Giaur , mal by niekto záujem?

Tipy a návody k výběru lodě. Zkušenosti druhých s výběrem lodě.

Moderátoři: vilma, Pepa, david, smike

Denis
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 153

Giaur , mal by niekto záujem?

Příspěvekod Denis » úte srp 17, 2021 9:14 am

Zostarol som nejak príliš rýchlo a dospel som k záveru, že svoj dôchodok nechcem tráviť na mori. Ani ho tráviť opravovaním lode. Takže uvažujem že Giaura predám, prípadne rozpredám. ak by mal niekto záujem ho vlastniť, napíšem bližšie informácie.
Libor
bez hodnocení
Reputace: 191
Kontaktovat uživatele:

Re: Giaur , mal by niekto záujem?

Příspěvekod Libor » úte srp 17, 2021 9:37 am

Aj ta krajta... :-? První loď co nedokončíš?
Ještě mi v uších zní tvůj telefon když jsi poprvé nastartoval motor....
RACEK
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 100

Příspěvekod RACEK » úte srp 17, 2021 12:44 pm

Ono se taky dá uřezat flexou kus kýlu, stěžeň nechat doma v garáži a chvíli v důchodu plout po evropských řekách a kanálech.

Rozprodat je asi nešťastné řešení.

Kdysi jsem se pustil do dostavby podobné lodě. Původní majitel už neměl sílu a energii, roky na stavbě nepokračoval. Koupil jsem a za devět měsíců jsem ji dodělal a vyplul.

Ale už je to velikost lodě, která není pro každého. Nakládání jeřábem, doprava na návěsu, poplatky za mariny, údržba.

Kdyby byla fotka v jakém je stavu, šlo by odhadnout kolik peněz a času je potřeba do vyplutí.
Denis
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 153

Příspěvekod Denis » úte srp 17, 2021 2:26 pm

Sťažeň bol vztýčený , motor naštartovaný, bolo treba dokončiť pár vecí, z nich najdrahšia bol kotevný vrátok a najnutnejší vrtula. U Libora som kúpil mapu Čierneho mora a druhý rok som chcel vyplávať. Ochorela mama a nikam som nešiel. Mama umrela a začalo to s otcom. Tak som si povedal že prerobím interier a tak. Až jedného dňa boli problémy tak veľké, že som už do lode nevstúpil. Ak nikto nebude mať interest, tak ho možno dokončím, ale musím vypratať pozemok kde ho skladujem, zabezpečiť nové miesto, prevoz a čas na prácu budem mať až na jeseň budúci rok. No a to starnutie prebieha zúfalo rýchlo.

Zpět na