Dobré skluzy a jeřáby v Chorvatsku
Moderátoři: Pepa, smike, vilma
-
- návštěvník fóra
- Reputace: 0
Lod 5 metrov na more
Ahojte
Mate nejaky posledný up-date toho kde sa da dat 5 m Lod na more?
Rozmýšľam nad lacným ubytovaním niekde v dedinke nakolko plánujem byt v prírode a nie v meste na promenadach a premiestňovať sa chcem loďkou na motore
Okolie Karlobagu alebo ine?poradite?
Všeličo som čítal tu na jachtingu ale nieco fresh by som ocenil
Dakujem
Mate nejaky posledný up-date toho kde sa da dat 5 m Lod na more?
Rozmýšľam nad lacným ubytovaním niekde v dedinke nakolko plánujem byt v prírode a nie v meste na promenadach a premiestňovať sa chcem loďkou na motore
Okolie Karlobagu alebo ine?poradite?
Všeličo som čítal tu na jachtingu ale nieco fresh by som ocenil
Dakujem
zjazd pri Trogire ,Slatine
Neviete niekto o zjazde pre čln 4,5m blízko Trogiru , dedinka Slatine alebo okolie? parkovanie máme pri apartmáne, ideálne by bolo nejaký zbeh zdarma lebo plánujem vyťahovať na noc lebo neviem či má domáci bojku. ideálne betonový, ale ak sú aj štrkové tak landrover to zvládne
Dik za odpoveď

skluz v Raslině
V obci Raslina, na Prokljanském jezeře - jezero mezi Šibenikem a Skradinem - jsou dva skluzy zdarma pro malé lodě. V obci jsou dva malé obchody s potravinami a mini kemp, kde jsme si mohli nechat auto a vlek.
Vrátili jsme se s naším pětimetrovým trimaránkem teprve před týdnem, ale přijde mi to jako před rokem a tak přikládám vzpomínku na příjemnou, třítýdenní dovolenou v Chorvatsku 2016.
Snímky jsou z malé zátoky na jihu ostrova Pašman.
http://jardasu.rajce.idnes.cz/Old_Finn/#JI2.jpg
Vrátili jsme se s naším pětimetrovým trimaránkem teprve před týdnem, ale přijde mi to jako před rokem a tak přikládám vzpomínku na příjemnou, třítýdenní dovolenou v Chorvatsku 2016.
- Pantanal
- návštěvník fóra
- Reputace: 5
Re: skluz v Raslině
Jardasu píše:V obci Raslina, na Prokljanském jezeře - jezero mezi Šibenikem a Skradinem - jsou dva skluzy zdarma pro malé lodě. V obci jsou dva malé obchody s potravinami a mini kemp, kde jsme si mohli nechat auto a vlek.
Ahoj Jardasu, mohl by jsi napsat něco více o tom skluzu/skluzech v Raslině prosím. Jaký to má sklon a povrch, jaký je příjezd, potáhnu skoro 8 m loď ponor 50 cm. A ještě jaká byla cena za parkování v kempu?
Je to ideální, že je to na jezeře a nespouští se do slaný vody. Navíc jsem jinde četl, že místní teď dělají problémy při využití veřejného skluzu v Zablače.
Díky. Pantanal.
Re: Dobré skluzy a jeřáby v Chorvatsku
Ahoj Pantanale,
ty skluzy jsou zde
https://mapy.cz/s/1MjAt
My jsme použili skluz 1. Na konci panelů, v hloubce cca 50 cm byl na něm menší schod a ten jsme vyrovnali kameny. Co vím, tak tam lidé pouštěli menší motoráky. Voda je brakická, trochu soli tam je. Jaký je stav dna ve větší vzdálenosti od skluzu netuším. Protože ta voda je polosladká, tak tam není taková viditelnost jako na moři.
