdo nedomyslel. Koneckonců původní pravidlo max. 24 hodin to velice dobře řešilo - ale to už tu někdo zmínil.
- tatavod
- návštěvník fóra

To Gargi: bohužel si asi pleteš příčinu s důsledky. Proti případným přestupkům měla zasahovat říční policie, SPS, a Povodí. Nekonali tak a v konečném důsledku jsme to od
všichni.
A ten nepořádek? První na co jsem vloni pod Dědovicemi šlápl byly zbytky vykuchaných ryb, kusy vlasců a když jsem šel uklidit , tak jsem si zasekl háček i s návazcem do nohy!
takže na pět dní Ahoj
všichni.
A ten nepořádek? První na co jsem vloni pod Dědovicemi šlápl byly zbytky vykuchaných ryb, kusy vlasců a když jsem šel uklidit , tak jsem si zasekl háček i s návazcem do nohy!
takže na pět dní Ahoj