Jako záložní ručku na loď jsem koupil Garmina GPSMAP 78s s Bluechartem G2.
Z obou přístrojků jsem velmi mile překvapen - software je u obou snad totožný, takže funkce taky; displej velmi podobně dobře čitelný na poledním srpnovém řeckém slunci (ve slunečních brýlích); reakce na tlačítka svižná (u eTrexu testuju jen se základní mapou světa - ostrov Paxos ještě obsahuje, Antipaxos už ne); eTrex je navíc i hezký a malý a 78s zas vodotěsná a plove. Zatím jsem nenašel nic, co by mě prudilo.
Petře, ptej se, pokud budu moci, vyzkouším. V Praze doporučuju Picodas na Evropské (u CUBE OFFICE), mají tam showroom a velmi ochotný personál, zejména p. Ivo Steiner má přehled i v námořních navigacích. Za mě dobrý.
P.S.: v severním Jónském moři SBAS funguje, přesnost (udávaná přístrojem) 2m. SBAS se zapíná položkou WAAS, ale my nyní poučení už víme, že je to vlastně EGNOS
P.S.2: eTrex 30 má/měl nějakou sw chybku, která omezovala rychlost překreslování velmi podrobných map. Ze všech Garmiňáckých map na světě je takto podrobná prý pouze CzechTopo PRO 2012 (1:10 000) a tak ji p. Steiner pro eTrex 30 nedoporučil, nicméně problém reportovali do amerického Garminu a prý už je snad vyřešen. Nevím, já jsem raději koupil CzechTopo 1:25 000.

)?
. Jediné čo mi vadilo, že som nenašiel možnosť zosilenia kotevného alarmu. Cvrliká to tak jemne, že v noci ma to nezobudilo a alarm jel celú noc a batérie ráno vybité 

. Baterky vďaka šetriču obrazovky vydržali cca 3-4 dni. Ťukol som palcom na obrazovku a zasvietila asi na 7 sekúnd a zhasla. Za minútku som ťukol zasa a zas pár sekúnd. Je jasné, že ak mám nasvietený displej stále pre sebou, tak vydrží len pol dňa. Ešte je aj otázka aké má človek baterky, ja som si na dobré rady tu z fóra kúpil enelopky a max. spokojnosť.