Kajuta na gumáku
Moderátoři: vilma, Pepa, david
- tataS
- zkušený harcovník

- Reputace: 5
Netušil jsem jak blízko jsem k něčemu podobnému, když jsem tu růžovou boudu sem dal. Tady je něco velmi nápadně podobné
co nabízejí v US pro rybářovy děti ke spaní: http://www.trailmasteroutdoors.com/prod ... 58:0:0:0:0
To by mne zajímalo, jak se to líbí vovskému? Bohužel se to nechce otevřít. Snad mi pomůže někdo, kdo to umí lepe nežli já.
co nabízejí v US pro rybářovy děti ke spaní: http://www.trailmasteroutdoors.com/prod ... 58:0:0:0:0
To by mne zajímalo, jak se to líbí vovskému? Bohužel se to nechce otevřít. Snad mi pomůže někdo, kdo to umí lepe nežli já.
Naposledy upravil(a) tataS dne stř říj 08, 2008 7:27 pm, celkem upraveno 2 x.
to tatas: měl jsi na mysli tohle? http://www.trailmasteroutdoors.com/prod ... 58:0:0:0:0
- tataS
- zkušený harcovník

Také zajímavá bouda, dokonce na prodej http://www.lode-bazar.cz/
- dan
- s/y Hannah
- Reputace: 2
ja bych se docela bal co to udela v pripade prevraceni clunu,asi bych se nechtel ocitnout zamotany v tom zazraku pod lodi.takze za plavby by v tom asi nikdo sedet nemel.na spani ve clunu v pripade nouze snad dobre,ale verim ze pri hooodne silnem vetru by za urcitych podminek nastavba byla sto prevratit uvazany nafukovaci clun i se spacem.
- tataS
- zkušený harcovník

Ano. Jiný jsem tam neviděl.
Toho převrácení bych se nebál. Profil stanu nedělá takovou plochu. To by se ty stany převracely i na zemi. Ten člun není zase
tak lehký a při větším větru se většinou ryby nechytají a rybáři se uklidí do závětří. A že by někdo přespával na člunu uprostřed
Orlíku asi nebezpečí nehrozí.
Ale lidé jsou různí.
Toho převrácení bych se nebál. Profil stanu nedělá takovou plochu. To by se ty stany převracely i na zemi. Ten člun není zase
tak lehký a při větším větru se většinou ryby nechytají a rybáři se uklidí do závětří. A že by někdo přespával na člunu uprostřed
Orlíku asi nebezpečí nehrozí.
Ale lidé jsou různí.
Postavit obdobné stany na člun není problém, je to však vhodné pouze k přečkání nepříznivého počasí.
Má-li to být univerzální, je lepší vycházet ze sluneční střechy, spouštěním postranních dílů s foliovými okny. (Bohužel v normílních obchodech na dobře průhlednou folii nenarazíš, ví někdo kde lze koupit ?)
Obavy z převrácení člunu, zde šířky 170 jsou myslím zbytečné.
Nebezpečí, že by někdo přespával na Orlíku hrozí ode mne. I když mívám stan, spávám raději ve člunu, sice ne uprostřed, ale taky ne vyvázaný u kraje.
Je-li vhodné být pouze na jedné kotvě, pak se možnost převrácení snižuje i u méně stabilních člunů.
Má-li to být univerzální, je lepší vycházet ze sluneční střechy, spouštěním postranních dílů s foliovými okny. (Bohužel v normílních obchodech na dobře průhlednou folii nenarazíš, ví někdo kde lze koupit ?)
Obavy z převrácení člunu, zde šířky 170 jsou myslím zbytečné.
Nebezpečí, že by někdo přespával na Orlíku hrozí ode mne. I když mívám stan, spávám raději ve člunu, sice ne uprostřed, ale taky ne vyvázaný u kraje.
Je-li vhodné být pouze na jedné kotvě, pak se možnost převrácení snižuje i u méně stabilních člunů.
- tataS
- zkušený harcovník

