Fastnet v roce 1979
Moderátoři: MARIS, vilma, Pepa
Debata je potěšující, souhlasím se všemi, nedoufám že se do takového nádherného počasí pro plavbu nedostanu, ale doufám, že pokud ano mimotechnicky vzpomenu na nějakou rozumnou radu. Jen aby to nebylo, že si jako vždy vybavíme tu kravinu a ne to důležité, i proto je nutné o věci debatovat a špatné důrazně zavrhnout. Mě třeba někdo učil, že pokud se převrátím např. s kánohehou a jsem pod stresovým a časovým tlakem(špatné vypadnutí. zaklínění a dlouhé vysouvání) nemám pak spěchat nad hladinu ale v klidu se nadýchnout ve vzniklé vzduchové kapse. Dokonce jsme to i zkoušeli a loďku převraceli schválně, snad stokrát, jo v létě to byla prima zábava, ale v zimě a vlnách, já už bych byl "připosranej" z těch lan mezi nohama, ještě že je z toho trošku tepla
Asi letos proběhně nácvik muže přes palubu bez fendru, pěkně narvanej v oblečení a kdo mi u toho zaštupuje suchou ponoštičku má u mě flašu.
A co dravci, že by měli při vetších vlnách siestu?
Asi letos proběhně nácvik muže přes palubu bez fendru, pěkně narvanej v oblečení a kdo mi u toho zaštupuje suchou ponoštičku má u mě flašu.
A co dravci, že by měli při vetších vlnách siestu?
Taky jsem se podíval. Podle doslovu knihy 360 poledníků pod plachtami (mimochodem velmi zajímavému doslovu) používal R.Konkolski při své první cestě kolem světa v letech 1972 - 1975 "...sextant značky Trommelsextant z NDR, astronomické tabulky No.229 a AP 3270 pro hvězdy spolu s Nautical almanachem..., chronometr značky GUB a sovětské stopky...".
Podle knihy Sám proti moři z roku 1973, při nominační plavbě 1700mil citace:"neměl jsem sextant. Rychlost jsem měřil ručním logem a byl jsem proto zvědav, zda se u Anglie objevim v tu dobu , jak jsem předpokládal." strana 25 (on plul celou dobu i s nefunkčním kormidlem, vyvěsil na hlavním stěžni dvě černé koule, že NIKE pluje bez řízení. strana 12)

Ale jooo, pracuje se na tom. Teď jsem to v rekordéru vypálil na DVD a musím to v PC ještě překonvertit do rozumné velikosti. Do oběda by to mělo být.
Bohužel se mě to nějak nedaří u to DVD "Ztroskotáme zajtra". Je to nějaké nestandardní DVD a PC se mě už několikrát při konvertění sekl. Ještě budu zkoušet, uvidíme...
Bohužel se mě to nějak nedaří u to DVD "Ztroskotáme zajtra". Je to nějaké nestandardní DVD a PC se mě už několikrát při konvertění sekl. Ještě budu zkoušet, uvidíme...Kdo je online
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host

ale mám jenom jednu knihu a tuším že tam právě psal že sextant neměl.
ne. Diky.
.