Nova vyhlaska o zakazu plavby se spalovacim motorem
Moderátoři: vilma, windward, Pepa
- topper
- návštěvník fóra

- Reputace: 2
Omen napsal: Tzn. neplatit případnou pokutu na místě, ale nechat si ve správním přestupkovém řízení prokázat ten zájem společnosti.
Bude to přesně opačně, budeš to ty, kdo bude muset prokázat že tvoje jednání nebylo v rozporu s žádným zájmem společnosti a bohužel jediný způsob jak to udělat je prokázat to u soudu, zrovna jako to musel až u soudu prokázat ten dříve zmiňovaný řidič co jel těsně před koncem obce 56 km/h.
Bude to přesně opačně, budeš to ty, kdo bude muset prokázat že tvoje jednání nebylo v rozporu s žádným zájmem společnosti a bohužel jediný způsob jak to udělat je prokázat to u soudu, zrovna jako to musel až u soudu prokázat ten dříve zmiňovaný řidič co jel těsně před koncem obce 56 km/h.
- geronimo
- zkušený harcovník

- Reputace: 203
- Kontaktovat uživatele:
Pistolka píše: Myslím , že je to správně . Styděl jsem se jako jachtař za bordel , výkaly na břehu v zátokách takových oblíbených kotvišť .. Skupinky rádoby " jachtařů " pořádajících párty u ohňů na břehu .. To bude asi i jeden z důvodů zákazu . Ti slušní se svezou , protože si nedovedli ty neslušné srovnat , klasika.....
Myslím, že ten kdo dělá na břehu bordel, bude mít na to času dost od východu do západu slunce...nebo myslíš, že čeká na půlnoc, aby do rákosí vyhodil petku ?

- packa
- zkušený harcovník

- Reputace: 12
pistolka-zkus mi odpovedet na takovou modelovou situaci-ten dotaz jsem mimochodem polozil i p.Kolenickove z MD (už jsem ji nestal za odpoved)
pojedu s nekym na nekolikadenní plavbu na nejm. vode-mame identicke lode-jedna je osazena motorem 10k(registrovana) druha ma motor 5k(neregistrovana) .na noc chcem nekde zastavit,zachytat ryby a prespat pred dalsí plavbou-jaky je logicky duvod proč jeden muže a druhy ne?
pojedu s nekym na nekolikadenní plavbu na nejm. vode-mame identicke lode-jedna je osazena motorem 10k(registrovana) druha ma motor 5k(neregistrovana) .na noc chcem nekde zastavit,zachytat ryby a prespat pred dalsí plavbou-jaky je logicky duvod proč jeden muže a druhy ne?
geronimo píše:Pistolka píše: Myslím , že je to správně . Styděl jsem se jako jachtař za bordel , výkaly na břehu v zátokách takových oblíbených kotvišť .. Skupinky rádoby " jachtařů " pořádajících párty u ohňů na břehu .. To bude asi i jeden z důvodů zákazu . Ti slušní se svezou , protože si nedovedli ty neslušné srovnat , klasika.....
Myslím, že ten kdo dělá na břehu bordel, bude mít na to času dost od východu do západu slunce...nebo myslíš, že čeká na půlnoc, aby do rákosí vyhodil petku ?
Nejen petku ale i modré a černé pytle plné odpadu .. Budu to fotit a klidně dávat na servr .. Ohniště , pokácené malé stromky na topení , atd .. Přál bych ti vidět břeh v zátoce po takové noční pařbě 6 lodí ..
packa píše:pistolka-zkus mi odpovedet na takovou modelovou situaci-ten dotaz jsem mimochodem polozil i p.Kolenickove z MD (už jsem ji nestal za odpoved)
Jednoduché .. naplánuješ plavbu tak , abys mohl zakotvit a přespat tam , kde je to povolené , nebo koupíš 5 ku ..)
Když se na Lipně zakázala motorová plavba , taky nikoho nezajímalo, že lidi mají nakoupené motoráky a motory za těžké komunistické koruny .. Prostě změna podmínek . V Chorvatsku taky není jedno jestli máš na 3 m gumáku 10 HP nebo 5 HP ..
- packa
- zkušený harcovník

Pistolka píše:packa píše:pistolka-zkus mi odpovedet na takovou modelovou situaci-ten dotaz jsem mimochodem polozil i p.Kolenickove z MD (už jsem ji nestal za odpoved)
Jednoduché .. naplánuješ plavbu tak , abys mohl zakotvit a přespat tam , kde je to povolené , nebo koupíš 5 ku ..)
Když se na Lipně zakázala motorová plavba , taky nikoho nezajímalo, že lidi mají nakoupené motoráky a motory za těžké komunistické koruny .. Prostě změna podmínek . V Chorvatsku taky není jedno jestli máš na 3 m gumáku 10 HP nebo 5 HP ..
- veselyroman
- pravidelný návštěvník

