Dotaz na motor Orlík
Moderátoři: Pepa, david, vilma
-
- nováček na fóru
- Reputace: 0
Dotaz na motor Orlík
Potřebuji men?í motor na plachetnici a mám mo?nost koupit Orlík 3 hp.Nemáte s tímto motorem sku?enosti?Je to vlastně jen na dojetí.Mam Tymlera ,chytá na cuk a jede krásně ale jsou na něm vidět roky.Umím si mnoho opravit sám ale Orlík jsem vyděl jen na obrázku.Tak nevím.Ahoj.
- Denis
- zkušený harcovník
- Reputace: 152
Re: Dotaz na motor Orlík
Na www.plavidla.cz zháňajú Orlíka do vznikajúceho muzea. Skús s nimi spravi? nejaký bárter a vymeň to za niečo , na čo sa dajú zohna? súčiastky.
- ZdendaZ
- návštěvník fóra
- Reputace: 0
Pokud bys chtěl Tummlera prodat, tak se jako prvnímu ozvi mne
-
- moderátor
- Reputace: 232
[quote="Ivo Novák"]Potřebuji men?í motor na plachetnici a mám mo?nost koupit Orlík 3 hp.Nemáte s tímto motorem sku?enosti?Je to vlastně jen na dojetí.Mam Tymlera ,chytá na cuk a jede krásně ale jsou na něm vidět roky.Umím si mnoho opravit sám ale Orlík jsem vyděl jen na obrázku.Tak nevím.Ahoj.[/quote]
Byl jsem ??astným majitelem Orliku od 1964 do 1968, svaly od startovací ?ňůry mám je?tě dneska. Má konstrukční vadu - nemá odfrk z nohy dost vysoko nad hladinou, navíc malej a kdy? je víc zanořený, tak nedoká?e při startu vypláchnout směs. Tak?e na suchu chytá perfekt a na lodi ne. Dá se to odstranit pomocí kladiva a hřebíku ( lze i vrtačka, ale tu sem tenkrát neměl ) - udělat pár direk zezadu do plechového sběrače výfuku, do zadní úzké stěny. Ta není , narozdíl od boční, chlazená vodou. Dělá vět?í kravál, ale chytá. Taky se na něm rády uklepávaly dr?áky nádr?e.
Přeju hodně ?těstí s veteránem a kdybys chtěl, mám super 6 Johnsona s nálepkama 5.
Byl jsem ??astným majitelem Orliku od 1964 do 1968, svaly od startovací ?ňůry mám je?tě dneska. Má konstrukční vadu - nemá odfrk z nohy dost vysoko nad hladinou, navíc malej a kdy? je víc zanořený, tak nedoká?e při startu vypláchnout směs. Tak?e na suchu chytá perfekt a na lodi ne. Dá se to odstranit pomocí kladiva a hřebíku ( lze i vrtačka, ale tu sem tenkrát neměl ) - udělat pár direk zezadu do plechového sběrače výfuku, do zadní úzké stěny. Ta není , narozdíl od boční, chlazená vodou. Dělá vět?í kravál, ale chytá. Taky se na něm rády uklepávaly dr?áky nádr?e.
Přeju hodně ?těstí s veteránem a kdybys chtěl, mám super 6 Johnsona s nálepkama 5.
-
- moderátor
- Reputace: 232
Re: Orlík
[quote="Ivo Novák"]Díky za sku?enosti s Orlíkem to je asi lep?í ten Tummler,chytá a jezdí perfekt.Co by měl stát ten motor 6 (5).?Já to mám vlastně jen na dojetí tak do toho nechci moc dávat.Díky Ivo.[/quote]
Je z roku 1997, v bezvadném stavu. Jezdil jen na bajbotu a sladké vodě. Cenu bych viděl tak 19000Kč, kdy? by to bylo rychle, dalo by se smlouvat. Ahoj.D.
Je z roku 1997, v bezvadném stavu. Jezdil jen na bajbotu a sladké vodě. Cenu bych viděl tak 19000Kč, kdy? by to bylo rychle, dalo by se smlouvat. Ahoj.D.