Jak vyjít s rybáři aneb musíme si nechat všechno líbit ...

Některým z našich uživatelů chybělo spojení jachtingu s rybařením a věcí kolem chytání ryb. Zde mají možnost zveřejnit své názory a postřehy. A také možnost prezentovat svoje úlovky.

Moderátoři: vilma, Pepa, david

Viky_CZ
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 43
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viky_CZ » čtv led 05, 2012 9:48 am

Presne tak jsem to myslel. Mimochodem VMP mam ciste pro ten dobrej pocit, ze jsem si zvysil kvalifikaci. :)
Ozzie
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 42

Příspěvekod Ozzie » čtv čer 21, 2012 7:35 am

Vedľa sa rozprúdila vášnivá debata o rybároch vs. jachtároch a keď nechcem byť OT tak svoj príspevok dám sem:
Som človek ktorý nemá rád konflikty, ale tie ma nájdú vždy. Sobotu na kajaku som sa zamotal do vlascov čo boli samozrejme prehodené cez celú rieku. Začal som poučovať rybárov, že stred rieky by mal byť volný, ale neuspel som, lebo tiež som nešiel presne v strede. Totiž tak by som sa nedostal na breh. Tak som sa ospravedlnil a rýchlo išiel preč.
Vie mi niekto vysvetliť prečo musí byť rybár od päty až po čiapku v maskáči? Ten tábor sobotu vyzeral ako vojenský. Mal som znich normálne strach. Prečo si myslia, že každy cm2 na brehu a na vode patrý im? Prečo sú večne a na každého nasraní? Keď vyjdeme na vodu či už pádlovať, alebo s motorákom chceme sa tiež iba zabaviť, ako oni. Nehovoriac o tom, že aj tá naša sranda stojí nemalé peniaze. Pýtam sa, keď som si kúpil gumák s motorom, zaplatil za registráciu, zaplatil poistku spravil som si VMP a dokonca som ani nepožil alkoholické nápoje prečo mi chce rybár zakazovať jazdu na rieke kde je plavba povolená? Oni nemajú pravidlá? Nikto ich nekontroluje ako sa správajú?
Máte niekto skúsenosti ako toto riešiť?
Samozrejme česť výnimkám a touoto cestou pozdravujem rybárov ktorí to berú ako zábavu a oddych a mávajú mi z brehu :)
lebon
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 1

Příspěvekod lebon » čtv čer 21, 2012 9:13 am

Ozzi,100% souhlas a můžu přidat jenom jednu starou hádanku: Kde má kapr ču..ka?Odpověď zní na břehu.To jenom jako poznámka k těm maskáčům.
TashonkaWitko
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 8

Příspěvekod TashonkaWitko » čtv čer 21, 2012 9:57 am

ad ty maskace .. ja bych si tipl, ze maskace zacali pouzivat lovci na privlac, pripadne na musku. Zde to ma asi sve opodstatneni, protoze cim mene jste pri plizeni kolem vody videt, tim mene ryb poplasite. No a ostatni - tedy kaprari a spol. to prevzali proto, ze to vypada proste tak nejak "drsne" a chlapacky ;)
karf
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod karf » čtv čer 21, 2012 10:02 am

TashonkaWitko píše:ad ty maskace .. ja bych si tipl, ze maskace zacali pouzivat lovci na privlac, pripadne na musku. Zde to ma asi sve opodstatneni, protoze cim mene jste pri plizeni kolem vody videt, tim mene ryb poplasite. No a ostatni - tedy kaprari a spol. to prevzali proto, ze to vypada proste tak nejak "drsne" a chlapacky ;)
bych si tipnul,ze to je proste "pracovni odev" mlynar taky chodi v bilem a nikdo ho nepodezira z nekalych umyslu :-)
Viky_CZ
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viky_CZ » čtv čer 21, 2012 10:55 am

Nemohl by jim nekdo predepsat reflexni vesty? :mad:
All
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 0

