ČANY - LANEX Offshore Cup 20. - 24. září 2015
Moderátoři: MARIS, vilma, Pepa
- MartinB
- zkušený harcovník

- Reputace: 106
V Kuhlungsbornu se nám totálně zbláznil placený internet a tak asi po stém přihlášení bez následné možnosti připojení jsem rezignoval
a dalo mi značné úsilí se překonat a nevyhodit noťas z okna
a to si o sobě myslím, že jsem celkem klidný jedinec (i když ten noťas za to vlastně nemohl).
Takže na ČANY www.cany.cz je oficiální výsledková listina (první místa odpovídají tak jak napsal Libor).
Start příštího ročníku Offshore Cup 2016 je v pondělí 19.9.2016 - tedy jako vždy, registrace v neděli 18.9, konec závodu čtvrtek 22.9.2016 (Dvojka taktéž napsala správně).
Připravujeme ještě článeček z průběhu závodu, nějaké foto, mapky z denního průběhu závodu, obeví se v průběhu týdne .
Věřím, že se Všem zúčastněným akce líbila, že se mnozí vrátíte a že někteří noví přibudou.
Byla to z mého (a realizačního týmu) hlediska fajn akce, bylo nám s Vámi dobře a věřím, že i Vám taky tak, že se závod a vše kolem líbilo, že jste byli s akcí spokojeni a pokud se nějaký ten mráček přece jenom objevil (pokud vůbec), že ho pozitivní zážitky rychle zahnaly.
Pro příští rok chceme zkusit pro ty co se nemohou fyzicky zúčastnit, připravit možnost, že by pluli s námi Vámi virtuálně, ale je to zatím jen nápad, určitá možnost, nevíme zdali se to podaří, ale určitě by to to bylo zpestření i pro ty co musí sedět doma, v práci.
Ale tu atmosféru z Baltu, tu internetem domu, to určitě neumíme
Jen ještě, jen tak pro zajímavost:
Cestou zpět domu jsme dojeli auto s libereckou značkou, na zádi oblepka s vlajkou ČYKu, kdo to asi je, to je určitě nějaký kamarád, kterého určitě známe!
A hle uvnitř za volantem sedí příjemné překvapení - "Jarda Bernt".
Takže jsme sjeli na první odpočivadlo a po nadšeném vítaní jsme si asi jen 20 minut povídali, skoro celá cesta byla před námi a tak jen krátce - kdyby jsme setkání plánovali, nikdy by to nemohlo vyjít lépe
Má Sayonaru venku z vody v Rostocku a tak jsme byli smutní, že jsme to nevěděli (já jsem ji už takhle těsně minul 3x
, na počtvrté to musí vyjít!). To jsme tam mohli společně zaplout a podívat se. Vidět takovouto loď, to je ojedinelý, pro většinu neopakovatelný zážitek. Ale nevím zdali by z několika zvědavých posádek měl Jarda zrovna radost, neboť na lodi pracují.
Brousí, natírají, ......... aby byla v plné parádě, co nejkrásnější. Je jasné, že po zábavě, plavbě kolem "koule", je třeba zase trochu i pracovat.
Bylo to moc milé setkání a taktéž jsme ověřili, Libštát BUDE !!! Samozřejmě, že?
a dalo mi značné úsilí se překonat a nevyhodit noťas z okna
a to si o sobě myslím, že jsem celkem klidný jedinec (i když ten noťas za to vlastně nemohl).
Takže na ČANY www.cany.cz je oficiální výsledková listina (první místa odpovídají tak jak napsal Libor).