U toho skluzu 2 jsme se byli podívat, přišel mi novější, ale jeho stav jsem nezkoumal. Stály u něj dost velké, dvounápravové vleky, takže je asi pro větší lodě vhodnější.
Mini kemp byl kousek od otočky autobusů a městským molem (na mapě "výkus" uprostřed mezi skluzem 1 a 2) - ulička Put sv. Mihovila 5 a 7 - a byli v něm důchodci s karavany. Pravdou je ale, že jsme tam byli v září - resp. poslední týden plné sezony a byl již dost opuštěný a tak majitel nepohrdl ani malým kšeftem za parkování našeho auta a malého vleku. Jak je to v plné sezóně, netuším. Kolik jsme platili si už nepamatuji, ale bylo myslím někde kolem 10 - 20 kun za den. (doplňuji 14 dnů 225 kun - ale mimo sezónu). Měl jsem pocit, že jsou tam stálí zákazníci, kteří tam tráví celé léto.
Přeji vám hezké "jachtání".
ty skluzy jsou zde
https://mapy.cz/s/1MjAt
My jsme použili skluz 1. Na konci panelů, v hloubce cca 50 cm byl na něm menší schod a ten jsme vyrovnali kameny. Co vím, tak tam lidé pouštěli menší motoráky. Voda je brakická, trochu soli tam je. Jaký je stav dna ve větší vzdálenosti od skluzu netuším. Protože ta voda je polosladká, tak tam není taková viditelnost jako na moři.
U toho skluzu 2 jsme se byli podívat, přišel mi novější, ale jeho stav jsem nezkoumal. Stály u něj dost velké, dvounápravové vleky, takže je asi pro větší lodě vhodnější.
Mini kemp byl kousek od otočky autobusů a městským molem (na mapě "výkus" uprostřed mezi skluzem 1 a 2) - ulička Put sv. Mihovila 5 a 7 - a byli v něm důchodci s karavany. Pravdou je ale, že jsme tam byli v září - resp. poslední týden plné sezony a byl již dost opuštěný a tak majitel nepohrdl ani malým kšeftem za parkování našeho auta a malého vleku. Jak je to v plné sezóně, netuším. Kolik jsme platili si už nepamatuji, ale bylo myslím někde kolem 10 - 20 kun za den. (doplňuji 14 dnů 225 kun - ale mimo sezónu). Měl jsem pocit, že jsou tam stálí zákazníci, kteří tam tráví celé léto.
Přeji vám hezké "jachtání".
- Pantanal
- návštěvník fóra
- Reputace: 5
Ahoj, díky moc, to se bude hodit!
Když jsem to projížděl přes google maps a street view, tak se mi zdálo, že největší skluz je přímo v rohu hlavní zátoky (bazénu) v ose hlavní příjezdové cesty, vedle je nějakej bufet. V mapě jsem tam dal bod 4. V reálu to asi bude něco úplně jiného, co?
https://mapy.cz/zakladni?vlastni-body&x ... 2E&ud=6088
Zdravím Pantanal
Když jsem to projížděl přes google maps a street view, tak se mi zdálo, že největší skluz je přímo v rohu hlavní zátoky (bazénu) v ose hlavní příjezdové cesty, vedle je nějakej bufet. V mapě jsem tam dal bod 4. V reálu to asi bude něco úplně jiného, co?
https://mapy.cz/zakladni?vlastni-body&x ... 2E&ud=6088
Zdravím Pantanal
V realu je to mestske molo a mistni promenada. Je tam hodne melko a i s nasim mini ponorem jsme pri odlivu a vlnach tukali o dno. Proto tam asi zustalo volne misto. Jinde misto za vlnolamem nebylo. Ac se to nezda, tak pri bore se na jezere delaji velke vlny a docela mocne tam fici udolim reky Krka.
Zkusil jsem zajet do zavetri severozapadne od skluzu 1, ale je tam metrova trava a dost nechutne jsem se tam zamotal a pretahoval s vetrem. Nastesti je lodicka mala a podarilo se mi ji rucne vytlacit.
