ovládání motoru , levá pravá strana
Moderátoři: vilma, Pepa, david
ovládání motoru , levá pravá strana
ahoj , velmi mě zajímalo kde kdo sedí při ručním ovládání motoru , já jsem pravák a sedím na levé straně a ovládám pravou , a jak tak bloumám po youtube většina sedí na prave straně a ovládá motor levou rukou , nějaké vysvětlení ???
Re: ovládání motoru , levá pravá strana
Záleží, kde je páka ovládání, sedím vždy na druhé straně, kvůli lepší manévrovatelnosti....
- Wlady
- aktívní jachtař

- Reputace: 4
Vítej v klubu. Já mám levou ruku opravdu LEVOU, takže mi prostě nezbývá nic jiného, než sedět stejně jako ty, vždy vlevo od motoru, bez ohledu na umístění ovládací páky.
Ale pravdu má myslím kolega jsekera (správný posez na opačné straně než ovládací páka), takže je to určitě špatně, protože většina motorů má ovládací páku také vlevo
Wlady
Ale pravdu má myslím kolega jsekera (správný posez na opačné straně než ovládací páka), takže je to určitě špatně, protože většina motorů má ovládací páku také vlevo
Wlady
v uterý se na to zaměřím jdu na vodu prohnat nové plavidlo , zkusím sedět v pravo a manevrovat levou rukou ale asi to nebude ono
proč tu páku nedali doprostřed ???? 
proč tu páku nedali doprostřed ???? 
- Wlady
- aktívní jachtař

- Reputace: 4
S novým plavidlem hlavně opatrně, ať ho někde nepokřtíš. Já to párkrát zkusil a popravdě, nebylo to nic moc. Po rovině dobrý, ale manévrování v omezeném prostoru moc špatný
Ale jsem jen charterista, takže pokaždé jiný povoz a malá praxe (pouze bajbot). S vlastním plavidlem to určitě zlomit (natrénovat) půjde.
Držím palce a očekávám referát
Ale jsem jen charterista, takže pokaždé jiný povoz a malá praxe (pouze bajbot). S vlastním plavidlem to určitě zlomit (natrénovat) půjde.
Držím palce a očekávám referát

- geus
- zkušený harcovník

- Reputace: 40
Pravak taky drzi vidlicku v leve ruce a voko si s ni nevypichne. Ja trebana clunu lezim a brzim pinu v ruce jakou mam volnou.
- Zahajskej
- návštěvník fóra

- Reputace: 12
Většinou řídím levou rukou a sedím vpravo. Když si přesednu na druhou stranu, většinou proto, abych viděl na břeh a nemusel se otáčet, tak chvilku zápasím s tím, že místo abych ubral, tak přidám plyn a opačně. Při přistávání je tenhle omyl na pytel. A to mám v píně ještě řazení, takže při manévrování si můžu místo zpátečky zařadit nechtěně dopředu.