Start příštího ročníku Offshore Cup 2016 je v pondělí 19.9.2016 - tedy jako vždy, registrace v neděli 18.9, konec závodu čtvrtek 22.9.2016 (Dvojka taktéž napsala správně).
Připravujeme ještě článeček z průběhu závodu, nějaké foto, mapky z denního průběhu závodu, obeví se v průběhu týdne .
Věřím, že se Všem zúčastněným akce líbila, že se mnozí vrátíte a že někteří noví přibudou.
Byla to z mého (a realizačního týmu) hlediska fajn akce, bylo nám s Vámi dobře a věřím, že i Vám taky tak, že se závod a vše kolem líbilo, že jste byli s akcí spokojeni a pokud se nějaký ten mráček přece jenom objevil (pokud vůbec), že ho pozitivní zážitky rychle zahnaly.
Pro příští rok chceme zkusit pro ty co se nemohou fyzicky zúčastnit, připravit možnost, že by pluli s námi Vámi virtuálně, ale je to zatím jen nápad, určitá možnost, nevíme zdali se to podaří, ale určitě by to to bylo zpestření i pro ty co musí sedět doma, v práci.
Ale tu atmosféru z Baltu, tu internetem domu, to určitě neumíme
Jen ještě, jen tak pro zajímavost:
Cestou zpět domu jsme dojeli auto s libereckou značkou, na zádi oblepka s vlajkou ČYKu, kdo to asi je, to je určitě nějaký kamarád, kterého určitě známe!
A hle uvnitř za volantem sedí příjemné překvapení - "Jarda Bernt".
Takže jsme sjeli na první odpočivadlo a po nadšeném vítaní jsme si asi jen 20 minut povídali, skoro celá cesta byla před námi a tak jen krátce - kdyby jsme setkání plánovali, nikdy by to nemohlo vyjít lépe
Má Sayonaru venku z vody v Rostocku a tak jsme byli smutní, že jsme to nevěděli (já jsem ji už takhle těsně minul 3x
, na počtvrté to musí vyjít!). To jsme tam mohli společně zaplout a podívat se. Vidět takovouto loď, to je ojedinelý, pro většinu neopakovatelný zážitek. Ale nevím zdali by z několika zvědavých posádek měl Jarda zrovna radost, neboť na lodi pracují.
Brousí, natírají, ......... aby byla v plné parádě, co nejkrásnější. Je jasné, že po zábavě, plavbě kolem "koule", je třeba zase trochu i pracovat.
Bylo to moc milé setkání a taktéž jsme ověřili, Libštát BUDE !!! Samozřejmě, že?
MartinB píše:Připravujeme ještě článeček z průběhu závodu, nějaké foto, mapky z denního průběhu závodu, obeví se v průběhu týdne .
Mně se zdálo, že by to tu nemělo tak rychle zvadnout
.
Abych nebyl pouhý prudič, rád poděkuji organizátorům, tentokráte i veřejně, za pořádání takovéto akce. Ona atmosféra o níž Martin píše je opravdu skvělá, celý průběh má parametry vážného závodu, přesto vše probíhá v přátelském, až řekl bych rodinném duchu a to je z mého pohledu největší úspěch všech dotčených. Jsem velmi potěšen z možnosti své účasti a tedy díky všem, organizátorům dvojnásob. Jak jsem již na místě uváděl, závodník se ze mne nestal, to ale není chyba Čany ofshore cupu, naopak, pokud budu plánovat nějakou podzimní plavbu, budu chtít být poblíž. Ono varianta odskočit si mezi večeřemi zamávat točícím lodím od majáku Christianse, může být také silný zážitek
.- veselyroman
- pravidelný návštěvník

