Loď z Holandska

Tipy a návody k výběru lodě. Zkušenosti druhých s výběrem lodě.

Moderátoři: vilma, Pepa, david, smike

Husky
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 35

Loď z Holandska

Příspěvekod Husky » pát bře 05, 2021 8:49 pm

Bocmani, co říkáte tomuhle.
https://www.yachtall.com/cs/lod/merwest ... ler-202693
Má cenu po tom jít?
Účel: Dunaj až po Deltu, případně dál do Istanbulu. Nebo průzkumná expedice podél severního pobřeží Turecka.
ficcus
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 43
Kontaktovat uživatele:

Re: Loď z Holandska

Příspěvekod ficcus » pát bře 05, 2021 9:56 pm

Mě se líbí moc. Kdybych mohl trávit na lodi delší časové úseky, tak bych se díval právě po nějaké takovéhle.
geus
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 40

Příspěvekod geus » pát bře 05, 2021 10:09 pm

Tak me se libi a za ty prachy je si myslim supr. Dnes bych si asi koupil takovou pro jednoho uplne staci.
Libor
bez hodnocení
Reputace: 191
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » sob bře 06, 2021 8:19 am

Velice pěkná.

Slušná cena a podle fotek i vypadá v dobrém udržovaném stavu (chce to vidět před koupí).
Mě zaujaly také velké nádrže a dobrá spotřeba motoru.
ixxo
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 32

Příspěvekod ixxo » sob bře 06, 2021 10:15 am

Pekná lodička, moru by som sa vyhol, nevieš ako je to s koróziou lode, videl som veľmi zachovalé lode s prehrdzavenou dierou na boku ktorú zistil obhliadací technik poklepkaním kladivkom. Ak ju budeš kupovať odporúčam obhliadku s prístrojom zisťujúcim hrúbku plechu na trupe. Ja som to takto absolvoval, boli to náklady navyše ale stálo to za to. Tiež som plánoval plavbu dole Dunajom ale nakoniec som zostal vo Francúzsku, je to zaujímavejšie a bezpečnejšie. Plavbu dole Dunajom som absolvoval do Bratislavy zo Štrasburgu, krásna plavba, opačne to bolo trochu zložitejšie, nasadli sme ale podarilo sa uvoľniť vlastnými silami. Na kanáli vo Francúzsku, Belgicku, Holandsku pomôže najbližšia loď, čo sa plaví okolo, na Dunaji ani noha. Ak by si sa predsa vydal na Dunaj s týmto motorom musíš obísť Rýn, najlepšie cez Belgicko na kanál Marna Rýn do Štrasburgu a potom dole Rýnom do Mainzu a hore Mohanom do Kelheimu a už si na Dunaji, obkľuka ale bez problémov. Dedka som takto navigoval a plavil sa s menšou loďou a slabším motorom.
Husky
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 35

Příspěvekod Husky » sob bře 06, 2021 6:23 pm

Dík za názory a rady. :good:
Loď to může být dobrá, alespoň z vonkajšku to tak vyzerá. Připomíná starý kutr. Hodně se mi líbí zárodek takeláže, to se může hodit. Taky vím, že Holanďan je námořníkem od narození a osvou loď se stará jako o sebe, protože ví že na tom může záviset jeho život. Jezdí tam dodnes a ne vzácně plavby schopný ocelovkyz konce 19.století.
Samozřejmě může mít zkrytý vady. Nejhorší u ocelovky je pokročilá koroze trupu, hlavně zevnitř, to je jasný.
Další dost fatální závadou může být vadný motor. Tam mně zaráží údaj 135mh najetých na motoru. To by musela být funglovka, ale podle fotky evidentně není. :( Patrně je myšleno od poslední GO?? , bo "překlep"?? Zase za ty prachy takovou loď s novým motorem ?, to už by tam neviselo.
Jasně, chce to vidět na vlastní bulvy. Co jde tak osobně zkontrolovat a nejlíp mít s sebou fachmana, ale cestu do Holandska bych teď neviděl moc reálně :x

jinak, ixxo viděl jsem Tvoje videa z plavby po Dunaji ( alespoň si myslím, že Tvoje ) a hóóódně dobrý. Dal jsem :good:
Seš starej, zkušenej říční vlk a názory máš podepřený léty praxe.
geus
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 40

