Příspěvekod david » pát led 11, 2013 9:37 am
bóžo, no tak dobře.
Když se soustředím jen na základní principy tak:
- pokud těsní plnicí dekl na ochozu ( nejčastější příčina ), není důvod mít vodu v naftě. to co vznikne kondenzací ze vzduchu je, aspoň u mně, zanedbatelné
- když mám naftu pochybného původu, leju ji přes nálevku se sítem, na něm se voda a bordel ukáže
- denní nádrž se dělá právě proto, aby se v hlavní nádrži bordel a voda usadily a do denní se přečerpávalo jen čisté palivo
- spádová nádrž má jistě své výhody a na nějakou kontrolu bych se taky vyprd, neb jsem nezažil, aby to někdo kontroloval. Daleko horší, resp. nebezpečnější je propojení velkých nádrží spodem a to má taky kde- kdo
- zpátečka musí být zavedená pod hladinu nafty, tedy taky až dolů ke dnu. Jednak to omezuje pěnění, druhak se systém při drobné netěsnosti ventilů čerpadla nebo přetlakové kuličky nemůže zavzdušnit
- ideální je mít na dno nádrže přivařený kyblíček obsahu cca 2-3dl, tak 6 – 8cm hlubokej. Do něj se voda a bordel krásně stáhne. Dát jednu trubku až těsně nad dno kyblíčku – na odsávání vody a bordelu šprickou- cuckou. Sání + zpátečku dát lehce pod úroveň ( 2 cm ) dna nádrže, a obě trubky co nejdál od sebe. Dělám to tak už roky, nafty protekly hektolitry a nikdy žádný problém.
- elektrický čerpadlo, navíc řízený elektronikou, bych nikdy neinstaloval, na klasickým dieselu je právě krásná jeho nezávislost na elektrice, elektronice a jinejch kurvítkách a píčovinách. Zvlášť, když už motor mechanické čerpadlo má.