i550 Sportboat
Moderátoři: vilma, Pepa, david
- andrej
- pravidelný návštěvník

- Reputace: 8
Čaute páni,Ja som plány pred týždnom odniesol na preloženie do slovenčiny, tento týždeň by mali byť preložené, potom to mám naplánované tiež na šps, mám trocha s toho obavu. A čo sa týka tých verzií kajút myslím že sú dve rovnaká velkosť kajuty len jedna má kýl vnútri kajuty a jedna kýl pred vstupom do kajuty/jedna má menej miesta v kajute ale lepšie plavebné vlastnosti , druhá trochu väčší priestor v kajute na úkor rýchlosti.Ja aj tak asi rozdiel ani nezbadám a tak asi budem stavať tú s väčším priestorom v kajute. Pre mňa je dôležité že plachetnicu môžem kedy koľvek vytiahnuť , natiahnut na vozík a s malým os. autom premiestniť kdekoľvek sami chce, ked treba tak sa v nej aj vyspím a ked mám chuť taj aj super zaplachtím. /a keby sa podarilo tak by som sa zúčastnil aj neakej amatérskej regatky/ TO TO sú asi moje hlavné dôvody pre ktoré som sa rozhodol stavať i550. Pozdravujem
- mozeg
- pravidelný návštěvník

- Reputace: 9
no ja, aktivne plachtim zatial len 3rok a zucastnujem sa aj pretekov. Nakolko rodicia maju plachetnicu s dostatocnou kajutou a priestorom a bohuzial uz nestiham za lodami typu saturn rozhodol som sa postavit tuto malu krasku a konecne im to natriet. S tou vahou a oplachtenim to musi byt strela na vode, sice handykep bude na prd ale to nevadi.
- mozeg
- pravidelný návštěvník

andrej píše:Čaute páni,Ja som plány pred týždnom odniesol na preloženie do slovenčiny, tento týždeň by mali byť preložené, potom to mám naplánované tiež na šps, mám trocha s toho obavu. A čo sa týka tých verzií kajút myslím že sú dve rovnaká velkosť kajuty len jedna má kýl vnútri kajuty a jedna kýl pred vstupom do kajuty/jedna má menej miesta v kajute ale lepšie plavebné vlastnosti , druhá trochu väčší priestor v kajute na úkor rýchlosti.Ja aj tak asi rozdiel ani nezbadám a tak asi budem stavať tú s väčším priestorom v kajute. Pre mňa je dôležité že plachetnicu môžem kedy koľvek vytiahnuť , natiahnut na vozík a s malým os. autom premiestniť kdekoľvek sami chce, ked treba tak sa v nej aj vyspím a ked mám chuť taj aj super zaplachtím. /a keby sa podarilo tak by som sa zúčastnil aj neakej amatérskej regatky/ TO TO sú asi moje hlavné dôvody pre ktoré som sa rozhodol stavať i550. Pozdravujem
Prosim ta kolko ta bude stat preklad musi byt oficialny s peciatkou?
- andrej
- pravidelný návštěvník

Jardo, na stránkach i550 z USA sa píše že pri použití štandartných materiálov sa dá i550 postaviť aj za 5000 dolárov,pri použití nadštandartu to môže byť 8000 dolarov a viac. Ja to neviem posúdiť lebo to je moja prvá stavba a neviem čo si môžem dovoliť v oblasti inprovizácie s materiálmi.
Ale chcem sa držať hesla za málo peňazí veľa plachtenia.
Ale chcem sa držať hesla za málo peňazí veľa plachtenia.

- mozeg
- pravidelný návštěvník

no s tym oplachtenim je to tak, ze pokial chce clovek poriadnu kosatku aj hlavnu odporucam kevlar triradial tak kosatka vychadza na 800 eur hlavna 1200eur. klasika z dacronu kosatka a hlavna 500 EUR pri klasickom strihu. Takze zalezi na co to clovek chce. Ja nakolko s nou chcem pretekat budem volit kosatku s kevlaru a hlavn z dacronu.
- Denis
- zkušený harcovník

- Reputace: 154
Re: i550
andrej píše:Zdravím nadšencov i550, aj ja som kúpil minulí mesiac licenciu na stavbu i 550 hull 305, platil som cez pay-pal bez problémov plány dorazili cca do 10 dní, stavať ju budem s preglejky od fy. Ploma Hodonín český výrobok, rezať začnem budúci týždeň tak dúfam že to pôjde bez problémov a skvalitou dreva budem spokojný.
A čo ťa na tých preglejkách tak nadchlo? Že chceš s toho stavať loď?
- andrej
- pravidelný návštěvník

Ahoj Denis, na preglejkách od fy. Ploma ma zaujala zatial len cena a to že je to český výrobok s certifikátom tak predpokladám že aspoň lepenie bude kvalitné , aj ked kvalita dreva bude slabšia. Ale podľa tvojích rád zoberiem vzorku a budem ju variť-mraziť-variť apod... a potom uvidím. Osobne si myslím že pri kvalitnom olaminovaní a po napustení epoxidom môže aj preglejka s nižšou triedou poslúžiť môjmu účelu. Spravím najprv testy na vzorke a potom to budem riešiť ďalej. Ale viac by sa mi videlo rezať s 5€-m2 preglejky ako z preglejky 15€/m2 a viac.
S pozdravom Andrej
S pozdravom Andrej
- marky32
- návštěvník fóra

- Reputace: 1
Tady je nějaký obrázek asi v CADu Knot Racin i550
- Libor
- bez hodnocení
- Reputace: 191
- Kontaktovat uživatele:
Tady je pěkná práce pěkně dokumentovaná
https://picasaweb.google.com/1178803832 ... 0703897506