Nova vyhlaska o zakazu plavby se spalovacim motorem
Moderátoři: vilma, windward, Pepa
Zdenda12345 píše:Nemyslim si, že v tuto chvíli je to něco za něco.
Prostě někdo potřeboval podpořit svůj byznys, tak do něj zainvestoval. Co se týká limitu výkonu motorů, tak ten bych navrhoval nahradit maximální povolenou rychlostí plavby třeba 15 km/h. Je úplně jedno, jestli tý rychlosti loď dosáhne 200hp motorem na volnoběh, nebo 10hp motorem na plnej knedlík.
Přesně tak. Je to tak po celém Německu. Na řekách bez omezení , na kanálech cedule 8 km.
tkruska píše:Uz jsem slysel nejmene 2x (tiskovka APL a v radiu) kdy pan Novotny tvrdil ze "zatim" jen 10kW..... s timto bodem vyhlasky problem nemam, mozna je lepsi kdyz to pujde postupne. Je videt jak ostatni verejnost reaguje podrazdene.
To je taky pravda. Samozřejmě český postkomunistický závistivý občan snáze vydýchne pramičku s motorem , než kajuťák za 2 mil.Kč.
Viky_CZ píše:No co, třeba by se zrovna tomu hejtmanovi na Hracholuskách 8km/h libilo vic nez 10kW! Dava to smysl.
Jako znalec poměrů v této lokalitě vím naprosto přesně, že jenom totální zákaz motorů je přijatelný. Hejtman je pod tlakem loby chatařů kteří ve většině případů nemají zakoupené ani pozemky pod chajdou, ale nechtějí se dělit o přehradu s nikým jiným.
TRIM píše:Viky_CZ píše:No co, třeba by se zrovna tomu hejtmanovi na Hracholuskách 8km/h libilo vic nez 10kW! Dava to smysl.
Jako znalec poměrů v této lokalitě vím naprosto přesně, že jenom totální zákaz motorů je přijatelný. Hejtman je pod tlakem loby chatařů kteří ve většině případů nemají zakoupené ani pozemky pod chajdou, ale nechtějí se dělit o přehradu s nikým jiným.
Chataři za všechno můžou ..a taky rybáři jsou ty zrůdy .... Co se kouknout do vlastních řad jachtochatařů co nechtějí zaplatit za nic ?
TRIM píše:Viky_CZ píše:No co, třeba by se zrovna tomu hejtmanovi na Hracholuskách 8km/h libilo vic nez 10kW! Dava to smysl.
Chataři za všechno můžou ..a taky rybáři jsou ty zrůdy .... Co se kouknout do vlastních řad jachtochatařů co nechtějí zaplatit za nic ?
- RACEK
- zkušený harcovník

- Reputace: 100
Vyhláška je podepsaná, vyšla ve sbírce a je platná. Teď vidim jen dvě možnosti. Buď křičet a prosadit si tak novelu (to je běh tak na 2 sezóny), nebo pokračovat standardní ústavní cestou? Neznam přesně názvy těch levelů, ale je potřeba obrátit se na soud (asi ústavní) a požadovat zrušení té vyhlášky. Současně taky podat žádost o předběžné opatření, které by pozastavilo platnost té vyhlášky do doby, než bude pravomocně rozhodnuto.
Toto mě zaujalo.
Umíte něko popsat způsob, jakým se dá obrátit na soud, a požádat o vydání předběžného opatření?
Může se na soud obrátit jednotlivec?
Toto mě zaujalo.
Umíte něko popsat způsob, jakým se dá obrátit na soud, a požádat o vydání předběžného opatření?
RACEK píše:Vyhláška je podepsaná, vyšla ve sbírce a je platná. Teď vidim jen dvě možnosti. Buď křičet a prosadit si tak novelu (to je běh tak na 2 sezóny), nebo pokračovat standardní ústavní cestou? Neznam přesně názvy těch levelů, ale je potřeba obrátit se na soud (asi ústavní) a požadovat zrušení té vyhlášky. Současně taky podat žádost o předběžné opatření, které by pozastavilo platnost té vyhlášky do doby, než bude pravomocně rozhodnuto.