Příspěvekod All » čtv čer 21, 2012 2:23 pm

S těmi rybáři je to stejné jako s jinými z jiných oborů. Je mezi něma dost co si uvědomují, že tu nejsou sami, ale jsou tam i bohužel hovada co kromě toho, že někde utrhnou vlasec aniž by to chtěly, ty vlasce a jiné PET odpady a spol. nechávají pod sebou úmyslně i na břehu. A nejedenkrát jsem z těch vlasců vymotával nějakého ptáka a jednou i malého koloucha. A to když rybář vidí, že jede lod a místo zavolání a upozornění "pozor mám nahozeno" čumí a čeká až mu to člověk smete, to mi připomíná situaci kdy couváte autem, máte závozníka(manželku) který ukazuje dobrý, dobrý a ted se běž podívat co jsi udělal :?
Dvojka
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 97

Příspěvekod Dvojka » čtv čer 21, 2012 3:05 pm

Tak, dlouho jsem nic nenapsala (bo není co, plavby si pluji :) a nechci sem o nich psát a v motorech a překližkách se nekutám), ale tato žabomyší válka mě zase pobavila a přinutila zareagovat.

„Svatí dokonalí jachtaři“ a „zlí blbí rybáři“ – že se vám chce furt remcat (to je na všechny, co si myslí, že rybáři jsou pořád nasraní). Chovejme se všichni jako lidé a nebude to tak zlé.

Já jachtařím, přítel rybaří, máme chatu na Bítově u vody a každý rok tam banda turistů vleze na elektolodičky z půjčovny a řádí jak pominutá. Zabila bych je pohledem :hmm:. Pak je tam pár lidí, kteří připlují z Vranova na plachetničkách, nebo jiném plovoucím udělátku a je to v pohodě.

Takže je to o lidech.
Naproti u půjčovny je starý „pan kapitán Korkorán“ :mad: a je to průser – nejen že loví bez povolenky (už mu byl lístek odebrán), je věčně nalitej, ale klidně hópne do své staré lodě (kde asi i bydlí) a nestydí se nahodit motor a schválně přejet oranžovou rybářskou bóji (máme nahozeno pouze mimo sezonu turistů) a pak lhát a tvrdit, že ji neviděl. To jako by tvrdil, že i toho plavce neviděl, pokud by ho přejel (bójka je větší než hlava a také tu oranžovou nepřehlédneš) ??

Mám tady řvát, že „Oni nemajú pravidlá? Nikto ich nekontroluje ako sa správajú?“ :shock: .

A co si pak mají myslet rybáři tedy o nás? Mají se k nám chovat jako lidé, když potkají takovéhoto „jachtaře“?? Ale copak lze podle pár blbů dělat závěry?

Taky je u nás na pozemku, o který pečujeme, každoročně nasráno a x víček od piva a obalů z jídla po vojácích z vojenské ubytovny na druhém břehu, kteří si rybaří přímo před naší chatou (a od vodáckých turistů, co si připlují k naší chatě, sežerou brambůrky, vychlastaj pívo, bo na lodi je vedro, a smetí nám tam nechají jako upomínku na nájezd). To podle mého přítele rybáře nejsou rybáři. Ani kdyby měli milion povolenek. Chovají se jako pytláci – vyberou a zabijou každou rybu, která jim uvízne na háčku (asi proto, že jsou jednou za rok na dovolené a chtějí si to za každou cenu užít, ach ty prachy..). Ale copak opět lze podle pár blbů dělat závěry?

