První jarní sraz JI Na Vltavě 13-15.5 2011

Setkání, regaty, výstavy a akce pořádané v souvislosti s jachtingem

Moderátoři: MARIS, vilma, Pepa

Kolik nás bude?

Určitě
15
63%
Nepřidám se
0
Žádná hlasování
Možná
9
38%

Celkem hlasů: 24
libor.janko
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 0
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod libor.janko » pát bře 04, 2011 6:53 am

Já jsem si taky myslel otáčet se pod smíchovskou komorou, podívat se ke Karlovu mostu a jet zpět. Ještě jsem uvažoval, jestli by se nedalo s malou do ZOO, ale není tam kde zakotvit, tak jsem to zavrhl.
Díval jsem se ještě, že Marina Vltava pořádá plavby do ZOOparku Zelčín, dá se tam někde zakotvit, že bychom třeba cestou tam nebo zpět se tam s malou stavili? Ona je "zvířátková".
ondra
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 3

Příspěvekod ondra » pát bře 04, 2011 9:08 am

libor.janko píše:Já jsem si taky myslel otáčet se pod smíchovskou komorou, podívat se ke Karlovu mostu a jet zpět. Ještě jsem uvažoval, jestli by se nedalo s malou do ZOO, ale není tam kde zakotvit, tak jsem to zavrhl.
Díval jsem se ještě, že Marina Vltava pořádá plavby do ZOOparku Zelčín, dá se tam někde zakotvit, že bychom třeba cestou tam nebo zpět se tam s malou stavili? Ona je "zvířátková".

Ve výhybně na hořínským kanále je soukromý molo, který patří Marině Vltava Nelahozeves - Petr Kožený 602 326 261
Po dohodě s ním není problém zakotvit. Občas v neděli tam jezdí parník. Potom je to 1 km po silnici do Zelčína.
libor.janko
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod libor.janko » pát bře 04, 2011 10:08 am

Ondro díky moc. Věděl jsem, že tam něco takového je, ale nikdy jsem tam nebyl a nevěděl jsem, jak je to daleko.
Ten Zelčín ZOO park Vám taky něco říká? Prý tam jezdí p. Kožený s parníkem na výlety.
ondra
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Příspěvekod ondra » pát bře 04, 2011 10:20 am

http://www.marinavltava.cz/index.php/cs/pristav

URL=http://img819.imageshack.us/i/marinatb.jpg/]Obrázek[/URL]

Uploaded with ImageShack.us
ondra
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

zoo

Příspěvekod ondra » pát bře 04, 2011 10:39 am

ZOO Zelčín - kotvení

Obrázek
libor.janko
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod libor.janko » pát bře 04, 2011 10:55 am

Ondro,
díky moc. Prosím tě, k té ZOO Zelčín, tam je nějaké molo? Dá se tam nechat lodička třeba na 1-2 hodiny? Jak daleko je to do toho ZOO parku? Poplujeme okolo, takže bych si tam udělal pravděpodobně zastávku. To víš, malá chce většinou vědět, kde budeme stavět atd.
ondra
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Příspěvekod ondra » pát bře 04, 2011 11:18 am

libor.janko píše:Ondro,
díky moc. Prosím tě, k té ZOO Zelčín, tam je nějaké molo? Dá se tam nechat lodička třeba na 1-2 hodiny? Jak daleko je to do toho ZOO parku? Poplujeme okolo, takže bych si tam udělal pravděpodobně zastávku. To víš, malá chce většinou vědět, kde budeme stavět atd.

O tři příspěvky výš to všechno píšu :)

Ve výhybně na hořínským kanále je soukromý molo, který patří Marině Vltava Nelahozeves - Petr Kožený 602 326 261
Po dohodě s ním není problém zakotvit. Občas v neděli tam jezdí parník. Potom je to 1 km po silnici do Zelčína
ondra
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Příspěvekod ondra » pát bře 04, 2011 11:23 am

Mimochodem, v té vyhybně je možné spustit loď na vodu.
libor.janko
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod libor.janko » pát bře 04, 2011 11:36 am

ondra píše:
libor.janko píše:Ondro,

O tři příspěvky výš to všechno píšu :)

Po dohodě s ním není problém zakotvit. Občas v neděli tam jezdí parník. Potom je to 1 km po silnici do Zelčína

