HR nové předpisy okolo lodí 2013
Moderátoři: vilma, Pepa, smike
- MalyBob
- pravidelný návštěvník

- Reputace: 10
Výška dodávek a zařazení do tříd Slovinsko zde:
http://www.dars.si/Dokumenti/Cestnina/N ... a_228.aspx
http://www.dars.si/Dokumenti/Cestnina/N ... a_228.aspx
- Josef
- pravidelný návštěvník

- Reputace: 3
Také pěkně znevýhodnili jednostopá motorová vozidla. Známka je na týden a potom až na půl roku. Měsíční jim nějak vypadla
.
Místo toho aby státy vydělávaly na výrobě zhodnocením materiálu prací, tak vydělávají na všemožných poplatcích. Je to cesta do pekel. Jednou přijde doba, že kdo se bude chtít svobodně projít bude si muset koupit známku na chodník.
.
Místo toho aby státy vydělávaly na výrobě zhodnocením materiálu prací, tak vydělávají na všemožných poplatcích. Je to cesta do pekel. Jednou přijde doba, že kdo se bude chtít svobodně projít bude si muset koupit známku na chodník.

- davelegato
- nováček na fóru

- Reputace: 0
Jak to tedy vlastně je...
Dobrý den všichni,
mám dotaz - na začátku tohoto tématu se řešily nové legislativní úpravy, ale nedospělo se k jednoznačnému závěru - každý přidal kousek toho co ví, či si myslí. Jinými slovy, chtěl bych jednoznačnou odpověď, jak to tedy je:
Modelová situace: Člun 365 cm, motor 20hp (do 15kW).
Poplatky za loď jsou jasné podle vzorce, ovšem, jak je to s "povinným ručením" za motor? Někdo tu psal, že se nic nemění, někdo, že se musí platit za vše. Další věc - případná platba "povinného ručení" - lze vyřešit dopředu z ČR, popř. kam se obrátit.
Pokud někdo dokáže s jistotou odpovědět, byl bych rád. Pokud něco zjistím sám, napíšu sem.
mám dotaz - na začátku tohoto tématu se řešily nové legislativní úpravy, ale nedospělo se k jednoznačnému závěru - každý přidal kousek toho co ví, či si myslí. Jinými slovy, chtěl bych jednoznačnou odpověď, jak to tedy je:
Modelová situace: Člun 365 cm, motor 20hp (do 15kW).
Poplatky za loď jsou jasné podle vzorce, ovšem, jak je to s "povinným ručením" za motor? Někdo tu psal, že se nic nemění, někdo, že se musí platit za vše. Další věc - případná platba "povinného ručení" - lze vyřešit dopředu z ČR, popř. kam se obrátit.
Pokud někdo dokáže s jistotou odpovědět, byl bych rád. Pokud něco zjistím sám, napíšu sem.
Taky přidám zkušenost z minulého týdne. Máme gumák 330cm a motor 5HP. Chtěli jsme zaplatit poplatek, ale dle kapitána na úřadě to nejde. Protože nemáme registraci pro člun a vydané číslo. Prý jsme si to měli vybavit už v CZ. Nakonec nás poslali na nějakou jejich STK, kde jsme člun a motor ukázali a oni nám vybavili nějakou registraci. Nestálo to nic, jenom jsme si museli koupit samolepku, která se musela nalepit na člun. Tu nám pán vytisknul za 20kn. No a pak zase na kapitánium a zase problém, protože nevěděli, jak to mají spočítat. Nakonec jsme za 100kn dostali kus papíru, kde stálo, že máme poplatky na rok 2014 vyřízené. Nic víc, jen jméno vůdce plavidla a to číslo, které jsme dostali na STK. Příště si prý máme v CZ udělat registraci na Loyyde, jinak nám už provoz nepovolí. Připadalo mi to, jako když sami nevěděli, kolik to má stát a jak povolení vydat. Stále někam volali atd.
- tataS
- zkušený harcovník

- Reputace: 5
Již se o tom tady psalo dříve a je to CS Lloyd: http://www.cslloyd.cz/ První registrace 555 Kč, druhá za 300 Kč.Osobně nebo poštou kopie kupní smlouvy (faktura na jméno) člunu a motoru, případně fotky štítků s číslem motoru a s CE a fotka štítku člunu s CE a druhá s výrobním číslem člunu,
který bývá na zrcadle z venku (takový úzký proužek), Nevím jak u ostatních značek ale u Suzumaru a HonWave (to je výroba Čína) to začíná:
CN- (to znamená vyrobeno v Číně) SSL- HN,HL,HP,HS,HT,HH,HJ,HV (asi Honda závody)XXXLXXX výrobní číslo. Mělo by být uvedeno na kupním
dokladu-faktuře.
který bývá na zrcadle z venku (takový úzký proužek), Nevím jak u ostatních značek ale u Suzumaru a HonWave (to je výroba Čína) to začíná:
CN- (to znamená vyrobeno v Číně) SSL- HN,HL,HP,HS,HT,HH,HJ,HV (asi Honda závody)XXXLXXX výrobní číslo. Mělo by být uvedeno na kupním
dokladu-faktuře.
-
Macek0585
- aktívní jachtař

- Reputace: 0
[quote="MalyBob"]Výška dodávek a zařazení do tříd [b]Slovinsko[/b] zde:
http://www.dars.si/Dokumenti/Cestnina/N ... a_228.aspx[/quote]
Měl jsem za to že vlákno se podle názvu věnuje chorvatským (HR
) předpisům??
http://www.dars.si/Dokumenti/Cestnina/N ... a_228.aspx[/quote]
Měl jsem za to že vlákno se podle názvu věnuje chorvatským (HR
) předpisům??- tataS
- zkušený harcovník

- Reputace: 5
Nebuď hnidopich. Jseš tady již dost dlouho aby sis všiml, že zpravidla se vlákno zvrhne i jiným směrem. Stejně to časem někdo vytáhne znova, bez
toho, že by se obtěžoval snahou o nalezení předmětu vlákna v minulosti. Můžeš si tipnout, kolikrát otázku poplatků v A, SL a HR ještě letos někdo
znova načne pod novým vláknem.
toho, že by se obtěžoval snahou o nalezení předmětu vlákna v minulosti. Můžeš si tipnout, kolikrát otázku poplatků v A, SL a HR ještě letos někdo
znova načne pod novým vláknem.
- Zdenda12345
- zkušený harcovník

- Reputace: 73
- Zahajskej
- návštěvník fóra

- Reputace: 12
Má letošní zkušennost s platbou poplatku v HR byla následující. Vlezl jsem na kapitanát v Jelse na Hvaru a podával jim papíry od lodi. Zeptali se mě na papír za loňskou platbu, tak jsem jim ho dal, číslo tohu účtu naťukali do kompu, hned vyjel nový papír na letošní rok, zapaltil jsem 158kuna a šel. Celé pět minut. Potvrdili mi, že pojistka je až nad 15kW. A poplatek je na rok, nikoliv kalendářní, jak je uvedeno v jejich zákoně. Ohýbají si vyhlášky a zákony dle potřeby.