Dluzno rici, ze az zde jsem pochopil, ze i Chorvatsku je odliv a priliv.
Zkusil jsem zajet do zavetri severozapadne od skluzu 1, ale je tam metrova trava a dost nechutne jsem se tam zamotal a pretahoval s vetrem. Nastesti je lodicka mala a podarilo se mi ji rucne vytlacit.
Dluzno rici, ze az zde jsem pochopil, ze i Chorvatsku je odliv a priliv.
Ahoj, chci se zeptat, jestli máte někdo zkušenosti z poslední doby s vjezdem do vody v Omiši, zajímá mě cena, možnost úschovy vozíku apod.?
Ahoj, má niekto skúsenosť, tip na sklz do mora v okolí Vodic, konkrétne časť Srima? Na google street view je vidno sklz ale je tam oceľove lanko ako zátarasa a druhý má betónovú kocku v strede. Mapy sú z 2013/2014 tak neviem či to je ešte aktuálne. Prípadný žeriav min. 2T v okolí.
-
- návštěvník fóra
Čaute náhodou o nejakom "sklze" pri Trogire neviete ?
Dakujem
Dakujem
- Ozzie
- zkušený harcovník
- Reputace: 37
Ahoj Marek. Pri Trogire? čo toznamená? Chceš tam aj parkovať, alebo iba sa dať na vodu a potom auto svlekom zaparkovať pri apartmane. Sklz tam je v každej dedine. Napr pri ceste v prístave v Marine. Kde budete bývať?
-
- návštěvník fóra
Ozzie sevas-plavime sa na plachetnici dve rodiny a auto s prívesom má čaká na parkovisku v záhrade v trogire kúsok od vody. Od zajtra mame ísť na Mali Drvenik trajektom a vyrátal som že je vyhodnejsie nechať príves má tej záhrade ako ísť trajektom s autom aj s prívesom tak chcem ísť na Mali Drvenik iba člnom ja a žena trajektom s autom.
Tu mám auto a príves : https://goo.gl/maps/CZbE6LqiTqn
Tu mám auto a príves : https://goo.gl/maps/CZbE6LqiTqn
- Ozzie
- zkušený harcovník
- Reputace: 37
Kúsok od Vás je jachtklub. Vidím tam žeriav ale určite je aj rampa. Ja by som zaplatil ten žeriav a príves Ti ostane zezasolený.
Mnoho zážitkov a navšívte Drvenik Veli. Tá južná strana je pekná.
Mnoho zážitkov a navšívte Drvenik Veli. Tá južná strana je pekná.
-
- návštěvník fóra
Ozzie ďakujem pôjdem to popozerať to bude najlepšie a čo sa týka soleneho prívesu-mas pravdu isto ale mám ho šetriť keď seba nesetrim
?

- copy
- zkušený harcovník
- Reputace: 28
- Kontaktovat uživatele:
príves vyschne aj sa rozchodí, pozor iba na ložiská v nábojoch kolies - akú tam máš vazelínu?
- LadaM
- aktívní jachtař
- Reputace: 97
Ahoj,
máte někdo aktuální tip na jeřáb cca 3t s možností parkování v okolí? Plus mínus severní Dalmácie...
Díky, L.
máte někdo aktuální tip na jeřáb cca 3t s možností parkování v okolí? Plus mínus severní Dalmácie...
Díky, L.
- Libor
- bez hodnocení
- Reputace: 174
- Kontaktovat uživatele:
Uz jsem to tu nekde psal.
Jeste kdyz jsem s lodi jezdil do Chorvatska tak jsem spoustel posledni roky v Pakostane.
Na konci naspu je autojerab trvale zaparkovany.
43,9060610, 15,5043667
Mozna bych nasel i telefon na jerabnika.Velice ochotny ale nemluvny.
Vytahl me i v nedeli.
