Lodný elektromotor z aku vrtačky
Moderátoři: Pepa, david, vilma
- Andrejjeep
- pravidelný návštěvník
- Reputace: 17
Re: Lodný elektromotor z aku vrtačky
Slušná haluška.
Doma máme ešte niekde nohu z prevodom a skrutkou čo mali na motor z babety
A.
Doma máme ešte niekde nohu z prevodom a skrutkou čo mali na motor z babety

A.
-
- návštěvník fóra
- Reputace: 8
Tahle alternativa byla mojí první úvahou na motorový pohon (zavrhl jsem). Největší slabina je baterie! Kolik vydrží akučka v plném provozu ? 1/2h než klekne ? Dobrá, DeWatt prodával v sadě se záložní. Získám tak ještě +1/2h. Dohromady max. 1h na absolutně klidné vodě v jednom na gumáku... To už tedy připojit ještě repasovanou autobaterii. U nás jí Kovohutě Příbram vykupují tuším někde kolem stovky. Na autovrakovišti jich koupit pár... a nabíjet a nabíjet.
- Andrejjeep
- pravidelný návštěvník
- Reputace: 17
Tak ano baterka je taká aká je orginál dlho nevydrží. Ale keď máš doma vykuchanú aku vrtačku (baterky som si už menil a namiesto NiCd som tam šupol LiPO) tak baterky si zložíš aké cheš aj kapacitne.
Samozrejme nedá sa od toho oačakávať, že sa to bue využívať ako primárny pohon.
Ale napr. ak mi to pohne okruhovku z prístavu a do (keďže tam blbnú skútristi a na plachty je to niekedy ohubu) tak by mi postačila aj pol hod chodu.
Benziňák sa mi na to nechce vešať, jednak by musle tak max2,5k a za potom na plachetnicu zase 5k, dva motory sú momentálne nerentabilné.
A.
Samozrejme nedá sa od toho oačakávať, že sa to bue využívať ako primárny pohon.
Ale napr. ak mi to pohne okruhovku z prístavu a do (keďže tam blbnú skútristi a na plachty je to niekedy ohubu) tak by mi postačila aj pol hod chodu.
Benziňák sa mi na to nechce vešať, jednak by musle tak max2,5k a za potom na plachetnicu zase 5k, dva motory sú momentálne nerentabilné.
A.
To je druhý plavidlo, co tahle holčina na svým kanálu předvedla. Před lety to byl mini ponton z nějaký desky a plastovýho potrubí a místo motoru zahradní fukar. Hubu jsem si málem roztrh smíchy. Jinak sem tam má šikovný nápady a pěkný videa. Pár měsíců zpět jsem tu jednomu členovi dával odkazy na její jednoduchou vestavbu do T5.
- Lubos01
- návštěvník fóra
- Reputace: 0
Zase tak špatný nápad ta holka nemá, vyrobit úhlový nástavec z vyřazené flexy. Životnost by měla být dostatečná a většinou ty převodové skříně bývají prachotěsné (vodotěsné?).
- geronimo
- zkušený harcovník
- Reputace: 106
- Kontaktovat uživatele:
Vyrobit jde ledacos, ale taky trochu jde o lodní řemeslo a estetiku.... a nedělat ostudu...

- Lubos01
- návštěvník fóra
- Reputace: 0
No, kdyby se ten šroubovák zakapotoval… Mít ale běžné ocelové sklíčidlo na kličku ve vodě, no nevím, nevím...