plány lodí (různé odkazy).

Stavební plány lodí, odkazy na ně, atd.

Moderátoři: Pepa, david, vilma

dfogel
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 0

Příspěvekod dfogel » stř lis 26, 2008 1:18 pm

denis:diky za radu.kabinu mam i na spani.casto jezdime na prehradu chytat.uz jsem neco prelozil.a vcera se ozvali i z finforest.tady jsou nejnovejsi ceny gabonu:
6-252kc
8-327kc
10-389kc
18-686kc
22-831kc
vse bez dph
byli vztricni.mam si napsat na jake kusy to chcu narezat a ze to nachystaj.no ted jsem ve stadyju koukani do planu a prekladani.o laminovani je pouze zminka u kajuty.
Svobodak
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 46
Kontaktovat uživatele:

FS17 od Bateau.com

Příspěvekod Svobodak » pát lis 28, 2008 8:02 pm

Denis píše:Daj vedieť ako si pochodil na SPS, lebo u nás sú to hlavný nepriatelia stavby.

Ahoj vsem,

plnim slib vuci Denisovi, Ficcusovi a obecnemu foru. Sice mi diky pracovnim povinnostem chvili trvalo, nez jsem skutecne dokumentaci k FS17 zalepil do obalky a poslal na SPS, ale nyni je dokumentace schvalena a stavba povolena a vse se obeslo bez jakychkoliv problemu, komplikaci ci prutahu.

Hodne stesti ve vasem stavebnim usili. Ja se vyporadam s pracovnimi povinnostmi a zacnu si zprijemnovat dlouhe zimni vecery podobne jako vy.

Ahoj.
Denis
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 149

Příspěvekod Denis » pát lis 28, 2008 8:32 pm

Ahoj pane kolego. Takže už si v tom až po uši, neostáva iné ako gratulovať. Prosím ťa, pošli mi na SZ ten kontakt do Prahy kde to schvalujú. Na výstave v Brne mi ludia od SPS povedali že mi môžu schváliť projekt aj vtedy ak nie som občan ČR a nemám v ČR ani stále, alebo prechodné bydlisko. Takže hŕŕŕ na to. Pôvodne som myslel že pôjdem do Přerova osobne, ale poslať to poštou by bola velká výhoda.
Naposledy upravil(a) Denis dne pát lis 28, 2008 10:37 pm, celkem upraveno 1 x.
Svobodak
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 46
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Svobodak » pát lis 28, 2008 8:38 pm

Ahoj Denisi, tady to je:

http://www.spspraha.cz/organizace/pobpraha.asp

Ja jsem na SPS v Prerove dostal kontakt primo na Ing. Vladimira Holuba, ktery to resi, takze predavam dal

e-mail : Holub@spspraha.cz

Hodne stesti.
dalak
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod dalak » ned lis 30, 2008 6:48 pm

Ahoj lidi !
Mozna Te bude, Denisi , zajimat moje zkusenost se schvalovanim planu na SPS. Plany jsem koupil od znameho konstruktera , lod se v PL casto stavela a ma velmi dobrou povest mezi amatery. Presto jsem spoustu veci upravil k obrazu svemu. Jak taky jinak, ze ?
Stavet jsem zacal v Irsku a tamejsi liberalni "system" neobtezoval vubec s nicim
Po navratu do CR mela byt lod prihlasena jako dovezena. Az potud zadny problem. Stesk po rodne hroude a zenske slzicky me navratily domu predcasne a do stejne situace jako Tebe: s rozpracovanou lodi ponekud se lisici od projektu.Nezbylo,nez navstivit pana Holuba. Vysvetlil situaci, moznosti a navrhl tu nej :
1/ moje originalni vykresy doplnit o zmeny ( "klidne casti prelepte cistym papirem a prekreslete, popiste, uplne jednoduse. aby se v tom dalo vyznat".) a dodat ve dvou sadach.
2/ nejaky doklad o nabyti puvodnich planu
3/ souhlas autora s provedenim zmen ( abych pravdu rekl, mezi radky naznacil, ze jestli maji upravy hlavu patu a nejsou k horsimu, jde pouze o neporusovani autorskych prav a autori sve penize uz maji......... takze..) Treba jsem ho pochopil spatne, ale bez nejmensich skrupuli jsem to napsal velice strucne sam. Pravdou ale je, ze jsem vsechny zmeny s autorem probiral a nebylo to bez jeho vedomi. Prece jenom o lodich vi" trosku vic" nez ja a byl vzdy velice ochotny poradit. Tento souhlas ( bez prekladu) pak nebylo to nejdulezitejsi, co jsem predkladal. Temer na to ani nepohledl, narozdil od vykresu.
4/ strucny popis lodi (nastinit tez konstrukci , material, vybaveni,rozmery a nezapomenout na varic) Ja popsal primo na chodbe SPS rukou jednu stranuA4.
5/ velice jednoduchy nakres elektroinstalace s popiskama ,"nezapomente na odpojovac akumulatoru!" ( muj mel ke slovu schema opravdu daleko)
6/zadost o schvaleni. Formular neexistuje, napsal jsem ji rukou na A4, a opatril kolkem. Jestli si dobre pamatuji, 500 Kc.
Po 14 dnech mi prisly schvalene lejstra domu s poznamkou, ze neuvadim zpusob kumulace a odvadeni odpadnich vod, tak at mam na pameti ten a ten paragraf. Tot vse.
Muj zaver? Dle mych zkusenosti s SPS jsou to velice vstricni lide, kteri nepovysili paragrafy nad zdravy selsky selsky rozum. Kez by to bylo nakazlive!!
JO, ale pokud nemate koupene plany od profesionala ,nebo u vlastni konstrukce chybi vypocty stability a plovatelnosti a plavidlo nevypada zrovna moc duveryhodne, asi neuspejete. Dva zadatele predemnou narazili. Ikdyz poukazovali na moznost nahradit vypocty praktickou zkouskou po dostavbe, uspesni nebyli. (Ani se nedivim, uzke, ale nezkutecne vysoke monstrum)
Mejte se !
king
nováček na fóru
nováček na fóru

