Garmin Colorado 300

Po počasí další důležitá součást jachtingu. Vše kolem navigace....

Moderátoři: Pepa, windward, vilma

Uživatelský avatar
vfrman
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Příspěvky: 81
Registrován: úte led 08, 2008 1:00 am
Reputace: 0
Bydliště: Blanensko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod vfrman » stř črc 02, 2008 11:33 am

máš vlastně pravdu,spletl jsem se správný odkaz je zde:
http://www8.garmin.com/support/collecti ... 0-00622-31
Uživatelský avatar
prochat
nováček na fóru
nováček na fóru
Příspěvky: 11
Registrován: pon dub 23, 2007 2:00 am
Reputace: 0

Příspěvekod prochat » stř črc 02, 2008 1:01 pm

Narazil jsem na stranku, kde (ne)stastni majitele Colorada sepisuji chyby a problemy s jednotlivymi verzemi firmwaru. Stranka je zde. Jak tvurci uvadeji, jedna se o neoficialni stranku a nejsou nijak spojeni s Garminem, presto doufaji, ze je Garmin alespon u nekterych reportovanych chyb "vyslysi" a v budoucnu opravi. Uvidime..
Uživatelský avatar
pajins
nováček na fóru
nováček na fóru
Příspěvky: 1
Registrován: pon črc 07, 2008 2:00 am
Reputace: 0

Problém s Coloradem?

Příspěvekod pajins » pon črc 07, 2008 8:33 pm

Pánové zdravím Vás,
koukám, že tu docela živě debatujete o Coloradu 300.
Taky se mi jeden kousek dostal pod ruku, pořídil si ho kamarád a kontaktoval mě s problémem.

Při každém spuštění zahlásí, že aktuální pozice byla uložena waypoint.
Když dám jenom dále, tak tu stejnou "hlášku" musim odťuknout desetkrát i se stejným číslem bodu. Pak už to vypadá normálně.

Ještě když si zvolím nějaký jiný mod, než rekreační a následně zpátky, tak udělá to samé...zase desetkrát odťuknout vytvoření nového bodu.
Zajímalo by mě co je to za funkci, nebo jestli si s tím už kámarád natolik hrál, že na tom něco rozhasil.

Moc díky za nějakou odpověď a nápady.

Pavel
Uživatelský avatar
vfrman
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Příspěvky: 81
Registrován: úte led 08, 2008 1:00 am
Reputace: 0
Bydliště: Blanensko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod vfrman » úte črc 08, 2008 7:24 am

Libor píše:Dík za upozornění :good: , na cestě jsou další kousky, tak to tam rovnou nahraji.

Právě jsem to otestoval, mají to sice nadepsané

Colorado 400t software version 2.54 Beta

ale funguje to i v 300 :whist:

Nenahrávat! Sám jsem byl nucen k downgradu,v silniční navigaci se vypínala,už o tom psali víc na jiném fóru,pár přístrojů je již nefunkčních a zasláno k výměně,takže budeme muset opět nějakou dobu počkat,až se v Garminu odbrzdí :(
Uživatelský avatar
Libor
bez hodnocení
Příspěvky: 8583
Registrován: úte lis 08, 2005 1:40 pm
Reputace: 83
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » stř črc 09, 2008 10:34 am

Žádný problém nepozoruji :?
Uživatelský avatar
Renda
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Příspěvky: 827
Registrován: pon úno 11, 2008 1:00 am
Reputace: 0

