plány lodí (různé odkazy).

Stavební plány lodí, odkazy na ně, atd.

Moderátoři: Pepa, david, vilma

AdsBot [Google]
Reputace: 0

plány lodí (různé odkazy).

Příspěvekod AdsBot [Google] » ned led 15, 2006 5:15 pm

Ahoj ,jsem začátečník a chtěl bych si sám dokázat ?e postavím plavby schopnou loď.Nemohli by jste mi poradit,kde se dají sehnat plány lodí.Dík
ficcus
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 39
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod ficcus » ned led 15, 2006 6:24 pm

A přečti si související příspěvky (třeba téma Stavba dřevěné plachetnice:-). Jsem v podobné situaci a čím víc pronikám do teorie, tím víc si uvědomuju náročnost homemade stavby (aby to k něčemu bylo). Tak?e hledej, čti, ptej se, ... A hodně ?těstí.
Jirka
nováček na fóru
nováček na fóru

Re: plány lodí

Příspěvekod Jirka » pon led 23, 2006 7:32 pm

Ahoj. Nyní jsem na?el opravdu (z mého pohledu) pěkné plachetnice s plány .Na/ www.stevproj.com/. Jirka
Denis
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 152

Příspěvekod Denis » čtv úno 16, 2006 11:57 pm

http://www.duckworksmagazine.com/r/plan ... yachts.cfm tu ich je kopec. Tak do rána. Ahoj kuci.
pavel65
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod pavel65 » pon čer 11, 2007 10:28 pm

už se z toho stevproj.com něco postavilo ? plány jsem si nechal taky poslat, ale postavil jsem na jejich spodek jinou kajutu a kóty na plánech v palcové soustavě byla paráda
kully
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Re: plány lodí (různé odkazy).

Příspěvekod kully » čtv srp 02, 2007 4:36 pm

Keby ze sa tu niekto dostane k informacii ako ziskat plan na Avar 23 costa,bol by som vdacny! :good: Je to predsa len najblizsie k mojim predstavam a planom! :o
Pisal som aj na ich vebovu stranku aj na e-mail no nista!Ziadna odpoved.
A ak nie skusim to s tym vagabundom jednym,,ale tie vrchne hrany na 20-ke-no hruza!
smike
moderátor
Reputace: 18

Příspěvekod smike » čtv srp 02, 2007 4:40 pm

Avar Costa je laminátová loď...plány na ní neseženeš...
leda si koupit skořepinu a dodělat ji
kully
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod kully » čtv srp 02, 2007 4:58 pm

:hmm: Aha,tak to je smola!Co robit!To je hruza s tymi planmi!
Dakujem za info ,no nepotesilo ma to!
kully
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod kully » čtv srp 02, 2007 5:00 pm

A nieco podobne Ako je Avarik??
Tak od 5.80m do 6.50m??
karel
Macher
Reputace: 14

Příspěvekod karel » čtv srp 02, 2007 5:24 pm

Asi by se ti líbily lodě co projektoval Andrzej Skrzata , ale nenašel jsem žádný stránky kde by nabízel projekty.Zkus se podívat na tenhle odkaz , je tam loď ST - 600 SPRINT .
http://manie.xf.cz/jachta/index.htm
kully
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod kully » čtv srp 02, 2007 5:49 pm

karel píše:Asi by se ti líbily lodě co projektoval Andrzej Skrzata , ale nenašel jsem žádný stránky kde by nabízel projekty.Zkus se podívat na tenhle odkaz , je tam loď ST - 600 SPRINT .
http://manie.xf.cz/jachta/index.htm

Pekna,pohodova lodicka,len celkom nerozumiem tomu zakonceniu rahna.To vydim po prvy krat.
diky!
smike
moderátor

Příspěvekod smike » čtv srp 02, 2007 5:58 pm

jaké zakončení ráhna??
smike
moderátor

Příspěvekod smike » čtv srp 02, 2007 6:01 pm

jo..to je asi Sportina ve dřevěné verzi, plány na ní mám ve skříni...
kully
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod kully » čtv srp 02, 2007 6:32 pm

smike píše:jo..to je asi Sportina ve dřevěné verzi, plány na ní mám ve skříni...

