E-shop portálu jachting.info

Vše kolem webu a diskuzního fóra. Připomínky a kritika (i pochvala). Návrhy na vylepšení,struktura témat, návrhy nových apod. Případné návrhy pro komunitu jachting.info . Problémy s přihlášením a jiné potíže.

Moderátoři: MARIS, vilma, windward, Pepa, david, smike

vovsky
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 15

Příspěvekod vovsky » pon lis 10, 2008 9:26 am

to janekZ

já používám jen dvě jména a dvě hesla.Jedno oficiální a jedno anonymní,jednoduše zapamatovatelná a nemůžu je zapomenout.
Renda
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 5

Re: Nákup v e-shopu bez nutnosti registrace

Příspěvekod Renda » pon lis 10, 2008 10:19 am

janekz píše:Velmi bych uvítal možnost nákupu bez nutnosti registrace. ... Pokud nemám alternativu, vyplním přihlašovací jméno a heslo něčím jako "idontwantrememberanewpassword" a ihned to zapomenu.. Taktéž si třeba zásadně nepřeju nikam uvádět svůj mobil ...
Tak to Tě chápu. :) Jenom z bezpečnostního hlediska není ideální, že část toho řetězce, co používáš, by mohlo být Tvé jméno. ;)
Tady ale nejde snad o údaje do "nějakého" e-shopu, ale o údaje Liborovi, který je na nás, co sem píšeme, stejně většinou má. Snažím se vžít do jeho situace a připadá mi, že je dobré, aby na nás měl opravdové kontakty. Ostatně třeba bude (místo dealerských slev u obyčejných obchodníků udílet slevy na základě aktivity na fóru) a to pak musí jasně vědět, že jsi to skutečně Ty!
Takže: Já bych se nebál Liborovi osobní údaje zaslat. V odeslání mi vadí bezpečnost toho zaslání - viz níže.
janekz píše:... a což alespoň použít jedny přihlašovací údaje do celého webu jachting.info?
To by bezpečnost samozřejmě snížilo! Fórum není jistě tak zabezpečené jako e-shop a přihlašování přes SSL by zdržovalo.

Libor píše:...nasazený systém ... má ale zase jiné výhody, mimo jiné velice dobře a pečlivě, na rozdíl od některých jiných, ošetřenou bezpečnost dat.
Tak to bych byl rád a už jsem Ti chtěl své údaje s objednávkou poslat, když jsem si všiml, že zaslání není nijak kódováno! To znamená, že již při odeslání si je může na netu kdokoli zachytit a veškerá následná bezpečnost e-shopu už pak nemusí být nic platná. Proč nepoužíváš k přenosům kupř. SSL?
Libor
bez hodnocení
Reputace: 191
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » pon lis 10, 2008 11:10 am

Rendo ty mi dáváš. Ty by jsi chtěl nejlépe všechno a hned. To nezvládnu. Pokud tě pálí SSL, na kterém se mimochodem také pilně pracuje, tak mi tu objednávku pošli po nějakém kurýrovi, v dopise, nebo emailem, nebo zavolej - to přeci nemůže být pro tebe problém takový, aby jsi tu objednávku neposlal... ;)
Jen tak mimochodem mají všechny obchody, kde něco objednáváš, SSL? Možná jinam nechodíš, ale já viděl spoustu obchodů kde to nemají a taky to funguje.
Buď v klidu, tvá data asi nebudou ta co bude chtít někdo ukrást..... :D A když to bude chtít někdo udělat (opravdu chtít) tak ti ani SSL nepomůže.... :whist:
Off topic:
Ale na to si tu můžeme pak založit diskuzní kroužek - bezpečnost na internetu atd. Ono se dá polemizovat i o tom jak zvolit správně heslo, jakou má mít délku, jak často měnit atd. Ale na to je spoustu návodů jinde....A lidi stejně volí jednoduché, pro ně lehce zapamatovatelné, znakové řetezce, kdy průměrný hacker vygeneruje takové heslo za 40 sekund.... :gun:
Renda
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 5

