Trailer sailer na moře pro 2 lidi
Moderátoři: vilma, Pepa, david, smike
- Pavel-Sulc
- zkušený harcovník

- Reputace: 235
- Kontaktovat uživatele:
- copy
- zkušený harcovník

- Reputace: 28
- Kontaktovat uživatele:
Re: Trailer sailer na moře pro 2 lidi
kanic píše:https://www.blocket.se/goteborg/Triss_Magnum_71800087.htm?ca=11&w=3
tak v tej jedine posediačky
Pavel-Sulc píše:Ahoj Terko,čtu tady dlouhou debatu jaká loď je pro Tebe nejlepší.
Syn Henry má MacGregor a je velmi spokojený. Jako vše to je kompromis.
Loď tahá legálně za normálním osobákem, šířka 2,5m
Zapřahnout loď doma na zahradě, spustit na vodu zacouváním na rampě, postavit stěžen trvá Henrymu 1 hodinu, bez navijáku
Loď má 6 lůžek, separátní WC, kuchyňku, téměř stojnou výšku, ve velké lukně je stojná výška, silný motor, jede 22 uzlů, a docela rozumně plachtí.
Když někam jede po silnici, zaparkuje, v lodi se nají i s kafíčkem, třeba i přespí a jede dál plachtit i daleko odsud.
Horory s navijákem, široký náklad, nadměrná váha, jeřáb, traktor on neřeší.
Loď koupil v Praze a sem do Stockholmu jela kamionem. Na Internetu najdeš mnoho odkazů na loď, foto a video. Tím to tady nebudu zaplňovat.
Tak jsem Ti rozhodování ještě víc zamotal. Pavel
Traktorem vozíme loď my.
P1010135.jpg
P1000938.jpg
P1010601.jpg
P1010609.jpg
DSC_0497.jpg
IMG_6742.JPG
20130714_151921.jpg
IMGP6662.jpg
Cena MacGregor s vlekem je podle mne vyšší než je Terka schopná nebo ochotná zaplatit
- Pavel-Sulc
- zkušený harcovník

- Kontaktovat uživatele:
Je třeba počítat veškeré náklady:
Kupní cena, doprava od prodávajícího, letní a zimní místo, vytažení a spuštění, běžná údržba, budoucí investice jako plachty, motor, nastříkání lodě, matrace, sprayhood atd.
MacGregor nahoře co je v Německu má 7 PS motor.
https://www.blocket.se/stockholm/Kop_sv ... ?ca=22&w=3
Tenhle má 50 PS motor a hodně vybavení
Kupní cena, doprava od prodávajícího, letní a zimní místo, vytažení a spuštění, běžná údržba, budoucí investice jako plachty, motor, nastříkání lodě, matrace, sprayhood atd.
MacGregor nahoře co je v Německu má 7 PS motor.
https://www.blocket.se/stockholm/Kop_sv ... ?ca=22&w=3
Tenhle má 50 PS motor a hodně vybavení
- LadaM
- aktívní jachtař

- Reputace: 97
Pavle, ta Hallberg Rassy P-28 je nádherná. Škoda, že má přes 3 t. Ale je to fakt krásná loď.
- Pavel-Sulc
- zkušený harcovník

- Kontaktovat uživatele:
LadaM, je to krásný klasiker. Stavěná je v nejlepší loděnici Hallberg Rassy na ostrově Tjörn.
Myslím že není ve špatným stavu, ale má dřevěnou nástavbu, krásnou ale pracnou..
Psal jsem prodávajícím, zadím neodpověděl.
https://www.google.de/search?q=Hallberg ... D1YQsAQIGQ
Myslím že není ve špatným stavu, ale má dřevěnou nástavbu, krásnou ale pracnou..
Psal jsem prodávajícím, zadím neodpověděl.
https://www.google.de/search?q=Hallberg ... D1YQsAQIGQ
- Denis
- zkušený harcovník

