motory honda
Moderátoři: vilma, Pepa, david
- bobes
- aktívní jachtař

- Reputace: 6
Ono to asi delší nebude, protože ta 3,5 má menší průměr propeleru, tak zase má níž antikavitační tesku.
Změřil jsem ti to ještě od držáku k antikavitační desce je to u 5 tky cca 57 cm a u 7,5 lky cca 58 cm.
Změřil jsem ti to ještě od držáku k antikavitační desce je to u 5 tky cca 57 cm a u 7,5 lky cca 58 cm.
Naposledy upravil(a) bobes dne stř lis 21, 2012 9:21 am, celkem upraveno 1 x.
- vlastikptacek
- návštěvník fóra

- Reputace: 0
- vlastikptacek
- návštěvník fóra

- vlastikptacek
- návštěvník fóra

- vlastikptacek
- návštěvník fóra

-
david
- moderátor
- Reputace: 234
naozaj to táko vyzerá.
já bych to ještě obešel s metrem.
každopádně by to vysvětlovalo, proč někomu gumák bere vzduch a někomu ne - jak se tu často probíralo
tohle je Tohatsu:
http://www.tohatsu.co.jp/en/boat/sales/faq.html#q016
já bych to ještě obešel s metrem.
každopádně by to vysvětlovalo, proč někomu gumák bere vzduch a někomu ne - jak se tu často probíralo
tohle je Tohatsu:
http://www.tohatsu.co.jp/en/boat/sales/faq.html#q016
- vlastikptacek
- návštěvník fóra

- tataS
- zkušený harcovník

- Reputace: 5
Ten údaj na internetu -381mm se vztahuje k výšce zrcadla člunu. Tzn., že ten který motor je vhodný pro člun s výškou zrcadla 381mm =15", protože
15x2,54=381. A antikavitační plocha nad vrtulí motoru má být (dle návodů ke člunům a motorům) 0-1"=2,54cm pod spodní hranou zrcadla člunu.
Do vln je lepší i o trochu více aby to nekavitovalo. Samozřejmě jako u všeho, jsou i v tomto u člunů a motorů odlišnosti, které je dobré uvést na optimální
hodnoty.
15x2,54=381. A antikavitační plocha nad vrtulí motoru má být (dle návodů ke člunům a motorům) 0-1"=2,54cm pod spodní hranou zrcadla člunu.
Do vln je lepší i o trochu více aby to nekavitovalo. Samozřejmě jako u všeho, jsou i v tomto u člunů a motorů odlišnosti, které je dobré uvést na optimální
hodnoty.
- PEPO
- pravidelný návštěvník

- Reputace: 13
Na mojej 5hp mi prestala fungovať spiatočka..Problém sa začal objavovať ako ho mám spravený na dialkové obládanie..Najskôr bolo počuť ako by to šlo cez zuby a až potom zaskočila..Teraz už žiadne zuby a ani spiatočka
..Cez zimu ak bude náhodou čas,tak sa to chystám rozobrať..Ak má niekto nejakú radu na čo sa zamerať alebo čo by mohlo byť zlé,privítam každú radu...Ked zaradím dopredu,tak sa mi zdá že vred tam tú rýchlosť zaradí už po velmi krátkom pohybe páčky..Nemôže byť zohnutá nejaký vidlička??
..Cez zimu ak bude náhodou čas,tak sa to chystám rozobrať..Ak má niekto nejakú radu na čo sa zamerať alebo čo by mohlo byť zlé,privítam každú radu...Ked zaradím dopredu,tak sa mi zdá že vred tam tú rýchlosť zaradí už po velmi krátkom pohybe páčky..Nemôže byť zohnutá nejaký vidlička??- pik
- pravidelný návštěvník

- Reputace: 43
A máš správně seřízený to ovládání? Myslím jestli to nemáš posunutý nebo malej rozsah, že to prostě ten bowden bo co tam máš to nedostane až do té správné polohy kdy ta zpátečka zaskočí. Podle toho že tam ten chod dopředu jde dřív, by to odpovídalo přesně tomu posunutí neutrálu. Na zpátečku to pak nedosáhne. Oprava by měla být jednoduchá na pár minut
- PEPO
- pravidelný návštěvník

pik píše:A máš správně seřízený to ovládání? Myslím jestli to nemáš posunutý nebo malej rozsah, že to prostě ten bowden bo co tam máš to nedostane až do té správné polohy kdy ta zpátečka zaskočí. Podle toho že tam ten chod dopředu jde dřív, by to odpovídalo přesně tomu posunutí neutrálu. Na zpátečku to pak nedosáhne. Oprava by měla být jednoduchá na pár minut
Spiatočka mi tam už nejde zadariť ani ked tú páčku odpojím od bowdenu

- pik
- pravidelný návštěvník

- Reputace: 43
Tak možná ještě stejnej problém v motoru. Nevím jak honda, ale mercury má spojený táhla řazení v noze takovou objímkou. Je to tam proto, aby šla sundat noha. Dostanu se na ni když na boku nohy oddělám gumovou záslepku. Pokud se povolila, tak se ti to mohlo posunout. U toho mercury to vypadá jako dvě táhla vedle sebe a stažený objímkou v té správné poloze vůči sobě. Pokud by se ty táhla vůči sobě posunuly, tak to bude dělat přesně to co popisuješ.
- PEPO
- pravidelný návštěvník

pik píše:Tak možná ještě stejnej problém v motoru. Nevím jak honda, ale mercury má spojený táhla řazení v noze takovou objímkou. Je to tam proto, aby šla sundat noha. Dostanu se na ni když na boku nohy oddělám gumovou záslepku. Pokud se povolila, tak se ti to mohlo posunout. U toho mercury to vypadá jako dvě táhla vedle sebe a stažený objímkou v té správné poloze vůči sobě. Pokud by se ty táhla vůči sobě posunuly, tak to bude dělat přesně to co popisuješ.
No,gumová záslepka na nohe je tiež
Tak to tam pozriem a uvidím čo sa pod tým schováva

- PEPO
- pravidelný návštěvník

Re:
pik píše:Tak možná ještě stejnej problém v motoru. Nevím jak honda, ale mercury má spojený táhla řazení v noze takovou objímkou. Je to tam proto, aby šla sundat noha. Dostanu se na ni když na boku nohy oddělám gumovou záslepku. Pokud se povolila, tak se ti to mohlo posunout. U toho mercury to vypadá jako dvě táhla vedle sebe a stažený objímkou v té správné poloze vůči sobě. Pokud by se ty táhla vůči sobě posunuly, tak to bude dělat přesně to co popisuješ.
Bolo to ono..
Dakujem za radu

- PEPO
- pravidelný návštěvník

Re: motory honda
Ak môžem,poprosím o názor..
Mám možnosť kúpy jazdenky Honda 25 hp.Dá mi to do sklzu malý kajutový čln ktorý má prázdny 400 kg a dlžku 4,7 metra?
Styri roky tam mám malú 5hp Hondu a asi je čas ju vemeniť
.No zasa nechcem nejaké prehlané investície...Predsa len ak idem na ryby,tak 95% času na vode stojím ukotvený na mieste.
Mám možnosť kúpy jazdenky Honda 25 hp.Dá mi to do sklzu malý kajutový čln ktorý má prázdny 400 kg a dlžku 4,7 metra?
Styri roky tam mám malú 5hp Hondu a asi je čas ju vemeniť
.No zasa nechcem nejaké prehlané investície...Predsa len ak idem na ryby,tak 95% času na vode stojím ukotvený na mieste.- indianajones
- pravidelný návštěvník

- Reputace: 7
Ahoj, bolo by dobre napisat aku mas lod, ale s najvacsou pravdepodobnostou to do sklzu nepojde. U nas su Cortina 430 s 25 hp aj Cortina 480 tiez 25 hp ale 2 T a sklzu sa to ani neblizi. Odhadom bydes potrebovat minimalne 40- 50 hp.
- PEPO
- pravidelný návštěvník

Tak to si ma nepotešil
Mám toto
Mám toto
- Přílohy
-
- DSC_1786.JPG (370.78 KiB) Zobrazeno 10363 x
- indianajones
- pravidelný návštěvník

Tvoja lod je velmi podobna tym, o ktorych som pisal. Takze minimalne tych 40 hp a skor viac. Neber to tak tragicky, aspon usetris za drahsi motor. 

- PEPO
- pravidelný návštěvník

No asi ja zostanem teda pri tých mojich 5 hp
.
Nový isto nie..
Bol som v tom že v iných témach sa písalo že nejakých 25-30 kg na 1 hp..Tak tých 25 som si myslel že je dostatočné pri dvojčlennej posádke.
Ešte by som uvažoval o 2t 40 hp Tohatsu,ale o tom som už písal v inej téme
...
Každá rada je dobrá a moc mi to pomôže...
Predsa len zdroj zábavy je rybárčenie a čln je viac menej pracovný nástroj...
.Nový isto nie..
Bol som v tom že v iných témach sa písalo že nejakých 25-30 kg na 1 hp..Tak tých 25 som si myslel že je dostatočné pri dvojčlennej posádke.
Ešte by som uvažoval o 2t 40 hp Tohatsu,ale o tom som už písal v inej téme
...Každá rada je dobrá a moc mi to pomôže...
Predsa len zdroj zábavy je rybárčenie a čln je viac menej pracovný nástroj...- indianajones
- pravidelný návštěvník

Tych 30 kg / 1 Hp plati pri malych gumakoch a aj tam to zalezi od tvaru a materialu dna, velkosti plavakov atd. S tou 25 hp by ti to islo rychlejsie a aj tichsie, ale v sklze nie.
Ahoj. Koupil jsem si nový motor Honda BF 40. Bohužel k motorům nedodávají vrtuli a tek jsem se chtěl zeptat jestli mi někdo poradí správný rozměr. Nikde to nemůžu najít
Jaký rozměr třeba pro lyžaře a jaký rozměr třeba pro max. rychchlost? Díky moc za každou radu.
Jaký rozměr třeba pro lyžaře a jaký rozměr třeba pro max. rychchlost? Díky moc za každou radu.Re: motory honda
Zkus se podívat tady: http://marine.honda.com/parts/propeller-calculator
To sis koupil motor skoro za 200k a prodejce ti k tomu neumí poradit vhodnou vrtuli? Kde jsi to kupoval?
To sis koupil motor skoro za 200k a prodejce ti k tomu neumí poradit vhodnou vrtuli? Kde jsi to kupoval?
Díky. Kouknu na to. Motor byl o dost levnější, kupoval jsem ho v Hondě v Itálii
Základní vrtuli jsem k tomu samozřejmě dostal, jen jsem chtěl poradit jestli někdo neví přesně jakou lyžař, jakou max. rychlosta atd. Díky
Základní vrtuli jsem k tomu samozřejmě dostal, jen jsem chtěl poradit jestli někdo neví přesně jakou lyžař, jakou max. rychlosta atd. DíkyKdo je online
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 hosti