Johnson 5,5 HP 2 Válec 2 takt
Moderátoři: vilma, Pepa, david
-
david
- moderátor
- Reputace: 234
Re: Johnson 5,5 HP 2 Válec 2 takt
To by zjistil tak, že by za chodu pumpoval balonkem.
-
panvodicka
- nováček na fóru

- Reputace: 0
Mám kompletní motor na díly, 8 hp dvouválec dvoutakt. rozdil je jen v karburátoru, jinak stejný motor..
panvodicka píše:Mám kompletní motor na díly, 8 hp dvouválec dvoutakt. rozdil je jen v karburátoru, jinak stejný motor..
Tak to by se mi hodila převodovka s vrtulí. Teda pokud to není HT...
-
panvodicka
- nováček na fóru

nevím co znamená zkratka HT.. udaj ze štítku: J8RL8SSB
panvodicka píše:nevím co znamená zkratka HT.. udaj ze štítku: J8RL8SSB
High thrust, je zpřevodovanej do síly. Je to motor zpřevodovanej do síly. Takže mám motor 5hp, kterej je dobrej na tlačení větší kodě někde po přehradě, ale ne na malou lodičku na řeku, kde by se hodila rychlejší převodovka.
-
david
- moderátor
- Reputace: 234
High thrust znamená vysoký tah.
-
panvodicka
- nováček na fóru

HT to pravděpodobně není. Na člunu 3,2m jsem s tím jel 24 km/h..
panvodicka píše:HT to pravděpodobně není. Na člunu 3,2m jsem s tím jel 24 km/h..
Zalezi nejen na prevodovce,ale i na stoupani vrtule. Je na ni citelny nejaky udaj?
panvodicka píše:HT to pravděpodobně není. Na člunu 3,2m jsem s tím jel 24 km/h..
Máš SZ
Nevíte někdo, jak určit podle výrobního štítku rok a výkon? Výkon je asi 6hp, ale rok mi podle jedněch stránek vychází 68 a podle druhejch o deset let mladší. Typ motoru je: 6BAL78B.

Ten novější je 83. Ten starší nemůžu dohledat. Taky bych potřeboval vědět, zda jsou záměnné převody v noze. Nechci to zbytečně rozebírat a pak zjistit, že to nejde.

Ten novější je 83. Ten starší nemůžu dohledat. Taky bych potřeboval vědět, zda jsou záměnné převody v noze. Nechci to zbytečně rozebírat a pak zjistit, že to nejde.

- raschi
- návštěvník fóra

- Reputace: 8
6BAL78B by měl být rok 1978, stejný je v katalogu http://epc.brp.com/Index.aspx jako 6RL78B (je to tedy dlouhá noha, ten rozdíl mezi R a BA bude pouze jiné místo výroby). V tom katalogu si můžeš pro oba své motory najít part numbers jednotlivých dílů a srovnat zaměnitelnost. Ale podle fotek ty motory moc zaměnitelně nevypadají, bude to už jiná generace.
Díky moc. Je to sice jiná generace, ale podle těchto údajů jsou ty motory pouze 3 roky od sebe, takže teoreticky by některé díly mohly být záměné. Přeci jen dřív bylo vše takové více unifikované.
Bohužel ale převodovky mají úplně jinou konstrukci. Takže to ani nemusím rozdělávat. Z toho staršího můžu tak maximálně použít propeller a zbytek si můžu ..., protože je to 6hp a legálně ho provozovat nemůžu.
Bohužel ale převodovky mají úplně jinou konstrukci. Takže to ani nemusím rozdělávat. Z toho staršího můžu tak maximálně použít propeller a zbytek si můžu ..., protože je to 6hp a legálně ho provozovat nemůžu.