Na tu dobře průhlednou folii jsem narazil před léty v Bauhausu ale už ji nemají. Nevadilo jí UV záření a byla určená na skleníky místo skla. Mám z ní na balkoně udělaný skleník již 5 let a je pořád dobrá. Výrobce si již nepamatuji, jenom vím, že to je z DE. Určitě by se
to na netu dalo najít. Bohužel měla sílu asi jako okna v textilních střechách u kabrioletů a tak byla spíše na rolování než skládání.
to na netu dalo najít. Bohužel měla sílu asi jako okna v textilních střechách u kabrioletů a tak byla spíše na rolování než skládání.
Ahoj,tu průhlednou folii maji v CB v Řempu,nazývají to slída je to materiál z kterýho se dělaji okna na stanových předsíních v karavanach,já jsem si z toho nechal udělat novej sprayhod,zejtra pro něj jedu,kdy by jsi to nemohl sehnat u vás,tak ti to mohu koupit a poslat,neni to drahý,maji tam i modrej kortexin. Ahoj.
- tataS
- zkušený harcovník

Blíží se sezona a tak oprašuji staré téma se střechami na gumáky. Zajímavé řešení má Adventure pro různé velikosti člunů. Šlo by to použít i pro jiné značky.
http://www.cmp-shop.eu/produkty/vyrobce ... --strisky/
http://www.cmp-shop.eu/produkty/vyrobce ... --strisky/
Jak udělat z gumáku kajutovku :-)
Ale to jsi, tataSi, móc hezky našel!
Akorát ta cena není úplně lidová a taky by mě zajímalo, jak chytají ty úchytky na bortlajsnu.
Vypadá jako u Suzumaru..
Akorát ta cena není úplně lidová a taky by mě zajímalo, jak chytají ty úchytky na bortlajsnu.
Vypadá jako u Suzumaru..

- tataS
- zkušený harcovník

Ahoj. Jsem rád, že jsi se zase po čase občasných kouknutí objevil. O těch úchytkách se tady již dříve psalo a míval je myslím Jimramovský v Holešovicích.
Suzumar má stejnou lištu na boku. Pokud je ta cena i s konstrukcí, tak to tak moc není. Podívej se co stojí perseniky. Ony ty průhledný folie jsou dosti drahé.
Hlavně by to bylo hotové, protože tohle dávat dohromady na koleně by bylo náročné.
Suzumar má stejnou lištu na boku. Pokud je ta cena i s konstrukcí, tak to tak moc není. Podívej se co stojí perseniky. Ony ty průhledný folie jsou dosti drahé.
Hlavně by to bylo hotové, protože tohle dávat dohromady na koleně by bylo náročné.
- Luky
- pravidelný návštěvník

- Reputace: 0
- Kontaktovat uživatele:
Tak ty stříšky to je palba, Tatas to už dražší nikde nebyly? Tady jsou taky ale za směšnou cenu oproti tomu co jsi sem dal www.vltava2000.cz/marinesport/default.a ... mentID=179
- tataS
- zkušený harcovník

To je ale něco jiného. Takovou si naohybám a ušiju po večerech doma sám. Hlavní problém jsou ta okna. To je dosti drahá sranda. Tu značku Adventure dělají
v Litvě a tam se taky ty střechy dělají na objednávku. Oni tam žádný materiál nevyrábějí, všechno vozí z Německa a je to kusová výroba. Kdyby to dělali
hromadně v Číně, tak by to bylo za polovinu. Jako inspirace je to pěkné a pro někoho to může být návod jak to udělat. Je to hlavně pro rybáře.
v Litvě a tam se taky ty střechy dělají na objednávku. Oni tam žádný materiál nevyrábějí, všechno vozí z Německa a je to kusová výroba. Kdyby to dělali
hromadně v Číně, tak by to bylo za polovinu. Jako inspirace je to pěkné a pro někoho to může být návod jak to udělat. Je to hlavně pro rybáře.