Kindle 3 - čtečka knížek od Amazonu - 3G + WiFi

Vše o spojeni VHF, GPS, GSM, UMTS atd.

Moderátoři: vilma, windward, Pepa

Libor
bez hodnocení
Reputace: 191
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » čtv bře 17, 2011 8:00 am

Těch služeb a zpravodajských kanálů je více a jistě budou přibývat.

V tomto případě jsem to zmínil právě kvůli cestě přenosu a hlavně ceny, která je nulová, jak v ČR tak v zahraničí.

Výhodné zejména v zahraničí při dlouhodobém pobytu na lodi.

Včera u piva čtečku Jaarek přinesl a ukázal ostatním u stolu. Ihned šla z ruky do ruky a všichni s velkým zájmem zjišťovali co a jak.
Bylo mezi námi již více s vlastní zkušeností a další ji mají již objednanou a na cestě do ČR.
designer
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 0
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod designer » čtv bře 17, 2011 8:14 am

přiznávám se - jako zarytý knihomol jsem si ji také objednal... :)
spuctum
návštěvník fóra
návštěvník fóra

re:

Příspěvekod spuctum » čtv bře 17, 2011 8:52 am

kurnik Libore kolik ti platí Amazon ?? :D
Libor
bez hodnocení
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » čtv bře 17, 2011 8:56 am

ani se raději neptej.... ;)
Libor
bez hodnocení
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » pon bře 21, 2011 11:31 am

Poslali zálohu, tak přidávám video... ;)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=R8GpHifZO3M&feature=player_embedded[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=br5GJj4UyMw&feature=player_embedded[/youtube]
prggino
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod prggino » pon bře 21, 2011 11:55 am

Hurá , už čtu taky elektronicky. Pěkná hračka :-)

March 21, 2011 09:39:00 AM HK CZ Delivered
March 21, 2011 08:20:00 AM OPATOVICE NAD LABEM CZ Out for delivery
March 21, 2011 08:15:00 AM OPATOVICE NAD LABEM CZ Arrival Scan
March 21, 2011 05:40:00 AM PRAGUE CZ Departure Scan
March 21, 2011 04:54:00 AM PRAGUE CZ Arrived at destination country
March 21, 2011 12:59:00 AM PRAGUE CZ Arrival Scan
March 19, 2011 06:49:00 AM KOELN (COLOGNE) DE Departure Scan
March 19, 2011 12:23:00 AM KOELN (COLOGNE) DE Arrival Scan
March 18, 2011 01:37:00 AM Louisville KY US Departure Scan
March 18, 2011 12:51:00 AM Louisville KY US Arrival Scan
March 17, 2011 10:11:00 PM Indianapolis IN US Departure Scan
March 17, 2011 08:00:00 PM INDIANAPOLIS IN US Shipment received by carrier
March 17, 2011 06:20:04 PM US Shipment has left seller facility and is in transit
TashonkaWitko
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 8

Příspěvekod TashonkaWitko » čtv bře 24, 2011 12:28 pm

Tak dnes jsem poprve drzel v ruce Kindle (v knihupectvi Barvic v Brne). Je to pekny ale mel bych jeden docela zavazny dotaz - v "knizce" byly nainstalovany nejake knihy - ceske. Snad od Jiraska (?) Standardni zobrazeni "fit to page" bylo k nicemu - ty pismenka byly tak prtavy, ze jsem na ne opravdu nevidel. Zvetsil jsem tedy pismo na 150% a bylo to lepsi, ale .... text se nevesel na obrazovku ! Tedy - kazdy radek byl sirsi nez obrazovka - pro cteni bylo nutne kazdy radek rolovat doprava a doleva ... prakticky nepouzitelne. Slecna mi tvrdila, ze to tak je a hotovo. Predpokladam, ze slecna vi prd a nejak to jde resit, protoze si nedovedu predstavit to takhle pouzivate. Prece to musi umet zalamovat radky dle potreby ???? Nebo ne ?

Bavim se o te male verzi. Ta je fajn. V duchu jsem uvazoval i o te velke DX, ale kdyz jsem ji videl na vlastni oci tak je to opravdu dost velka potvora a tezka. Nic pro me.
Libor
bez hodnocení
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » čtv bře 24, 2011 12:42 pm

Asi záleží ma formátu.... :?