Toto mě zaujalo.
Ano super a v nové vyhlášce zohlednit další křiklouny a nespokojené aby byl klid a opět zakázat motory kde byli zakázané , chataře to nebude rušit , rybáři zase budou pádlovat .. jachtaři zadarmo dělat zase bordel všude , zavládne všeobecné blaho na vodě ...
- Zdenda12345
- zkušený harcovník

- Reputace: 73
Domnívám se, že nejvhodnější dobu na trestní oznámení už jsme propásli. Zainteresovaní lidé už jsou uklizení.
Navíc nejde podat trestní oznámení, že se někdo (my) cítíme být utlačovaní, nebo diskriminovaní.
Teď bych to ale hnal přes ten ústavní soud. Tady je spíš efektivnější podat to hromadně všichni společně. jednak se ušetří strašná spousta peněz a jednak vypadá žaloba 100 lidí líp, než 100 žalob jednotlivců (nechceme přece senát nas.rat, chceme pomoct). Tady je opravdu v jednotě síla.
Mam dojem, že je potřeba najmout právníka, který sepíše ústavní stížnost. Neprobíhá žádné důkazní řízení. Prostě je potřeba to dobře sepsat a poslat. Současně s tim požádat o to předběžný opatření, jak jsem psal.
Odhaduju to tak na cca 8 -10 hodin právníka celkem, takže cca 20 - 30 tis. náklad (jestli to má za něco stát). Kdyby se toho ujal právník znalej věci, tak to klesne cca na 1/3.
Ústavní soud v minulosti velice ochotně dělal třetí komoru parlamentu. Byl za to opakovaně popotahovanej (politikům se to nelíbilo), ale věřim, že se nenechal zastrašit!
Navíc nejde podat trestní oznámení, že se někdo (my) cítíme být utlačovaní, nebo diskriminovaní.
Teď bych to ale hnal přes ten ústavní soud. Tady je spíš efektivnější podat to hromadně všichni společně. jednak se ušetří strašná spousta peněz a jednak vypadá žaloba 100 lidí líp, než 100 žalob jednotlivců (nechceme přece senát nas.rat, chceme pomoct). Tady je opravdu v jednotě síla.
Mam dojem, že je potřeba najmout právníka, který sepíše ústavní stížnost. Neprobíhá žádné důkazní řízení. Prostě je potřeba to dobře sepsat a poslat. Současně s tim požádat o to předběžný opatření, jak jsem psal.
Odhaduju to tak na cca 8 -10 hodin právníka celkem, takže cca 20 - 30 tis. náklad (jestli to má za něco stát). Kdyby se toho ujal právník znalej věci, tak to klesne cca na 1/3.
Ústavní soud v minulosti velice ochotně dělal třetí komoru parlamentu. Byl za to opakovaně popotahovanej (politikům se to nelíbilo), ale věřim, že se nenechal zastrašit!
- RACEK
- zkušený harcovník

- Reputace: 100
Pistolko, mě jde jen o ten diskriminační paragraf bránící kotvení registrovaným plavidlům. Tento paragraf poškozuje tisíce lidí. Dosavadní praxe při kotvení byla bezproblémová.
Ke zbytku té vyhlášky.
Někomu přijde vodní skútr jedoucí 100 km/h ve vzdálenosti 25 metrů od pláže jako bezpečný, někomu jako nebezpečný.
Také není pravdou, že motorové čluny jsou v Evropě běžně povoleny. Stačí se podívat na Lago di Garda, Balaton, a další stovky jezer a přehrad v Německu či Rakousku.
Ke zbytku té vyhlášky.
Někomu přijde vodní skútr jedoucí 100 km/h ve vzdálenosti 25 metrů od pláže jako bezpečný, někomu jako nebezpečný.
Také není pravdou, že motorové čluny jsou v Evropě běžně povoleny. Stačí se podívat na Lago di Garda, Balaton, a další stovky jezer a přehrad v Německu či Rakousku.
