) a zadni lik hlavni plachty bys musel o dobry pulmetr prodlouzit....a to uz pri zajete plachte to dodelavat a znova zajiztet a trimovat... to by byla skoda prace i casu. Vyhoda gafle, a to je velmi neocenitelna, ze na bocni a zadobocni je vykonejsi, nez vysokostezen.
Ale je pravdou ,ze s gafli je vic prace, pri manipulaci... potazmo se to k ty lodi stejne hodi lip.
Taky jsem mel nutkani dat tam vysokostezen, pokukoval jsem po tom, tady na lodenici byla jedna beluga s vysokosteznem... ale nakonec jsem zustal u gafle.

To je tá vec čo trčí za lodou že?No tak asi je na čase aby som čo to o sebe povedal. Lod som kúpil asi pred mesiacom na druhý den po tom čo som sa zúčastnil prednášky pána Síkoru o plavbe okolo sveta
dnes som práve zložil skúšky na VMP. Takže moje skúsenosti z lodou sú de fakto nulové.Tú lod som videl dva krát a mám dojem že tam dáke kormidlo bude
.Na další týždeň ju idem odviesť od pôvodného majitela na vodu tak sa ho spýtam z čoho to spravil. Inak dík za všetko info! Väčšinu informácií čerpám z tohoto fóra.
takže nešel bych do toho ani za nic maximálně použít ten stěžeň a poptej co všechno má mluvil o 10 000 ale to by byl drahej táborák
je slozenym zkouskam.
) a pak lepeny z preklizky a olaminovany, ten byl na beluze s pevnym kylem a nemel to kormidlo vyklapeci. Jinak mala perlicka, byla u nas na lodenici jedna starsi beluga a jeji kapitan natrel hlinikovy list kormidla nejakou barvou s medi, a za sezonu se mu ten list uplne rozpadl, si neuvedomil, ze to dela el.clanek a uplne mu to rozrusilo strukturu hliniku 

to gratuluji, jestli se Ti podari dat ji do poradku, bude to krasavice 
Pro Ninju:Dílnu mám ve šroubárně.Bydlím naproti kuturáku.