K těm, co tady pyskují ohledně oblečení – taky jste směšní ve svém pruhovaném, tak se uklidněte ;). Ty maskáče patří k lovu tak jak to pruhované triko a kapitánská čepička k českému a slovenskému jachtingu. Rybaření je lov. Když je člověk u vody pár dnů, maskáče nevykazují hned známky delšího nošení. Ryby mají taky oči a vidí na vás z vody, takže tam bílá by nebyla úplně ok. Materiál je většinou lepší a víc vydrží. A pár dalších věcí ... Trochu myslím, než se takhle zeptám :roll:

Taky se tady Ozzie čuří (kromě strachu z maskáčů :? ), že ho to stojí moc a chce se povozit. Rybářské „nutnosti“ – to seznam přímo luxusního zboží za nemalé prachy. Evidentně si chce každý užít těch svých drahých hraček (opět ty prachy, ach jo...).

Rybáři mají svá pravidla, ale tak jako ve všech skupinách a národech - i zde jsou lidé normální a tolerantní a lidé remcající, zlí, nechápající ty druhé …

Doufám, že všichni, co lovíte ze svých lodí, děláte vše dle zákona: dodržujete hájení, víte která ryba co, jak a kdy potřebuje, jak ji pak odháčkovat, jak ji vrátit do vody, aby se dál množila, jak se chovat k vodě…

Pro Viky_CZ - a nemohl by nám všem někdo předepsat zdravý rozum a tolerantní duši? :)
PEPO
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 13

Příspěvekod PEPO » čtv čer 21, 2012 3:27 pm

All píše:S těmi rybáři je to stejné jako s jinými z jiných oborů. Je mezi něma dost co si uvědomují, že tu nejsou sami, ale jsou tam i bohužel hovada co kromě toho, že někde utrhnou vlasec aniž by to chtěly, ty vlasce a jiné PET odpady a spol. nechávají pod sebou úmyslně i na břehu. A nejedenkrát jsem z těch vlasců vymotával nějakého ptáka a jednou i malého koloucha. A to když rybář vidí, že jede lod a místo zavolání a upozornění "pozor mám nahozeno" čumí a čeká až mu to člověk smete, to mi připomíná situaci kdy couváte autem, máte závozníka(manželku) který ukazuje dobrý, dobrý a ted se běž podívat co jsi udělal :?

Viki-prečo reflexnú vestu?? :shock: :shock: :shock:
Potrebuješ videť rybára na brehu??
Možno je to pravda že niektorý/nielen rybáry/si nevezmú odpad so sebou domov.Ale sú to zasa rybáry ktorý majú organizované brigády počas celého roku a do náplne patrý aj čistenie brehov ;) ;) ;) ;)
U nás som ešte nepočul/teda ešte som sa s tým nestretol/ že by nejaký yacht klub organizoval nejaké brigády za čistotu našich vôd a brehov.
leguan
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Jak vyjít s rybáři aneb musíme si nechat všechno líbit ...

Příspěvekod leguan » čtv čer 21, 2012 3:33 pm

to PEPO a Dvojka . pěkně jste to oba napsali, plně souhlasím
Viky_CZ
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viky_CZ » čtv čer 21, 2012 5:41 pm

Zdravy rozum: To je utopie, ale i jenom tolerantni duse by celkem stacila.

Videt rybare: No ano, kdyz se chci vyhout vlascum, je nejlip vedet, ze tam je. Na reflexni vlasce by toho asi moc nechytili. :D
Ozzie
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod Ozzie » čtv čer 21, 2012 5:46 pm

To že nejaký kolektív rybárov niekde vyčistí vodu či breh je veľmi chválihodné. Žiaľ inokedy jedinec ztoho istého kolektívu sa správa vo svojom "revíre" ako sa vyššie popisuje je už menej pozitívné a ostatní sa robia akoby nič nepočuli alebo mu ešte pritakávajú. Prečo neuporňujete jeden druhého aby nehádzal vlasec na druhý breh. Ešte dodám, že horeuvedené veci sa udiali cez deň. Cez deň sa dajú chytať ryby? volakedy môj svokor bol úspešný rybár, ale ten chytal vždy iba skoro ráno alebo večer. určite nemal problémi s "jachtármi" Chápem, že dnes keď sa rozloží niekde "bivak" tak aspoň na 3 dni. Vporiadku, ale cez deň keď slnko pripeká dajte rybičkám a vodákom pokoj a budeme všetcia happy :D
TashonkaWitko
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod TashonkaWitko » čtv čer 21, 2012 6:06 pm

