Ak by som to riešil, tak isto nie do Dunajskej Delty, ale na Rhonu. Ale v každom prípade by som sa snažil vypočítať čo najpresnejšie náklady a ak by sa cena blížila k 20 tis euro, tak by som hladal niečo v centrálnej európe, teda Nemecko

, prípadne Holandsko. Proti prúdu Dunaja ísť 2000 km, to tiež nie je žiadna sranda, uvedom si že Dunaj všade tečie cca 6 km/hod, takže loď proti prúdu by išla max 5 km/hod. Teoreticky to nie je vela hodín, je tam len jedna komora, resp.dve, ale aj tak by to bolo min mesiac monotónnej plavby, skôr dva mesiace.
Proti prúdu Rhony ideš len niekolko 100 km a potom ideš po komorami upravenej vode, teda žiany prúd. Ostáva len zistiť kolko to tečie dole na Rhone. Dedko išiel z Rotterdamu do BA 5 týždňov, ale to bola fofrovačka. Od nevidim do nevidim, prípadne od otvorenia komôr do zatvorenia komôr, ale s tým, že pri kormidle sa striedali viacerí ludia a mal aj kto robiť prípravu jedla, pitia a kávy.
Odhadujem že plavba po Rhone do BA, alebo po Dunaji do BA by vyšla časovo na rovnako, ale cenovo by bola lepšia ta prvá. Kolko stojí preprava katamaranu loďou netuším, ale ak by to aj bolo možné, tak mám pocit, že k ústiu Dunaja by to bolo drahšie ako k ústiu Rhony

.