GPX a KML a XML

Příspěvekod Renda » čtv črc 10, 2008 3:58 pm

Ve vláknu: Jachting mapa na google:
micin píše:http://www.gpsbabel.org umi zkonvertovat KML do GPX, coz uz umi nacist kazda GPS nebo MapSource.
mic
Prima. :)
To by se mohlo hodit pro Colorado, protože to zřejmě s GPX pracuje pro přenos dat mezi jím a PC (MapSource).
Uživatelský avatar
Libor
bez hodnocení
Příspěvky: 8583
Registrován: úte lis 08, 2005 1:40 pm
Reputace: 83
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » stř črc 23, 2008 6:19 pm

vfrman píše:Nenahrávat! Sám jsem byl nucen k downgradu,v silniční navigaci se vypínala,už o tom psali víc na jiném fóru,pár přístrojů je již nefunkčních a zasláno k výměně,takže budeme muset opět nějakou dobu počkat,až se v Garminu odbrzdí :(


Tak ti musím dát za pravdu. Kamarád co má ode mě taky jednu ji celkem dost przkoumal, i funkce co nepoužívám a podařilo se mu ji několikrát samovolně resetovat. Vše na nejnovějším firmvare 2.54
Dnes jsme to po telefonu zkusili s jednoduchou funkcí - smazání uložených trasových bodů (měl jich už hodně uložených). S 2.54 to padá.
Nahrál jsem zpět 2.51 a jede to jak má být. :good:
Takže zatím opravdu downgrade :hmm:
Věřím, že s dalším upgradem to bude lepší.
Uživatelský avatar
danda
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Příspěvky: 127
Registrován: sob led 05, 2008 1:00 am
Reputace: 0
Bydliště: Brno

Příspěvekod danda » stř črc 23, 2008 8:10 pm

Moje Colorado udrzi jen asi 10 trasovych bodu a dalsi ulozeny bod ten prvni umaze, je to normalni? navod jsem moc necet :)
Danda
Uživatelský avatar
Libor
bez hodnocení
Příspěvky: 8583
Registrován: úte lis 08, 2005 1:40 pm
Reputace: 83
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » stř črc 23, 2008 8:18 pm

Nevím to jistě, ale asi to souvisí s verzí firmwaru.. :?
Ten známý, než začal mazat, říkal, že měl něco přes 30 bodů.
Záleží jakou máš verzi 2.54 udrží určitě více, ale při umazávaní se přístroj resetuje.
2.51 zkusím vyzkoušet, tolik bodů jsem si ještě neuložil, protože v autě mám jinou navigaci.
Uživatelský avatar
danda
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Příspěvky: 127
Registrován: sob led 05, 2008 1:00 am
Reputace: 0
Bydliště: Brno

Příspěvekod danda » stř črc 23, 2008 8:33 pm

Nic jsem nenahraval, takže je tam ten původní a tech bodů je jen 8 a pri ulozeni dalsiho se to neresetuje, jak poznam verzi programu? Je to jen trochu nesikovný na mori a vlastne idoma, ja myslel jestli to nema nejaky nastaveni
Danda
Uživatelský avatar
Libor
bez hodnocení
Příspěvky: 8583
Registrován: úte lis 08, 2005 1:40 pm
Reputace: 83
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » stř črc 23, 2008 8:38 pm

Při zapínání držíš pořád tlačítko uprostřed kolečka a zároveň on(zapnutí) , celé asi 5-6 sec.
Pak se ti objeví servisní menu a první řádek je Beta Software 2.51 nebo jiné číslo.

Vedlejší efekt: máš tam i teploměr, 7 řádek. ;)
Uživatelský avatar
danda
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Příspěvky: 127
Registrován: sob led 05, 2008 1:00 am
Reputace: 0
Bydliště: Brno

Příspěvekod danda » stř črc 23, 2008 9:55 pm

Jo je to verze 2.51 a bodů je 8.Mate nekdo vic?
Dik
Danda
Uživatelský avatar
jirkaM
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Příspěvky: 555
Registrován: stř črc 25, 2007 2:00 am
Reputace: 0