Viky_CZ píše:Na reflexni vlasce by toho asi moc nechytili. :D

http://www.lovkapra.com/kaprarske-forum ... f=12&t=646 ;)
lebon
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Příspěvekod lebon » čtv čer 21, 2012 7:03 pm

Dvojko,napsalas to úplně super,jacht kluby opravdu(co já vím)brigády na břehu nepořádají,protože nemají kde.Ještě jsem za ty roky (je mi 50)a teď mi odpusť ty výrazy neviděl nikoho včetně sebe,abych se šel vysrat do kopřiv,protože tam kde kopřivy nejsou mají rybáři s různých latí a desek postavené něco pobité igelitem a různýma zbytkama plachet. A kolem chuchvalce silonu,rozmáčené smradlavé granule igeliťáky a nevim co ještě.Já mám motoráček s malou kajutou a mám tam i chemický haqjzlík,takže na břeh nemusím pán bůh zaplať. Věnuji se ale i potápění a tam mě opravdu omezují a ten bordel po jejich posezeních mě fakt štve.
All
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod All » čtv čer 21, 2012 7:13 pm

U nás rybáři uklízí břehy 2x do roka a dokonce mají i nějakou místní úpravu, že kdo chytá na místě kde je nějaký nepořádek a příjde porybný, tak jsou nějak kázensky řešeni. Ale opravdu v tom množství členů stačí několik jedinců a je celá snaha v pytli. Ale také vím, že si občas umí kluci Petrova cechu, při nějakém už extrému, udělat pořádek mezi sebou sami, tak nějak ručně a prý to i zabere. Ale já bych to s dovolením toto téma trošku otočil, protože arogantní blbci, naštěstí v menšině, jsou v každém spolku a těžko se proti tomu jak bránit.
V místních vodách ryby nelovím, ale na dovolence u moře to zkouším. Ale výsledek je spíš náhodný. Lovíte někdo ryby v mořských vodách a máte na to nějakou spec. výbavu a hlavně návnadu? Nebo je to rukama.
TashonkaWitko
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod TashonkaWitko » čtv čer 21, 2012 7:57 pm

teda ja puvodne nechtel moc reagovat, ale kdyz uz se tu nic jineho nedeje :-))) .. mam pocit, ze nekteri tu trosku prehanite ... mozna ze to horko ? ;) :?

ad uklizeni .. rybari uklizi na brehu. Alespon ti slusni. To mi dava smysl. Potapeci, alespon ti slusni, uklizi obcas tam, kde se pohybuji oni .. teda na dne .. vselijakej bordel se tam najde. Ale kde by meli uklizet kritizovani jachtari, to mi nejak nedochazi ... na brehu jsou uz rybari, na dne uz potapeci .. tak kde ? Ledaze by v ramci volneho casu lapali binec co plave kolem :-) Krome povodni by meli asi nudu :mad:

ad souziti obecne .. nekdy mam pocit, ze jedna zajmova skupina nikdoneviproc ziska dojem, ze ONI jsou ti Vyvoleni ...ve stylu ... tenhle prostor je pro nas, jen My ho uzivame spravne a vsichni ostani jdete do prd*le, protoze vy to tu nicite, vy to tu zneuzivate, vy to tu ... to neni jen co se vody tyka .. zazil jsem to, kdyz jsem jeste jezdil (rekreacne prosim) na koni .. treba do lesa ... tech zbytecnych hadek a vystupu s cyklisty, tech rozepri s turisty, toho nadavani od myslivcu ... a pritom jsme vsichni spolecne uzivali prostor, ktery nam nepatril :-) Paradoxne jsem zazil to same o par let pozdeji stejne jako cyklista na horskem kole .. nadavali mi lidi na konich, verili byste ?? ;)