No co je na tom odkaze hore to Sportina neni ale mas dake foto,az sa mi srdce rozbuchalo!!A ak by predal by si plany??? :mad:
Ak je to daco podobne ako Sportina 21 tak hned by som odpadol. :crazy:
Bolo by to super!
smike
moderátor

Příspěvekod smike » čtv srp 02, 2007 8:55 pm

skříň s plánama budu mít v dosahu až v sobotu....ofotím a pošlu...
kully
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod kully » čtv srp 02, 2007 9:14 pm

smike píše:skříň s plánama budu mít v dosahu až v sobotu....ofotím a pošlu...

OK! Tak to si ma velmi potesil :P ja sa asi ani tej soboty nedockam.
V nedelu idem na Slovensko a tam si to pozriem. Zatial vsetkym dakujem ze mate trpezlivost! :crazy:
Denis
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod Denis » čtv srp 02, 2007 9:21 pm

Kully, akurát som ťa chcel pozvať, aby si sa prišiel pozrieť na moju loď vo výstavbe, teraz robím kajutu, ale čítam že v nedelu prídeš na Slovensko, takže je to asi trochu zložitejšie.?
Libor
bez hodnocení
Reputace: 177
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » pát srp 03, 2007 8:24 am

Asi by se ti líbily lodě co projektoval Andrzej Skrzata , ale nenašel jsem žádný stránky kde by nabízel projekty.

Stránky najdete (i jiné) zde: http://jachting.info/modules.php?name=C ... page&pid=5
Skrat měl dříve web rozdělený na část pro firmy (projekty pro loděnice) a část pro privátní stavitele, kde nabízel projekty na prodej. Když mu napíšeš, určitě získáš přehled co by bylo k mání z dřívějších projektů.
Mám od něj projekt na Corveette 650, která se Avar Costě hooooodně podobá.
Ale pokud chceš dřevo/laminát, budeš potřebovat jiné plány...
kully
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod kully » pát srp 03, 2007 3:27 pm

Denis píše:Kully, akurát som ťa chcel pozvať, aby si sa prišiel pozrieť na moju loď vo výstavbe, teraz robím kajutu, ale čítam že v nedelu prídeš na Slovensko, takže je to asi trochu zložitejšie.?

To je prekvapive!No hned by som isiel,len kde sa ty nachadzas.Urcite by to bolo pre mna ,len plus!Ja som na Sk dva tyzdne a idem naspet do UK!
kully
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod kully » pát srp 03, 2007 3:33 pm

http://jachting.info/modules.php?name=C ... page&pid=5
Skrat měl dříve web rozdělený na část pro firmy (projekty pro loděnice) a část pro privátní stavitele, kde nabízel projekty na prodej. Když mu napíšeš, určitě získáš přehled co by bylo k mání z dřívějších projektů.
Mám od něj projekt na Corveette 650, která se Avar Costě hooooodně podobá.
Ale pokud chceš dřevo/laminát, budeš potřebovat jiné plány...[/quote]
Corveette je pekna lod ,no teraz si ma zaskocil s tymi planmy.Alebo ak sa domnievam cisto laminatky budu mat trochu odlisne konstrukcne plany? :cry:
Co mmyslis Sportina pojde podla planov na drevolaminat,jeden jachtar z fora ma ponuku pre mna Na Sportinu.
Najskor som chcel Avara-no dozvedel som sa ze k tym planom sa nedostanem.Potom to bol Wagabond 20,no tie hrany??A mala stijna vyska v kajute.Alebo som rozmyslal aj o dakom starom projekte no uplna zmena natstavby!Nechcem nostalgicku lod ale nieco co ma svih!
Denis
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod Denis » pát srp 03, 2007 7:48 pm

