Yacht & Life

Odkazy na zajímavé video a filmy s jachtařskou tématikou, TV a rozhlasové pořady, apod.

Moderátoři: MARIS, vilma, Pepa

Strycek_Bidlo
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 8
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Strycek_Bidlo » úte pro 02, 2008 8:03 pm

Čím myslíš? Plavbama po Holandsku? To bohužel ne :cry:
Psaní mám jenom jako hobby.
... a většinou mě texty a fotky vykrádají zadarmo :hmm:
Felix
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 152
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Felix » úte pro 02, 2008 8:23 pm

Strycek_Bidlo píše:Psaní mám jenom jako hobby.

Věčná škoda. Reportáže od Tebe bych četl moc rád, má to švih, styl a humor. Mít něco takového jako Ty v šuplíku, už s tím obcházím redakce :-)
ficcus
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 40
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod ficcus » úte pro 02, 2008 9:23 pm

Mě to jede na NB i 7 let starém "záložním" PC (MS98/IE6) bez problémů. Viděl jsem zatím jen pár dílů a zatím nejhezčí byl z 2.11.2008 :)

Takže ze mě ... dobrý ;)
Felix
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Felix » pon pro 08, 2008 9:18 pm

Anžto je tomu rok, co David Křížek lezl na bednu Minitransatu, spáchali jsme o něm a o oceánských přeplavbách aktuální díl YaL.

Zanikla zde nějak moje otázka, CO BY KDO V YACHTandLIFE CHTĚL A NECHTĚL VIDĚT. Já tedy nikomu neslibuji, že se tím budu řídit, ale stejně by mě to zajímalo :-)
geronimo
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 201
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod geronimo » pon pro 08, 2008 9:28 pm

Právě jsem se dokoukal , fakt dobrý :good:, a pro moji odpověď si klikni na stranu 2
windward
moderátor
Reputace: 62

Příspěvekod windward » pon pro 08, 2008 9:40 pm

Prosim pekne,

budiz mi dovoleno, nesmirne bych si pral takovy dil, ve kterem bych mohl zhlidnout takovy Y´n´L pred 1. ci pred 2. svetovou valkou. Byl to absolutne jiny svet. Bude to opravdu nestandardni (z dnesniho hlediska) pohled prave na ten styl. Hlavne mne zajimaji ceske zeme, pokud to pujde. Jinak - jakekoliv blizke okoli. Treba prurez Evropou. Nesmirne bych si pral, aby v takovem dile ucinkovali ceske historicke jachty. Hodne lidi zde by umelo poradit, ktere to jsou. Hrubym nastrelem:

- Orovskeho jachta Sv. Jiri (vlastni asi pravnuk Roesslera-Orovskeho, mimoradne vyznamne osobnosti ceskych dejin)
- Svea (vlastni, pokud se nemylim, p. Langsadl, redaktor Yachting Revue)
- nejaka jachta, ktera by se snad jeste mela dochovat, kterou vlastnil Buergemeister

Porad muze byt jak "seriozni", tak i "mile komicky" (ne posmevacny, ale mily). Mam nejake materialy pro obecne zorientovani a mozna jednu ci dve fotky (reprodukce), ktere by se do poradu mohly pouzit.

Pripadn eotazky jsou vitany.

PS. MOje pamet je velice kratka. Mohu se zmylit v nazvech lodi ci ve jmenech majitelu. :lol: Vsak kolegove mne laskave opravi.
Felix
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Felix » pon pro 08, 2008 9:55 pm

Jsem rád, že mohu hned na první příspěvek reagovat slovy ZČÁSTI SE JIŽ STALO v pátém dílu ze 4. 10., z výrazně větší části TAKOVÝTO DÍL CHYSTÁME, jakmile budou tyhle lodě na vodě (ta Bueregemeisterova je Vltava, Sveu vlastní Vláďa Janouš, který se s jinými loděmi objevil právě v tom pátém dílu, kromě nich je tu třeba sv. Magdalena a hezká řádka dalších).
bobes
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 6

Příspěvekod bobes » úte pro 09, 2008 10:05 am

To je záslužný čin. Sv. Jiřího jsem potkal několikrát na Slapech. Sv. Magdaléna je pořád velmi pěkná a kotví u nás v maríně :) , ale bohužel jsem viděl inzerát, že jí Martin prodává.
Mám ještě jeden nápad. Před cca třemi roky jsem potkal velmi pěkně zrenovovaný bekdecruiser Orava. To byla přeci vždycky "vlajková loď " české vltavské admirality.
Naposledy upravil(a) bobes dne čtv pro 11, 2008 8:41 am, celkem upraveno 1 x.
windward
moderátor
Reputace: 62

Příspěvekod windward » čtv pro 11, 2008 7:46 am

Zprava pro Designera, Felixe a MartinaB.

Pratele, oddelil jsem vam diskuzi o Davidovi a "certifikatech na prd" do noveho vlakna. Tam si to vdecne tema muzete poradne rozzvýkat. :) Chtel bych nabidnout novou myslenku, ze toto je vlakno venovane televiznimu programu Y´n´L, proto bude lepsi, kdyz u toho zustaneme.

windward
karaya2
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 2
Kontaktovat uživatele:

re:

Příspěvekod karaya2 » čtv pro 11, 2008 9:55 pm

Baharis píše:Nic, já končím. Abych přeinstalovával PC kvůli Z1, při vší úctě k jejich práci, to bych se vybodnul. :sorry:

Jen k těm konfiguracím. Na PC mám Visty a používaný kodec "Codecs6030_allin1" mě za cca rok používání ještě nenechal ve štychu.
TV jsem nakonec rozjel na HTC Shift kde jsou také Visty a tentýž kodek. Jenže na tom prckovi nedívatelné. Tak jsem chtěl, že si to na flešce přetáhnu na velké PC. Poprvé se mě stalo, že můj "Shoting Web Video Downloader for Firefox" něco nestáhl.

Jak jsem psal, končím. V klidu se bavte o střihu já už dál nebudu otravovat se svými problémy. :cry: ;)

Ahoj Baharisi , už ti to jede ? Já jsem koupil novej noťas s Vistama a měl jsem úplně stejnej problém jako ty . Odinstaluj Codec pack all in one a pojede to . Na Visty si nainstaluj K-Lite Codec pack , pak vše O.K. Codecs6030_allin1 je skvělej na XPéčka ale ne na Vistu . Ahoj Zdenek.
Felix
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Felix » pát pro 12, 2008 3:46 pm

bobes píše:Před cca třemi roky jsem potkal velmi pěkně zrenovovaný bekdecruiser Orava. To byla přeci vždycky "vlajková loď " české vltavské admirality.

Je mi to lehce trapné, ale vůbec nevím, o kterou loď jde :-(
bobes
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod bobes » pát pro 12, 2008 8:38 pm

V Č.Y.K. vedle plachetnic ( třeba Svea a Vltava) existovaly i motorové čluny ( Hedviga, Bora, Najada). Podnikaly se na nich první dálkové plavby, ale používalo se jich hlavně k účelům reprezentativním a vyvážela se na nich honorace hostující v klubu, pražští primátoři, bohužel i nacističtí pohlaváři a použivaly se jako lodě pořadatelské při plachetních závodech.
Tahle Orava přišla do Č.Y.K po první světové válce a vlastnil jí B. Dobruský. Znal jsem jí z obrázků , ale v roce 2005 jsem jí na vlastní oči potkal na Slapech. Kapitán byl velmi vstřícný a vyprávěl o její historii. Loď měla od počátku své existence deník a všichni majitelé do něj psali. Motor z válečného Jeepa Willyse byl při rekonstrukci lodě odcizen a nyní má zabudován Perkins. V době zákazu spalovacích motorů byla loď upravena jako plachetnice. Omlouvám se za fotku , ale je to foceno z televize.
Obrázek
Naposledy upravil(a) bobes dne sob pro 13, 2008 8:22 am, celkem upraveno 1 x.
Anonym
účet uživatele zrušen
Reputace: 159

Příspěvekod Anonym » pát pro 12, 2008 10:39 pm

Nejede Zdenku. Díky za info.
Ještě nevím co udělám, ale určitě ne v rozsahu týdne. Stříhám video jak vzteklý. Jak je dobrým zvykem, stále byl čas, a on najednou není. Příští pátek máme promítání s posádkou Apaluchy a nestíhám.
Jak budu mít klid, tak se ještě pozeptám svého guru a uvidím. Když, tak dám vědět.
Strycek_Bidlo
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Strycek_Bidlo » ned pro 14, 2008 9:39 pm

Zase mě YaL utekl. Ale vzpomněl jsem si díky tomu na jinou věc.
Už jsem se tu kdysi přiznal, že mě trochu zajímají historické věci, a tak mě napadl další tip na reportáž: starý Karlínský přístav.
Je to první pražský obchodní přístav, vybudovaný v roce 1822. Kousek vedle byla Rustonova strojírna, kde se stavěl první (a mnoho dalších) parník Pražské paroplavební společnosti, při úpravách přístavu v roce 1893 byl poprvé použitý bočnokolesový parní remorkér Lanna z roku (asi) 1890 (nejstarší parník u nás, technická památka, což se mi zdálo naprosto neuvěřitelné, když jsem naposledy viděl v jakém je stavu), který se rozpadá v Holešovickém přístavu před budovou plavební správy…
O tomhle přístavu možná málokdo ví.
Když jsem vloni připravoval jednu akci pro Subaru klub, tak jsem se v té historii okolí trošku šťoural (je to ta první Historická poznámka) a spousta lidí na to pak čučela jak kočka z roští, protože o takovém nesmyslu, jako je přístav v Karlíně, v životě neslyšeli. Tam přece byla odjakživa silnice.
Tip 1: Přitom existuje písnička Karlínský nábřeží od Pacifiku.
Tip 2: Na Sokolovské ulici je restaurace U Karlínského přístavu. Když se tam půjdete podívat, uvidíte na stěnách spoustu krásných starých fotek. Některé z nich mají velice vtipné, i když naprosto nepravdivé, popisky.
AdsBot [Google]
Reputace: 0

Příspěvekod AdsBot [Google] » ned pro 14, 2008 9:47 pm

Ahoj vsem,budu v cechach par tydny,vyte jestly bude naka akce pro jachtary tento mesic?rad bych poznal lidi otud,jine mislenky ;) diki
designer
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod designer » ned pro 14, 2008 9:48 pm

Strycek_Bidlo píše:Zase mě YaL utekl. Ale vzpomněl jsem si díky tomu na jinou věc.
Už jsem se tu kdysi přiznal, že mě trochu zajímají historické věci, a tak mě napadl další tip na reportáž: starý Karlínský přístav.
Je to první pražský obchodní přístav, vybudovaný v roce 1822. Kousek vedle byla Rustonova strojírna, kde se stavěl první (a mnoho dalších) parník Pražské paroplavební společnosti, při úpravách přístavu v roce 1893 byl poprvé použitý bočnokolesový parní remorkér Lanna z roku (asi) 1890 (nejstarší parník u nás, technická památka, což se mi zdálo naprosto neuvěřitelné, když jsem naposledy viděl v jakém je stavu), který se rozpadá v Holešovickém přístavu před budovou plavební správy…
O tomhle přístavu možná málokdo ví.
Když jsem vloni připravoval jednu akci pro Subaru klub, tak jsem se v té historii okolí trošku šťoural (je to ta první Historická poznámka) a spousta lidí na to pak čučela jak kočka z roští, protože o takovém nesmyslu, jako je přístav v Karlíně, v životě neslyšeli. Tam přece byla odjakživa silnice.
Tip 1: Přitom existuje písnička Karlínský nábřeží od Pacifiku.
Tip 2: Na Sokolovské ulici je restaurace U Karlínského přístavu. Když se tam půjdete podívat, uvidíte na stěnách spoustu krásných starých fotek. Některé z nich mají velice vtipné, i když naprosto nepravdivé, popisky.

typ 3 - kousek od Danubia House jsou stále skladové budovy,které původně stály přímo na nábřeží. Tuším je jedna z budov se jmenuje Hamburg. Bylo to překladiště zboží, které do Prahy šlo právě z H.
Strycek_Bidlo
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Strycek_Bidlo » ned pro 14, 2008 9:59 pm

designer píše:typ 3 - kousek od Danubia House jsou stále skladové budovy,které původně stály přímo na nábřeží. Tuším je jedna z budov se jmenuje Hamburg. Bylo to překladiště zboží, které do Prahy šlo právě z H.

To podle popisu vypadá, jako kdybys myslel budovu nádraží Karlín-přístav.
Jinak Hamburk je restaurace na rohu Karlínského náměstí a ta má zezadu dvůr a parkoviště a zbytek je zbouraný.
Ale nemá moc smysl se o tom dohadovat, ono v těch názvech je tam dost zmatek. Jeden starej policajt, co tam kdysi léta šlapal chodník, mě neustále tvrdí, že "Hamburk" říkali současné prodejně Mercedesu (odůvodňuje to stejně), což ovšem nebylo žádné skladiště, ale první vozovna koňky a budova nestála u vody, ale až za tratí.
designer
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod designer » ned pro 14, 2008 10:19 pm

Strycek_Bidlo píše:
designer píše:typ 3 - kousek od Danubia House jsou stále skladové budovy,které původně stály přímo na nábřeží. Tuším je jedna z budov se jmenuje Hamburg. Bylo to překladiště zboží, které do Prahy šlo právě z H.

To podle popisu vypadá, jako kdybys myslel budovu nádraží Karlín-přístav.
Jinak Hamburk je restaurace na rohu Karlínského náměstí a ta má zezadu dvůr a parkoviště a zbytek je zbouraný.
Ale nemá moc smysl se o tom dohadovat, ono v těch názvech je tam dost zmatek. Jeden starej policajt, co tam kdysi léta šlapal chodník, mě neustále tvrdí, že "Hamburk" říkali současné prodejně Mercedesu (odůvodňuje to stejně), což ovšem nebylo žádné skladiště, ale první vozovna koňky a budova nestála u vody, ale až za tratí.

myslím tenhle dům:
Obrázek
Strycek_Bidlo
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Strycek_Bidlo » ned pro 14, 2008 10:47 pm

Aha, ten barák znám i zevnitř. To určitě bylo skladiště.
Co se týká pojmenování "Hamburk", můžeš mít pravdu. Jak říkám, různí místní lidé v různém věku říkají Hamburk různým budovám :D
JK
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Příspěvekod JK » ned pro 14, 2008 10:48 pm

Nevím jestli je to bejvalej sklad ale ta fronta domů jsou činžáky. Na opačný straně bloku, od Karlínskýho nám. je hospoda Hamburk.
V Libeňskym zámečku maj starou mapu kde Vltava tekla zhruba v místech kde je Sokolovská až k hotelu Olympik a potom Voctářovou do loděnic a odtud tím co je teď slepý rameno směr Troja. Takže celej Karlín je na navážce. Za povodní 02 se řeka vydala starou cestou. Byl to trochu nezvyk... :)
designer
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod designer » ned pro 14, 2008 11:00 pm

JK píše:Nevím jestli je to bejvalej sklad ale ta fronta domů jsou činžáky. Na opačný straně bloku, od Karlínskýho nám. je hospoda Hamburk.
V Libeňskym zámečku maj starou mapu kde Vltava tekla zhruba v místech kde je Sokolovská až k hotelu Olympik a potom Voctářovou do loděnic a odtud tím co je teď slepý rameno směr Troja. Takže celej Karlín je na navážce. Za povodní 02 se řeka vydala starou cestou. Byl to trochu nezvyk... :)

tohle právě činžáky nejsou. Byl jsem uvnitř s majitelem- pronajímá se to jako kanceláře. Dědeček současného majitele ty domy postavil a provozoval v nich velkoobchod. Stále je v interiérech vidět původní určení - velké prostory pro manipulaci se zbožím. A tam, kde je dnes 4proudá ulice, bylo rameno Vltavy. Takže zboží se vykládalo ze šífů rovnou do toho skladu. A na fasádě je napsáno Hamburk.
JK
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Příspěvekod JK » ned pro 14, 2008 11:30 pm

Tak to máš asi pravdu, chodim do baráku hned vlevo od šipky a tam plivou cikáni z pavlače.... :)
Strycek_Bidlo
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Strycek_Bidlo » pon pro 15, 2008 9:02 am

Netřeba chodit na Zámeček.
Já mám na téhle stránce porovnání letecké fotky z roku 1938 a z roku 2003. V levém dolním rohu je vidět napůl zasypaný Karlínský přístav a nádraží Karlín včetně železničního mostu. Železniční trať vedla po břehu za Rustonku k ulici Švábky a řeka pak tekla podle Voctářovy ulice do Libeňského přístavu, kde byly donedávna České loděnice.
Strycek_Bidlo
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Strycek_Bidlo » pon pro 15, 2008 7:17 pm

No a já jsem dneska našel fotky, jak nyní vypadají místa, kde před 40-ti lety vedla vlečka z nádraží Karlín-přístav na Rohanský ostrov. Zaujala mě hlavně fotka číslo 4, kde je k vidění, jak je Libeňský most dodneška očouzený od lokomotiv, které po té vlečce jezdily :D
A tím bychom se asi měli vrátit zpět k chvále a haně pořadu YaL a k nápadům, co všechno by v tom pořadu mohli dávat :?
Napadlo mě, že Petr Čtvrtníček teď dává dohromady nějaký starý remorkér :good:
JK
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Příspěvekod JK » pon pro 15, 2008 10:13 pm

:crazy: most vočuzenej od lokomotiv, to je teda romantická představa... :crazy:

V tomhle místě, v mostnim oblouku byla nejmíň 10 let plechová ohrada a v ní parta bezdomovců
Od podzimu do jara udržovali oheň. Když si šel po mostě vonělo to kouřem ze dřeva,
když si slez pod most připomínalo to katastrofickej americkej film. Takový peklíčko.
Nedostala je odtud ani povodeň.
Zmizeli až nedávno, ze skládky hlíny je golfový hřiště a šikulům protáhli ložnicí silnici ke golfovýmu klubu...

ke chvále a haně pořadu YaL: Mě se líbí a ten Hamburskej díl sem Střihačovi už odpustil. :shock:

Zpět na