Příspěvekod Renda » pon lis 10, 2008 11:46 am

Libore, Ty mi dáváš! "Všim si si", že jsem se Tě hlavně zastal? - že ta data potřebuješ.
A taky nic nutně nepotřebuju a už vůbec ne hned. Jen jsem Tě v závěru něžně upozornil, že to s tou bezpečností hned zkraje není tak růžové, jak jsi tu deklaroval, ále jinak s Tebou souhlasím - pohoda. :whist:
Chtěl jsem si objednat tu Křížkovu knížku, ale když jsem zjistil komplikace s poštou, tak to raději necháme na osobní setkání..
Libor
bez hodnocení
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » pon lis 10, 2008 12:10 pm

Všim Rendo, všim jsem si. Ale protože jsme si nárory vyměnili veřejně a ne soukromně, musím mít na zřeteli, že odpovídám všem, tedy i těm co se zatím nezeptali. A pracuji na tom, na všech připoínkách, vím co je třeba, ale nejsou lidi....a den má 24 hod.
Jinak díky za zastání. Ale vyznělo to jako data ano, ale já je zatím stejně nedám...No to je zastání stylu, dobrý..ale já ne..... :? Co si o tom myslet.

Jakou komplikaci s poštou máš na mysli? Klidně mi pošli nějak adresu kam to budeš chtít doručit. Dnes už to asi nebude, protože další knížky jsou na cestě. Ale pak nema problema.
Kdo chce, si ji objedná, kdo nechce, neobjedná. Proč o tom polemizovat....
janekz
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod janekz » pon lis 10, 2008 7:42 pm

Libore díky za jasné vysvětlení. Chápu, že vše nejde hned. Ale domnívám se, že většina lidí podává nejlepší výsledky pod mírným až středním nátlakem. Proto vyvíjím mírný pozitivní nátlak :)

Problém není v tom, že bych se obával zneužití svých dat - já si nevolím jako heslo do e-sexshopu svůj pin ke kreditce. Už vůbec není problém v tom, že bych se bál svěřit zrovna Liborovi svůj mobil či mejl - on je mimochodem oba už zná. Asi jsem to špatně vysvětlil.

Jde principielně pouze a jen o toto: mně jakožto zákazníka, který vše platí, povinná registrace obtěžuje. Požadavek na sdělení mobilu mě prakticky okamžitě od nákupu odradí. Toť vše.

Nepohodlí registrace jsem ochoten podstoupit pouze tehdy, pokud nabízená výhoda dle mého soudu převáží - to ovšem není případ ojedinělého a impulzívního nákupního rozhodnutí. Jakožto nemajitel lodi asi nebudu příliš pravidelným zákazníkem lodního e-shopu. E-shop takto zbytečně může přicházet o zákaznky.

Jelikož bych si přál, aby e-shop jachting.info vydělával ještě dětem Liborových dětí, chci mu svou zpětnou vazbou k tomu dopomoci.

pod čarou pro ostatní:
1) o heslech, iluzi počítačové bezpečnosti a způsobech řešení běžnými BFU bohužel něco vím a to málo co vím, vůbec, ale vůbec není povzbudivé
2) od doby, co nám začalo na firemní e-mail chodit cca 2.500 spamů denně a po víkendu trvalo i hodinu, než spam filtr všechny blbosti vyházel, se na webu chovám obezřetněji
3) číslo svého mobilu prostě na potkání nesděluju, což se projevuje třeba tak, že mě u oběda nikdy nikdo neotravuje a když otravuje, vím, že je to člověk, kterému jsem to já sám povolil
4) zdaleka ne ve všech službách lze použít stejné heslo - někde stačí čtyři znaky, jinde chtěj osm atd... Já nemám paměť jako slon a musím si to psát, to mě obtěžuje.
5) uvedení telefonu může urychlit řešení problému; ovšem to, že ho neuvedu a počítám tedy s delší odezvou mailem by rozhodně měla být má dobrovolná volba (stejně jako nemusím zvolit dodání kurýrem)
6) uvědomte si, že své údaje nesdělujete Liborovi anóbrž jedné konkrétní s.r.o. jejímž majitelem může být za rok klidně král českých spammerů
Libor
bez hodnocení
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » pon lis 10, 2008 8:27 pm

janku
bez komentáře, resp. vše co jsi napsal je holá pravda....tak to je.
Dobrý nátlak činíš ;)
Libor
bez hodnocení
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » úte led 27, 2009 11:58 am

Meryl píše:Vlajku Černý Hory nemůžu sehnat !