Plány Avaru nemôžeš získať, lebo Avar loď neexistuje. Firma Avar jacht kupuje škrupinu, teda holý laminát v Polsku. Tieto lode skonštruovali Poliaci a sú aj vlastníkmi plánov. Avar od nich kúpi škrupinu aj s licenciou a robí finalizáciu. Mimochodom docela dobrú.
Loď čo má švih, ako píšeš, z preglejky spravíš len velmi ťažko. Dnešné ladné krivky lodí sa z preglejky ani nedajú spraviť. Najzdarilejší projekt má asi Dix.
Potom máš ešte možnosť spraviť ako amatér sendvičovú loď, pekný projekt má konštruktér Baros. Jadro sendviča sa už tvaruje lepšie, dá sa s tým vyhrať a spraviť tvary aj vskutku futuristické.
Neviem či máš predstavu ako dlho sa stavia taká loďka. Okolo 6m budeš stavať cca 2 roky, ale aj to za predpokladu že si remeselne zručný, máš minimálne základné vedomosti o materialoch, technológiách a hlavne o jachtingu. Tiež musíš mať vykurované priestory a dostatok peňazí a hlavne čas.
Sú extrémne šikovný ludia, čo postavie takú 6m loď za rok. Dvoch takých poznám, ale drvivá večšina ludí stavia 4- 5 rokov a nie sú to žiadny nešikovia.
MARIS
moderátor
Reputace: 5
Kontaktovat uživatele:

Lodní plány

Příspěvekod MARIS » pát srp 03, 2007 9:09 pm

To kully
Denis to napsal velmi výstižně.Proti dřívějším létům je stavba lodi jen otázka vůle,schopností a hlavně peněz.Když jsem v roce 1981 začal stavět svou první námořní jachtu,tak jsem si nemyslel,že to bude trvat pět let,než ji spustím na vodu.Byl to JANTAR od ing.Maximoviče,6,2m dlouhá šarpie a byl jsem nositelem změny s prodlouženou kajutou.Peníze jsem získal prodejem závodního FINNA,které ale stačily jen na nákup překližek a epoxydu.Protože jsem nesehnal žádnou halu,tak jsem to stavěl ve své garáži.Heling byl upevněn na rámu z trubek,které byly na rejdovacích kolečkách.Takže vždy po skončení práce jsem loď zarejdoval diagonálně z rohu do rohu a u vrat zbývaly tři cm.Jinak při práci trčel předek lodi ven.Když pršelo,tak jsem přes otevřená vrata přehodil igelit.Celou loď jsem prakticky stavil sám,jen na olaminování jsem si pozval kluky z oddílu.Těch pět let bylo také ovlivněno tím,že jsem se zúčastňoval brigád na stavbě oddílové ferrocementové lodi,kterou jsme stavěli také pět let.Bohužel jsem se pak na ní ani nesvezl protože ji první posádka při první plavbě v chorvatsku potopila.Co se týká materiálu na mou loď,tak se sháněl různě,sehnat kousek nerezu byl velký problém,rovněž tak kvalitní barvy a laky.Jaké jsem měl štěstí,když jsem v kovošrotě objevil nerez trubky pr.22 a 25 za 3,20kčs.Něco z kování se vozilo z NDR,tam jak jsme jezdili na Balt,se dalo něco koupit,něco sehnat od rybářů,hlavně lana.Jo to bývaly časy,deset deka salámu to bylo salámu. :D Lodička mě pak sloužila dvanáct let,plul jsem s ní jak na jadranu,tak na baltu,ale také kolem Elby,Korsiky,Capraie,a vždy mě spolehlivě donesla zpět do výchozího přístavu.Znám ale také několik případů s opačným dějem,kdy stavitel(é) nevydrželi,nebo se rozešli a zbyla po nich jen torza lodí.Doufám,že to nebude tvůj případ.Hodně úspěchů.
Denis
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod Denis » pát srp 03, 2007 9:41 pm

Roberto Barros a jeho Pantanal 25 : http://www.yachtdesign.com.br/02_ingles ... ingles.htm
Loď má vynikajúci pomer velkosť versus váha.

Zpět na