Colorado

Příspěvekod jirkaM » úte črc 29, 2008 11:14 am

Tak jsem se svym Coloradem absolvoval prvni plavbu - no, pro me se to osvedcilo spise jako zalozni zdroj. Pouzivam GPS nejvice v noci, jako navigacni pomucku pro ne uplne moreplavectvi znale cleny posadky. Pro ty to moc prehledne nebylo. Takze zvitezila 276C - coz bylo jasne od zacatku, ale trosku jsem na to Colorado sazel, tim ze je mobilnejsi a tak. I kyz bylo Colorado na palube, chodili se vsichni spise koukat na navigacni stolek na 276C.
Takze muj nazor - za Colorado jsem rad, pouziju ho na kole, pro turistiku a jako zalozni na mori. Ale pokud bych kupoval jen na more, koupim znovu 276C, nebo vyssi radu.
Uživatelský avatar
Baharis
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Příspěvky: 8247
Registrován: pon kvě 01, 2006 12:19 pm
Reputace: 156
Bydliště: Lužice u Hod.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Baharis » úte črc 29, 2008 11:33 am

Kontrolní otázka: Proč máš 276tku na navigačním stolku? Nebo to jen pro tento případ, při testování Colorada?

Já mám k napájecímu kabelu s "fousama" přiletovanou cca 8m dvojlinku, ochráněno silikonem a dvěma vrstvami smršťovačky. Okýnkem svedené k 12V napájení u stolku. Pokud náhodou je 12V v kokpitu, je to jen lepší.
K napájení z vlastního zdroje (baterie) jsem se ještě nedokopal.
Uživatelský avatar
jirkaM
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Příspěvky: 555
Registrován: stř črc 25, 2007 2:00 am
Reputace: 0

Příspěvekod jirkaM » úte črc 29, 2008 11:37 am

to: Baharis

Je to prozaicke. Jednou mi v kokpitu jeden clen posadky ulomil antenu. Od te doby ji mam dole v bezpeci:) Mapy jsou take tam a ty vyuzivam vice.
Vsiml jsem si, ze 276 podporujes - jsem na tve strane, mam ji snad uz 4 roky a krome te ulomene anteny a jednoho nepekneho vypnuti - zrovna kdyz jsem nepotreboval tak prestala jit - porad slouzi vyborne.
Uživatelský avatar
Baharis
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Příspěvky: 8247
Registrován: pon kvě 01, 2006 12:19 pm
Reputace: 156
Bydliště: Lužice u Hod.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Baharis » úte črc 29, 2008 11:54 am

No, podporuji... Mám ji také tak nějak a osvědčila se. Neznám na moře nic té velikosti displeje a přitom ještě mobilní.

Mě se anténa neulomila, ale ještě v záruce normálně odešla. Dopluli jsme to na kus drátu a odteď s sebou vozím jeden kousek jako náhradu.

Colorado je asi dostačující a ještě více mobilní. Hlavně ať majitelům dobře slouží
Uživatelský avatar
mboban
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Příspěvky: 93
Registrován: stř črc 04, 2007 2:00 am
Reputace: 0

Příspěvekod mboban » čtv črc 31, 2008 2:13 pm

Já jsem letos měl Colorado v červnu na lodi v Chorvatsku. Je pravda, že nemohu porovnávat, protože to je moje první GPS, ale já jsem byl maximálně spokojen. V kabině jsem měl plotr, který byl ve výbavě a ten jsem vůbec nepoužil. Do kokpitu jsem si natáhl prodlužku 12V a Colorado šlapalo celý týden. Použil jsem i originál držák do auta, který jsem měl na panelu před kormidelním kolem.
Obrázek
Navíc mě dovedla autem z domova až do mariny a zpět. Pomohla mě při toulání po Splitu a taky jsem s její pomocí odlovil jednu kešku na Paklenich ostrovech. :D Pro mě je to super univerzální GPS. :good:
Uživatelský avatar
erar
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Příspěvky: 105
Registrován: stř říj 24, 2007 2:00 am
Reputace: 0

