Garmin Colorado 300
Moderátoři: vilma, windward, Pepa
baterky
Jaké tužkovky? Acu? Jaká kapacita?Ludek píše:Jasne, ze to neni problem. Dle me zkusenosti vydrzi tuskovky v Coloradu tak kolem 8 h s nepodsvicenym displayem.
Colorado má volby: Alkalické, Lithium, NiMHBaharis píše:Ono to asi bude rozděleno tím, jestli navigace má baterie, nebo nabíjecí článek. Navigace s článkem dobíjejí.
I když tam mám akumulátory a nastaveno NiMH, mám pocit, že nedobíjí

Re: baterky
Renda píše: Colorado má volby: Alkalické, Lithium, NiMHI když tam mám akumulátory a nastaveno NiMH, mám pocit, že nedobíjí
To bude asi ohrana proti hlavám děravým. Někdo by mohl dát normální baterie, systém přepnout na dobíjecí a co by to asi udělalo???

Renda píše:Jaké tužkovky? Acu? Jaká kapacita?Ludek píše:Jasne, ze to neni problem. Dle me zkusenosti vydrzi tuskovky v Coloradu tak kolem 8 h s nepodsvicenym displayem.Colorado má volby: Alkalické, Lithium, NiMHBaharis píše:Ono to asi bude rozděleno tím, jestli navigace má baterie, nebo nabíjecí článek. Navigace s článkem dobíjejí.
I když tam mám akumulátory a nastaveno NiMH, mám pocit, že nedobíjí
Já to teda Rendo nevím na 100%, ale myslím si, že Colorado neumí dobíjet vůbec. Akumulátory musíš dobíjet zvlášť v nabíječce. To nastavení v přístroji je pouze kvůli měření napětí. Alkalické a lihtiové baterky mají nominálně větší napětí než dobíjecí akumulátory.
Ja si objednal VEU716L na www.shop.sailnet.com. Posilaji je bezne mimo US. Cena 440,- USD vcetne postovneho. Platba je kartou nebo primo prevodem na jejich ucet,coz jsem vyuzil.
- vfrman
- návštěvník fóra

- Reputace: 0
- Kontaktovat uživatele:
Díky! Zkusím to,akorát mně to nejde udělat platbu kartou,tak musím přes účet.
Jinak kdyby někdo chtěl , tak tady jsou dobrý držáky na navigace:
www.ram-mount.com
snad to sem už někdo nedal
Jinak kdyby někdo chtěl , tak tady jsou dobrý držáky na navigace:
www.ram-mount.com
snad to sem už někdo nedal

