dal jsem si s tím trochu práce a našel jsem toto,cituji:"Laminování překližkové lodě polyesterovou pryskyřicí je přinejmenším nevhodné.Hrozí nebezpečí,že se skelný laminát nespojí se základním materiálem a tím vlastně není dosaženo vodovzdorné ochrany materiálu....mezi dřevo a laminát vniká voda,která se nemůže odpařit.Dochází k hnilobným procesům i k porušení soudržnosti laminátu,který navlhá,porušuje se a trhá někdy v celých pásech.Doporučujeme použít kombinaci Epoxy 2200,1200 nebo 1500 a polyesterové laminační pryskyřice ChS 100 až 104.Naneseme dostatečně tlustou vrstvu pryskyřice Epoxy na dřevo,položíme první vrstvu tkaniny,dobře ji prosytíme a vyrovnáme,necháme přejít pryskyřici do gelu,naneseme vrstvu laminační polyesterové pryskyřice a položíme další jednu či dvě vrstvy tkaniny.
Větší vodovzdornost má polyesterová pryskyřice."
Zdroj:Z.Zizius a kol. Stavba,údržba a opravy lodí.
Stačí?

Tím co jsem napsal,nechci vůbec zpochybňovat epoxy laminát,ale snad pro každého je také cena dost důležitá položka.Před těmi 30-40 léty vycházel čtvereční metr polyesterového laminátu na cca 50 Kčs a epoxydového na 80 Kčs což byl velký rozdíl.A troufám si tvrdit,že i dnes je 95% laminátových lodí postavených z polyesteru.A určitě v tom hraje roli i ta vodopropustnost.