Psaní mám jenom jako hobby.
... a většinou mě texty a fotky vykrádají zadarmo

Moderátoři: MARIS, vilma, Pepa
Baharis píše:Nic, já končím. Abych přeinstalovával PC kvůli Z1, při vší úctě k jejich práci, to bych se vybodnul.![]()
Jen k těm konfiguracím. Na PC mám Visty a používaný kodec "Codecs6030_allin1" mě za cca rok používání ještě nenechal ve štychu.
TV jsem nakonec rozjel na HTC Shift kde jsou také Visty a tentýž kodek. Jenže na tom prckovi nedívatelné. Tak jsem chtěl, že si to na flešce přetáhnu na velké PC. Poprvé se mě stalo, že můj "Shoting Web Video Downloader for Firefox" něco nestáhl.
Jak jsem psal, končím. V klidu se bavte o střihu já už dál nebudu otravovat se svými problémy.![]()
Strycek_Bidlo píše:Zase mě YaL utekl. Ale vzpomněl jsem si díky tomu na jinou věc.
Už jsem se tu kdysi přiznal, že mě trochu zajímají historické věci, a tak mě napadl další tip na reportáž: starý Karlínský přístav.
Je to první pražský obchodní přístav, vybudovaný v roce 1822. Kousek vedle byla Rustonova strojírna, kde se stavěl první (a mnoho dalších) parník Pražské paroplavební společnosti, při úpravách přístavu v roce 1893 byl poprvé použitý bočnokolesový parní remorkér Lanna z roku (asi) 1890 (nejstarší parník u nás, technická památka, což se mi zdálo naprosto neuvěřitelné, když jsem naposledy viděl v jakém je stavu), který se rozpadá v Holešovickém přístavu před budovou plavební správy…
O tomhle přístavu možná málokdo ví.
Když jsem vloni připravoval jednu akci pro Subaru klub, tak jsem se v té historii okolí trošku šťoural (je to ta první Historická poznámka) a spousta lidí na to pak čučela jak kočka z roští, protože o takovém nesmyslu, jako je přístav v Karlíně, v životě neslyšeli. Tam přece byla odjakživa silnice.
Tip 1: Přitom existuje písnička Karlínský nábřeží od Pacifiku.
Tip 2: Na Sokolovské ulici je restaurace U Karlínského přístavu. Když se tam půjdete podívat, uvidíte na stěnách spoustu krásných starých fotek. Některé z nich mají velice vtipné, i když naprosto nepravdivé, popisky.
designer píše:typ 3 - kousek od Danubia House jsou stále skladové budovy,které původně stály přímo na nábřeží. Tuším je jedna z budov se jmenuje Hamburg. Bylo to překladiště zboží, které do Prahy šlo právě z H.
Strycek_Bidlo píše:designer píše:typ 3 - kousek od Danubia House jsou stále skladové budovy,které původně stály přímo na nábřeží. Tuším je jedna z budov se jmenuje Hamburg. Bylo to překladiště zboží, které do Prahy šlo právě z H.
To podle popisu vypadá, jako kdybys myslel budovu nádraží Karlín-přístav.
Jinak Hamburk je restaurace na rohu Karlínského náměstí a ta má zezadu dvůr a parkoviště a zbytek je zbouraný.
Ale nemá moc smysl se o tom dohadovat, ono v těch názvech je tam dost zmatek. Jeden starej policajt, co tam kdysi léta šlapal chodník, mě neustále tvrdí, že "Hamburk" říkali současné prodejně Mercedesu (odůvodňuje to stejně), což ovšem nebylo žádné skladiště, ale první vozovna koňky a budova nestála u vody, ale až za tratí.
JK píše:Nevím jestli je to bejvalej sklad ale ta fronta domů jsou činžáky. Na opačný straně bloku, od Karlínskýho nám. je hospoda Hamburk.
V Libeňskym zámečku maj starou mapu kde Vltava tekla zhruba v místech kde je Sokolovská až k hotelu Olympik a potom Voctářovou do loděnic a odtud tím co je teď slepý rameno směr Troja. Takže celej Karlín je na navážce. Za povodní 02 se řeka vydala starou cestou. Byl to trochu nezvyk...
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 hostů