Nova vyhlaska o zakazu plavby se spalovacim motorem
Moderátoři: vilma, windward, Pepa
- RACEK
- zkušený harcovník

- Reputace: 100
Rád zaplatím 30.000,- za sezóní stání v pěkné marině, ale chci mít kam plout. Nepotřebuju souseda o fendr vedle každou noc.
Snad každý kdo je na přehradách celou sezónu platí někde za roční (sezóní) stání, a z tohoto kotviště pluje o víkendech a dovolené.
Takhle si to majitel mariny vybral jednou za rok a měl vyděláno.
Snad každý kdo je na přehradách celou sezónu platí někde za roční (sezóní) stání, a z tohoto kotviště pluje o víkendech a dovolené.
Takhle si to majitel mariny vybral jednou za rok a měl vyděláno.
- pavlii
- pravidelný návštěvník

- Reputace: 0
- Kontaktovat uživatele:
No já se zase na 30kKč za sezónu koukám jako na fakt overkill, ale to je na jinou debatu a jinam. Nicméně tady je to o jednom nočním stání, kdy člověk nepotřebuje vždycky nějaké zázemí - takže k tomu nepotřebuje ani nějakou marínu nebo molo nebo cokoli. Vydání takového zákazu pak prostě není fér.
P.
P.
- veselyroman
- pravidelný návštěvník

- Reputace: 14
Mám otázku na (zřejmě) Felixe:
Poslední verze toho zhodnocení o Zákazu nočního kotvení je z 10.4.2015? Nebo máš ještě nějakou novější? Ptám se pro to, že to potřebuji předat dál, tak abych posílal to nejaktuálnější.
Díky moc.
Mimochodem při 30.000-ti tisících za loď v maríně na sezonu, ji rovnou prodávám. Na to prostě nemám.
Poslední verze toho zhodnocení o Zákazu nočního kotvení je z 10.4.2015? Nebo máš ještě nějakou novější? Ptám se pro to, že to potřebuji předat dál, tak abych posílal to nejaktuálnější.
Díky moc.
Mimochodem při 30.000-ti tisících za loď v maríně na sezonu, ji rovnou prodávám. Na to prostě nemám.
- Svobodak
- aktívní jachtař

- Reputace: 46
- Kontaktovat uživatele:
O jednom nocnim stani to je ale neni to uplne jina pisicnicka ve vztahu k sezonnimu zpoplatnenemu uzivani domovske mariny.
Protoze pokud nebudes mit kde volne a bez financni nahrady na noc zakotvit, tak se bud musis vrait do domovske mariny, cimz je moznost plavby vyznamne omezena, nebo budes platit i za nocni stani jinde.
Takze nejen platba za sezonni stani, ale kamkoliv se vrtnes, tak dalsi platba.
Ze by i na tom bylo neco malicko spatne
P
Protoze pokud nebudes mit kde volne a bez financni nahrady na noc zakotvit, tak se bud musis vrait do domovske mariny, cimz je moznost plavby vyznamne omezena, nebo budes platit i za nocni stani jinde.
Takze nejen platba za sezonni stani, ale kamkoliv se vrtnes, tak dalsi platba.
Ze by i na tom bylo neco malicko spatne
P
tak to s tou policí je vážně dobrý!
v každém případě to vypadá, že mě ta přihláška konečně rozhoupe ke koupi skútru.. zatím jsme řádili jen na soukromém rybníku na kamarádově stroji, uvažuju nad něčím podobným jako je SPARK 900 ACE 2, ale rád bych nějakou levnější aletrnativu.. máte někdo nějaký tip? - jinak na netu je spousta možností, kde si přečíst tuhle kontroverzní vyhlášku.., ale nikde jsem nemohl najít nějaký srozumitelný výtah pro lidi, co s plavením teprve začínají, až sem objevil tenhle článek Nové podmínky pro rekreační plavbu + mapa - konečně něco s mapou, kde se jednoduše může podívat kde si co můžu dovolit, třeba se to někomu bude hodit jako mě

- tkruska
- aktívní jachtař

- Reputace: 20
To asi aby mohli cituji: "...Dále uvádíme, že s ohledem na to, že příslušné orgány budou mít přehled o jednotlivých vyznačených stáních, budou příslušná omezení kontrolovatelná obdobně, jako je tomu u parkování automobilů."
To bude mit policie specialni neoprenovy stejnokroj s cepici?
V australii, asi nejen tam se pouziva skutr pri pobrezi na zachranu tonoucich. Ale zde? K cemu to muze slouzit?
To bude mit policie specialni neoprenovy stejnokroj s cepici?
V australii, asi nejen tam se pouziva skutr pri pobrezi na zachranu tonoucich. Ale zde? K cemu to muze slouzit?
- Zdenda12345
- zkušený harcovník

