Mapy Holandsko
Moderátoři: vilma, windward, Pepa
- spuzva
- pravidelný návštěvník

- Reputace: 22
Re: manuál Dutchmasters
jojoch píše:na webu DutchMasters jsem našel zmínku o "plavebním manuálu", který dávají k dispozici svým zákazníkům - zmínka o manuálu .. na jaře se chystám na kanály, ale přímo přes holandský charter
nemáte někdo ten manuál v elektronické formě, prosím?
Pánové, musím říct, že mne toto doecela nadzvedává ze židle. Dan Hagen, coby majitel Dutch Masters, každoročně manuál upravuje, vylepšuje, doplňuje i za asostence Pavla Kocfeldy. Dávají do toho svoje know how a především tomu věnují spoustu času a práce. Naprosto chápu Dana, že to poskytuje POUZE svým klientům. NApiš si přímo Danovi a uvidíš, co Ti odpoví.. Anebo si přes něj půjč loď a pak ho budeš mít bez "stahování"....
Asi vše, co k tomu dodat!
- Pefry2012
- pravidelný návštěvník

- Reputace: 0
Ahoj,
ja kdyz byl naposledy v NL, tak v Ducthmasters
1. mi doporucili, at si koupim mapy za cca litr, ale na kazde lodi v pujcovne samozrejme jsou...jediny problem je prujezdna vyska mostu vs vyska lodi
2. za tusim 20 ecek nam pan z mariny dal super skoleni ovladani lodi vcetne spolecne jizdy a jeste jsme se pobavili a pokecali..
Vsechno prekontroloval, doplnil...stejne jsme pak hledali pul dne pojistky
naprosta pohoda a zadny stres, nevim co za manual tam chcete resit.. vsechno vyresite za pul hodky nebo hodku v marine, tam se neda jezdit rychle
a navic tech kanalu jsou tam mraky, tak si muzete vybrat mensi nebo vetsi podle vysky lodi.
petr
ja kdyz byl naposledy v NL, tak v Ducthmasters
1. mi doporucili, at si koupim mapy za cca litr, ale na kazde lodi v pujcovne samozrejme jsou...jediny problem je prujezdna vyska mostu vs vyska lodi
2. za tusim 20 ecek nam pan z mariny dal super skoleni ovladani lodi vcetne spolecne jizdy a jeste jsme se pobavili a pokecali..
Vsechno prekontroloval, doplnil...stejne jsme pak hledali pul dne pojistky
naprosta pohoda a zadny stres, nevim co za manual tam chcete resit.. vsechno vyresite za pul hodky nebo hodku v marine, tam se neda jezdit rychle
a navic tech kanalu jsou tam mraky, tak si muzete vybrat mensi nebo vetsi podle vysky lodi.
petr
- Felix
- zkušený harcovník

- Reputace: 152
- Kontaktovat uživatele:
Re: manuál Dutchmasters
spuzva píše:...mne toto doecela nadzvedává ze židle. Dan Hagen, coby majitel Dutch Masters, každoročně manuál upravuje, vylepšuje, doplňuje i za asostence Pavla Kocfeldy...
Zásadní část toho manuálu - zvláštnosti plavby po kanálech, zvyklosti při proplavování komor a proplouvání pod zvedacími mosty, místní plavební znaky atd. - je dílem Pavla Kocfeldy, který tenhle text měl ještě před čtyřmi lety volně k dispozici na svých stránkách, takže není důvod k pobouření (a rovnou odpovídám: už jsem se díval, pokud ho někde mám, tak rozhodně ne po ruce). Především však: co je pobuřujícího na skutečnosti, že si někdo chce koupit, půjčit nebo nechat darovat jakoukoliv věc nikoliv od jejího výrobce či autora, nýbrž od vlastníka?
- Denis
- zkušený harcovník

- Reputace: 154
S panom Hagenom som rozprával na výstave, aj o mapách. Rozhodne mu nemožno uprieť, že má svoje predstavy o tom, ako by mal svet vyzerať. Ale nezávisle na tom že sa tým prenájmom živí, tak bol mimoriadne zdielny, povedal by som vodácky solidárny. Dojem z neho na jednotku. Mapy sa dajú uňho kúpiť, holandské a ak sa pametám, tak aj v elektronickej podobe. Ak by som čártroval, tak to neriešim. Mapy sú na lodi a doma by som si to všetko omrkol na automape a potom v mapsgoogl a samozrejme sprievodca k tomu. Holandské kanále nie sú expedícia na Borneo.
Niekoho niečo poburuje, druhého zas nie. A jak nám chýba uniforma