Pri trailersailingu jsem mel nejvetsi problem kam dat auto s vlekem.
V Pakostane je slusne velke parkoviste.Pamatuji casy kdy tam nic nebylo a stalo se zdarma.
Pak tam udelali zavoru a vratnici.Pro delsi stani se vyplati parkovaci karta.Jeste ji nekde v aute mam jestli ji chces.Je potreba doplnit kredit.
Obcas jsem stal i nekoho na zahrade pred domem.Bylo to levnejsi.
Lze i v kempu.Tam je to drazsi.
Jeste kdyz jsem s lodi jezdil do Chorvatska tak jsem spoustel posledni roky v Pakostane.
Na konci naspu je autojerab trvale zaparkovany.
43,9060610, 15,5043667
Mozna bych nasel i telefon na jerabnika.Velice ochotny ale nemluvny.
Vytahl me i v nedeli.
Pri trailersailingu jsem mel nejvetsi problem kam dat auto s vlekem.
V Pakostane je slusne velke parkoviste.Pamatuji casy kdy tam nic nebylo a stalo se zdarma.
Pak tam udelali zavoru a vratnici.Pro delsi stani se vyplati parkovaci karta.Jeste ji nekde v aute mam jestli ji chces.Je potreba doplnit kredit.
Obcas jsem stal i nekoho na zahrade pred domem.Bylo to levnejsi.
Lze i v kempu.Tam je to drazsi.
- RACEK
- zkušený harcovník
- Reputace: 99
Za poslední roky se to v Pakoštane zase trochu změnilo.
Na tom centrálním parkovišti je zákaz parkování přívěsů. S lodním přívěsem vás tam vůbec nepustí. Parkovat auto tam jde, ale denní sazba je vysoká a sezóní stání se dá koupit jen v květnu, ale to stejně nic neřeší, když tam nejde dát přívěs.
Kemp "Kozarica je zrušený, předělali to na městečko mobilhoumů, a parkování jen pro ubytované hosty. Kemp "Nordsee" parkování nabízí, ale cena je vysoká i pro němce.
V Pakoštane vznikla nová suchá marina https://www.drymarinapakostane.com/en/d ... a-dalmatia , kde se dá parkovat, ale chce to domluvit předem. Celé léto mají vrata otevřené, a stojí tam pár motoráků, plachetnice asi žádná.Web vypadá honosně, ale je to jen kus oplocené louky. Kousek vedle u benzínky je ještě jedna suchá marina a parkoviště pro karavany, ale tam nemám kontakt.
Ten bílý jeřáb stojí tam co stál vždycky a je na něm tel. číslo na jeřábníka. Jeřábník koupil ještě jeden větší autojeřáb, a tak občas jezdí i po okolí.
Ještě bych upozornil, že hloubka pod jeřábem je jenom 1,8 m.
Na tom centrálním parkovišti je zákaz parkování přívěsů. S lodním přívěsem vás tam vůbec nepustí. Parkovat auto tam jde, ale denní sazba je vysoká a sezóní stání se dá koupit jen v květnu, ale to stejně nic neřeší, když tam nejde dát přívěs.
Kemp "Kozarica je zrušený, předělali to na městečko mobilhoumů, a parkování jen pro ubytované hosty. Kemp "Nordsee" parkování nabízí, ale cena je vysoká i pro němce.
V Pakoštane vznikla nová suchá marina https://www.drymarinapakostane.com/en/d ... a-dalmatia , kde se dá parkovat, ale chce to domluvit předem. Celé léto mají vrata otevřené, a stojí tam pár motoráků, plachetnice asi žádná.Web vypadá honosně, ale je to jen kus oplocené louky. Kousek vedle u benzínky je ještě jedna suchá marina a parkoviště pro karavany, ale tam nemám kontakt.
Ten bílý jeřáb stojí tam co stál vždycky a je na něm tel. číslo na jeřábníka. Jeřábník koupil ještě jeden větší autojeřáb, a tak občas jezdí i po okolí.