- Reputace: 73
- Zdenda12345
- zkušený harcovník

- Reputace: 73
- Clouseau
- pravidelný návštěvník

- Reputace: 34
josef62 píše:http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/1096902795-studio-6/215411010100423
Myslím že je to asi 1:40 od začátku.
Ta redaktorka byla výborná ! To by mne zajímalo, kdo jí připravoval dotazy. Ptala se přesně v našem duchu. Ale ty odpovědi byly, jak se dalo čekat, dost vyhýbavé a spíš ve stylu " já nic, já muzikant ". Škoda ale, že v médiích někdo neřekne přesně to, co by mělo být řečeno...hlavně ta nepochopitelná diskriminace registrovaných lodí...
- Pavel63
- aktívní jachtař

- Reputace: 44
Seznam míst pro noční kotvení na vltavské vodní cestě je na:
http://plavebniurad.cz/dozor-na-vodni-c ... dni-cesty/
Na Orlíku jsou zatím 4 místa. No, to jsem zvědav. V polovině června, kdy obvykle v týdnu potkám tak 3 - 4 lodě, tak se tam asi vejdeme. Ale v plné sezóně a ještě navíc o víkendu - to bude mazec, pokud jich nestihnou dodělat mnohem víc.
Pavel.
Na Orlíku jsou zatím 4 místa. No, to jsem zvědav. V polovině června, kdy obvykle v týdnu potkám tak 3 - 4 lodě, tak se tam asi vejdeme. Ale v plné sezóně a ještě navíc o víkendu - to bude mazec, pokud jich nestihnou dodělat mnohem víc.
Pavel.
- Clouseau
- pravidelný návštěvník

- Reputace: 34
Pavel63 píše:Seznam míst pro noční kotvení na vltavské vodní cestě je na:
Pavel.
plavební úřade...tak NA TO TI SERE BÍLEJ TESÁK !
Tak pánové...... APL to má parádně ošéfované.... ráno ČT 1 (viz odkaz víše - mimochodem redaktorce opravdu
) a večer prima http://play.iprima.cz/autosalon/auta-lode ..... chlapci museli pořádně zainvestovat
- veselyroman
- pravidelný návštěvník

- Reputace: 14
Pavel63 píše:Seznam míst pro noční kotvení na vltavské vodní cestě je na:
Pavel.
A hlavně koukal jsi, kde jsou ta 4 orlická stání? 3 z nich jsou v místech, která jsou absolutně nekrytá - tzn. při i minimálním zhoršení počasí, potenciálně nebezpečná...
Vždyť to jsou místa tak na zastavení přes den na oběd!
Svehlic píše::Dtak to s tou policí je vážně dobrý!
v každém případě to vypadá, že mě ta přihláška konečně rozhoupe ke koupi skútru.. zatím jsme řádili jen na soukromém rybníku na kamarádově stroji, uvažuju nad něčím podobným jako je SPARK 900 ACE 2, ale rád bych nějakou levnější aletrnativu.. máte někdo nějaký tip? - jinak na netu je spousta možností, kde si přečíst tuhle kontroverzní vyhlášku.., ale nikde jsem nemohl najít nějaký srozumitelný výtah pro lidi, co s plavením teprve začínají, až sem objevil tenhle článek Nové podmínky pro rekreační plavbu + mapa - konečně něco s mapou, kde se jednoduše může podívat kde si co můžu dovolit, třeba se to někomu bude hodit jako mě
![]()
S tím nákupem opatrně. Zatím není dost sjezdů, takže v některých lokalitách bude pranice . A dá se předpokládat, že až to vypukne naplno a nastane jeden smrťák nedej bože dítěte, tak se to na přehradách zase bude zakazovat a nakonec to bude volné pouze na řece .
Problém u skutrů je, že to je parádní řádidlo a že se to nabízí takto využívat. Ale všem z okolí z toho naskakují pupínky a chytnou se čehokoli aby provoz skůtrů omezil .
Zpátky tématu - hlava mi nebere, že na skůtru se bude moci zřejmě jezdit v noci v každé větší zátoce bez omezení , ale kajutovka má noční omezení v kotvení . Porovnejte zátěž okolí řádícího skůtru a kotvící kajutovky. Úředník je zřejmě blb .
- MB
- návštěvník fóra