Zdenda12345 píše:Nemyslim si, že v tuto chvíli je to něco za něco.
Prostě někdo potřeboval podpořit svůj byznys, tak do něj zainvestoval. Co se týká limitu výkonu motorů, tak ten bych navrhoval nahradit maximální povolenou rychlostí plavby třeba 15 km/h. Je úplně jedno, jestli tý rychlosti loď dosáhne 200hp motorem na volnoběh, nebo 10hp motorem na plnej knedlík.
10hp s gumákem na plnej knedlík jede přes třicet.... Při patnáctce jenom pohrne vodu a bude dělat vlnu jak ........

Zní to rozumně, brát je to však třeba jako jeden krok. S nějakou reakcí se počítat muselo a protiopatření mohou již být naplánovaná.
Pokračovat ve snaze o sjednocení, nejlépe nějakého zaštítění, stávajících spolků je dále nutné, odprostit se od zúžených náhledů a pracovat na schopnosti zastavit podobný šlendrián v zárodku. 1000 lidí po 500,- je stejná suma jako 100 po 5000,-, jen ta druhá varianta má stonásobně blíž ke stávajícímu stavu určování pravidel skupinou vyvolených.
Pokračovat ve snaze o sjednocení, nejlépe nějakého zaštítění, stávajících spolků je dále nutné, odprostit se od zúžených náhledů a pracovat na schopnosti zastavit podobný šlendrián v zárodku. 1000 lidí po 500,- je stejná suma jako 100 po 5000,-, jen ta druhá varianta má stonásobně blíž ke stávajícímu stavu určování pravidel skupinou vyvolených.
RACEK píše:Pistolko, mě jde jen o ten diskriminační paragraf bránící kotvení registrovaným plavidlům. Tento paragraf poškozuje tisíce lidí. Dosavadní praxe při kotvení byla bezproblémová.
Ke zbytku té vyhlášky.
Negeaguj na něj. Nebo možná na ně .
Nahoře je pár příspěvků, které řeší jak dál.
Můj návrh postupu jak dál, krok za krokem :
1. sbírat informace , vytvářet aktivitu aby vyplavaly na povrch
2. složit ze střípků mozaiku
3. pojmenovat uskupení
4. uskupení medializuje mozaiku
5. uskupení si vyžádá jednání na MD .
Téma jednání proč ta nejasná a protichůdná vyjádření
proč zákaz když jej nikdo nechtěl -například důvod 24h se nedá kontrolovat lze jednoduše protiargumentovat
malé podtéma co hodlá MD dál podnikat.
6. z výtěžku sbírky od uskupení zaplatit právní kancelář a na základě mozaiky a vyjádření MD rozhodnout co a proti komu podat
7. na základě vážnosti zjištění (mozaiky) rozhodnou o veřejném vystoupení, demonstraci a pod
Pozn.:
Bod 1-5 realizovat do jednoho měsíce .
To že je někdo uklizený není důvod k nepodání trestního oznámení.
Lidi si platí DAS - pojištění právních služeb - Tedy tito mohou podnikat právní kroky jednotlivce za cenu pojistky . Konkrétně moje pojistka je do 300 000 Kč.
Všichni lodičkáři by měli být motivování tím, že pravděpodobně se "někdo" snaží do ČR přinést Chorvatský model zátoky a jejich nájemců. (Kotvit pouze v povolené zátoce a tam jsou bóje a výběrčí )
Upraveno Chorvatům bych křivdil ,tam není zákaz volného nočního kotvení , jenom jsou výhodné zátoky obsazené výběrčími. Takže u nás hůř .
Všichni nedotčení přímo zákazem kotvení, by měli být motivováni tou zlovůlí , která je může dostihnout na jiný způsob.
A hlavně , nepodléhat malosti , že takovéto zvěrstvo na hliněných nohou nelze zrušit.