.txt i .mobi zalamují v pohodě....(jiné formáty nepoužívám).Nestalo se mi nic takového co popisuješ. Určitě to takto nemá být.... :whist:
TashonkaWitko
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod TashonkaWitko » čtv bře 24, 2011 12:50 pm

Libor - diky za rychlou odpoved. Myslel jsem si to, protoze takhle by to snad nikdo ani nepouzivat nemohl ... jeden radek byl az pres 3 obrazovky - x mackani tam a x mackani zpet to vse v ramci jednoho radku. proste des. Panbuhvi co tam meli nahrane a v jakem formatu ... nicmene slecna byla tak jista tou svoji pitomosti, ze me na chvili zmatla :-) Dikec za uklidneni. VAzne premyslim ze ji objednam tedy 3G z emeriky - tohle byla jen Wifi verze.
Libor
bez hodnocení
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » čtv bře 24, 2011 1:10 pm

Tak si pospěš než stoupne cena o DPH a clo, od 1.4.
TashonkaWitko
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod TashonkaWitko » čtv bře 24, 2011 2:10 pm

ano ano .. to je taky ten duvod proc se o to prave ted tak zajimam ;)
JardaF
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod JardaF » čtv bře 24, 2011 2:30 pm

Tashonka:
Slečna věděl prd - tohle zobrazení se děje, když máš text ve formátu třeba pdf a jiném podobném rigidním. Pak to kindle ukazuje jako buď celou stránku, nebo jako výřez. Z logiky věci nedokáže měnit velikost písma v pdf formátu a přelamovat sazbu.
Ale když to pdf pošleš do Amazonu, tak ti štandopéde do pár minut pošlou text zpátky ve formátu mobi a funguje to v pořádku, včetně českých fontů. Samozřejmě na složitou sazbu a obrázky to není, ale na jiráska by to určitě stačilo.
Libor
bez hodnocení
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » čtv bře 24, 2011 2:44 pm

A pokud ti nevyhovuje Amazon...

Dnes jsem našel free službu pro převod na http://www.2epub.com/

Umí
Input formats: doc, epub, fb2, html, lit, lrf, mobi, odt, pdb, pdf, prc, rtf, txt.
Output formats: epub, fb2, lit, lrf, mobi
Libor
bez hodnocení
Kontaktovat uživatele:

Kindle3 a podporované formáty

Příspěvekod Libor » čtv bře 24, 2011 4:32 pm

Kindle3 a podporované formáty

Když připojíte Kindle3 k počítači přes USB, uvidíte nový disk a na něm tři adresáře, čtvrtý "pictures" si musíte sami vytvořit!

Kindle3 podporuje tyto formáty:
Documents: Kindle (.AZW), Text (.TXT), Mobipocket (.MOBI, .PRC), PDF
Audible: Audible (.AA, .AAX)
Music: MP3 (.MP3)
Pictures: JPG, GIF, PNG

Obrázky jpg, gif a png nesmí být přímo v adresáři \pictures, ale musíte vytvořit podadresáře s obrázky, např. pictures/slajdy/obr.gif. V obsahu knih se zobrazí názvy těchto podadresářů až po stisknutí Alt+Z (rescan pictures)!

Zobrazení češtiny je bez problému, stačí nahrát do kindle3
soubor.txt v kodování windows-1250

Zobrazení pdf
Pokud potřebujete měnit plynule velikost písma, přidávat k textu poznámky
nebo si jej nechat předčítat, nechte si jej zkonvertovat do Kindle formátu.

Převod ON-LINE

Dokumenty ve formátech PDF, DOC, RTF, HTML nebo i obrázky si můžete nechat zkonvertovat službou amazonu. Pošlete email na jmeno@free.kindle.com s předmětem Convert a jako přílohu dokument (může být i zkomprimovaný v .zip). Do minuty se vám objeví ve čtečce, tedy pokud bude připojená přes wifi. Email ze kterého zasíláte si musíte nejprve autorizovat. To znamená, přidat jej na stránce Manage Your Kindle v sekci “Your Kindle Approved E-mail List”.