- Reputace: 14
Pistolka píše:geronimo píše:Pistolka píše: Myslím , že je to správně . Styděl jsem se jako jachtař za bordel , výkaly na břehu v zátokách takových oblíbených kotvišť .. Skupinky rádoby " jachtařů " pořádajících párty u ohňů na břehu .. To bude asi i jeden z důvodů zákazu . Ti slušní se svezou , protože si nedovedli ty neslušné srovnat , klasika.....
Nejen petku ale i modré a černé pytle plné odpadu .. Budu to fotit a klidně dávat na servr .. Ohniště , pokácené malé stromky na topení , atd .. Přál bych ti vidět břeh v zátoce po takové noční pařbě 6 lodí ..
Stále mi Pistolko nedochází, z čeho plyne Tvůj názor, že za bordel na břehu mohou zrovna lidi s registrovanými loděmi... Mohu mluvit pouze za sebe: registrovanou loď mám, na Orlík jezdím cca 10 let. Ano, na březích je často vidět bordel. Já ho tam nenechávám, naopak už dávno jsem si dal závazek, který dodržuju a který zní, že všude, kde jsem přez noc kotvil "na revanš" sesbírám pytel odpadků.
Ohniště jsem na kotvících místech viděl - otázka ovšem je, jestli jsou od lodí, které jsou registrované (např. já si nepamatuji, že bych za těch 10 let co se plavím, rozdělával na břehu oheň). Místa "vypleněná" po pokácených stromcích na topení jsem (alespoň na Orlíku) ještě nepotkal.
- packa
- zkušený harcovník

Pistolka píše:packa píše:pistolka-zkus mi odpovedet na takovou modelovou situaci-ten dotaz jsem mimochodem polozil i p.Kolenickove z MD (už jsem ji nestal za odpoved)
co k tomu dodat

- Viky_CZ
- zkušený harcovník

- Reputace: 43
- Kontaktovat uživatele:
J píše:Myslím, že kempování u silnice zakázáno je..... nějak jsi si popletl kotvení a proplouvání....... Ne?
Kempovani u vody je taky zakazany, ne?
Ale zastavit (vyhodit kotvu) a prespat.... to je zakazany? Je zakazany zastavit nekde s autem a vyspat se?
Myslim, ze plest si zakaz nocniho kotveni a zakaz kempovani na brehu je malinko rozdil, ne?
Naposledy upravil(a) Viky_CZ dne ned dub 05, 2015 10:46 am, celkem upraveno 1 x.
- bernau1
- pravidelný návštěvník

- Reputace: 9
Není ten Pistolka náhodou schovaná jiná osoba?Např. z MD? 

Viky_CZ píše:J píše:Myslím, že kempování u silnice zakázáno je..... nějak jsi si popletl kotvení a proplouvání....... Ne?
Kempovani u vody je taky zakazany, ne?
Ale zastavit (vyhodit kotvu) a prespat.... to je zakazny? Je zakazany zastavit nekde s autem a vyspat se?
Myslim, ze plest si zakaz nocniho kotveni a zakaz kempovani na brehu je malinko rozdil, ne?
pokud zůstane jen u přespání..... z toho asi moc bordelu na břehu nebo u silnice nebude... aspoň doufám. Problém je asi v tom, že každý vidíte jen svůj zájem.... Já si rád zarybařím, nepořádek jsem po sobě nikdy nenechal, ale abych tvrdil, že se všichni rybáři chovají stejně..... to asi ne. A stejně je to i u jachtařů, horolezců nebo houbařů. Nikdo přeci nemůže říct, že když já nepořádek nedělám, tak všichni kdo mají stejný koníček jsou stejní..... Tohle mi tu vadí. Absolutní odmítání, že by nějaký jachtař mohl být prase. Takhle to přece nefunguje.....- packa
- zkušený harcovník

Re: Nova vyhlaska o zakazu plavby se spalovacim motorem
bernau1 píše:Není ten Pistolka náhodou schovaná jiná osoba?Např. z MD?
taky me to napadlo
geronimo píše:Hlavně jsem na 99% přesvědčený, že za zákazem nočního kotvení není bordel na břehu, (to by museli omezit i rybáře), ale něčí zájem o zisk, uvidíme, kdo bude chtít budovat nová kotviště...
Pokud si někdo myslí něco jiného, tak musí být naprostý naivka.... Já jsem o tom přesvědčený na 100%.
- bernau1
- pravidelný návštěvník