Re: plány lodí (různé odkazy).

Příspěvekod king » pát úno 27, 2009 7:17 pm

Jsem absolutní začátečník,ve škole zkoušíme postavit sendvič z extrudovaného polystyrenu.Snad se Ti budou

hodit stánky smallsailboat.co.uk .Je tam spousta odkazů.

Dík a přeji stabilní vítr a dva sáhy pod kílem.

není ten odkaz správně www.smallsailboats.co.uk ?? smike
Denis
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod Denis » pát úno 27, 2009 10:21 pm

Sendvič s extrudovaného polystyrénu som robil, vyrábate niečo, alebo len tak?
ZdTrader
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod ZdTrader » pát úno 27, 2009 10:36 pm

Pokud jde o SPS tak mám s nimi též vynikající zkušenosti. Jsou tam lidé co mají svůj obor rádi a rozumí mu, což je velice důležité. Řekl bych, že se jsme z celosvětového pohledu na dobrém místě. Regulace jistě je, ale - jak uvedl kolega - je na místě a chrání i běžné lidi proti podivným plavidlům.
Vilda999
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Vilda999 » ned dub 05, 2009 10:42 pm

:type: www.cmdboats.com/index.htm - zde za peníze :(
http://vintageboatplans.com/downloads.html - zde ke stažení zdarma v pdf formátu :D
Jindra
nováček na fóru
nováček na fóru

Příspěvekod Jindra » ned črc 05, 2009 6:44 pm

Zdravim vsechny
Jsem taky zacatecnik rad bych zacal plachtit a trochu bych rad pricichl k jejich staveni nebo ke staveni lodi vubec. Zajimam se o to protoze pracuji ve firme svarejici Al slitiny, nerez oceli, titan atd... Mam moznost vyrezat jaky koli tvar na laseru pripadne vodnim paprsku(takze i plast a drevo...) znam velmi sikovneho obrabece... Myslim ze pokud bych vedel jak, jsem schopen plachetnici ci jakykoli clun vyrobit. Jsem schopen si i vymodelovat tvar v 3D v CADu, ale nemam potrebne zkusenosti a znalosti (opravneni).
Jak jsem vycetl pokud nemam koupene plany nemohu bez vypoctu od certifikovane osoby lod prihlasit.... Potreboval bych vedet kde zacit kolik stoji prihlaseni nebo schvaleni k plavbe. A ted to hlavni mate nekdo k dispozici plany na lod pro dva neco mensiho pro zacatek co by se dalo udelat komplet z Al klidne sarpii. Kousek odsud se dela s laminatem i kevlarem ale s tim taky zkusenost nemam. Pokud sezenu plany muzu je pouzit nebo se plati autorska prava.... a bez nich mi ji neprihlasi. Vim ze je to hodne dotazu, ale budu vdecny kdyz mi aspon cast pro zacatek nekdo zodpovi. Dekuji Jindra
PS:pokud by jste potrebovali na oplatku neco opravit nebo vyrobit a byli jste pobliz krkonos ci od Liberce napiste na jindrichtauchman@seznam.cz. Beru i nabidku na spolecnou stavbu dvou lodi ja dodam technologii a potrebuji knowhow :)
Denis
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod Denis » ned črc 05, 2009 8:37 pm