- Reputace: 14
marks píše:Ono varianta odskočit si mezi večeřemi zamávat točícím lodím od majáku Christianse, může být také silný zážitek.
Akorát tu večeři musíš stihnout do 19:30, pak jediná restaurace na Christianso zavírá a nenatočí už ani vodu
...
Ale oblast pro plavbu i pozorování moře a dějů na něm, je to moc pěkná.
- Svobodak
- aktívní jachtař

- Reputace: 46
- Kontaktovat uživatele:
Chlapci, nepochybuji o tom, ze si Mara jiste poradi
.
Kdyz jsme se blizili od jihu k ostrovum, vychazelo na pravoboku slunce. SIce za chvili zase zmizelo v neprostupne oblacne vrstve, ale ten rudy kotouc je nad ranem uzasny.
Nevideli jsme zadne dalsi lode, nemeli jsme predstavu o nasi pozici, jen jsme uz vedeli, ze jsme si plavbou jihovychodem Bornholmu rozhodne nepolepsili.
Majak jeste svitil, s ustupujicim oparem jsem od kormidla zacinal rozeznavat budovy na zapade, potom i male cluny, vyvazene v prulivu mezi Christianso a Frederikso.
Byl to moc hezky pohled, zazil jsem jej poprve, v prvnim rocniku CANY offshore cupu jsem pri otazce spal po nocni vachte, ve druhem rocniku jsme az sem nedopluli.
Rozhodli jsme se proplout uzinou pod Graesholmem, pricemz zasadni pohnutkou, vedouci k tomuto cinu, byla zvedavost.
Jake bylo nase prekvapeni, kdyz se po 'prozkoumani' terenu v uzine, vyloupla par desitek metru severne lod Sasi.
Zavod hned dostal opet jiny rozmer
. Otocili jsem a uz tam ty lode byly ctyri a dalsi dve jsme potkali pozdeji.
Kluci, je super, ze jste tam byli, diky.
Maro az tam budes pri nekterem z dalsich rocniku zavodu, rad Te pozdravim, nechod ale k majaku, zustan na sutrech mezi ostrovy.
To bych mel sanci i na cerstve tocene
.
Mej se. P
.
Kdyz jsme se blizili od jihu k ostrovum, vychazelo na pravoboku slunce. SIce za chvili zase zmizelo v neprostupne oblacne vrstve, ale ten rudy kotouc je nad ranem uzasny.
Nevideli jsme zadne dalsi lode, nemeli jsme predstavu o nasi pozici, jen jsme uz vedeli, ze jsme si plavbou jihovychodem Bornholmu rozhodne nepolepsili.
Majak jeste svitil, s ustupujicim oparem jsem od kormidla zacinal rozeznavat budovy na zapade, potom i male cluny, vyvazene v prulivu mezi Christianso a Frederikso.
Byl to moc hezky pohled, zazil jsem jej poprve, v prvnim rocniku CANY offshore cupu jsem pri otazce spal po nocni vachte, ve druhem rocniku jsme az sem nedopluli.
Rozhodli jsme se proplout uzinou pod Graesholmem, pricemz zasadni pohnutkou, vedouci k tomuto cinu, byla zvedavost.
Jake bylo nase prekvapeni, kdyz se po 'prozkoumani' terenu v uzine, vyloupla par desitek metru severne lod Sasi.
Zavod hned dostal opet jiny rozmer
Kluci, je super, ze jste tam byli, diky.
Maro az tam budes pri nekterem z dalsich rocniku zavodu, rad Te pozdravim, nechod ale k majaku, zustan na sutrech mezi ostrovy.
To bych mel sanci i na cerstve tocene
.
Mej se. P
- MartinB
- zkušený harcovník

Taky jsme to první ročník pluli úžinou pod Graesholmem, druhý ročník jsme tam obdobně nedopluli a letos jsem Vám záviděl ze břehu v Kuhlungsbornu
To proplutí úžiny za ranního rozbřesku, to je úžasná věc. Dodnes si to jasně pamatuji. Mám z toho přesně ty samé dojmy.
Je tam ale i trochu adrenalinu, přece jenom to tam není až tak široké a hluboké a když se to tam chce prosvištět co nejychleji ....
To proplutí úžiny za ranního rozbřesku, to je úžasná věc. Dodnes si to jasně pamatuji. Mám z toho přesně ty samé dojmy.
Je tam ale i trochu adrenalinu, přece jenom to tam není až tak široké a hluboké a když se to tam chce prosvištět co nejychleji ....

- Svobodak
- aktívní jachtař

- Kontaktovat uživatele:
Ano, Martine, souhlas, po pruprave ve stockholmskem archipelagu mi to ale pripadalo, jako ze je tam mista habakuk
.
Richard to kontroloval na navigacnim pocitaci, Matt se drzel za hlavu a ja jsem se kochal.
A jelikoz kapitan chrnel, nebylo nikoho, kdo by mi v tom mohl zabranit
.
Za tmy a napoprve bych si to ale nelajznul.
P
.
Richard to kontroloval na navigacnim pocitaci, Matt se drzel za hlavu a ja jsem se kochal.
A jelikoz kapitan chrnel, nebylo nikoho, kdo by mi v tom mohl zabranit
.
Za tmy a napoprve bych si to ale nelajznul.
P
MartinB píše:Taky jsme to první ročník pluli úžinou pod Graesholmem, To proplutí úžiny za ranního rozbřesku, to je úžasná věc. Dodnes si to jasně pamatuji. Mám z toho přesně ty samé dojmy.
pravdu má předseda, také na tu otočku rád vzpomínám....
Trošku jsme si chlapci nerozuměli, s Vámi bych si tu atmosféru v Kuhlungsbornu moc neužil. Tedy plán by byl po hromadné večeři vyrazit, dá li Neptun počkat na Pavlíka na šutrech s pivním teleskopem, no možná dinghy, doběhnout přes most mávat ostatním a pokud Neptun ještě dá, doplout i na závěrečnou večeři. Je to takový malý závazek, kdo ví co bude zítra, ale pro posádku jachting.info to bude oříšek větší, pokud se mi takto někdy podaří zúčastnit, musí za a.) mít Svoboďáka na palubě, za b.) připlout s dostatečným předstihem první, ale ne přede mnou
.
Ten ranní východ slunce z mraků byl skvostný, k tomu soupeř na druhý hodině, čekal jsem že pokecáme a místo toho sleduju kousek stěžně nad hromadou kamení
.
Martine co ten článek, stačí jen rámcově až výhledově, určitě to bez něj přežiju, ani to nijak nespěchá, jen jsem ho už předeslal dál?
.
Ten ranní východ slunce z mraků byl skvostný, k tomu soupeř na druhý hodině, čekal jsem že pokecáme a místo toho sleduju kousek stěžně nad hromadou kamení
.
Martine co ten článek, stačí jen rámcově až výhledově, určitě to bez něj přežiju, ani to nijak nespěchá, jen jsem ho už předeslal dál?
- Svobodak
- aktívní jachtař

