Dobrý den všem,
koupil jsem si s kamarádem plachetnici, jelikož o tom básníme už několik let. Loď jsme si dovezli z Českého Brodu od pána, který o tom věděl podobně málo jako my. S tím, že bude lodi pár věcí chybět jsme byli smířeni a byli jsme připraveni se s tím vypořádat. Jenže po naší amatérské a jak se později ukázalo špatné úpravě lodi jsem se rozhodl požádat o pomoc Vás, zkušenější profíky.
Věc se má následovně. Loď jsme nachystali podle našeho nejlepšího uvážení, jenže při spouštění na vodu povolilo jedno z bočních ocelových lan a stěžeň se poroučel k zemi. Následek této nehody můžete vidět na fotografii. Uchycení stěžně se vyrvalo.
A tímto bych Vás chtěl požádat o pomoc s opravou poškození ale i s pomocí přípravy plachetnice na vodu.
Budu rád za každou radu tady na foru, ale nebráníme se ani možnosti nechat to nějakému šikulovi opravit, samozřejmě za fin. odměnu z Ostravy a okolí.
Přikládám par fotografii, ať si uděláte obrázek.
Oprava plachetnice
Moderátoři: vilma, windward, Pepa
-
PodPetr
- pravidelný návštěvník

- Reputace: 29
- Kontaktovat uživatele:
Re: Oprava plachetnice
Díru vyříznout. Všude tam kde je poškozená překližka. Obrousit okolo min 10 cm
Vlepit vodovzdornou překližku, nebo něco, co se dá přelaminovat.
Olaminovat z obou stran, více vrstvami. S přesahem. Každou další vrstvu můžeš udělat o něco menší. Tak 1500g/m2 skla z každé strany by mělo pro tuto loďku bohatě stačit. Můj odhad.
Na internetu je návodů spousta...
Vlepit vodovzdornou překližku, nebo něco, co se dá přelaminovat.
Olaminovat z obou stran, více vrstvami. S přesahem. Každou další vrstvu můžeš udělat o něco menší. Tak 1500g/m2 skla z každé strany by mělo pro tuto loďku bohatě stačit. Můj odhad.
Na internetu je návodů spousta...
- kapo
- aktívní jachtař

- Reputace: 39
Jestli dobře vidím tak na vytržené části jsou šrouby s matkama bez podložek
dal bych tam zespod něco co rozloží tah vantů, silnější nerezovej plech, velký podložky ...
dal bych tam zespod něco co rozloží tah vantů, silnější nerezovej plech, velký podložky ...-
david
- moderátor
- Reputace: 234
Když už, tak z hora, Vanty tlačí klacek dolů.
Ze zvedavosti - jak to lano povolilo?
- kapo
- aktívní jachtař

- Reputace: 39
david píše:Když už, tak z hora, Vanty tlačí klacek dolů.
máš pravdu , vyrvalo se uchycení stěžně, zmátlo mě to že se povolilo boční lano.Stejně mi to připadá na to jaký je tam namáhání trochu poddimenzovaný.