Tady ji máš a můžeš si vybrat i velikost:
http://shop.jachting.info/index.php?mai ... cts_id=990
erar
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 0

Příspěvekod erar » stř led 28, 2009 8:59 pm

To je supr výběr vlajek :good: akorát pořád postrádám samostatně žlutou vlajku Q :-(
Libor
bez hodnocení
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » stř led 28, 2009 9:24 pm

A to ještě nejsou všechny, nestíhám... :hmm:

U vlajek (ale v podstatě už u všech položek) je to tak, že se přednostně doplňuje, to co je poptáváno.

Pokud ji chceš, nachystám a do týdne cca ji můžeš mít. ;) Čekáš, že na lodi co popluješ vypukne epidemie :D

Výrobce je velice ochotný, prý udělá jakoukoliv (i naši klubovou), když dostane předlohu. S tím minulým bylo velice těžké pořízení..

Pro signální vlajky musím nachystat předlohy co vlastně chceme, státní vlajky stačí domluvit po telefonu.
Denis
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 153

Příspěvekod Denis » stř led 28, 2009 9:54 pm

Libore, potrebujem novú Srbskú vlajku.
Libor
bez hodnocení
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » stř led 28, 2009 10:00 pm

Denisi, asi jsi se ještě nedíval...nevadí. ;)
Předpokládal jsem že plavci "dole Dunajom" budou potřebovat vlajky států kudy vede Dunaj...
a již předem jsem je tam (doufám všechny) dal.. :D
Tady ji máš:
http://shop.jachting.info/index.php?mai ... cts_id=991
Denis
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 153

Příspěvekod Denis » stř led 28, 2009 10:06 pm

Díval sem se a nestačil sem se divit. Vlajky som pozrel len prvú stranu. Dík
erar
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod erar » čtv led 29, 2009 3:14 pm

Libor píše:A to ještě nejsou všechny, nestíhám... :hmm:

U vlajek (ale v podstatě už u všech položek) je to tak, že se přednostně doplňuje, to co je poptáváno.

Pokud ji chceš, nachystám a do týdne cca ji můžeš mít. ;) Čekáš, že na lodi co popluješ vypukne epidemie :D

Výrobce je velice ochotný, prý udělá jakoukoliv (i naši klubovou), když dostane předlohu. S tím minulým bylo velice těžké pořízení..

Pro signální vlajky musím nachystat předlohy co vlastně chceme, státní vlajky stačí domluvit po telefonu.

Akorát jí chtěj celníci :( letos jí už nepotřebuju :cry:
Libor
bez hodnocení
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » pon úno 02, 2009 10:49 am

erare, nevím kam popluješ letos, ale pokud ji budeš potřebovat, lze již kód Q objednat:
http://shop.jachting.info/index.php?mai ... ts_id=1000

Jakou velikost po Vás chtěli celníci?
Felix
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 152
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Felix » pon úno 02, 2009 12:13 pm

Pro signál "žádost o odbavení" platí stejná pravidla jako pro ostatní vlajky na lodi, obecně stačí, aby byla menší než vlajky státní a zdvořilostní.
Libor
bez hodnocení
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » úte říj 05, 2010 5:40 pm

Protože někteří zdejší měli starost se zabezpečením svých dat v E-shopu a ještě navíc provést platbu po internetu, připravili jsme vskutku dobré řešení.
Škála platebních kanálů je tak široká, že si jistě vybere každý.

Původně jsem preferoval jen samotný SuperCasch, každý si s dokladem k platbě vytiskne čárový kód a zaplatit může na kterékoliv poště, nebo terminálu Sazky. Jednoduché jako dobíjení kreditu. Více na http://www.supercash.eu/

Ale proč se omezovat jen na jednu platební metodu.
Po testování v E-shopu je krátce před ostrým spuštěním platební systém GoPay, který integruje téměř všechny dostupné platební metody (od ne zrovna výhodných SMS, přes klasický bankovní převod, ale on-line, až po nové jako mikropeněženka, SuperCasch, mojePlatba,mPeníze, ePlatby apod.) Další metody dle provozovatele budou přibývat.
Více na https://www.gopay.cz/

Zajímalo by mě jak se na to díváte, zejména ti kterými různé obavy neumožňovaly nakupovat jinak než klasickou starou dobrou poštovní dobírkou....