Niekoho niečo poburuje, druhého zas nie. A jak nám chýba uniforma

- DonTragedy
- návštěvník fóra

- Reputace: 6
Otazka je na co clovek potrebuje tie mapy. Ako tu uz bolo spomenute na lodi su vsetky potrebne mapy kam sa s lodou da dostat. V chartrovke ti ich tiez rovno predavaju, myslim ze 5-10 euro a malokto potrebuje viac ako jednu. Ja som si kupil mapu hned v DutchMasters (asi za 250-300kc) a to hlavne aby som mohol jazdit po nej prstom hned ako som dostal manual a aby nasledne deti mohli zapisovat kade sme sa plavili
.
Vyhoda toho plavebneho manualu bola v tom, ze je tam popisane v ktorom meste je co zaujimave, kade sa oplati plavit, co treba obist z dovodu nizkeho mostu a podobne. Ked som isiel druhy krat, tak som si to planoval po svojom a bolo to tiez super, ale prvy krat na lodi to bola prirucka k nezaplateniu. Dopodrobna tam bolo uvedene za ktorou bojou treba zahnut a kde sa najlepsie vyviazat v meste.
.
Vyhoda toho plavebneho manualu bola v tom, ze je tam popisane v ktorom meste je co zaujimave, kade sa oplati plavit, co treba obist z dovodu nizkeho mostu a podobne. Ked som isiel druhy krat, tak som si to planoval po svojom a bolo to tiez super, ale prvy krat na lodi to bola prirucka k nezaplateniu. Dopodrobna tam bolo uvedene za ktorou bojou treba zahnut a kde sa najlepsie vyviazat v meste.
- catamaran
- aktívní jachtař

- Reputace: 25
- Kontaktovat uživatele:
Díky Viki_CZ mám mapy pro oblast kde se budu plavit. Minule jsem se na to nepřipravil a nechal jsem to osudu. Dnes už vím jak je to v mapách značený.
Loď, kterou budeme mít má skoro 4 metry nad hladinu. Předběžně jsem si stanovil cestu a podle mapy jsem hned zjistil,
který most je zvadací a který ne. Už teď vím kudy můžu plout a můžu zjišťovat kam je dobrý zajet a kam zase ne.
Jinak 4metry mě dost limitují od plánu kudy jsem chtěl plout, ale co už. Aspoň to vím a jsem na to připraven...
Cat...
Loď, kterou budeme mít má skoro 4 metry nad hladinu. Předběžně jsem si stanovil cestu a podle mapy jsem hned zjistil,
který most je zvadací a který ne. Už teď vím kudy můžu plout a můžu zjišťovat kam je dobrý zajet a kam zase ne.
Jinak 4metry mě dost limitují od plánu kudy jsem chtěl plout, ale co už. Aspoň to vím a jsem na to připraven...
Cat...
- jojoch
- návštěvník fóra

- Reputace: 0
- Kontaktovat uživatele:
I - Vechtplassen - Noordblad
ahojte .. nemáte někdo mapový list "I - Vechtplassen - Noordblad" v png nebo jpg? .. díky
Mapy Holandska doporučuji: http://www.promanent.com/waterkaart/
Zkoušel jsem je na Ijsselmeeru a pak ve Frísku a jsou velmi přesné, GPS po úvodní delší inicializaci je také OK,
uváděný log sedí. Track s waypointy je možné sestavit bez potíží, ovšem zaznamenání trasy bude až u verze 2014.
Nicméně mapy opravdu dobré. Zahrnují informace o marínách, kontaktech na ně, mosty,včetně provozní doby, vodní zámky, atd atd.
Mapy je možné zdarma vyzkoušet po dobu dvou dnů.
Cena je dle doby použití, do 1200 za rok ale i pár stovek za týden a pod.
Zkoušel jsem je na Ijsselmeeru a pak ve Frísku a jsou velmi přesné, GPS po úvodní delší inicializaci je také OK,
uváděný log sedí. Track s waypointy je možné sestavit bez potíží, ovšem zaznamenání trasy bude až u verze 2014.
Nicméně mapy opravdu dobré. Zahrnují informace o marínách, kontaktech na ně, mosty,včetně provozní doby, vodní zámky, atd atd.
Mapy je možné zdarma vyzkoušet po dobu dvou dnů.
Cena je dle doby použití, do 1200 za rok ale i pár stovek za týden a pod.
- vili69
- návštěvník fóra

- Reputace: 28
Pokud jede člověk s vlastní lodí, je velmi vhodný a mám silný dojem, že i povinný (a u lodí v charteru je vždy na palubě i s mapami jako standardní vybavení) tzv. Wateralmanak díl 2. Jsou tam mj. a hlavně provozní doby mostů, které v mapách nejsou. I během letní (hlavní) sezóny se stává, že některé mosty mají trochu jinou provozní dobu (kratší), než je obvyklé. To může někdy dost zhatit plány, hlavně když je časový rozpočet napjatý
. Jediné, co musí člověk strávit je to, že almanach je výhradně v holandštině. Taky je pravda, že mapy a almanach se dají v Holandsku koupit obrazně opravdu na každém rohu, ale pro ty, kteří si chtějí připravit maximum věcí dopředu, mohu doporučit eshop, který se mi podařilo vygooglit a několikrát k mé spokojenosti využit a to www.vaarwinkel.nl. Objednané věci byly vždy do tří pracovních dnů u mě ve schránce a to považuju za slušné. Taky mohu potvrdit, že digitální mapy, které doporučuje err_ v příspěvku výše, jsou fakt dobré.
. Jediné, co musí člověk strávit je to, že almanach je výhradně v holandštině. Taky je pravda, že mapy a almanach se dají v Holandsku koupit obrazně opravdu na každém rohu, ale pro ty, kteří si chtějí připravit maximum věcí dopředu, mohu doporučit eshop, který se mi podařilo vygooglit a několikrát k mé spokojenosti využit a to www.vaarwinkel.nl. Objednané věci byly vždy do tří pracovních dnů u mě ve schránce a to považuju za slušné. Taky mohu potvrdit, že digitální mapy, které doporučuje err_ v příspěvku výše, jsou fakt dobré.Kdo je online
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 hostů