- Reputace: 9
Pokusil jsem se zamyslet
pokud by šlo o nepořádek na březích,největší zájem o nápravu by mělo PVL.To je ale svolné ke 24h kotvení.Ten zákaz by logicky nepořádek nevyřešil.Tak mi dochází,jestli se zde nehandrkujeme špatným směrem.A hlavní důvod bude nakonec přeci jen zpoplatnění kotvení.A tady se dá určitě využít záměrného mlžení-viz výše už psáno.
pokud by šlo o nepořádek na březích,největší zájem o nápravu by mělo PVL.To je ale svolné ke 24h kotvení.Ten zákaz by logicky nepořádek nevyřešil.Tak mi dochází,jestli se zde nehandrkujeme špatným směrem.A hlavní důvod bude nakonec přeci jen zpoplatnění kotvení.A tady se dá určitě využít záměrného mlžení-viz výše už psáno.
Naposledy upravil(a) bernau1 dne ned dub 05, 2015 11:24 am, celkem upraveno 1 x.
Re: Nova vyhlaska o zakazu plavby se spalovacim motorem
bernau1 píše:Není ten Pistolka náhodou schovaná jiná osoba?Např. z MD?
Jistě .. bingo ..
Věděl jsem předem že diskuse skončí v osobním osočování .. Chatařů na vodě je tady prostě víc .. Omezím se jen na monitoring abych tu nepřekážel .. Jinak vše něco stojí a za pozemek pod " jachtochatou " se prostě taky něco zaplatí . Na břehu taky nestojí nic zadarmo i na vlastním pozemku .. Protesty jen zapříčiní že do toho zahrnou i 5 HP a budou platit všichni .. Pak ani výměna motoru nepomůže ...Re: Nova vyhlaska o zakazu plavby se spalovacim motorem
Pistolka píše:bernau1 píše:Není ten Pistolka náhodou schovaná jiná osoba?Např. z MD?
Jistě .. bingo ..Věděl jsem předem že diskuse skončí v osobním osočování .. Chatařů na vodě je tady prostě víc .. Omezím se jen na monitoring abych tu nepřekážel .. Jinak vše něco stojí a za pozemek pod " jachtochatou " se prostě taky něco zaplatí . Na břehu taky nestojí nic zadarmo i na vlastním pozemku .. Protesty jen zapříčiní že do toho zahrnou i 5 HP a budou platit všichni .. Pak ani výměna motoru nepomůže ...
fajn, zastavil jsi na křižovatce na červenou, ZAPLAŤ za stání na vozovce. Nepochybuji, že by se to mnohým "výběrčím" líbilo, zejména, pokud by jim zisky plynuly do vlastní kapsy. A tak nějak podobně to bude i v tomto případě.
Hlavně, že máme banány a hajzl-papír (slušně řečeno toaletní papír, aby nebylo "censored").
- MaM32
- pravidelný návštěvník

- Reputace: 24
Na Slezské Hartě jachtařů zase tak moc není a kolem břehů plno bordelu....miluji ty lidí co dokáží přinést plnou petku pití a zpět tu prázdnou lehoučkou najednou neumí.V Polsku je v každé loďce polní lopatka a hádejte na co.
Já myslím a tím nechci nikoho napadat,že by si měli i rybáři udělat pořádek mezi svýma.
Já myslím a tím nechci nikoho napadat,že by si měli i rybáři udělat pořádek mezi svýma.
- DonTragedy
- návštěvník fóra

- Reputace: 6
Pistolka: nikto ta zatial neosocoval, i ked tym sposobom, ktorym vystupujes, si mi zlcou hnul riadne - a to, ze zrejme s tym nieco mas, priamo krici z tvojho vystupovania. Pre mna je nastastie riesenie jasne - na buduci rok som chcel kupovat lod, aby som nemusel do zahranicia, nekupim, ale kvoli ludom ako si ty, zbalim rodinu a pomaly sa presuniem niekam, kde ludia ako ty, nebudu ostatnych obvinovat, ze nespacifikovali grazlov a podobne kecy. Myslim, ze na to tu je kopa inych darmozracov (MD CR, SPS, policia ... ), ktory svoju pracu nerobia a pozadovat od jachtarov, aby napriklad urobili poriadok s rybarmi na brehu, moc realne nie je. Ide to tu od desiatich k piatim.
Viky_CZ píše:(A ještě bych podotkl, ze nejvic bordelu budou v okoli delat lidi, který mají lod půjčenou a prijeli se jenom pobavit, coz se zase ale vracíme k jistym protezovanym obchodnim zajmum, takze zacarovanej kruh.)
Tak zase opatrně, já si loď půjčím, protože na vlastní nemám, ale i tak jsem si udělal VMP, jedu se na vodu pobavit s prateli, ale nikdy jsme po sobě nenechali žádnej bordel. A jezdime tak už asi 7 let, tedy když jsme byli mladší, aby nevznikly zas nějaké další narážky, že to ta mládež a tak. Stejně tak když vyrazím někam pod stan, vždy odejdu, aby po mě nic nezůstalo a to že jsem tam spal dokazuje jen ulehlá tráva. Rovněž jezdím pravidelně každý rok čistit Vltavu, i když na vodu jako takovou jsem se už pár let nedostal.
Takže opravdu neházet všechny do jednoho, ať už černého nebo modrého odpadkového pytle.
PS: Omlouvám se za OT, ale už mě fakt nebaví takový to škatulkování, že to dělají ti a to zas tihle. Bohužel, ve všech táborech jsou dementi.