- Reputace: 154
Terka, ideálne by bolo zistiť, či Jeanneau Tonic nemá niekto v Čechách, alebo vycestovať . WC kabínku si treba odskúšať či je dostatočne velká, v malých lodiach, kde človek stojí v predklone sú kabínky zúfalo malé. Ale Tonic nepoznám, vo vchode má však výšku 179 cm, čo je na 23 stopovú loď úctihodné. Ak budeš trvať na svojom zadaní, tak Tonic ho spĺňa a okrem neho ešte moderné polské plachetničky, ale tie by sme mohli nazvať jazerné.
Tonic je na svoju velkosť podozrivo lahký, niekde som čítal že vďaka sendvičovej konštrukcii nadstavby, trup je jednovrstvový laminát. To že má loď 30 rokov ešte nič neznamená, dokonca by sme mohli povedať, že to boli roky keď sa lode robili poctivo, nešetrilo sa na všetkom. Ak nemá osmózu, čo by bola pri TS na podvozku rarita nebola havarovaná, alebo nemá zmeknutú palubu /ak je to naozaj sendvič/, tak sa nie je čoho báť. Akurát treba zvládnuť všetky tie peripetie, loď kúpiť, doviesť domov, legalizovať, alebo kúpiť podvozok, dovybaviť loď, prípadne poopravovať čo nie je dobré, vyčistiť nádrže, prekontrolovať motor /impeler/, ísť na technickú a loď prihlásiť, poistiť, vybaviť miesto v HR, odviesť ju tam, prihlásiť na kapitanáte a je to.
MacG je fajn loďka, ale nemá oddelené wc.
Pri odkazoch na Švédsky inzertník som narazil na túto super plachetničku, kotví zadarmo, cena skoro zadarmo a stánie na pevnine je v Grécku za hubičku. No nekup to, akurát cesta tam je kapku dlhšia ako do HR.
https://www.blocket.se/goteborg/Valutru ... ?ca=11&w=3
Tonic je na svoju velkosť podozrivo lahký, niekde som čítal že vďaka sendvičovej konštrukcii nadstavby, trup je jednovrstvový laminát. To že má loď 30 rokov ešte nič neznamená, dokonca by sme mohli povedať, že to boli roky keď sa lode robili poctivo, nešetrilo sa na všetkom. Ak nemá osmózu, čo by bola pri TS na podvozku rarita nebola havarovaná, alebo nemá zmeknutú palubu /ak je to naozaj sendvič/, tak sa nie je čoho báť. Akurát treba zvládnuť všetky tie peripetie, loď kúpiť, doviesť domov, legalizovať, alebo kúpiť podvozok, dovybaviť loď, prípadne poopravovať čo nie je dobré, vyčistiť nádrže, prekontrolovať motor /impeler/, ísť na technickú a loď prihlásiť, poistiť, vybaviť miesto v HR, odviesť ju tam, prihlásiť na kapitanáte a je to.
MacG je fajn loďka, ale nemá oddelené wc.
Pri odkazoch na Švédsky inzertník som narazil na túto super plachetničku, kotví zadarmo, cena skoro zadarmo a stánie na pevnine je v Grécku za hubičku. No nekup to, akurát cesta tam je kapku dlhšia ako do HR.
https://www.blocket.se/goteborg/Valutru ... ?ca=11&w=3
- Pavel-Sulc
- zkušený harcovník

- Kontaktovat uživatele:
Ahoj Denis - v malých lodiach, kde človek stojí v predklone sú kabínky zúfalo malé.
U nás platí:
MacG je fajn loďka, ale nemá oddelené wc. MacGregor má na pravoboku u vchodu oddělené WC s umyvadýlkem.
U nás platí:
MacG je fajn loďka, ale nemá oddelené wc. MacGregor má na pravoboku u vchodu oddělené WC s umyvadýlkem.
- copy
- zkušený harcovník

- Kontaktovat uživatele:
Pavel-Sulc píše:MacGregor má na pravoboku u vchodu oddělené WC s umyvadýlkem.
myslím že vzadu má WC iba verzia 26X, iné majú WC vpredu alebo vôbec
- Pavel-Sulc
- zkušený harcovník

- Kontaktovat uživatele:
Henry má WC na pravoboku
Ahoj Pavle,
ty ceny jsou opravdu prodejní a ve švédských korunách? Některým se mi nechce ani věřit.... Třeba to Amigo 27.
Tedy já zůstanu své lodičky, ale kdybych hledal něco většího na moře, tak bych si asi vybral. Samozřejmě, problém je hmotnost, pevný kýl, dopravní vzdálenost a to, že fotky mohou být bůhví jak staré. Jinak ty Mekáče by se mi líbily asi nejvíc.
ty ceny jsou opravdu prodejní a ve švédských korunách? Některým se mi nechce ani věřit.... Třeba to Amigo 27.
Tedy já zůstanu své lodičky, ale kdybych hledal něco většího na moře, tak bych si asi vybral. Samozřejmě, problém je hmotnost, pevný kýl, dopravní vzdálenost a to, že fotky mohou být bůhví jak staré. Jinak ty Mekáče by se mi líbily asi nejvíc.
- vasaditkavasa
- návštěvník fóra

- Reputace: 9
Ahoj, Macgregor 26x tahám Hondou CR-V (na kouli 1,5T), (těžké věci do auta, lehké do lodě), jízdní vlastnosti na silnici perfektní - Chorvatsko za 14 hodin. Loď má na vleku nízké těžiště, rovněž není problém v lodi cestou přespat, když bude potřeba. Sám jsem schopen spustit i vytáhnout na skluzu, nastrojit loď, ovládat loď. Plavební vlastnosti na motor super, na plachty OK, ale oproti klasické plachetnici má větší návětrnost, je opravdu potřeba dříve refovat), stabilita díky vodnímu balastu je dobrá. Kokpit i kajuta je prostorná - vzdušná, pro rodinu 2+2 luxus. Byli jsme na týden dokonce 4 dospělí a 4 malé děti a rovněž jsme se vlezli a každý měl své místo, ale to už je potřeba dobrého počasí ať se dá vegetit v kajutě i kokpitu. Kabina WC dostačující, originál chem. WC má dosti velkou odpadní nádrž a nesmrdí. Za mě bylo potřeba dodělat elektriku (původně není světlo na WC ani nad spaním pod kokpitem), dodělat nádrž na pitnou vodu a rozvod vody el. čerpadlem, vařič v kuchyňce. Potom už si člověk vylepšuje pro radost a pro zábavu. Za mě tedy dobrá volba. Hodně štěstí při výběru...
- kapo
- aktívní jachtař

- Reputace: 39
ahoj,vlezeš se na převoz váhově loď + vlek do těch 1,5 t ?
- Pavel-Sulc
- zkušený harcovník

- Kontaktovat uživatele:
Kapo podívej se na stránky, tam máš všechny data. Důležité je také na kolik je podvozek registrovaný, pak musí splňovat auto tento limit i když je podvozek prázdný. Ale na toto tema tu je nekonečná debata. Henryho USA podvozek je registrovaný na 1590 kg.
Pozor na podvozek, originál USA má hydrulickou nájezdovou brzdu a ta není v EU povolená. Henry musel vyměnit nápravu za mechanickou ALCO.
http://www.macgregor26.com/specificatio ... ations.htm
http://sailboatdata.com/viewrecord.asp?class_id=4090
Pozor na podvozek, originál USA má hydrulickou nájezdovou brzdu a ta není v EU povolená. Henry musel vyměnit nápravu za mechanickou ALCO.
http://www.macgregor26.com/specificatio ... ations.htm
http://sailboatdata.com/viewrecord.asp?class_id=4090
- LadaM
- aktívní jachtař

- Reputace: 97
On ten kapův dotaz přímo na majitele má smysl. Na stránkách a v papírech můžou psát ledasco. Ale u reálné ready-to-sail lodě může být váha vyšší. Zejména, pokud jde o starší loď, na které mohla proběhnout řada vylepšení. Pro potenciálního kupce je informace o skutečné váze vleku s naloženou lodí podle mě dost důležitá. Teď neřeším, co všechno se dá z lodě při transportu vyndat a odšroubovat. Někdy to jít nemusí, nebo to třeba dotyčný ani dělat nechce. A už vůbec ne variantu, že to to auto dá i když to bude o 300 kg víc.
- copy
- zkušený harcovník

- Kontaktovat uživatele:
MacGregor 26 som zažil jeden krát. A je to taký mačkopes, hybrid, kríženec. Pod plachtami sa mu nechce ostro proti vetru, lebo ho znáša (ai je malá plutva). Motor sme neštartovali, bol tam zavesený (asi) 50HP - ale nie som si istý, či by to išlo do sklzu, predsa len je to dosť ťažké na taký výkon. Bola taká miniregatka kajutoviek na jazere veľkosti Lipna, len taká "gulášovka" a teda aj malé 5m kajutovky boli rýchlejšie, a to ten MCG bol pritom skoro nový. Ale zase, je to taká plávajúca garsónka, veľa priestoru pod palubou, v tom je dobrý.
- copy
- zkušený harcovník

- Kontaktovat uživatele:
Ale zaujímalo by ma, či je rozdiel medzi jednotlivými verziami McG26 - či napr. verzia X má aj nejako zmenený trup?
- Pavel-Sulc
- zkušený harcovník

- Kontaktovat uživatele:
Ahoj Copy, podívej se na Google, tam najdeš všechno. Debaty tady a doměnky jsou k ničemu. Že to je kompromis o tom není pochyby, nic nového.
Jistě že ne každému vyhovuje, ale to neznamená že to je k ničemu. To by žádnou loď neprodali.
Co kam naložit a kolik je samozřejmě na majiteli. S nadváhou bych vůbec nepočítal. Mohou Tě zastavit, zvážit a nenechat Tě odjet. Budeš volat kamaráda a to je blbý.
Jistě že ne každému vyhovuje, ale to neznamená že to je k ničemu. To by žádnou loď neprodali.
Co kam naložit a kolik je samozřejmě na majiteli. S nadváhou bych vůbec nepočítal. Mohou Tě zastavit, zvážit a nenechat Tě odjet. Budeš volat kamaráda a to je blbý.
- copy
- zkušený harcovník

- Kontaktovat uživatele:
Pavle ja som nepovedal, že je k ničomu. To sme sa zle pochopili.
- vasaditkavasa
- návštěvník fóra