- Kontaktovat uživatele:
Re: ČANY - LANEX Offshore Cup 20. - 24. září 2015
Petre, Libore, dalsi ucastnici, ... neco vice obrazoveho materialu z tohoto rocniku by se nenaslo???
Letos byla ucast nejhojnejsi, nechce se mi verit, ze by se nic nenaslo.
P
Letos byla ucast nejhojnejsi, nechce se mi verit, ze by se nic nenaslo.
P
- Svobodak
- aktívní jachtař

- Kontaktovat uživatele:
No jo, jenze oni jsou, kluci, takovi vlazni ve svych aktivitach, asi je potreba ja malicko popostrcit.
Holahola, Libore, Matte, rozcnik to byl velmi hezky po vsech strankach, zazitku nepocitane a udiv nad 'jachtarskou vybavou' nekterych nebral konce
.
P
Holahola, Libore, Matte, rozcnik to byl velmi hezky po vsech strankach, zazitku nepocitane a udiv nad 'jachtarskou vybavou' nekterych nebral konce
.P
- Libor
- bez hodnocení
- Reputace: 191
- Kontaktovat uživatele:
Ale jo, matriál ke zveřejnění nějaký tu je.
ALE kdo to má sestříhat... myslím video, to půjde na YouTube.
Fotky bych sem dal, ale mrcasit se s nimi po jedné se mi opravdu nechce a galerii Petr ještě nestihl opravit.
Potřeboval bych původní funkci nahrát celé album v jednom kroku (a pak na to album linkovat).
Nemá cenu nahrávat fotky |2x (sem a pak později do alba....). Škoda místa.
Co s tím jerryxi?
ALE kdo to má sestříhat... myslím video, to půjde na YouTube.
Fotky bych sem dal, ale mrcasit se s nimi po jedné se mi opravdu nechce a galerii Petr ještě nestihl opravit.
Potřeboval bych původní funkci nahrát celé album v jednom kroku (a pak na to album linkovat).
Nemá cenu nahrávat fotky |2x (sem a pak později do alba....). Škoda místa.
Co s tím jerryxi?
- Svobodak
- aktívní jachtař

- Kontaktovat uživatele:
To vis, postouchnout je nekdy potreba
.
P
p.s.: jak se to hezky zase vratilo oblouckem k Petrovi
.P
p.s.: jak se to hezky zase vratilo oblouckem k Petrovi

- Omen
- vytrvalý návštěvník
- Reputace: 160
Ani pořadatelka ČANY do své fotogalerie nic nepustila 

Re:
MartinB píše:V
Omene vydrž, martin přece jasně píše kdy se objeví...........teda vlastně, taky jsem předpokládal, že myslí nějaký týden v tomto roce
.- MartinB
- zkušený harcovník

No nějak se mi to celkem zásadně vymklo z rukou, ten článeček
Jaksi celkem dost neustále nestíhám rychlý běh času, jako uživit se, ČANY, taky se dostat někam na moře, .......
Jaksi celkem dost neustále nestíhám rychlý běh času, jako uživit se, ČANY, taky se dostat někam na moře, .......