Jindro, každý kto chce pričichnúť k stavbe lodí je môj človek :) a v tvojom prípade lutujem len jednu vec a to že nie si z Bratislavy. Ak ti môžem odporučiť, tak nespájaj plachtenie zo stavaním lode. Aspoň prvoplánovo. Jednoducho začni plachtiť akýmkolvek možným spôsobom a kludne si pri tom stavaj. Ohladom stavby si nájdi tu na webe uživatela Richard ktorý stavia loď s AL, v jeho vlákne je o tom dosť popísaného. K stavbe nejakej šarpie, všetky projekty ktoré sú robené na preglejku /překližku/ sa dajú postaviť aj v hliníku. Najlacnejšie a pomerne dobré projekty na malé lode nájdeš na www. bateau.com , ale len preglejkové. Doporučujem pátrať v Google po realizáciach. Projekty na hliníkové lode má tuším konštruktér Glen. Všetko čo potrebuješ vedieť k stavbe lodí je v knižke: "Boatbuilding with aluminium" od Stephen F.Pollard, je v angličtine. V Čechách ju v obchode nekúpiš, skús Amazon, alebo pátraj v google. Ja som ju kúpil na výstave lodí v Rakúsku. Tak sa zorientuj ako sa dá a napiš. Držím ti palce.
samoliter
účet uživatele zrušen

Plány lodí.

Příspěvekod samoliter » pát bře 26, 2010 10:03 am

Tady jsou plány z německa: http://tecpaper-group.com/ . Je tam i ten malý hauseboat, Shantyboat, jak před časem se ve foru probíralo. samoliter.
Felix
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 152
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Felix » pát bře 26, 2010 1:21 pm

Ahoj Jindro,

s kvalifikací, kterou máš, Tě s otevřenou náručí přijmou ve kterémkoliv jachtařském klubu :) Nechceš to zkusit třeba u nás? :lol:

Existuje takové moudro: první loď postav nepříteli, druhou kamarádovi a teprve třetí sobě. Pokud bych měl poradit komukoliv, kde chce začít s jachtingem a přemýšlí o vlastní stavbě lodě, řekl bych mu, ať se zkusí přihlásit do oddílu, kde se jezdí, a ať tam okukuje, jezdí na kosatce (vždycky je potřeba doplnit nějakou posádku), ať si za 10 000 koupí nějakou stařenku, která se tři roky udrží na vodě a na té ať bez zábran experimentuje, zlepšuje a přestavuje - chyby ho nebudou ani mrzet, ani finančně bolet. Druhou sezónu už bude vědět, jakou loď chce, co se dá udělat jednoduše a do čeho je dobré investovat raději více práce a peněz.
Rozhodně Tě tím ale nijak nezrazuji od Tvých plánů :)
mirecek
nováček na fóru
nováček na fóru

lodě

Příspěvekod mirecek » pát bře 26, 2010 2:39 pm

Ahoj Felix ma pravdu shanim lod už delší dobu a jelikoš mam omezene prostředky tak samo levnou,přemyšlel jsem také o stavbě ale protože sem naprosty laik (i když dobrý řemeslník) shanel sem na začátek na internetu nejlevnější jsou z anglie ale jak ji sem dostat :(
Felix
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Felix » pát bře 26, 2010 2:52 pm

Ahoj sousede,

polovrak za pár tisíc seženeš bez problémů i v Čechách, pro začátečnické pokusy opravdu stačí, aby to plavalo a teklo do toho jen přiměřeně :-) Ať se budeš snažit sebevíc, stejně toho ze začátku víc zkazíš než opravíš a čím lacinější bude Tvůj základ pro pokusy, tím svobodněji budeš experimentovat :D

Anglie není nedosažitelná, se dvěma řidiči a půjčeným přívěsem za auto se dá cesta s lodí (do 250 cm šířky) zládnout na otočku, ale když k tomu připočítáš i jednu cestu na prohlídku lodě, abys nekupoval úplného zajíce v pytli, zjistíš, že výodnější je rozhlížet se třeba ve Švýcarsku. Na jezerech tam už nějakou dobu platí zásada, že na jedno jméno lze mít na vodě pouze jednu loď a tak Švýcar, který obnoví lodní park, stojí před dilematem, jak ve Švýcarsku ekologicky zlikvidovat tunu laminátu :-)
Podobně v Holandsku zavedli (snad vloni) zásadu, že kdo uvádí do provozu novou loď, musí jednu (jakoukoliv) starou loď zlikvidovat - buď prodat do zahraničí, nebo sešrotovat. Platí to zatím snad jenom pro právnické osoby, ale uvažují prý o rozšíření i na fyzické (velmi ovšem narážejí na to, že by museli lodě registrovat, a to se holandským voličům pochopitelně ani trochu nelíbí).
mirecek
nováček na fóru
nováček na fóru

Příspěvekod mirecek » pát bře 26, 2010 3:06 pm

Diky za typ mrknu se na to shodou okolnosti vzdalenej strejda léta žije u bodamského jezera ale tohle mne nenapadlo :)
Felix
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Felix » pát bře 26, 2010 3:09 pm

Zrovna z Kostnice se spousta lodí do Čech vozí, ale vloni si tam zařídil "lodní bazar" nějaký Maďar a tak toho teď většina končí u něj a dál v Maďarsku.