Ondro, promiň, já to tam neznám a myslel jsem, že to píšeš k té pražské ZOO, nějak jsem si popletl místa. Tam totiž prý má taky molo p. Kožený, tak jsem si to spletl. Koukal jsem na mapy.cz a přišlo mi to, že je to do té ZOO asi tak 600 m, ale nevím, jestli jsem špatně nepočítal.
ondra
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Příspěvekod ondra » pát bře 04, 2011 11:45 am

No jo, má mola všude :) Zelčín, má k pražský ZOO hodně daleko... je tam pár prasat, opice, koně.. a hospoda :D www.zelland.cz/

Někdo se tady ptal, jak je to s vyhýbáním s velkou plavbou na kanále..

Buď to stihneš do výhbny, nebo počkáš co bude, tlačák co je na fotce teda úplně zastavil, ale stejně jsem myslel, že mně vyšplouchne až na silnici a potom taky že mně přicucne. Poprvý jsem měl dost nahnáno :oops:

Obrázek

Uploaded with ImageShack.us

Výhybna s molem u Zelčína je hned za tím žlutým mostem s horkovodem
david
moderátor
Reputace: 234

Příspěvekod david » pát bře 04, 2011 4:40 pm

V Zelčíně, stejně jako u Vrbna, v Chramostku a Lužci nejde o výhybny ( strašný slovo ), ale o obratiště. Výhybna je jen jedna - na půlce kanálu před Lužcem.

Hospoda v Zelčíně celkem dobře vaří ale je tam vždycky hrozně much. Jsou to mouchy nesmrtelný, dovez sem je až do Davle a musel po tejdnu koupit mucholapku, abych se jich zbavil.
ondra
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Příspěvekod ondra » pát bře 04, 2011 4:56 pm

No jo, to je spíš na dráze :mad:

Pravda je, že u Lužce je značka obratiště. Ale že by se hned na všech čtyřech chtěli hned obracet? Já bych řekl, že jsou to čekací stání pro kdysi vlečné soupravy, z dob kdy nebylo spojení plavidlo - plavidlo :)

To bys mi mohl uznat :?

http://www.mapy.cz/#mm=TtTcFP@x=1330979 ... 95136@z=13
david
moderátor

Příspěvekod david » pát bře 04, 2011 5:10 pm

naopak. bylo to proto, aby se šíf mohl otočit a nemusel plavat až z kanálu ven na Vltavu nebo přes komoru na Labe, když vykládal /nakládal třeba v Lužci a vracel se na další rundu.

kdysi plavaly jen vlečné sestavy a ty by se do toho vinglu stejně nevešly a navíc by to byl hodně složitej manévr - zastavit čluny bez pomoci kotvy, ručně je tam naskládat a zase hned vytahat.

blbý je, že obratiště jsou částečně zanesená a tak tam plavat opatrně
fishmaster
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod fishmaster » pát bře 11, 2011 6:47 pm

Zatím to vypadá,že na pramici nepopluji.Práce na nové lodi pokračují dle plánu.Zkusil někdo zkontaktovat kolegy na druhém břehu ohledně společné plavby do Prahy?Že by to zbylo na mně? :?
dedko
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 20

Příspěvekod dedko » pát bře 11, 2011 9:08 pm

Haló tu dedko
Ak ešte môžem ,tak by som sa rád prihlásil aj s babkou.
Ak nie, aj tak prídeme :D a budeme vás sledovať z dialky !
Praha je krásná, ale z vody bude ešte krajšia.
Všetko sa zmenilo k lepšiemu, kajutu mali robyť až v apríli, ale už na budúci týžden mám oviesť čln. Taže v pohode to s dorábkou stíham :good:
fishmaster
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod fishmaster » pát bře 11, 2011 9:13 pm

Neboj času na přihlášení je dost.Prosím o zprávu do SZ,abych nemusel při počítání lodí a lidí pročítat vše co bylo okolo srazu napsáno. ;)
Gargi
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Gargi » sob bře 12, 2011 5:28 pm

Přišel mi nový Yacht a zrovna tam čtu zprávu, cituji:
Ve dnech 13. až 15.5. bude omezena, případně zastavena doprava na Vltavě v úseku ř.km 52 až 54 z důvodu konání Svatojánských Navalis...