Příspěvekod erar » čtv črc 31, 2008 4:15 pm

Zatim odolávám s koupí Colorada 300, v chorvacku vystačím s mapou a pilotem :( ale hledat kešku to potom jo :?
Uživatelský avatar
jirkaM
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Příspěvky: 555
Registrován: stř črc 25, 2007 2:00 am
Reputace: 0

Příspěvekod jirkaM » úte srp 19, 2008 6:01 pm

Tak jsem do Colorada nahral novou verzi softvaru 2.60 - je ke stazeni na www.garmin.com, zatim zadna zmena, tak uvidime
Uživatelský avatar
Baharis
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Příspěvky: 8247
Registrován: pon kvě 01, 2006 12:19 pm
Reputace: 156
Bydliště: Lužice u Hod.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Baharis » úte srp 19, 2008 6:20 pm

Stahovat ze seznamu na stránkách Garminu lze samozřejmě také. Ale jednodušší a elegantnější způsob je spustit prg WebUpdater, jenž je součástí instalace MapSource.
Po spuštění, při GPS napojené na PC, si sám prohledá web a nabídne všechny dostupné aktualizace pro vaši GPS.
Uživatelský avatar
Ludek
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Příspěvky: 191
Registrován: stř dub 18, 2007 2:00 am
Reputace: 0

Příspěvekod Ludek » úte srp 19, 2008 7:35 pm

WebUpdater je dobrej. Muzes is naistalovat do GPS treba turectinu!
To se muze hodit.
Uživatelský avatar
Libor
bez hodnocení
Příspěvky: 8583
Registrován: úte lis 08, 2005 1:40 pm
Reputace: 83
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » úte srp 19, 2008 9:56 pm

mboban píše:Já jsem letos měl Colorado v červnu na lodi v Chorvatsku. Je pravda, že nemohu porovnávat, protože to je moje první GPS, ale já jsem byl maximálně spokojen. V kabině jsem měl plotr, který byl ve výbavě a ten jsem vůbec nepoužil. Do kokpitu jsem si natáhl prodlužku 12V a Colorado šlapalo celý týden. Použil jsem i originál držák do auta, který jsem měl na panelu před kormidelním kolem.
Obrázek
Navíc mě dovedla autem z domova až do mariny a zpět. Pomohla mě při toulání po Splitu a taky jsem s její pomocí odlovil jednu kešku na Paklenich ostrovech. :D Pro mě je to super univerzální GPS. :good:



To jsme dva :good:
Odnavigováno do HR a zpět + celou 17 denní plavbu. Ještě jsem ji využil při hledání adresy kde sídlí kancelář NP Kornati na Murteru a i v jiných městech. Kešky jdou zatím mimo mne, ale co se týče univerzálnosti, asi nemá zatím konkurenci.
Uživatelský avatar
Renda
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Příspěvky: 827
Registrován: pon úno 11, 2008 1:00 am
Reputace: 0

Nové mapy Topo Czech

Příspěvekod Renda » stř srp 20, 2008 10:52 am

Ahoj Libore! Tak už zpátky? To to nějak uteklo...
Garmin sliboval do Colorada v červenci nové Topo mapy CR ve větším rozlišení. V reklamě psali, že tam je "každý kámen".
Máš je?
Uživatelský avatar
Libor
bez hodnocení
Příspěvky: 8583
Registrován: úte lis 08, 2005 1:40 pm
Reputace: 83
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » stř srp 20, 2008 10:56 am

Ještě ne nemám. Vždyť jsem se sotva vrátil. Teď GPSka odpočívá :D
Uživatelský avatar
Renda
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Příspěvky: 827
Registrován: pon úno 11, 2008 1:00 am
Reputace: 0

trasy z plavby

Příspěvekod Renda » stř srp 20, 2008 11:03 am

Jak? Odpočívá?
Teď přeci stahuješ jednotlivé denní trasy a vypisuješ souřadnice do 1000 zátok, abys je sem mohl dát... ;)

Zpět na

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti