Labe

Popis zajímavých míst na českých vodách

Moderátoři: vilma, Pepa, david

libor.janko
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 0
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod libor.janko » čtv kvě 17, 2012 12:38 pm

Vovsky díky. Z fotek z minulého setkání JI v Nelahozevsi jsem nabyl dojmu, že je nějaké molo blízkou soutoku i města a vypadalo pěkně, to tam už není nebo je to molo v tom přístavu?
Packa díky moc, ale pro mě trošku mimo pro návštěvu Mělníka. Příště snad bude víc času na pokec než bylo minule na soutoku. Budu se těšit.
Viky_CZ
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 43
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viky_CZ » čtv kvě 17, 2012 1:14 pm

Tesil jsem se, ze v Kralupech bude cas pohovorit a ty si drze nedorazis! :-) Ted abych jel do Melnika.
vovsky
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 15

Příspěvekod vovsky » čtv kvě 17, 2012 2:11 pm

Kousek za soutokem,hned za mostem jsou na obou březích mola,plánoval jsem se tam vyvázat a navštívit město,ale stály tam velké výletní lodě.Jedna ze Švýcarska a druhá z Holandska.Tak jsem raději mazal pryč.
libor.janko
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod libor.janko » pát kvě 18, 2012 5:58 am

vovsky: To jsem měl asi na mysli. To molo je nějak oficiálně pro veřejnou dopravu, nevíš? A co na přespání ten ochranný přístav Hadík? Nebyl jsi tam?
Viki: My přeci pokecáme v Týnci, teda pokud nám to naše malá dovolí. Budeš na dny Labe? Večer by se dalo pokecat.
vovsky
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod vovsky » pát kvě 18, 2012 8:29 am

Přístav Hadík neznám,jen co oněm píše na netu Blecha.

Hned na začátku horního Labe je docela zajímavé místo pro kotvení, i když žádný luxus. Je to ochranný přístav Hadík, dnes spíš „hřitov starých náklaďáků“. Ale slušné místo pro vyvázání se najde. A to by stačilo jen malé molo pro malá plavidla – poblíž je dokonce hospoda. Je to na ř. km 2 – vlastně to už dnes neplatí, nová kilometráž s tím zamávala, nyní je to ř. km 839,5. Když se nemůže postavit jez v Děčíně, alespoň se „přeznačkuje“ tisíc kilometrů řeky …
ondra
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 3

Příspěvekod ondra » pát kvě 18, 2012 4:33 pm

Použitelné je pouze molo EVD po telefonické domluvě. Ostatní jsou zakázaná. Na volné řece jsou kruhy po obou březích, z dob než byl zbudován přístav.
(uprostřed lod SPS 1)

Obrázek

Uploaded with ImageShack.us

Vyvázat je možné u mola pro malá plavidla v bazénu Českých Přístavů úplně v rohu.
Nebo v některém z klubů, na břehu máme telefooní čísla.

PS: Mola už máme "svařená" a nějak se zmáčkneme. ;)

Co se týká hadíku, je tam bídný přístup na břeh a pozor na plavební hloubku - místy je jen 1,2m a všude šutry. Výhoda je benzina 100metrů na hlavní do Prahy.

Obrázek

Uploaded with ImageShack.us
vovsky
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod vovsky » pát kvě 18, 2012 6:18 pm

No,na těch klubových molech / prostředních/jsem byl vyvázanej.
libor.janko
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod libor.janko » pát kvě 18, 2012 9:02 pm

Ondro: Díky moc a co to městské molo, to se využít nedá?
Pitrs
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Pitrs » pát kvě 18, 2012 9:58 pm

Městské ještě není na vodě,tedy alespoň minulý týden nebylo,jinak u něj přistává parník,i je dost vysoké,u těch dalb na protějším břehu se dá,párkrát jsem tam nocoval,ale pokud někdo stojí přímo u toho můstku,který je spojuje s pevninou,je to pak docela krkolomná cesta jako po kladině.Pokud připluje něco velkého,tak tě odtamtud vyžene.
MJvonVDF
návštěvník fóra
návštěvník fóra

par dojmu z Labe

Příspěvekod MJvonVDF » čtv čer 28, 2012 8:02 pm

Pridavam par dojmu z plavby smer Nymburk pred tydnem: Melnik - mestske molo na miste, ale okoli zatim dosti fuj (nicmene je na spravne strane Labe pod zamkem), molo EVD k vyvazani idealni, ze je to molo osobni dopravy, se clovek z mola nedovi, takze muze mit "klidne svedomi". Hadik = na prohlednuti pekny, ale jenom jako velka nouze, navic riziko ze to, co k cemu se clovek vyvazal, pres noc klesne :D Nad komorou Brandys jiny svet, hned za komorou mozno uvazat u brehu "skoro jako v Holandsku". Apropo Brandys, komornik pripomina archetyp nejakeho zlocince, ale treba je to v jadru dobry clovek :D Jak bylo teplo, ve vode spousta hlav, psi, docela rusno. V Kostelci se nezkouset_podivat_k_pristavu_u_cukrovaru, ackoliv je tam znacena hloubka 1,2 tak hned u vjezdu je nanos bahna tak 60 pod hladinou... clovek se uci skolou a skodou. V Nymburce, pekne, ale kde tam zustat s 11m lodi pres noc ... zrekonstruovali mestske hradby atd, ale zapomneli i na to nejprimitivnejsi oko ve zdi, nebo tak neco, ochranny pristav tak se zebrikem na breh, mestke molo (hned u policajtu) na 3 rybarsky dzunky, takze opet vyvazano pod "prumyslovym mementem" kus pred Nymburkem na pravem brehu, misto osklive, ale funkci plni, nahoru po zebriku, autem se tam da dostat taky. Aspon tam zrovna probihaly pivni slavnosti...

Michal
libor.janko
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod libor.janko » pát čer 29, 2012 12:39 pm

A v Poděbradech jsi nebyl? Má tam být nějaká nová marina, alespoň tak ti inzerovali na akci Lodě na vodě.
packa
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 12

Příspěvekod packa » pát čer 29, 2012 1:08 pm

je asi kilometr nad podebradskou komorou, maji tam molo-marina jen podle nazvu-jinak normalni hospudka a socialky-ceny lepsi prumer,kvalita taky?- cena za kotveni byla naposled mirne nadstandartni-ja zustavam verny Cidline-tam mi to pripada takove lidovejsi -
MJvonVDF
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod MJvonVDF » pát čer 29, 2012 3:18 pm

packa píše:je asi kilometr nad podebradskou komorou, maji tam molo-marina jen podle nazvu-jinak normalni hospudka a socialky-ceny lepsi prumer,kvalita taky?- cena za kotveni byla naposled mirne nadstandartni-ja zustavam verny Cidline-tam mi to pripada takove lidovejsi -

Jo, do Podebrad jsme nedpluli, protoze vecer v Nymburce byl narocny a cesta zpatky dlouha.. Nakonec dopadla stejne tak, ze sme nestihli Horin, protoze cestou drobne zlyhala technika 8) Ale s tou Shetlandkou byste se asi, sice jenom za spicku, v tom Nymburce vyvazali....
libor.janko
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod libor.janko » pon črc 02, 2012 12:03 pm

packa píše:je asi kilometr nad podebradskou komorou, maji tam molo-marina jen podle nazvu-jinak normalni hospudka a socialky-ceny lepsi prumer,kvalita taky?- cena za kotveni byla naposled mirne nadstandartni-ja zustavam verny Cidline-tam mi to pripada takove lidovejsi -

Dík, o té vím, ale jde mi o tohlenc: http://www.marinapodebrady.cz/, teda pokud to není to stejné?!

MJvonVDF: Dík, vyzkouším to.
packa
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod packa » pon črc 02, 2012 2:16 pm

asi to bude ono-o jine nevim ale ted jsem byl 3 tydny bez motoru tak jesli tam neco nevyrostlo ;)
kdo se bude potulovat o prodlouzenem vikendu na hornim Labi?
Viky_CZ
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 43
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viky_CZ » pon črc 02, 2012 3:11 pm

Komora je r.km. 904 nebo tak, takze predpokladam, ze km 906 odpovida. Jenom mam ten dojem, ze jsou zarizeny spis na parkovani vlastnich lodicek, nez na prijimani "cestovatelu".
Finn
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 16

plavba

Příspěvekod Finn » úte črc 17, 2012 8:04 am

Ahojte,
v sobotu 21.7. vyplouvám z Křenku (pod Brandýsem) do Ústí a zpět zapluju do Prahy a chtěl bych dojet zase proti proudu do Týnce a tam loď vytáhnout. Plánuji to na 14 dní. Kdybych se mohl s někým z fóra na trase potkat, tak to uvítám. Jedu s plavčicí na seemasteru 430 s motorem yamaha 4stroke 5hp. Můj mobil 734 745 327
Zdraví Finn
packa
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod packa » úte črc 17, 2012 9:15 am

ahoj-vybral jsi si spravne-v te dobe se jede Modra vlajka s dojezdem v Tynci (kolem 1.8.) tak potkas toho dost (je prihlasenech asi 80 lodi)-ja budu na vode od 28.7.-mam v planu zajet az na pereje pod Prelouci pokud chces-pripadne budes potrebovat tak se ozvi na 723659581-packa...jinak ř.km. 927.5 mam boudu a kousek je i sjezd-kdyby jsi se v tynci nechytal (asi 500 m pod Veletovskym jezem)
Packa
jo jeste jsem dostal info ze se na Labi nad Podebradama objevilo dalsi molo (u restaurace Strelnice) tak to pojedu asi ve ctvrtek okouknout-pokud to bude stat za to tak dam zpravu
david
moderátor
Reputace: 234

Příspěvekod david » úte črc 17, 2012 11:59 am

dojezd MVČ je ve čtvrtek 2.8. do 12,00, odjezd v sobotu
packa
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod packa » úte črc 17, 2012 12:14 pm

jeste malickost-nepokousejte se zajet do zatoky u byvaleho pisaku Veletov-hloubka ve ve vjezdu kolem 60 cm a hladina kolisa tak at tam nezustanete-minuly tyden tam zase jedna lod zustala-nastesti s privesem tak ji vytlacili-je to ř.km 927.8
Finn
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 16

Příspěvekod Finn » úte črc 17, 2012 12:50 pm

Jo, jo, dík za info. Tak to tam bude asi celkem živo v té době, na mě asi až moc. Týnec raději jen projedu a vytáhnu to výš, nebo někde níž. Uvidím dle času, kam to stihnu za těch 14 dní.
libor.janko
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod libor.janko » stř črc 25, 2012 8:58 pm

Ahoj,
neproplouvali jste někdo úsek Nymburk - Brandýs nad Labem? Dá se tam někde zakotvit a přespat? V Nymburce je asi ten ochranný přístav nepoužitelný, že?
Moc díky, přeci jenom popluji s malou, tak nechci tolik improvizovat.
packa
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod packa » stř črc 25, 2012 9:12 pm

kousek od hradistka je kemp kersko- bylo tam molo- r.km najdes v ITInerari
jinak tam nic neni-jedine tam byl nekde poutac na penzion-za lysou -ale tam jsem nebyl a jak je to daleko od vody?
pokud neco zjistis tak to dopln
hrad66
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 8

To Libor.Janko

Příspěvekod hrad66 » čtv črc 26, 2012 11:41 am

Tuhle část jsem proplouval na začátku července. Od Nymburka až do Brandejsa není nic, než jedno malý molo na levém břehu u lesa v Kersku. Před čelákovickou komorou je jedno molo u zahrádkářské kolonie se zákazem vstupu a zahrádkáři jsou fakt "pohostinní"- prý jim během návštěvy bistra, které je hned vedle, blokuješ možnost koupání pro 50 dětí, hrozí ti popotahování od jejich vejborů a vlastně tam nemáš vůbec právo bejt. Takže doporučuju naplánovat pouze přejezd tohohle dlouhého úseku a zakotvit nad komorou v Brandýse, tam je to pohodlný. Jinak v Nymburku se v ochranném přístavu dá kotvit opravdu jen na kotvě a neopouštět loď, ale za mostem na pravém břehu je městské molo kde se dá přistát celkem pohodlně a na náměstí to máš 5minut.
libor.janko
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod libor.janko » pát črc 27, 2012 6:38 am

ahoj všem a díky. Tak nějak jsem si myslel, že to asi je ... Po plavbě dám vědět, jak a co ...

Zpět na