snížení zrcadla
Moderátoři: vilma, Pepa, smike
- marekparek
- návštěvník fóra

- Reputace: 5
- Viky_CZ
- zkušený harcovník

- Reputace: 43
- Kontaktovat uživatele:
marekparek píše:Lodička s ní pěkně šlape a vzpíná se, jako kdyby chtěla jít do skluzu
Rychlost je stejná, maximálka 11 km/h.
Fakt se vzpina uz při 11km, nebo si delas legraci? To mi prijde při dost maly rychlosti, nemas to nejak moc tezky na zadek?
Otacky by se tomu při stejny rychlosti mely zvednout zhruba o 25%.
Naposledy upravil(a) Viky_CZ dne stř črc 09, 2014 12:32 pm, celkem upraveno 2 x.
- marekparek
- návštěvník fóra

Viky_CZ píše:marekparek píše:Lodička s ní pěkně šlape a vzpíná se, jako kdyby chtěla jít do skluzu
Rychlost je stejná, maximálka 11 km/h.
Fakt se vzpina uz při 11km, nebo si delas legraci? To mi prijde při dost maly rychlosti, nemas to nejak moc tezky na zadek?
Otacky by se tomu při stejny rychlosti mely zvednout zhruba o 25%.
moc se nezvzpíná, dělal jsem si srandu, ale poloha se změní, přece jenom těch deset koní s tím zamává. Na zadek to těžký je, je tam motor a ještě masivní teaková paluba kokpitu, která váží přes sto kilo
- marekparek
- návštěvník fóra

horal51 píše:nějakej manuál mi dali ... ale je to na Selvu Naxos 5xs ..... nějak jsem zapoměl co mášpokud se Ti hodí tak mužu naskenovat a nebo zkopírovat... rychlost zatím nemám čím měřit tak to bude o pocitech ... napadlo mne ještě uplout km se starou tam i zpět a pak s novou ... a porovnat časy
já mám Piranhu, což jednoválcový čtyřtakt. Naxos je dvouválcový dvoutakt. Takže mi to pomůže jenom v údržbě nohy. Já jsem taky jakýsi manuál dostal, ale informace tam jsou akorát bezpečnostního rázu a jinak nic. Takže jestli máš něco podobného, kašli na to
Rychlost měřím chytrým telefonem s gps. Stačí si stáhnout aplikaci zdarma. Třeba pro android Speedometer
- horal51
- návštěvník fóra

- Reputace: 0
marekparek píše:horal51 píše:nějakej manuál mi dali ... ale je to na Selvu Naxos 5xs ..... nějak jsem zapoměl co mášpokud se Ti hodí tak mužu naskenovat a nebo zkopírovat... rychlost zatím nemám čím měřit tak to bude o pocitech ... napadlo mne ještě uplout km se starou tam i zpět a pak s novou ... a porovnat časy
já mám Piranhu, což jednoválcový čtyřtakt. Naxos je dvouválcový dvoutakt. Takže mi to pomůže jenom v údržbě nohy. Já jsem taky jakýsi manuál dostal, ale informace tam jsou akorát bezpečnostního rázu a jinak nic. Takže jestli máš něco podobného, kašli na to
Rychlost měřím chytrým telefonem s gps. Stačí si stáhnout aplikaci zdarma. Třeba pro android Speedometer
No vidíš taky neznám, nemám chytrý telefon ...ale díky
- Viky_CZ
- zkušený harcovník

- Kontaktovat uživatele:
Horal51: To pocitani casu podle kilometrovniku na Labi je docela dobry, ale pozor, podle toho kde to otocis (jestli jsi fakt spravne na urovni kilometrovniku), muzes mit docela slusnou odchylku v namereny hodnote. Je lepsi to zkouset na delší trase nez 1km, pak se ti ta chyba zmensi.
Marekparek: To celkem meni situaci. Mne kocabka zatizena jede nejlíp, když je sedla vic na predek. Nemohl bys tu podlahu dat dopředu? Nebo jinak.... nejde vyndat, ze bys to zkusil bez ni? 100kg je hrozne moc.
Marekparek: To celkem meni situaci. Mne kocabka zatizena jede nejlíp, když je sedla vic na predek. Nemohl bys tu podlahu dat dopředu? Nebo jinak.... nejde vyndat, ze bys to zkusil bez ni? 100kg je hrozne moc.
- marekparek
- návštěvník fóra

Viky_CZ píše:
tak podlaha vyndat jde, ale je to moc velká práce. Možná ji budeme vyndavat kvůli čištění odtokových kanálků kokpitu, tak pak bych to dyžtak vyzkoušel
- horal51
- návštěvník fóra

- Reputace: 0
Tak jsem o vikendu testoval... výsledky jsou podle GPS rychloměru... takže s puvodní vrtulí 8 1/2 x 10 3/4 max 10,6 po a 10,3 proti proudu, s novou 8 1/2 x 6 1/4 po 12,3 proti 11,9 km/h Motor šel do max. otáček, zvýšil se hluk a mám pocit že trochu klesla spotřeba... jako optimální(co se týká hluku) je rychlost 10,5-11 km/h... jinak se mi lépe manevrovalo s motorem na volnoběh .... rychlost klesla asi na polovinu puvodní.... jsem na motoráku bažant tak se mi to hodí 

- marekparek
- návštěvník fóra

- Viky_CZ
- zkušený harcovník

- Kontaktovat uživatele:
Hele a stihl sis aspoň předtím zmerit otáčky? Při ty vasi spotrebe vrtuli je radost optimalizovat! Akorát vas ten konicek vyjde trochu draho.
Ale ted uz bych bejt tebou fakt daval pozor. Tu utrzenou si nech navulkanizovat znova, at mas rezervu.
Ja tedka taky uvazuju, ze bych si na pristi sezonu zas poridil nejakou neotlučenou vrtuli, ale skoro premejslim o tom se bych nekde zkusil sehnat něco jako 7.75" x 5.25" a prizpusobil ulozeni k mymu motoru.
Ale ted uz bych bejt tebou fakt daval pozor. Tu utrzenou si nech navulkanizovat znova, at mas rezervu.
Ja tedka taky uvazuju, ze bych si na pristi sezonu zas poridil nejakou neotlučenou vrtuli, ale skoro premejslim o tom se bych nekde zkusil sehnat něco jako 7.75" x 5.25" a prizpusobil ulozeni k mymu motoru.
- marekparek
- návštěvník fóra

otáčky jsem nezměřil, nemám na nic čas, musím ještě dodělat spoustu věcí, ale vůbec jsem se k nim nedostal. Škrtnul jsem asi u štěchovický přehrady, kde jsou zrádné mělčiny
Asi by to chtělo sonar, aby už nedocházelo k podobným excesům alá Schettino
jinak se budu snažit opravit oba lodní šrouby, myslím, že i ta ulomená lopatka by šla opravit
Asi by to chtělo sonar, aby už nedocházelo k podobným excesům alá Schettino
jinak se budu snažit opravit oba lodní šrouby, myslím, že i ta ulomená lopatka by šla opravit
- marekparek
- návštěvník fóra