Nebo můžete využít služby serveru www.2epub.com
na záložce "Look & Feel" na řádku "Input character encoding"
zadejte kodování souboru, např. pro windows cp1250

Převod OFF-LINE

Mobipocket Reader
Toto je můj favorit, stačí rozbalit, spustit reader.exe a přes ikonu Import nebo přetažením dokumentu (pdf, doc, rtf, pdb, epub) se spustí převod do formátu .mobi Výsledek převodu najdete v adresáři \Documents and Settings\uzivatel\Dokumenty\My eBooks\, má příponu .prc a v Kindle se zobrazí na jedničku!
POZOR: ikona Send nahraje knihu.prc do adresáře \eBooks, ale v Kindle patří knihy do adresáře \documents.

eCub
Šikovná utilitka, pomocí které můžete psát vlastní knihy v .mobi nebo .epub
Texty můžete i importovat z .htm, .txt včetně obrázků .gif, .jpg.

Calibre
Přijde mi to jako kanónem na vrabce, sice podporuje množství formátů ale převod některých .doc do .mobi se nepovedl.
Hovez
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Hovez » čtv bře 24, 2011 5:45 pm

Už asi dva roky jsem nečetl knížku jinak než na HTC, ale jak to tu poslední dva dny sleduju, tak jsem nakonec neodolal a objednal taky a rovnou 2, ať má admirál taky zábavu :mad: .
Akorát teda ne z Ameriky, ale u nás z AlfaCompu :)
Hlavně jsem zvědavý na ten 3G internet :?
pavel99
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod pavel99 » čtv bře 24, 2011 11:15 pm

Já používám na konverzi dokumentů soft Auto Kindle eBook Converter a výsledek byl zatím vždy stejný jako převod přes kindle.com.
TashonkaWitko
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod TashonkaWitko » stř bře 30, 2011 12:36 pm

tak jsem vcera "vstoupil do klubu". Trosku jsem si s tim pohral - na prevod PDF se mi (zatim) nejvic osvedcil Calibri nebo ty stranky 2epub ... ale ten prevod neni a asi nemuze byt zcela dokonaly - nekde rozhozene jsou formaty, nekde navic radky a odstavce... tak me napadlo - neni nekde moznost si soubor mobi doeditovat ? Zatim jsem to nikde nenasel

.. no a jeste jedna vec - vcera se mi stala 2x takova divna vec (poprve pri prohlizeni zaslaneho zpravodajstvi z idnes a podruhe u nejake knizky) - nedokazal jsem se dostat do hlavni nabidky - tam kde je seznam knizek. Neustale jsem se motal v textu a tlacitko HOME me poslalo akorat na shop amazonu. At jsem mackal co jsem mackal, MENU HOME BACK ... nic nepomohlo. MENU se vztahovalo jen k danemu dokumentu - nebylo to to zakladni MENU. Nebylo cesty ven - nemohl jsem se dostat na zadnou jinou knihu z me kolekce. Nakonec jsem musel Kindle pripojit k PC a problematicky soubor (ten ze ktereho jsem nemohl ven) proste rucne smazat. Bez PC by to ale nebylo mozne. Vubec netusim o co slo a proc se to stalo ... nevite nekdo vic ? A pripadne jak z toho ven bez pouziti PC ?
lynx
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 418

Příspěvekod lynx » stř bře 30, 2011 12:50 pm

Restart čtečky nepomohl?
Zcela výjimečně to není provokace, milý TW. :D
TashonkaWitko
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod TashonkaWitko » stř bře 30, 2011 12:56 pm

priznam se, ze nevim jak udelat Restart .... o neco takoveho jsem se snazil ... ale snazil jsem se dostat do Menu a tam neco takoveho najit .... nicmene Menu mi v tomto pripade moc nepomohlo. Asi je na to nejake kombinace cudliku, ale tu jeste neznam .... mam to chvilicku :oops:
lynx
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod lynx » stř bře 30, 2011 1:02 pm