Je to vsechno o toleranci, pochopeni, vstricnosti a nadhledu .. na kretena narazis vsude .. v lese, na brehu, na vode, pod vodou .. stejne tak i normalni, prijemny lidi .. pro Hloupyho kazdej Hloupej, rikaval Forrest Gump

Honza
potapec, rybar a jachtar amater ;)

Doplneno pozdeji : a to budme radi, ze nemame more. Proc ? Protoze kdybychom fakt meli, a nejaky poradny .... bude se tohle vlakno jmenovat
"Jak vyjit s VELrybari .." a to by byla teprve diskuze, to by byl teprve mazec ;) ;)
Milos
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 6

Příspěvekod Milos » čtv čer 21, 2012 9:16 pm

Tak tak náčelníku ... tiež ma to už nadvihlo a mal som už tiež rozpísané niečo veľmi podobné v duchu môjho liberálneho založenia. Zhrniem to teda stručne.

Aj s tým jazdením na koni ... a horským/lesným bicyklovaním versus peší turizmus ... samozrejme tiež lodičkovanie/jachtenie či potápanie, versus rybárenie ... prechádzky/výcvik so psom versus poľovníci ... a podobne - zažil som na rekreačnej úrovni v každej z týchto rolí (teda okrem streľby do živých zvierat - to ak mám iný zdroj potravy, osobne nemusím) niečo negatívne so spoločným menovateľom zvaným INTOLERANCIA a AROGANCIA. :( Bohužiaľ s častým a plynulým výskytom naprieč spektrom týchto záujmov.

Liek? TOLERANCIA a ASERTIVITA, pozitívne zmýšľanie a ... ľudský pozdrav, úprimný úsmev. :) Aj keď to niekedy akoby nezaberalo ...
Ale nevzdávajme to, prosím .... :hmm:

Howgh, priatelia. :)
fishmaster
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod fishmaster » čtv čer 21, 2012 11:23 pm

Kdosi řekl-Lidé jsou blbé a pitomé.
Tak ať se ti blbí a pitomí mezi sebou hádají a my slušní se nějak dohodnem.
Ovšem nejhorší je srážka s blbcem.
Prostě je to o lidech.Je nás moc.Blbců naštěstí míň i když to tak nevypadá.

PS: Když jachtám serou mě rybáři.Když rybařím serou me jachtaři.Co víc si přát?
Tak teď nevím-jsem blbec? :?
Viky_CZ
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viky_CZ » pát čer 22, 2012 8:21 am

Jeste ze na ryby nechodim.
Kdyz jsem (kvuli tchanovi) zjistoval jestli a kde se da z lodi chytat, tak jsem ty rybarsky rady nejak cetl.
Nabyl jsem dojmu, ze "vykon rybarskeho prava" je pomerne privilegovana cinnost a zrejme uz hodne dlouho. Pozdeji (diky komunistum) si zvykli, ze jsou na vode sami, jelikoz lodicky (a hlavne motorovy na rekach) tyhle privilegia nemely.
Docela problem je, ze rybari z lode vicemene chytat nesmeji. Nedivim se, ze jsou nasrany. Kdyby z lode chtytat mohli, tak by clovek na lodi urcite nebyl tak velkej nepritel.

Muj nazor teda je: Podporujme povoleni a rozsireni rybolovu z lodi, nemusime pak dopadnout jako chudak schizofrenni Fishmaster ;)
PEPO
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 13

Příspěvekod PEPO » pát čer 22, 2012 10:12 am

Rybáry majú nejakú smernice ktoré sú povinný dodržiavať.V prípade zistenia nedostatkov im môžu kompetentné osoby-člen Rybárskej stráže alebo policajt odobrať za priestupok povolenie na rybolov.Len sa netreba otočiť k tomu chrbtom ako to býva zvyčajne a potom sú z toho len reči ktoré už na tom nič nezmenia.
Pokial vidíte pri rybároch neporiadok-treba to nahlásiť,lebo rybár má v rybárskom poriadku jasne napísané-
Loviaci rybári sú zodpovední za udržiavanie poriadku a čistoty vo svojom
okolí už počas výkonu rybárskeho práva a rovnako i po jeho ukončení.