On je teda teď blbý čas na kupování lodní ojetiny, nejlepší nabídka je s podzimem, kdy majitelé přemýšlejí, jestli ještě jednou udělat údržbu a zaplatit zimování, nebo už prodat a rozhlížet se po nové.
mirecek
nováček na fóru
nováček na fóru

Příspěvekod mirecek » pát bře 26, 2010 3:14 pm

No on je ze švícarské strany kus od kostnice, ja to hledal převážně tady http://essex.boatshed.com/sail_boats_un ... ory-1.html
Felix
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Felix » pát bře 26, 2010 3:31 pm

Pojď se s tou diskusí přestěhovat někam do jinam, tady jsme :offtopic:

A koukni se do soukromých zpráv.
Jindra
nováček na fóru
nováček na fóru

Omluva

Příspěvekod Jindra » pát bře 26, 2010 7:43 pm

Ahoj Všichni
Omlouvám se za moji pasivitu nečekal jsem tolik reakcí spíše řečeno řekl jsem si, že se nikdo neozve a potom co jsem sehnal tuto stranku a zaregistroval jsem se měl jsem uplně jiné starosti než schanět plány... Bohužel jsem ztravil většinu času v práci a uplně mě to vysává kapacitu.... Každopádně to co napsal felix je 100%pravda. Já se snažím zařídit dovolenou na lodi v chorvatsku není to žádný složitý jachting spiš rekreace. Jak jsi psal o tom klubu kde jsi registrován ty děčín je sice z ruky ale když jsem dělal svařečský kurz byl jsem tam dva měsíce. A určitě pokud by byla nějaká akce pokusil bych se zůčastnit. Každopádně pokud by jste měli jakýkoli problém který by se měl řešit svařováním zkuste mi napsat pokud budu vědět pomůžu a zároveň se poučím:))). Problem je že nestíhám sledovat tyto stránky:))tak kdyby moje reakce nebyla okamžitá nezlobte se na tyto zprávy co jsem obdržel mě upozornil administrátor.
Tak se zatim mějte jakmile se rozhodnu něco vyrábět dám vědět....(zatím se budu držet při zemi nějaké kotvy a menší součástky a teprve potom se možná pokusím udělat neco pro sebe).
Zdravim všechny štastnou plavbu.
kualalumpur
nováček na fóru
nováček na fóru

Příspěvekod kualalumpur » pon dub 05, 2010 6:42 pm

Nějaké free plány na tři loďky: www.pkboatplans.com
Jirina
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

tip

Příspěvekod Jirina » pát črc 02, 2010 5:47 am

Martin-Hakl
nováček na fóru
nováček na fóru

Příspěvekod Martin-Hakl » čtv črc 15, 2010 2:18 am

ahoj sem novej tak se omlouvám jestly sem jinde ale schánim na stavbu plány na něco malého
s klukem na dlouhé zimní večery
dříve sem ( jako svobodný jura ) jezdil motoráky ale až ted doma nato uzrál čas a mám povolenku na stavbu od paní domácí :lol:

dík za info Martin
smike
moderátor
Reputace: 18

Příspěvekod smike » čtv črc 15, 2010 10:04 am

to Martin: tvůj široce pojatý dotaz je minimálně zodpovězen ve 2. příspěvku tohoto vlákna. Jen to chce ty odkazy prohlédnout ..
Nevím přesně co máš na mysli, tak zkus třeba tady: https://www.boatdesigns.com/Outboards/departments/10/

A jinak vítej na fóru a začni brzy stavět ať ti nepropadne povolenka.. :)
Martin-Hakl
nováček na fóru
nováček na fóru

Příspěvekod Martin-Hakl » čtv črc 15, 2010 10:16 am

povolenku od SPS nemám jen od manželky chci jen pro začátek zatím mám skušenosti z přestavbama lodí ale stavba od začátku poprvé proto chci bud dřevo nebo laminát překližka jen na skoušku s klukem blbnout v dílně a třeba stoho něco bude sem truhlář tak materiál na stavbu neni nouze akorát nevym jestly lodní překližku kdyš nahradim truhlářskou jestly se v tom nepohřbym ale chci to skusit už mě nebaví stavět RC modely a chcem se pustit do něčeho co mi ukáže mezery ve vzdělání protože myšlenky na stavbu věčí se nezdávám ale netroufám si to stavět hned na první dobrou tak chci něco na vychytání much ve výrobě
Naposledy upravil(a) Martin-Hakl dne čtv črc 15, 2010 10:20 am, celkem upraveno 1 x.

Zpět na