Příspěvekod geus » sob bře 06, 2021 6:35 pm

Jj je to tak oni ty hodiny pocitaji od go zase od nuly to mi rekl makler kdyz jsem kupoval muj kutr
ixxo
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Příspěvekod ixxo » ned bře 07, 2021 10:36 am

Oni zase tí Holanďania nepodnikajú dlhé plavby. Ja som kupoval loď mala 20 rokov a 920 motohodín. Majiteľ bol bývalý námorný mechanik, plavil sa najďalej do Paríža, loď tam mal 2 roky. Ja mám loď 9 rokov, naplával som vyše 12000 km a teraz je stav 2593. Bavil som sa vo Francúzsku s lodným mechanikom, ktorý mi potvrdil že ak je motor "Heavy Duty" to znamená, že v pohode pri normálnej údržbe vydrží 20 000 hodín. Na Tvojej plánovanej lodi je Ford, ktorý sa montoval do traktorov, určite je tiež v tejto kategórii. Motor môže byť po nejakej údržbe a znovu nastavené počítanie mth. Je vždy lepšie nechať si všetko preveriť pred kúpou, kompresiu atď. Vlastniť loď je vždy lotéria, ja som už menil generátor, absolvoval strednú opravu motora - odišlo vodné čerpadlo, nové vďaka vyššiemu tlaku odrovnalo chladič oleja, voda sa dostala do oleja, emulzia odrovnala olejové čerpadlo a to všetko v južnom Francúzsku kde o mechanika nezavadíš. Dva mesiace som čakal a zháňal až sa jeden našiel, motor doteraz fachčí bez problémov. Dedko kupoval loď tiež v Holandsku, motor tam bol Mercedes z roku 1954, odišlo mu na tom niečo, sklady Mercedesu poskytli náhradu.
Na Tvojom mieste by som sa na ten DFunaj veľmi neponáhľal, skús radšej niečo bližšie, ak sa preplavíš do Francúzska ako ja nebude sa Ti odtiaľ chcieť preč. Stále niečo objavuješ, plavba po kanáloch vôbec nie je nudná, máš tam veľa komôr, ja som ich za tú dobu prešiel viac ako 1700, tunely, výťahy, miesta kde turistu nestretneš ale stoja za návštevu. Alebo sa môžeš presunúť do Nemecka, to som plánoval minulý rok ale covid mi to prekazil. Možno tento rok.
ixxo
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Příspěvekod ixxo » ned bře 07, 2021 11:19 am

Pozrel som sa ešte na stránku https://www.yachtfocus.com/gebruikte-bo ... awler.html a tento maklér tú loď vlastne ponúka, v Utrechte, kde píšu že tých 132 hodín má motor natočených po GO v roku 2012, veľa sa s ňou neplávalo.
err_
bez hodnocení
Reputace: 177

Příspěvekod err_ » pon bře 15, 2021 12:00 pm

Kazdopadne to chce podrobnou prohlidku hlavne zevnitr. Lod bude mit jiste silnejsi plechy, ale kondenzace v nedostupnych mistech udela hodne.
Pozor take na dulkovou korozi. Ta se zjistuje ultrazvukovym tloustkomerem hodne spatne. Je na to treba extra sonda a musi se clovek trefit na postihnute misto. I tak doporucuji tloustku plechu promerit. Za ty penize to stoji. O vyrezavani plechu na me ocelovce jsem zde psal. Puvodni majitel
(Nemec) to zamaskoval pod barvu, tak asi tak.

Zpět na