WOR 600 -stavba z ocele

Všechno možné o stavbě lodí, materiálech, způsobech spojování materiálů, technologiích, konstrukcích lodí a vše co s tím souvisí

Moderátoři: vilma, Pepa, david

kanic
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 21

Příspěvekod kanic » pon črc 07, 2014 2:15 pm

Tak si zkus lehnout na šířku 2 kocek + 10 cm a máš spaní v trupu 5,3m katu.
Ať víš, do čeho jdeš. ? :?
Denis
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 153

Příspěvekod Denis » pon črc 07, 2014 6:28 pm

Už som to tu raz písal, rozprával som sa s majitelom velkej pramice a videl som ju na vlastné oči, pramica zo smrekových fošien cca 6x1,5m rebra z ocelových L-profilov a k tomu hranolky, teda nič superlahké, motor 5-10 HP Selva a traja dospelí, nabalený na piknik vytiahli bez večších problémov vo výtlačnej plavbe, teda pomali, s pod Bratislavy až nad posledný Bratislavský most a tam ten prúd ide docela dobre. V zásade mi je jedno či budeš stavať katamaran, alebo pramicu. Ja ťa neprehováram. Len tvrdím, že pramica je na Dunaji štandartná loď, pri nej vieš do čoho ideš, na rybačku sa používa stovky rokov, pri šírke 150 cm je stabilná dostatočne

Plavebný revír pod Gabčíkovom, Medveďovom je jeden z najrýchlejších na Dunaji vôbec. Naši /rybári/ tu jazdia zvyčajne v motorových člnoch, Maďari majú často velké pramice, je u nich výrobca, na tom majú zavesených 30 - 40 koní. Proti prúdu to každý nažhaví, aby to išlo aspoň tých 25 km. V noci potom vidíš svetielka na vode, rybári na nočnom love.

Podla mňa, postav si pramicu, možno aj tak ako som ti povedal. Poobzeraj sa, uvidíš. Ak s ňou nebudeš spokojný, môžeš tam zavesiť silnejší motor. Ak stále nebudeš spokojný, tak ju predáš. Pramica sa dá predať vždy. Ak sa ti to zapáči, tak kúpiš malý kajuťák.
janco101
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 2

Příspěvekod janco101 » úte bře 17, 2015 8:48 pm

Sto rokov som tu nebol, cln este nemam, absolutne som nemal cas...nasiel som ale toto a za tie prachy sa to neoplati vyrabat....http://sport.bazos.sk/inzerat/47284900/ ... d-Novy.php
Staci povyrabat zabradlia, strechu, stan, sedenie atd a je hotovo....co vy na to?
Denis
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 153

Příspěvekod Denis » úte bře 17, 2015 11:03 pm

Za tie peniaze sa to ozaj niekomu neoplatí robiť. Zaujímavé je, že o tom člne nepíšu žiadne údaje, absolútne žiadne. Chcelo by to rozmery a váhu, alebo aspoň na aký výkon motora je to stavané :?. Vzhladom k tomu že to nemá nijako vystužené zrkadlo, tak počítam že 15 k bude maximum. To si treba zistiť. Ja by som na takúto loďku dal 20 koní, to by už jazdilo ako tak slušne. Treba dorobiť prednú palubu, zrkadlo, sklápaciu konštrukciu na zaplachtovanie a máš to. Nezabudni biele svetlo 360 stupńov.
Ozzie
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 42

Příspěvekod Ozzie » stř bře 18, 2015 6:09 am

Tu je web na firmu:
http://sportyacht.sk/cms.php?id_cms=4
Tie pramice pochádzajú z Maďarska. Možno ich táto firma robí už tu u nás, ale mále pravdepodobné. V Maďarsku ich robí niekoľko firiem paralelne. Sú pekné a lacné a z toho automaticky vyplýva, že kvalita už je slabšia. Píše sa o nich na maďarských fórach, že sú slabé, rozumej málo materiálu. Treba ale vidieť. Firma sídlí v Marcelovej.
janco101
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod janco101 » pát bře 20, 2015 11:03 pm

Neviem, ci mozem pridat link, snad to nebude brane ako reklama, ale nieco viac je tu:http://www.hiroshajo.hu/english/model/kmaxixtra.html
Pre mna to vyzera uplne v pohode, takyto tvar lode som chcel na rybarcenie, bude to stabilne....
janco101
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Re: WOR 600 -stavba z ocele

Příspěvekod janco101 » pát zář 02, 2016 1:36 pm

Ak by to nahodou niekoho zaujimalo, stavba lode z ocele nakoniec dopadla uplne inak :lol: :lol:
Obrázek
Kupil som laminatovu vanu od hiroshajo s papiermi a certifikaciou a nadstavbu som si poriesil z hlinika.
Lod je urcena na lov sumcov a vylety s rodinkou.
Nie je to ziadny vykrik moderny, ale islo mi hlavne o moj ucel pouzitia- cize rybarcenie.
Mam tam v podstate vsetko co som planoval (solar, osvetlenie dopredu a dozadu, zakryty predok, dvojbateriovy system,bilge pumpu, chladnicku, autoradio, sonar s GPS a plno hovadin. Jedine co som nezrealizoval(postupom casu mi to vyslo ako zbytocne su nadrze v spici lode- planoval som 60l na benzin a 100 na vodu- chodievame na maly dunaj a tam si vystacim s 24 litrovou plastovou nadrzou na benzin a ked budem chciet ist dlhsiu trasu, asi to poriesim bandaskami)

Nemam to este dokoncene, chyba mi dorobit nerez zabradlie dookola, nejake okrasne listy, plachty na zakrytie lode ked tam budeme spat, drziak elektromotora na trolling a nahradny zavesny motor 5K (na ceste do cierneho mora sa bude hodit :D) no a este na jednu zadnu cast planujem davat "kupacie plato"- respektive konstrukciu, cez ktoru by sa dalo vstupovat do vody.

Zpět na