Ahoj, tak jak jsem psal, když nabalím těžší věci do auta a lehčí do lodě, tak se do váhy 1,5t vlezu. Podotýkám, že vlek mám jednoosý, samozřejmě jsem musel řešit novou nápravu, novou nájezdovou brzdu, novou osvětlovací rampu a přihlásit jako vlastní stavbu. Kouli mám zatíženou na 80kg, kdy CR-V umožňuje na kouli až 100kg. Vlek sedí na cestě jak přibitý a jízdní vlastnosti jsou na 8-mi metrovou loď na cestě opravdu výborné, jel jsem s tím max 120km/h při předjíždění, jinak jezdím na dálnici v rozmezí těch 80-100km/h a opravdu bez problémů.
Když jsme se vraceli z Mazur, tak mi auto nečekaně odstavil alarm a loď jsem domů dotáhli Oktávkou 1,9TDi a kromě delších táhlejších kopců, kde trochu chyběl výkon, rovněž bez problémů.
Bavíme se o verzi 26X, verze 26M je těžší, neboť má navíc i pevný balast a má povolený motor 60Hp.
S vypuštěným vodním balastem dosáhnu rychlost 28km/h, ale mám 4-listou vrtuli, kterou by chtělo pro vyšší rychlost vyměnit, ale zatím jsem to neřešil, protože ji mám nerezovou a perfektně brzdí a couvá.
Co se plachet týče, tak loď na závody to určitě není a ani být nemůže, neboť daň je vykoupená snadným převozem, možnosti plavby na plachty i na silný motor...
Co se týče kormidelního kola - volantu jak tady tomu říkáte, tak když si na to člověk zvykne, tak dle mého lepší než kormidelní páka, ale je to o zvyku.
Za mě pro Terezu ideální řešení, neboť jednoduše spustí na vodu, jednoduše vytáhne, zaplachtí si, v případě náhle změny počasí je díky silnému motoru během chvilku někde v úkrytu, bydlení, spaní, vaření je OK díky opravdu vzdušnému vnitřnímu prostoru.
Nevýhodou je dost vysoká pořizovací cena...
Když jsme se vraceli z Mazur, tak mi auto nečekaně odstavil alarm a loď jsem domů dotáhli Oktávkou 1,9TDi a kromě delších táhlejších kopců, kde trochu chyběl výkon, rovněž bez problémů.
Bavíme se o verzi 26X, verze 26M je těžší, neboť má navíc i pevný balast a má povolený motor 60Hp.
S vypuštěným vodním balastem dosáhnu rychlost 28km/h, ale mám 4-listou vrtuli, kterou by chtělo pro vyšší rychlost vyměnit, ale zatím jsem to neřešil, protože ji mám nerezovou a perfektně brzdí a couvá.
Co se plachet týče, tak loď na závody to určitě není a ani být nemůže, neboť daň je vykoupená snadným převozem, možnosti plavby na plachty i na silný motor...
Co se týče kormidelního kola - volantu jak tady tomu říkáte, tak když si na to člověk zvykne, tak dle mého lepší než kormidelní páka, ale je to o zvyku.
Za mě pro Terezu ideální řešení, neboť jednoduše spustí na vodu, jednoduše vytáhne, zaplachtí si, v případě náhle změny počasí je díky silnému motoru během chvilku někde v úkrytu, bydlení, spaní, vaření je OK díky opravdu vzdušnému vnitřnímu prostoru.
Nevýhodou je dost vysoká pořizovací cena...
- kapo
- aktívní jachtař

- Reputace: 39
Pavel-Sulc píše:Kapo podívej se na stránky, tam máš všechny data. Důležité je také na kolik je podvozek registrovaný, pak musí splňovat auto tento limit i když je podvozek prázdný.
LadaM píše:On ten kapův dotaz přímo na majitele má smysl. Na stránkách a v papírech můžou psát ledasco. to třeba dotyčný ani dělat nechce. A
přesně o to my šlo.Na googlu umíme hledat všichni. V odkazu na MCG 26 je váha prázdné lodě 1156 kg, trvalý balast 123 kg což je 1292kg. Plus vlek a jsme na hranici možností Hondy CRV. Proto mě zajímala OSOBNÍ zkušenost majitele lodě.
Pavel-Sulc píše:Ahoj Copy, podívej se na Google, tam najdeš všechno. Debaty tady a doměnky jsou k ničemu.
myslím že debata s přímým majitelem lodě předčí i strejdu Googla
mám Ph 24,můžu posloužit konkrétními poznatky. Co by bylo forum bez debaty ? Snad muška jenom zlatá... 
- mozeg
- pravidelný návštěvník

Ono Mac gregor bude pre nich zrejme drahy a k tomu este pripocitat 50-60HP motor a cena je uplne niekde inde. Myslim ze tipov dostali viac nez dost uz si len vsetko prepocitat a hura na to.
- Terka
- návštěvník fóra

- Reputace: 2
MG 26 X je pro nas dostupny. Nejnovejsi verze M je pry vice plachetnice nez predchozi verze, ale tolik penez uz do toho vrazit nechceme. Patrala jsem jeste po pouzitelnych cistokrevnych plachetnicich s vodnim balastem, ale krome Huntera 26 a 260 jsem nic nenasla. No a na tyto lode jsem vubec nenarazila k prodeji v Evrope.