Ještě bych upozornil, že hloubka pod jeřábem je jenom 1,8 m.
- LadaM
- aktívní jachtař
Díky za tipy. Lokalita je super, ale sháním něco, co se dá domluvit předem, nebo je alespoň velká pravděpodobnost, že to klapne hned. Počítám s tím, že to nebude ta nejlevnější varianta, ale chci se vyhnout objíždění jeřábů a zahrad na blind.
- Denis
- zkušený harcovník
- Reputace: 151
Ako je na tom sklz v Zablače neviete? Ten vedla kempu. Parkovať sa dalo volakedy vedla cesty na nábreží od kempu až ku kruhovému objazdu a vedla bol taký vyštrkovaný plac, kde sa dal nechať vlek, funguje to tam ešte?
- copy
- zkušený harcovník
- Kontaktovat uživatele:
Denis píše:Ako je na tom sklz v Zablače neviete? Ten vedla kempu. Parkovať sa dalo volakedy vedla cesty na nábreží od kempu až ku kruhovému objazdu a vedla bol taký vyštrkovaný plac, kde sa dal nechať vlek, funguje to tam ešte?
Sklz v Zablače vedľa kempu? A kde tam? Viem akurát o tom v prístave, ale pri kempe si nespomínam, že by niekedy bol.
- Denis
- zkušený harcovník
- Reputace: 151
Ten sklz v Zablače v prístave myslím, kemp Solaris /a marína Solaris/ je síce o kus ďalej, keď som tam bol pred rokmi, tak v tom lesíku hneď vedla toho sklzu stáli nejaké stany a bol tam sanitarny čvor, kde som naberal vodu, tak stále žijem v tom že to je kemp. Možno nie je. Plánoval som ísť s člnom, ale keď pozriem na kalendár, pôjdem asi s kajakom. Pozeral som na google street a to parkovisko tam ešte je.
- copy
- zkušený harcovník
- Kontaktovat uživatele:
Ja som myslel Zablače v Baške na ostrove Krk, ty si asi myslel Šibenik (kemp Solaris) - tak tam to veľmi nepoznám.
Aktuální stav:
v Zablače (u Šibeniku) je v přístavu volně přístupný skluz, vhodný i pro větší lodě. Rampa je ve vodě trochu vyhlodaná, ale použitelná.
U kruháče je druhý skluz, pro čluny s malým ponorem, ve výborném stavu, ale zamčený řetízkem.
Začátkem června nebyl problém s parkováním přímo v přístavu - bezplatně, na regulérních parkovacích místech.
Kemp u přístavu není v provozu (a možná ani nebude).
v Zablače (u Šibeniku) je v přístavu volně přístupný skluz, vhodný i pro větší lodě. Rampa je ve vodě trochu vyhlodaná, ale použitelná.
U kruháče je druhý skluz, pro čluny s malým ponorem, ve výborném stavu, ale zamčený řetízkem.
Začátkem června nebyl problém s parkováním přímo v přístavu - bezplatně, na regulérních parkovacích místech.
Kemp u přístavu není v provozu (a možná ani nebude).
- LadaM
- aktívní jachtař
Jeřáb v Zablaće vypadá ok, ale pouze pro členy klubu, takže nepoužitelný. Hned vedle je marina / kemp Solaris, tam mají 5 t jeřáb. Pod jeřábem 2,5 m vody. Kemp je luxusní s perfektně vybaveným obchodem ( velkosti naší Billy). Cena jeřábu tomu odpovídá, 7-8 m za 814 HRK. Ale hned u kempu je bezplatné parkoviště, takže když se to sečte, není to tak zlé. Vzali nás hned ráno, bez objednání, jeřábník sympaťák. Nechali nás pár hodin hned vedle jeřábu, než jsem postavil stěžen a nastrojil loď. Za auto během té doby jsme taky neplatili.
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro