Chovají se Chorvati tržně, nebo nás okrádají?
Moderátoři: vilma, Pepa, smike
- zdendaSzER
- návštěvník fóra

- Reputace: 0
Tak já nevím kde bude chyba.
Naposledy upravil(a) zdendaSzER dne čtv zář 03, 2009 6:00 pm, celkem upraveno 1 x.
Nemám problém Zdendo. Měl bych tam dorazit hned ráno, posádka někdy kolem 16:00. Mezitím si přeberu loď a nastěhuju se a budu se flákat.
Mirinkkovi věř. Nemá důvod kecat, proč? Navíc to popsal tak, jak si to dokáži v reále představit. A pokud tam doplula po nich loď a neměla místo, vzali jim cca 1500 kun tržby. Řekněme že 200 kun by byl zisk. A když si představím mladého Matea s jeho "oduševnělým" výrazem (stejně jako sestřička), vidím to úplně plasticky.
Těch případů co uvádíš mám také spoustu. Je to smutné, je to někdy až k pláči. Jachtařskou etiku jsme brali na českých papírech, tu se v HR kurzu lidé nenaučí. Snad jen to, co se jim my skippeři pokusíme předat. Když jdu po doplutí okřiknout o půlnoci nějakou českou posádku, že se chceme trochu vyspat, protože nás ráno čeká daleká cesta domů, připadám si jako debil. No a manévry s lodí, to se musí každý vyjezdit. Naprosto beru problémy nováčků.
Ale to je jiné téma, to sem až tak nepatří. Snad jen pro dokreslení....
Mirinkkovi věř. Nemá důvod kecat, proč? Navíc to popsal tak, jak si to dokáži v reále představit. A pokud tam doplula po nich loď a neměla místo, vzali jim cca 1500 kun tržby. Řekněme že 200 kun by byl zisk. A když si představím mladého Matea s jeho "oduševnělým" výrazem (stejně jako sestřička), vidím to úplně plasticky.
Těch případů co uvádíš mám také spoustu. Je to smutné, je to někdy až k pláči. Jachtařskou etiku jsme brali na českých papírech, tu se v HR kurzu lidé nenaučí. Snad jen to, co se jim my skippeři pokusíme předat. Když jdu po doplutí okřiknout o půlnoci nějakou českou posádku, že se chceme trochu vyspat, protože nás ráno čeká daleká cesta domů, připadám si jako debil. No a manévry s lodí, to se musí každý vyjezdit. Naprosto beru problémy nováčků.
Ale to je jiné téma, to sem až tak nepatří. Snad jen pro dokreslení....
- mirinekk
- aktívní jachtař

Neměl jsem v plánu na Chorvaty ani na Matea házer nějakou špínu. Do chorvatska jezdím rád a už dlouho před tím než jsem objevil krásu jachtingu. Ta příhoda u Matea je pravdivá. Já ho i chápal, protože jak psal Baharis po nás dorazila loď a už nebylo místo, jen mě u mladého Mateo zarazila velká arogance a nepříjemné vystupování, ale jak jsem již psal, MÁ CHYBA a za chyby se platí.
19. září opět odplouvám z Šibeniku a prvá cesta bude k Mateovi na večeři. Jenom vůl děla stejnou chybu dvakrát
19. září opět odplouvám z Šibeniku a prvá cesta bude k Mateovi na večeři. Jenom vůl děla stejnou chybu dvakrát

-
Macek0585
- aktívní jachtař

Já bych možná ještě úvahu o tom co dělají Chorvati jako lidi na molu a co ti v Zagrebu. Jezdím do Chorvatska x krát ročně a rád a setkávám se i s pomyslným "okrádáním" které neřídí ten člověk, který na molu vybírá lasičky ale prostě někdo vyšší. Jeden příklad za všechny - na mém velice oblíbeném ostrově Zlarin provozoval molo místní jachtklub. Ceny mírné, voda, elektřina, mooringy. Nevím kolik let zpátky začal místní "služby" provozovat (dle razítka na dokladu) nějaký úřad Šibensko-Kninské županije a rázem ceny 2 x vyšší za stejný beton.... Takže to asi bude jak u nás, kde naši nejvyšší něco inteligentního vymyslí a nechají to realizovat a tím pádem schytat (možná) normální lidi z ulice.
- Libor
- bez hodnocení
- Reputace: 191
- Kontaktovat uživatele:
Právě jsem se vrátil.....z Hrvatska.
A hledím kolik toho je tu popsáno. Zazněly i pravdy, ale i pomluvy, či domněnky.
Taky se mi některé věci nelíbí. Např. loni jsem poprvé zaplatil i když jsem kotvil (nepoužil bóji) v zátoce Uvala Landin na Pašmanu (65Kn do 10m, letos to prý už bude podle délky lodě a smlouvat nechtěl. Alespoň odvezl odpadky. Kdyby nebylo pozdě večer, plul bych jinam. Už tam nikdy nepopluji a místní musí vědět zda se jim pronájem zátoky za těchto podmínek s pár bójkami vyplatí....).
Ale je to to otázka volby!
Nelíbí se mi pár věcí, ale těch co se mi líbí je mnohem více....A proto tam budu jezdit i nadále.
Ferdinande, to jsi moc netrefil, jak jsi psal o Baharisovi. Mám stejný názor jako Baharis. Kde jinde bych pořídil dovolenou 3 týdny za 5 000,- na osobu (vše včetně cesty, tzv. od dveří ke dveřím a zásoby jídla ještě na 14 dní zbyly)? Možná na Mazurech, ale to je jiná voda a okolí...
Platil jsem jen jeřáb a parking auta s vlekem, ostatní je ještě pořád zdarma, i ten vzduch. To se musí trochu dále od civilizace....
Simone najíš se i v Chorvatsku a moc dobře, když víš kde......Nemůžeš soudit letmo podle prvního/druhého dojmu. Až poznáš zemi více, nejen jako turista jednou za rok týden / dva.....možná budeš mluvit jinak....
Zdendo nevím jak kdo, třeba ty, ale s vodou to není takový problém, když umíš vyjít s málem. Já za tři týdny nenavštívil ani jednou marínu, při vyplutí jsem si mohl nabrat kolik jsem chtěl a mohl, vše v ceně za jeřáb. Vystačil jsem dlouho. A v jednom městě, cca po 14 dnech jsem požádal o 20l čerstvé vody do kanystru a dostal jsem, a zdarma. Jde to, jen chtít. Trocha pokory a vstřícného jednání....Jsem hostem a podle toho se chovám.
Není co dodat..
Každý strůjcem svého štěstí. A komu se to nelíbí, může volit jinou cestu, jiné moře .....
A hledím kolik toho je tu popsáno. Zazněly i pravdy, ale i pomluvy, či domněnky.
Taky se mi některé věci nelíbí. Např. loni jsem poprvé zaplatil i když jsem kotvil (nepoužil bóji) v zátoce Uvala Landin na Pašmanu (65Kn do 10m, letos to prý už bude podle délky lodě a smlouvat nechtěl. Alespoň odvezl odpadky. Kdyby nebylo pozdě večer, plul bych jinam. Už tam nikdy nepopluji a místní musí vědět zda se jim pronájem zátoky za těchto podmínek s pár bójkami vyplatí....).
Ale je to to otázka volby!
Nelíbí se mi pár věcí, ale těch co se mi líbí je mnohem více....A proto tam budu jezdit i nadále.
Ferdinande, to jsi moc netrefil, jak jsi psal o Baharisovi. Mám stejný názor jako Baharis. Kde jinde bych pořídil dovolenou 3 týdny za 5 000,- na osobu (vše včetně cesty, tzv. od dveří ke dveřím a zásoby jídla ještě na 14 dní zbyly)? Možná na Mazurech, ale to je jiná voda a okolí...
Platil jsem jen jeřáb a parking auta s vlekem, ostatní je ještě pořád zdarma, i ten vzduch. To se musí trochu dále od civilizace....
Simone najíš se i v Chorvatsku a moc dobře, když víš kde......Nemůžeš soudit letmo podle prvního/druhého dojmu. Až poznáš zemi více, nejen jako turista jednou za rok týden / dva.....možná budeš mluvit jinak....
Zdendo nevím jak kdo, třeba ty, ale s vodou to není takový problém, když umíš vyjít s málem. Já za tři týdny nenavštívil ani jednou marínu, při vyplutí jsem si mohl nabrat kolik jsem chtěl a mohl, vše v ceně za jeřáb. Vystačil jsem dlouho. A v jednom městě, cca po 14 dnech jsem požádal o 20l čerstvé vody do kanystru a dostal jsem, a zdarma. Jde to, jen chtít. Trocha pokory a vstřícného jednání....Jsem hostem a podle toho se chovám.
Není co dodat..
Každý strůjcem svého štěstí. A komu se to nelíbí, může volit jinou cestu, jiné moře .....
- kanic
- aktívní jachtař

- Reputace: 21
Ahoj. Letos jsme byli na Jadranu 4 týdny a podařilo se nám vyjít s vodou (200 l ) nabranou na začátku v marině. Spálili jsme 20 l nafty, neplatili ani jednou borovičnou a ani za kotvení, v hospodě jsme taky nebyli, i když jsem to posádce nabízel. Takže to byl nízkonákladový pobyt. O chorvatech si myslím své. V 70.letech to byl jiný národ, dnes se honí za penězi po balkánsku. Před 2 lety jsme přijeli večer do Zablače a spali jsme u mola v autě. Měli jsme pootevřené okénka a po půlnoci slyšíme 3 místní : imaju otvorene okna, idi po pištol. Jeden sedl do auta a odjel. Já sedl za volant a udělal to taky. Takže se bavím se starýma lidma, vyhledávám opuštěné zátoky, jezdím mimo srpen a zbytečně nediskutuju. Je to sice stále obtížnější , ale za rok jedu zase, protož dál si s 1,5 roční dcerou netroufám. Beru to tak, že kdyby nebyl SV Jadran, tak bych těžko hledal tak členitou lokalitu, klimaticky příznivou, která mě neomrzí ani za 10 let po sobě. To ostatní je nutné zlo, které se snažím minimalizovat.
- zdendaSzER
- návštěvník fóra

Zákazníci mají zaplacený "evropsky standart" takže s kanystrem neuspěji..
Naposledy upravil(a) zdendaSzER dne čtv zář 03, 2009 6:00 pm, celkem upraveno 1 x.
- Libor
- bez hodnocení
- Reputace: 191
- Kontaktovat uživatele:
Ano s komercí, ale právě proto...
Vezl jsem při vyplutí asi 100l vody pro 4 lidi..... vezu to také z bezpečnostních důvodů jako balast. Letos mi fouklo 32knt a loď je dle projektanta do 15knt.
Nebyl problém....
Kolik natankuje, řekněme nejmenší loď v chartru cca 30 stop, 200 - 300l ??
Myslím, že některé i více...
Já chtěl jen říct, že to jde....
A pokud někdo nemá rád slanou vodu a musí mít po každém vlezení do moře sprchu se sladkou vodou, tak je jasné, že si ten komfort jako na hotelu musí zaplatit. Pak ale nemůže žehrat nad cenou. Opakuji, je to volba každého....Víc není co k tomu dodat.
Vezl jsem při vyplutí asi 100l vody pro 4 lidi..... vezu to také z bezpečnostních důvodů jako balast. Letos mi fouklo 32knt a loď je dle projektanta do 15knt.
Nebyl problém....
Kolik natankuje, řekněme nejmenší loď v chartru cca 30 stop, 200 - 300l ??
Myslím, že některé i více...
Já chtěl jen říct, že to jde....
A pokud někdo nemá rád slanou vodu a musí mít po každém vlezení do moře sprchu se sladkou vodou, tak je jasné, že si ten komfort jako na hotelu musí zaplatit. Pak ale nemůže žehrat nad cenou. Opakuji, je to volba každého....Víc není co k tomu dodat.
- simon
- aktívní jachtař

- Reputace: 1
info k tematu, aci marina dubrovnik, cena za beneteau cyclades 43 stop koncem zari 63 EUR, v plne sezone pak 70 EUR
... pro srovnani
marina v monacu (ta "socialnejsi"
, port de fontvieille) pak za tutez lod 66 EUR (plna sezona, a 61 EUR mimo sezonu)
marina porto ercole (oblibene monte argentario
) pak koncem zari 40 EUR a v plne sezone 80 EUR
http://www.aci-club.hr/cijene.asp?ma=dubrovnik
http://www.ports-monaco.com/lang-en/le- ... tails.html
http://www.marinacalagalera.com/italiano/tariffepp.htm
... pro srovnani
marina v monacu (ta "socialnejsi"
, port de fontvieille) pak za tutez lod 66 EUR (plna sezona, a 61 EUR mimo sezonu)
marina porto ercole (oblibene monte argentario
) pak koncem zari 40 EUR a v plne sezone 80 EUR
http://www.aci-club.hr/cijene.asp?ma=dubrovnik
http://www.ports-monaco.com/lang-en/le- ... tails.html
http://www.marinacalagalera.com/italiano/tariffepp.htm
- Pidzej
- návštěvník fóra

mariny placení kotvení chorvatsko a svět
Nevím proč, ale stále víc kdykoliv přijedu ( byť moře mají hezké) mám pocit, že mně natáhnou kde se dá... například srovnání předávání lodě.. letos jsem dvakrát absolvoval Itálii, jednou Lipary a jednou Punta Ala- korsika Elba.. na Liparech jsem urazil( plachta utrhla) světlo přední zelené při předávání lodi.. jsem to nahlásil a bylo mi odpovězeno, že se to stává a je to spotřebák.. kauce vrácena v plné výši... v Chorvatsku to samé 50 euro... tak kde je chyba???
Loď v obou případech předána v itálii za 10 minutek... teda myslím mnou při skončení plavby.. to samé v Řecku....
Loď v obou případech předána v itálii za 10 minutek... teda myslím mnou při skončení plavby.. to samé v Řecku....
Zdravím všechny (ne)milovníky Jadranu
Velice pozorně jsem si pročetl toto vlákno a chtěl bych se k tak zvanému problému okrádání také vyjádřit.
Moje kontrétní zkušenost z Chorvatska
Při svých toulkách Chorvatskem jsem se rozhodl využít nabízenou službu, za kterou jsem zaplatil požadovanou částku. K mému překvapení tuto službu využíval "dovedně" zdarma i jeden vyčuránek z Česka, pochopitelně i s celou rodinou. Co si asi pomyslí takový chorvat, provozující tuto službu, o tomto človíčkovi? Určitě to nebude to, že Franta Omáčka z Horní Dolní je lump. Naopak si bude myslet, že čechové jsou ......!!!!!
Teď se na tento problém podívejme z ekonomické stránky. Chorvatský podnikatel si vzal úvěr, udělal si kalkulaci a stanovil cenu za nabízenou službu. Díky výše uvedeným vyčuránků však musí zdražit pokud nechce zkrachovat.
Už se těším na vaše reakce
Velice pozorně jsem si pročetl toto vlákno a chtěl bych se k tak zvanému problému okrádání také vyjádřit.
Moje kontrétní zkušenost z Chorvatska
Při svých toulkách Chorvatskem jsem se rozhodl využít nabízenou službu, za kterou jsem zaplatil požadovanou částku. K mému překvapení tuto službu využíval "dovedně" zdarma i jeden vyčuránek z Česka, pochopitelně i s celou rodinou. Co si asi pomyslí takový chorvat, provozující tuto službu, o tomto človíčkovi? Určitě to nebude to, že Franta Omáčka z Horní Dolní je lump. Naopak si bude myslet, že čechové jsou ......!!!!!
Teď se na tento problém podívejme z ekonomické stránky. Chorvatský podnikatel si vzal úvěr, udělal si kalkulaci a stanovil cenu za nabízenou službu. Díky výše uvedeným vyčuránků však musí zdražit pokud nechce zkrachovat.
Už se těším na vaše reakce
- dana
- návštěvník fóra

- Kontaktovat uživatele:
Re: mariny placení kotvení chorvatsko a svět
Pidzej píše:Nevím proč, ale stále víc kdykoliv přijedu ( byť moře mají hezké) mám pocit, že mně natáhnou kde se dá... například srovnání předávání lodě.. letos jsem dvakrát absolvoval Itálii, jednou Lipary a jednou Punta Ala- korsika Elba.. na Liparech jsem urazil( plachta utrhla) světlo přední zelené při předávání lodi.. jsem to nahlásil a bylo mi odpovězeno, že se to stává a je to spotřebák.. kauce vrácena v plné výši... v Chorvatsku to samé 50 euro... tak kde je chyba???
Jak se takto normalne nevyjadruju, tak musim koknstatovat, ze ses bud b.b, pac sis poradne neprebral lod a na zavady neupozornil predem. A nebo jsi vychcanek kazici jmeno nam slusnejm co neco znici a pak je mu lito zaplatit skodu.......
simon píše:je to kus historie, kus lokalniho charakteru (tak si nacionalisti, kterych je tam plno, mohli trochu maknout)
A kolik si toho vihohradu okopal ty lokalni charaktere? U nas taky vetsina lidi vinohrady pousti, pac za komouse to byla zabava a dnes to kazdeho neuzivi
skol
- Pidzej
- návštěvník fóra

Re: mariny placení kotvení chorvatsko a svět
dana píše:Pidzej píše:Nevím proč, ale stále víc kdykoliv přijedu ( byť moře mají hezké) mám pocit, že mně natáhnou kde se dá... například srovnání předávání lodě.. letos jsem dvakrát absolvoval Itálii, jednou Lipary a jednou Punta Ala- korsika Elba.. na Liparech jsem urazil( plachta utrhla) světlo přední zelené při předávání lodi.. jsem to nahlásil a bylo mi odpovězeno, že se to stává a je to spotřebák.. kauce vrácena v plné výši... v Chorvatsku to samé 50 euro... tak kde je chyba???
Jak se takto normalne nevyjadruju, tak musim koknstatovat, ze ses bud b.b, pac sis poradne neprebral lod a na zavady neupozornil predem. A nebo jsi vychcanek kazici jmeno nam slusnejm co neco znici a pak je mu lito zaplatit skodu.......
Ahoj, jestli si přečteš pozorně co jsem napsal..... tak zjistíš že i v Itálii jsem byl připraven platit stejně jako v Chorvatsku akorát ten přístup byl takovej lidskej...
přebírání lodě si myslím jsem udělal důkladně, ale není to jedinné světlo o kterém vím že upadlo... teda je tím myšlen kryt světla .. ne celá lampa....
a nevím proč bych byl vychcánek kazící jméno..... tohle jsem opravdu nepochopil...
Pavel
- Batcheeba
- návštěvník fóra

- Kontaktovat uživatele:
Loňská zkušenost je taková, že s výjimkou kotvení na Lastovu v národním parku jsme nikde neplatili. Kotvili jsme vždycky mimo mariny, po všemožných zátokách, nikdy na boji. Vodu jsme dostali "zadarmo" u pumpy na Lastovu, když jsme dotankovávali naftu. Co ale považuju za rozmáhající se nešvar mezi Chorvaty je, že jaksi "zapomínají" vracet menší obnosy nazpět. Zažili jsme to přímo v charterovce a také u pumpy. Pět kuna tuhle, osm jinde...a za týden máte slušnou částku. Berou si tímhle způsobem vlastně dýško, ať se vám to líbí nebo ne. A mně se to tedy nelíbí.
- Batcheeba
- návštěvník fóra

- Kontaktovat uživatele:
Někdy je to ovšem nemožné a s tím oni právě počítají - v pátečním návalu u pumpy v Šibeniku si nedovolíš blokovat stání u čerpadla a honit pumpaře po nábřeží, stejně tak jsi vedle, když ti výběrčí z gumáku sdělí s milým úsměvem, že už nemá drobné, a tak to máš u něj "na příště":-(. A když potřebuješ konečně opustit v sobotu parkoviště, taky nestrávíš hodinu u závory...jsou situace, kdy to jde, a jiné, kdy tě ohleduplnost vůči jiným nebo nějaká jiná hloupá pozitivní vlastnost přiměje nad tím mávnout rukou.
alffa: asi takhle? Změnila jsem kvůli tobě velikost písma - velikost použitá předtím byla NASTAVENÁ, bez mého zásahu, měním jen font a barvu. Bohužel není k dispozici celý velikostní sortiment, tak jen čekám, až mi jiný admin napíše, že nemám používat tak VELKÉ písmo
alffa: asi takhle? Změnila jsem kvůli tobě velikost písma - velikost použitá předtím byla NASTAVENÁ, bez mého zásahu, měním jen font a barvu. Bohužel není k dispozici celý velikostní sortiment, tak jen čekám, až mi jiný admin napíše, že nemám používat tak VELKÉ písmo
[mod="Baharis"]Ano, asi tak jak žádal Alffa a píše Designer.
Není to nic z čeho by se bořil svět, ale je to nepříjemné. Možnost měnit fonty, barvu a velikost písma je pro případy výjimečného vypíchnutí "něčeho".
Nemyslím si že výjimečnost příspěvků se dosáhne barevností a rozmanitostí fontů. Je to jen póza uživatele.
Opraveno a sděleno doporučení. Když už se musíš nutně odlišovat od ostatních uživatelů, změň si barvu, nikoliv však font písma. [/mod]
Není to nic z čeho by se bořil svět, ale je to nepříjemné. Možnost měnit fonty, barvu a velikost písma je pro případy výjimečného vypíchnutí "něčeho".
Nemyslím si že výjimečnost příspěvků se dosáhne barevností a rozmanitostí fontů. Je to jen póza uživatele.
Opraveno a sděleno doporučení. Když už se musíš nutně odlišovat od ostatních uživatelů, změň si barvu, nikoliv však font písma. [/mod]- Batcheeba
- návštěvník fóra

- Kontaktovat uživatele:
Prosím tedy, aby toto bylo uvedeno jednoznačně v pravidlech pro užívání fora. Ať se podobně tvořivě založené povahy nedostanou do stejně nepříjemné situace, jako já teď.
Jsem zvyklá používat technické prostředky v plném rozsahu, nepodezírejte mne tedy z nějaké snahy o zviditelnění. Zatím si nikdo nestěžoval, s výjimkou alffy. OK
Jsem zvyklá používat technické prostředky v plném rozsahu, nepodezírejte mne tedy z nějaké snahy o zviditelnění. Zatím si nikdo nestěžoval, s výjimkou alffy. OK
Nebylo doposud potřeba k vůli tomu doplňovat pravidla. Neber to osobně, nebylo to myšleno ve zlém.
Ale aby jsme nevěnovali pouze OT, tak se zase skoro po roce vyjádřím k tématu.
Pokud mám problémy s dýškem, mám u sebe dostatek drobných a vysázím to do posledního Lipa. Tam kde lze, používám kartu. Ale to jsou řešení jednoduchá, na to dojde každý a neřeší to ten hlavní problém. Aby se krajiny balkánu, orientu a vůbec třetího světa, chovali skvěle jako my u nás k nim.
Mohlo by třeba naše Ministerstvo zahraničí vytvořit celosvětovou síť informačních a školících středisek a tam je učit, jak se mezi sebou a potažmo k nám turistům chovat. Existuje jen jedno drobné riziko. Že by se podobně jako my, dostali do katalogů "západních" cestovních kanceláří, jako země kde turisty okrádají od vystoupení z letadla na Ruzyni, přes cestu na hotel až po restaurace. O uliční kriminalitě nemluvě. No ale to nás nemusí zajímat.
Jinak vážně k věci, nedělá mě problém nechávat drobné, dělám to z vlastní iniciativy jako pozornost. V některých zemích západní Evropy a v Americe to je dokonce podle průvodců bráno jako povinnost. Jsem na návštěvě. Pokud chci vrátit, neměl jsem s tím ještě problém.
Ale aby jsme nevěnovali pouze OT, tak se zase skoro po roce vyjádřím k tématu.
Pokud mám problémy s dýškem, mám u sebe dostatek drobných a vysázím to do posledního Lipa. Tam kde lze, používám kartu. Ale to jsou řešení jednoduchá, na to dojde každý a neřeší to ten hlavní problém. Aby se krajiny balkánu, orientu a vůbec třetího světa, chovali skvěle jako my u nás k nim.
Mohlo by třeba naše Ministerstvo zahraničí vytvořit celosvětovou síť informačních a školících středisek a tam je učit, jak se mezi sebou a potažmo k nám turistům chovat. Existuje jen jedno drobné riziko. Že by se podobně jako my, dostali do katalogů "západních" cestovních kanceláří, jako země kde turisty okrádají od vystoupení z letadla na Ruzyni, přes cestu na hotel až po restaurace. O uliční kriminalitě nemluvě. No ale to nás nemusí zajímat.
Jinak vážně k věci, nedělá mě problém nechávat drobné, dělám to z vlastní iniciativy jako pozornost. V některých zemích západní Evropy a v Americe to je dokonce podle průvodců bráno jako povinnost. Jsem na návštěvě. Pokud chci vrátit, neměl jsem s tím ještě problém.
panove kdyz to tady tak ctu, neco bych od vas potreboval. CO JE NA CHORVATSKU TAK STRASNEHO? ne vykriky do tmy,ale konkretne. sjezdil jsem vetsinu evropy ( vcetne byvaleho SSSR, ach tam je krasne ) a mam presne opacny problem. na prvni dovolenou jsem rodinu pred cca 5 lety vzal do chorvatska, no a nechteji uz nikam jinam. tak je alespon nutim kazdy rok, aby jsme jeli na nejake jine misto. nejsem je schopnej presvedcit, ze by si taky mohli prohlednout i neco jineho nez chorvatsko. odpovedi mi je "A proc?. Vzdyt tady je to skvele." Ja sam jim musim dat za pravdu,ale rad bych je vytahl i nekam jinam a nedari se mi najit duvod abych je presvedcil ze DO CHORVATASKA TEDA NE. kdyz vas tak posloucham, tak at se vam to libi ci ne, neni v evrope zeme kde je levneji nez v CR. proste to tak je. vsude je draz nez u nas.obcas neco levnejsiho najdete, to nepopiram,ale nakonec kdyz to spocitate, je to zase drazsi. ja jedu jinam prave protoze je to tam jine nez doma. jinak se lidi chovaji, maji jine zvyky, jine nazory ... kdyz se mi to nelibi, seberu se a uz me tam nikdo neuvidi. ceny bud akceptuji a nebo ne. kdyz mi gondolier v benatkach rekl 150 euro za cca hodinu plavby, zdalo se mi to moc. dohodli jsme se na 100 eurech. je to moc a nebo malo? ja jsem se proste na gondole po benatkach projet chtel a zaplatil jsem to. taky jsem jet nemusel, ale dodnes by me to mrzelo, protoze to stalo za kazdy cent a byl to pro me naprosto uzasny zazitek.
ja mam chorvatsko rad, strasne rad se tam vracim a uzivam si to tam. narozdil od simona mi tam i chutna. ceny neresim. bud to chci a nebo se holt zaridim jinak. ja jsem se dostal do podobne situace v kancelari. prisel clovek, zda si muze zavolat. jasne, proc ne. kdyz prisel podruhe, jasne proc ne. kdyz uz asi po desate, tak jem mu rekl jiste,ale zaplatis si to, takze se chorvatum vubec nedivim. jsem tam jako host v jejich zemi a tech hostu tam holt maji hodne. nadavat muzu jen na praotce cecha, protoze kdyby nebyl linej, nelezl na kdejaky kopec, tak by se tak rychle neunavil a k tomu jadranu mohl dojit taky.
ja mam chorvatsko rad, strasne rad se tam vracim a uzivam si to tam. narozdil od simona mi tam i chutna. ceny neresim. bud to chci a nebo se holt zaridim jinak. ja jsem se dostal do podobne situace v kancelari. prisel clovek, zda si muze zavolat. jasne, proc ne. kdyz prisel podruhe, jasne proc ne. kdyz uz asi po desate, tak jem mu rekl jiste,ale zaplatis si to, takze se chorvatum vubec nedivim. jsem tam jako host v jejich zemi a tech hostu tam holt maji hodne. nadavat muzu jen na praotce cecha, protoze kdyby nebyl linej, nelezl na kdejaky kopec, tak by se tak rychle neunavil a k tomu jadranu mohl dojit taky.