Můj návrh postupu jak dál, krok za krokem :
1. sbírat informace , vytvářet aktivitu aby vyplavaly na povrch
2. složit ze střípků mozaiku
3. pojmenovat uskupení
4. uskupení medializuje mozaiku
5. uskupení si vyžádá jednání na MD .
Téma jednání proč ta nejasná a protichůdná vyjádření
proč zákaz když jej nikdo nechtěl -například důvod 24h se nedá kontrolovat lze jednoduše protiargumentovat
malé podtéma co hodlá MD dál podnikat.
6. z výtěžku sbírky od uskupení zaplatit právní kancelář a na základě mozaiky a vyjádření MD rozhodnout co a proti komu podat
7. na základě vážnosti zjištění (mozaiky) rozhodnou o veřejném vystoupení, demonstraci a pod
Pozn.:
Bod 1-5 realizovat do jednoho měsíce .
To že je někdo uklizený není důvod k nepodání trestního oznámení.
Lidi si platí DAS - pojištění právních služeb - Tedy tito mohou podnikat právní kroky jednotlivce za cenu pojistky . Konkrétně moje pojistka je do 300 000 Kč.
Všichni lodičkáři by měli být motivování tím, že pravděpodobně se "někdo" snaží do ČR přinést Chorvatský model zátoky a jejich nájemců. (Kotvit pouze v povolené zátoce a tam jsou bóje a výběrčí )
Upraveno Chorvatům bych křivdil ,tam není zákaz volného nočního kotvení , jenom jsou výhodné zátoky obsazené výběrčími. Takže u nás hůř .
Všichni nedotčení přímo zákazem kotvení, by měli být motivováni tou zlovůlí , která je může dostihnout na jiný způsob.
A hlavně , nepodléhat malosti , že takovéto zvěrstvo na hliněných nohou nelze zrušit.
Jo trime, takhle bych viděl věcné připomínky, čím víc připěvovatelů tím lépe, na základě toho můžou spolky hodnotit další postupy a nabídnout metodiku schůdnou pro co nejvíce lidí.
Petici jsem odepřel jeden podstatný faktor a to je informování ostatních, jenže ono petic je moc a na žádný papír se všechno nevejde.
Mluvil jsem s pár lidmi od vody a někteří o vyhlášce ještě ani neví, jiní nevnímají souvislosti a dopady, je prostě třeba vést diskuzi napříč vodním spektrem
mějte všichni príma neděli
Petici jsem odepřel jeden podstatný faktor a to je informování ostatních, jenže ono petic je moc a na žádný papír se všechno nevejde.
Mluvil jsem s pár lidmi od vody a někteří o vyhlášce ještě ani neví, jiní nevnímají souvislosti a dopady, je prostě třeba vést diskuzi napříč vodním spektrem
mějte všichni príma neděli
- Clouseau
- pravidelný návštěvník

- Reputace: 34
RACEK píše:Společné podání na ústavní soud, prostřednictvím jedné renomované právní kanceláře. Společná úhrada nákladu 30 tisíc.
Toto zní jako rozumná a snad účinná cesta.
Má někdo známého právníka? Ze by se s ním poradil,zda je šance uspět.
Jsem ochoten přispět. Min. 60 lidí po 500Kč snad problém není...
RACEK píše:Pistolko, mě jde jen o ten diskriminační paragraf bránící kotvení registrovaným plavidlům. Tento paragraf poškozuje tisíce lidí. Dosavadní praxe při kotvení byla bezproblémová.
Ke zbytku té vyhlášky.
Nevěřím že když se do toho rýpne nepřisadí si i ostatní , bude to překopaný zase blbě třeba pro ostatní , zelení zase dostanu čas se sformovat ,různé zelené organizace nemluvě .. ano kotvení se nepovedlo ale ta liberalizace ostatního je super . Jestli zase tady tím běsněním dosáhnete opětovného zákazu motorů na Lipně , přísahám že si dám na břeh boudu s dalekohledem a budu hlásit a fotit těch tak 70%
jachet co jedou ve větru na motor s vytaženou kostkou , aby se neřeklo ..o:(