Pokial vidíte že na vode nechali rôzne flaše a podobne,tiež treba zakročiť lebo aj na to sa myslelo v rybárskom poriadku a to konkrétne

Loviaci po skončení lovu rýb podľa odsekov 1 a 2
odstráni akékoľvek označenie miesta vnadenia alebo
nahadzovania.
Len pre vysvetlenie odsek 1+2 je lov na plavák alebo na položenú.

Môj názor je že človek ktorý má pri sebe neporiadok a udine vyvezené neohladuplne niekam do dialky nieje rybár ale ............... :roll: :roll: .
Ja tak trochu vidím do oboch problematík a vychádzam si výborne aj s jednou a aj druhou skupinou ;) ;)
lebon
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Příspěvekod lebon » pát čer 22, 2012 2:12 pm

Pro fischmaster,já nevím,já si myslím že blbec jsem já.Když se podívám kolem sebe tak vidím,že masožravci(vč.mě)lovíli a loví pro obživu.Jenom magor může ubližovat pro zábavu jiným a obhajovat svoje prasárny tím,že nepoužívá zpětný háček,namaže rybě hubu ajatinem,pustí jí a chlubí se fotkama.Opakuji jsem vůl,nerozumim tomu a už se to nesnažím ani pochopit.
Ozzie
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod Ozzie » pát čer 22, 2012 2:35 pm

To Lebon: a zabudol si ešte dodať, že sa nazývajú športovcami. loviť väčšinou chované ryby s radarom a pomocou rôznych aromatický chemikálií a hormónov je teda ŠPORT ako hrom. Ale neberme to tak vážne, keď v tom nachádzajú radosť tak nech si to robia, len očakávam aby nepindali keď prejdeme okolo s člnom. Dialóg z vlaňajška: rybár: čo tu chodíte hore dole? ja: a kde mám chodiť keď voda je práve tu? rybár: člnkujte sa v noci!!! Čo som mu mal povedať? Keď som mu slušne vysvetlil že mám také isté právo tu byť ako on, tak sa urazený zbalil a odišiel ďalej. zrejme na miesto niekoho iného :good:
lebon
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Příspěvekod lebon » pát čer 22, 2012 3:05 pm

Stejná situace řidič versus chodec.Chodec má chodník,řidič má cestu.Platí silniční daň,daň z phm,do zákonné pojistky jsou zakomponované poplatky za údržbu komunikací,dotuje se s toho MHD a ještě těm dobytkům musíš dát přednost,když se vrhají krvelačně na tvé území.A nedej bože vjet na chodník případně jedním kolem zaparkovat.To se pak můžou posrat.
kristian
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 2

Příspěvekod kristian » pát čer 22, 2012 3:24 pm

Zase nie každému rybárovi vadia lode. Na Dunaji sa celkom dobre znášame.
geronimo
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 201
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod geronimo » pát čer 22, 2012 4:36 pm

Mám čerstvou zkušenost z Mazurských jezer před 14-ti dny, kdy jsme testovali lodě pro nejmenovaný časopis. Vyplouvali jsme z přístavu Wegorzewo po řece Wegorapa, kde v ústí do jezera sedělo několik rybářů. Jezdili jsme sem tam, střídali lodě, různě jsme s lodí pózovali pro fotografa. Rybář při každém průjezdu stáhl návnadu až k sobě, s úsměvem odpověděl na pozdrav a za lodí si zase nahodil, a to i několikrát za sebou.

Zpět na