Jak se ti bezpečnost bude Rendo líbit teď? ;)
simon
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 1

Příspěvekod simon » úte říj 05, 2010 5:59 pm

mne staci prevod na ucet (mam v tenhle shop duveru, nemam problem zaplatit predem)
nebo dobirka (pokud jsem liny otevirat inet banking)

u provereneho shopu povazuju jine metody za zbytecne
MalyBob
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 10

Příspěvekod MalyBob » úte říj 05, 2010 6:36 pm

Mi vyhovuje proforma+platba převodem. používám u ověřených stabilních partnerů, kde neposílám peníze "do díry" - eshop JI :whist: , alfacomp.cz apod. poslední věta viz Simon.
Libor
bez hodnocení
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » úte říj 05, 2010 6:41 pm

No jo, jak ale si ho prověříte? :?
Vždycky je jeden nákup, ten první, pro někoho krokem do neznáma. Co pak zvolit? Dobírku?

A co rychlost převodu? Vždy je dost času? V dnešní hektické době...převod 2-3 dny, pošta 2-3 dny a je to akce minimálně na týden. Nic proti tomu, ale vidím občas i velmi spěchající zákazníky, ti by uvítali dodání snad do hodiny po objednání... :lol:
MalyBob
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Příspěvekod MalyBob » úte říj 05, 2010 6:58 pm

1. jednou jsem reklamoval handsfree sadu u inetového shopu - katastrofa, telefony automaticky vypínaly po minutě, reakce na email nula, vše pouze poštou a velmi zdlouhavě. celkem jsem se vyškolil
2. takže dražší věci raději v kamenném, v řádu stokorun jsem schopen risknout i neznámý
3. u letenek lowcostů platíš kartou, většinou ti nic jiného nezbývá
4. ano, dobírka šetří dva/tři dny
5. pokud spěchám moc, tak zavolám Liborovi, ten jede druhý den do Ostravy a na parkingu mi to předá z ruky do ruky
ficcus
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 40
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod ficcus » úte říj 05, 2010 8:41 pm

z vlastní zkušenosti jako kupující i prodávající 95% na dobírku a o těch 5% se dělí platba hotově nebo předem a ojediněle PayPal.

Místní e-shop mne teprve čeká ;)
Gargi
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Gargi » stř říj 06, 2010 11:19 am

Serioznost a reklamace u eshopů přeci nesouvisí s platbou ??? I když volíte "jistotu" dobírky, stejně zaplatíte dřív než zboží vyzkoušíte...
Já teda využívám výhody bydlení v centru a většinou volím "osobní odběr", kde si mužu zboží prohlédnout předem.
Ale když to nejde, preferuju platbu předem převodem nebo jeho zjednodušenou variantu (ePlatba, mPeníze). A nemusim mít doma peníze pro pošťáka!

OT: na jachting.info sem ještě nekupoval, ale to se změní, i když ted zrovna koukám, že mi to nějak zlobí :?
kliknu na detail produktu
http://shop.jachting.info/index.php?mai ... ts_id=1310
a nic se nezobrazí, ale možná je chyba u mne v nastavení zabezpečení.
jerryx
Site Admin
Reputace: 87

Příspěvekod jerryx » stř říj 06, 2010 1:46 pm

uz to jede ;-) ... v ramci testu plateb tam neco zustalo navic :oops: ...
MalyBob
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Příspěvekod MalyBob » stř říj 06, 2010 2:35 pm

Gargi, pro mne souvisí s tím, že po velmi špatné zkušenosti s internetovým shopem nejsem ochoten činit další podobné a kupuju pouze tam, kde je to za částky, dad kterýma umím mávnout rukou nebo kde to mám ověřené, tudíž mne platba předem převodním příkazem netankuje a preferuji ji. Toť vše.

Zpět na