- Reputace: 1
Ono kotvení je jen jedna z mnoha věcí, které se změnily ....postihne to velké plachetní revíry - Slapy až Lipno, ale ono i možnost jezdit s motoráky na plnej knedl .....možná jsem jen pesimist a budou dávat bacha ale ....do toho skůtry a vlastně kde co s 5koňkou ....všude se najdou ne příliš ukáznění lidé( čti blb) , čím větší komunita, tím větší procento ....každopádně změna bude velmi, velmi náročná, bo je to velmi dobře připravené a ošéfované ....jede v tom i politika (viz televizní šoty paní Vlkové) , jak se ukazuje, jedou v tom slušný peníze .... nelíbí se mi to, voda a příroda vůbec by měla být alespoň trochu free, ale prostě to asi v této chvíli je dobrej obchod a prachy jsou prachy. Co je doma ....
Pak se mi trochu nelíbilo, jak jste se, někteří, opřeli do Pistolky či jak se to stvoření jmenuje ....mám pozemek u vody (naštěstí- nebo na neštěstí? u nezakázané vody) - a taky se mi někdy (dle nálady a když tam náhodou jsem ) nelíbí že rybáři ze břehu povodí se roztahují až ke mě a že občas - velmi málo - někdo vyváže loď až na pozemek ....no, když nedělají bordel, zkousnu to ....dokážu si představit, že pro některé majitele je to přínosem (zase jim tam budou řvát skůtry ...) ......buďme rádi , že víme, jaké argumenty budou použity ....
měl jsem 5 let piráta na Slapech, před tím 5 let půjčování lodí od kamarádů a 10 let motorák na Labi .....když jsme se rozhodovali mezi větší plachetnicí a motorákem, zvítězil motorák nejen pro to, že jsem měl možnost super kotvení (ale 70km od domu) ale i přeplněnost Slap a vstup peněz do jachetního oddílu ....(a na Slapy to mám 20 min autem) (je to ale už 18 let, přeplněnost přehrad, placení kam se podíváš, to zůstalo)....takže všude je něco a není to jen černo - bílé -
petici jsem podepsal , možnost alespoň zdání svobody (kotvení) je pro mne důležitá .......(i když mé lodě můžou kotvit ZATÍM všude - 420, katamaran z canoí, plachetní canoe)
Pak se mi trochu nelíbilo, jak jste se, někteří, opřeli do Pistolky či jak se to stvoření jmenuje ....mám pozemek u vody (naštěstí- nebo na neštěstí? u nezakázané vody) - a taky se mi někdy (dle nálady a když tam náhodou jsem ) nelíbí že rybáři ze břehu povodí se roztahují až ke mě a že občas - velmi málo - někdo vyváže loď až na pozemek ....no, když nedělají bordel, zkousnu to ....dokážu si představit, že pro některé majitele je to přínosem (zase jim tam budou řvát skůtry ...) ......buďme rádi , že víme, jaké argumenty budou použity ....
měl jsem 5 let piráta na Slapech, před tím 5 let půjčování lodí od kamarádů a 10 let motorák na Labi .....když jsme se rozhodovali mezi větší plachetnicí a motorákem, zvítězil motorák nejen pro to, že jsem měl možnost super kotvení (ale 70km od domu) ale i přeplněnost Slap a vstup peněz do jachetního oddílu ....(a na Slapy to mám 20 min autem) (je to ale už 18 let, přeplněnost přehrad, placení kam se podíváš, to zůstalo)....takže všude je něco a není to jen černo - bílé -
petici jsem podepsal , možnost alespoň zdání svobody (kotvení) je pro mne důležitá .......(i když mé lodě můžou kotvit ZATÍM všude - 420, katamaran z canoí, plachetní canoe)
geus píše:To snad ne. Navic existuje i stav nouze a to muzu zasfavit skoro vsude.
... uz mam pripraveny 2 cerveny svetla a vytisknutej papir s citaci z Radu plavebni bezpecnosti
Čl.1.04
Obecná povinnost zachovávat bezpečnost při plavbě
1. Vůdci jsou povinni i v případech, pro které není v Řádu zvláštních ustanovení, učinit všechna opatření, která vyžaduje bezpečnost plavby a obecně uznávaná odborná plavební praxe k odvrácení zejména:
a) ohrožení lidského života,
b) poškození plavidel nebo plovoucích těles, břehů, staveb a zařízení všeho druhu nacházejících se na vodní cestě anebo v její bezprostřední blízkosti,
c) vytvoření plavební překážky. 2. Ustanovení odst. 1 se vztahuje i na osoby pověřené dohledem na plovoucí zařízení.
Čl.1.05
Jednání za zvláštních okolností
K odvrácení bezprostředně hrozícího nebezpečí jsou vůdci povinni učinit všechna opatření, která si okolnosti vyžádají, i když se tím odchýlí od ustanovení tohoto Řádu.
Čl.6.30 Základní pravidla pro plavbu za snížené viditelnosti ... to je v noci taky
2. Plavidla musí neprodleně zastavit, jestliže by další jejich plavba nebyla, se zřetelem na zhoršování viditelnosti, na ostatní plavební provoz a místní podmínky, bezpečná.
Čl.3.18 Doplňková noční signalizace plavidel, která ztratila manévrovací schopnost ... coz je i plachetnice, kdyz nefouka nebo fouka moc
1. Na plavidle, které ztratilo manévrovací schopnost, se musí podle situace, kromě světel předepsaných jinými ustanoveními tohoto Řádu, signalizovat:
a) červeným světlem kývajícím se v půlkruhu, na malých plavidlech může být toto světlo bílé, nebo
b) dvěma červenými světly umístěnými na vhodném místě dostatečně vysoko a 1 m nad sebou tak, aby byla viditelná ze všech stran.
...... a asi to neni uplne vsechno co by se dalo najit
Jeste dotaz, nevite nekdo, jestli ma RPB vyssi pravni vahu nez tahle vyhlaska ?