- Libor
- bez hodnocení
- Reputace: 191
- Kontaktovat uživatele:
Zkratky a nastavení
Možná nebude od věci shromažďovat někde pohromadě zkratky + nastavení Colorada.
Jinak jsem jako zajímavost objevil že se dá jednoduše upravit čeština, je tam uložena jako zvláštní soubor, dá se editovat.
A také dnes jsem se např. dozvěděl, že delším podržením pravého soft. tlačítka lze pořídit sreenshot. Stačí pár sekund a pak ve složce x:\Garmin\srn ve formátu png jsou uložené obrázky obrazovky. Ukázka co jsem zkusil:
Nebo jak místo připojení Colorada jen nabíjet přes USB:
Funkci Spanner najdete Zkratky->Nastaveni->Systém->Interface->GarminSpanner. Pokud si vyberete tuto volbu, objeví se po připojeni kabelu volba, zda se ma Colorado přepnout do Mass storage. Pokud zvolite NE, je Colorado jen napájeno z USB (používám v Autě).
Jinak jsem jako zajímavost objevil že se dá jednoduše upravit čeština, je tam uložena jako zvláštní soubor, dá se editovat.
A také dnes jsem se např. dozvěděl, že delším podržením pravého soft. tlačítka lze pořídit sreenshot. Stačí pár sekund a pak ve složce x:\Garmin\srn ve formátu png jsou uložené obrázky obrazovky. Ukázka co jsem zkusil:
Funkci Spanner najdete Zkratky->Nastaveni->Systém->Interface->GarminSpanner. Pokud si vyberete tuto volbu, objeví se po připojeni kabelu volba, zda se ma Colorado přepnout do Mass storage. Pokud zvolite NE, je Colorado jen napájeno z USB (používám v Autě).
Naposledy upravil(a) Libor dne sob kvě 24, 2008 8:23 pm, celkem upraveno 1 x.
- Libor
- bez hodnocení
- Kontaktovat uživatele:
Renda píše:.....mám pocit, že nedobíjí
Našel jsem toto vysvětlení:
Colorado nesmí umět režim dobíjení - bylo by to nebezpečné. Alkalické články se totiž při rychlodobíjení chovají jako petardy ......
- Libor
- bez hodnocení
- Kontaktovat uživatele:
Jak navigovat na souřadnici?
Jak navigovat na souřadnici?
Podržet střední tlačítko, tím se uloží bod, potom změnit jeho souřadnice a nechat se navigovat k tomuto bodu.
U Colorada ani jiných turistických Garminů to jinak nejde.
Podržet střední tlačítko, tím se uloží bod, potom změnit jeho souřadnice a nechat se navigovat k tomuto bodu.
U Colorada ani jiných turistických Garminů to jinak nejde.
- Libor
- bez hodnocení
- Kontaktovat uživatele:
Jsem GPS začátečník a mám nové Colorado. A k tomu jednu asi blbou otázku. Dá se nějak zajistit, aby mi Colorado routovalo na všech cestách a cestičkách nebo je to problém mapy, která nemá tyto cestičky jako "routovací". Zatím jsem ve fázi, kdy pokud se chci pohybovat v přírodě, tak nezbývá než zapnout trasování mimo silnici a nechat se vést kompasem. Je to tak? A je možný, že v novějších verzích map už bude routování i na turistických a cyklotrasách? Nebo dělám probůh něco blbě? Díky moc...
routovani neni jen veci pristroje, ale take mapy. topo mapa CR neni routovatelna po lesnich cestach a turistickych znackach (jen po silnicich). topo mapa SR naopak po turistickych routuje.
routovani neni jen veci pristroje, ale take mapy. topo mapa CR neni routovatelna po lesnich cestach a turistickych znackach (jen po silnicich). topo mapa SR naopak po turistickych routuje.
Re: Zkratky a nastavení
Ty jsi "apgrejdoval" SW? Já když dám:Libor píše:Nebo jak místo připojení Colorada jen nabíjet přes USB:
Zkratky->Nastaveni->Systém->, tak mám možnosti jen:
GPS, Jazyk, Tóny, Sériové rozhraní, Typ baterie.
Položku Interface tam vůbec nemám!
- Libor
- bez hodnocení
- Kontaktovat uživatele:
Stáhnul a nainstaloval
Neboj beta verze šlape dobře...
Tady to najdeš http://www8.garmin.com/support/download ... sp?id=3889
Stáhneš, připojíš Colorado a spustíš. Po odpojení musíš restartovat GPSku.
Neboj beta verze šlape dobře...
Tady to najdeš http://www8.garmin.com/support/download ... sp?id=3889
Stáhneš, připojíš Colorado a spustíš. Po odpojení musíš restartovat GPSku.
instalace apgrejdu
Nutno dodat, že během instalace se program ptá na disk, který je "zapisovačkou" karet. Zadává se mu ovšem disk, který představuje vnitřní paměť Colorada.Libor píše: ... Stáhneš, připojíš Colorado a spustíš. Po odpojení musíš restartovat GPSku.
Po ukončení instalace a řádném odpojení od PC se Colorado vypnulo. Po zapnutí se objevila jen úvodní černá obrazovka s nápisem Garmin.
(Mrazení v zádech.)
Po vypnutí a opětovném zapnutí naštěstí přístroj naběhl jako by se nechumelilo s novou verzí SW.
Mapy, které byly v paměti přístroje se neporušily. === Libore -
.- vfrman
- návštěvník fóra

- Reputace: 0
- Kontaktovat uživatele:
Re: Zkratky a nastavení
Funkci Spanner najdete Zkratky->Nastaveni->Systém->Interface->GarminSpanner. Pokud si vyberete tuto volbu, objeví se po připojeni kabelu volba, zda se ma Colorado přepnout do Mass storage. Pokud zvolite NE, je Colorado jen napájeno z USB (používám v Autě).[/quote]
Pozor,ale to asi nebude nabíjení,ale pouze napájení,ne?
Funkci Spanner najdete Zkratky->Nastaveni->Systém->Interface->GarminSpanner. Pokud si vyberete tuto volbu, objeví se po připojeni kabelu volba, zda se ma Colorado přepnout do Mass storage. Pokud zvolite NE, je Colorado jen napájeno z USB (používám v Autě).[/quote]
Pozor,ale to asi nebude nabíjení,ale pouze napájení,ne?