david píše:Omen píše:Husky píše:.... Zrovnatak je pro mně nezajímavej tvůj nakopnutej motor, ten na malý plachetnici není.
Na malou plachetnici nejsou třeba žádný papíry ani žádná praxe. Takových lidí, kteří toho využívají, nedotčených zkušeností, jezdí víc než si myslýš a ti na rozdílod tebe zbrklý manévry dělaj i bez stresu.
Když na takového "jachtaře"natrefí lovec plachetnic, tak vzniká veliká pravděpodobnost nehody s tragickými následky.
Davide, při vší úctě k tobě a znalosti právního stavu, ale připusť, že s tímhle se souhlasit dá.
Je to o lidech a i "šífaři" mohou mít své mouchy, starosti, komplexy ....... třeba proto, že by si sami s tou plachetničkou nevěděli rady

Ale já přece neříkám, že se nemůže najít magor, a taky píšu, že pokud takovej se vyskytuje, má se naprášit SPS nebo PČR, ať mu domluví.
Na druhou stranu zkus se někdy projet motorákem Prahou podél Cindy k Barrandováku. Budeš soustavně kličkovat mezi veslaři, kanoisty, padelbordy co budou hned řvát, že je chceš zabít a budeš nasranej. A to pojedeš s malou loďkou.
Sice učíš orla létat, když mu vykláš mu kolik udělá maďar se kterým léta jezdil
To není důležitý. S Prahou máš pravdu.
Nejhorší pražská Vltava je v centru, kde vozí ožralé švédy do hospod čertovky . To je mimo soutěž, tam jenom v koroně, zadařilose v květnu.
Hned následuje úsek od Vyšehradu na jih , kde jezdí skify.
Většina trenérů zabere do 3/4 řeky, kdy se všichni v pohodě vyhnou, ale vyskytuje se mezi nima jedna stará škeble , která nechávala pro lodě místo nejvýš 5- 7 m vod levýho břehu.
Já mám malej ponor, takže sem se vždycky v pohodě vyhnul, ale ocelovky měly problém a ne malej. Ten už je vyřešen. Kamárád ji potkal taky. Neuhnul těsně k navigaci a neriskoval rozpárání trupu o kámen, jak bylo očekáváno, ale vypnul motor (mohla to klidně být porucha a třeba byla) a podle předpisu mával v půkruhu červenou vlajkou. Jeden skif, po levoboku, se náhodně vyhnul,( jezděj pozadu, taže "censored" vidí) druhej si škrtnul vo ocelovku a rozpad se. Nikomu se nic nestalo, dívčinu vytáhli na palubu, ale vod tý doby se ženština v růžovém člunu chová velice mravně a nechává volnou nejmíň třetinu plavební dráhy.