Ale natvrdo vypnout to jde, ne?
Myslím tlačítkem, ne kladivem. :sorry:
:D
TashonkaWitko
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod TashonkaWitko » stř bře 30, 2011 1:12 pm

jo vypnout (tim cmudlikem dole) to slo - objevi se tam nejakej obrazek ... pak jsme to zapnul a byl jsem tam kde predtim ... uprostred idnes nebo knihy a HOME vedlo jen na Amazon shop kde jsem si mohl koupit knizky ... ale na svoji kolekci jsem se nedostal ... MENU vedlo jen do MENU pro titul, ale ne do toho hlavniho MENU
TashonkaWitko
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod TashonkaWitko » stř bře 30, 2011 1:13 pm

ale dobra zprava je - nasel jsem NEZNALKA a to jak na ve SLunecnim meste tak i na Mesici .. a i s obrazkama :-))) Nedelam si srandu, mam vazne radost :good:
lynx
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod lynx » stř bře 30, 2011 2:07 pm

TashonkaWitko píše:jo vypnout (tim cmudlikem dole) to slo - objevi se tam nejakej obrazek ... pak jsme to zapnul a byl jsem tam kde predtim ... uprostred idnes nebo knihy a HOME vedlo jen na Amazon shop kde jsem si mohl koupit knizky ... ale na svoji kolekci jsem se nedostal ... MENU vedlo jen do MENU pro titul, ale ne do toho hlavniho MENU

Kurňa, kde udělali soudruzi z Amazonu chybu? :?
A ten obrázek je tam furt?
Nejde to zmrtvit tak, aby to bylo fakt vypnutý? Vyndat baterie, třeba ...
:roll:
Hovez
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Hovez » stř bře 30, 2011 8:08 pm

lynx píše:
TashonkaWitko píše:jo vypnout (tim cmudlikem dole) to slo - objevi se tam nejakej obrazek ... pak jsme to zapnul a byl jsem tam kde predtim ... uprostred idnes nebo knihy a HOME vedlo jen na Amazon shop kde jsem si mohl koupit knizky ... ale na svoji kolekci jsem se nedostal ... MENU vedlo jen do MENU pro titul, ale ne do toho hlavniho MENU

Kurňa, kde udělali soudruzi z Amazonu chybu? :?
A ten obrázek je tam furt?
Nejde to zmrtvit tak, aby to bylo fakt vypnutý? Vyndat baterie, třeba ...
:roll:

No podle toho, co Ti to dělá jsi nedržel dost dlouho vypínací čudlík...
Když s ním jen šoupneš, tak Kindle uspíš (obrázek). Když ho pošouplej držíš 7 vteřin, tak to vypneš úplně (prázdný displej) a když to držíš tuším přes 10 vteřin, tak je to RESET
Hovez
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Hovez » stř bře 30, 2011 8:10 pm

TashonkaWitko píše:tak jsem vcera "vstoupil do klubu". Trosku jsem si s tim pohral - na prevod PDF se mi (zatim) nejvic osvedcil Calibri nebo ty stranky 2epub ... ale ten prevod neni a asi nemuze byt zcela dokonaly - nekde rozhozene jsou formaty, nekde navic radky a odstavce... tak me napadlo - neni nekde moznost si soubor mobi doeditovat ? Zatim jsem to nikde nenasel

.. no a jeste jedna vec - vcera se mi stala 2x takova divna vec (poprve pri prohlizeni zaslaneho zpravodajstvi z idnes a podruhe u nejake knizky) - nedokazal jsem se dostat do hlavni nabidky - tam kde je seznam knizek. Neustale jsem se motal v textu a tlacitko HOME me poslalo akorat na shop amazonu. At jsem mackal co jsem mackal, MENU HOME BACK ... nic nepomohlo. MENU se vztahovalo jen k danemu dokumentu - nebylo to to zakladni MENU. Nebylo cesty ven - nemohl jsem se dostat na zadnou jinou knihu z me kolekce. Nakonec jsem musel Kindle pripojit k PC a problematicky soubor (ten ze ktereho jsem nemohl ven) proste rucne smazat. Bez PC by to ale nebylo mozne. Vubec netusim o co slo a proc se to stalo ... nevite nekdo vic ? A pripadne jak z toho ven bez pouziti PC ?

Mě se zatím na převody nejlépe osvědčil Mobipocket Reader, nikdy nebyl problém s formátováním...jak do HTC tak teď do Kindle.

Zpět na