Tak na to koukám a myslím, že je to velmi zajímavá akce, která stojí za promyšlení, jestli se ji nezučastníme v sobotu v rámci výletu do Prahy ?!? ja sem loni chyběl, ale prý to stálo za to !!

http://www.navalis.cz/cz/
libor.janko
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod libor.janko » sob bře 12, 2011 8:03 pm

Koukám na to a je to dobrý nápad. Možná by stálo za to, vzhledem k času kdy se to má konat, domluvit na komorách, jestli by nás proplavili třeba až do 18 hod.
Já bych byl pro!!!
fishmaster
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod fishmaster » sob bře 12, 2011 10:30 pm

Od podbaby to máme 2 komory po cca 10km nazpátek.Musíme počítat s pomalejšími.To by znamenalo odplutí odtamtud asi ve 2hodiny odpo a i tak to bude na knop.Přeci jenom od kájovo mostu to je ještě kousek dál.
sucri
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod sucri » ned bře 13, 2011 7:43 pm

Ahoj,
tak jsme na to koukli s manželkou,to může být hezká akce,určitě by se nám to líbilo.Nedovedu si ale představit,jak to načasovat,nachám to no Vás,místních.Jen mne napadá a proto se ptám,nadalo by se přespat někde poblíž té akce,třeba na lodi nebo ve stanu?

Blíží se výstava Lodě na vodě,chystáte se tam?Nedáme si někde sraz,mohli bychom celou akci probrat,pokecat a poznat se osobně.

zdravím Mirek
Gargi
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Gargi » pon bře 14, 2011 10:12 am

Jasně proberem to. Ted par námětů k zamyšlení:
Vypadá to, že hlavní program Navalis bude až v neděli. Rychlejší lodě by mohli stihnout regatu historických lodí, osatní pak odpolední program a ohnostroj! Ale velký problem pro mimopražské - už se nestihnou vratit domů!
Takže další tip - hned příští víkend je závod kajutových plachetnic pod Vyšehradem, zatim nevim informace, ale když už by přijeli někteří hodně z daleka, mohli by přes týden parkovat loď někde v Praze a o víkendu se podívat, jak Pražáci dováděj, plachtěj a závoděj na uzké řece a bez větru :lol:

Někdo z Čany - Čiku by snad mohl zajistit parkování i nocleh

Já odobně bych to zatim viděl takto:
čtvrtek vyplutí z Týnce (pokud se mohu připojit k této skupince), palvba po Labi, pátek Nelahozeves, v sobotu rychlý krátký výlet do Prahy nebo zustat v místě a spojit se s akcí v Kralupech a v neděli hromadná plavba do Prahy, čímž zdvojnásobíme počet návštěvníků Navalis ;)
trochu náročné, ale dá se to, ne?
hula-m
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod hula-m » pon bře 14, 2011 5:11 pm

Kotvení a stání v ČYKu je bez problemu viz stránky ČYK. Místa bude dost, jen je třeba platit. Nevím, zda pro závodící lodě nebude parkování zdarma. Na to je třeba se zeptat Vaška Olmera, viz stránky asociace kajutových lodí. Pro případné návštěvníky si dovolím poznamenat, že občas fouká i na té úzké řece. Motoráře případně jistě přivine na svou hruď sousední Tatran.
fishmaster
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod fishmaster » pon bře 14, 2011 5:47 pm

sucri píše:
Blíží se výstava Lodě na vodě,chystáte se tam?Nedáme si někde sraz,mohli bychom celou akci probrat,pokecat a poznat se osobně.

zdravím Mirek

V sobotu na výstavu pojedu,takže by jsme se mohli sejít a podrobnosti probrat.Tento týden zajistím tel.číslo pro domluvu.
sucri
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod sucri » stř bře 16, 2011 6:32 pm

Také budu v sobotu na výstavě,takže se těším na setkání.

Gargi,samozřejmě se můžeš připojit,myslím si,že plavba z Týnce bude fajn a čím nás bude více,tím lépe.

ahoj Mirek
david
moderátor

Příspěvekod david » stř bře 16, 2011 9:58 pm

sucri píše: čím nás bude více,tím lépe.

ahoj Mirek

zajímavej postřeh nebo snad jen představa?

já mám zkušenost totiž úplně opačnou :whist:

Zpět na