Kočárek nad kokpit
Moderátoři: Pepa, smike, vilma
-
- s/y Pietro Filipi
- Reputace: 0
Kočárek nad kokpit
Prosím o informaci kde se dá koupit slída pro všití do kočárku v síle cca 0.5mm.
Díky, Jarda
Díky, Jarda
- alffa
- Site building team
- Reputace: 2
Ahoj Jardo,
Slída už se dávno nepoužívá.
Jedná se zřejmě o plastický materiál podobný plexisklu, dá se to ohýbat i za studena a vyrábí se to tuším od síly 2mm. Přesný název jsem už zapomněl.
Ale vím kde se to dá koupit. Je to na Kladně:
....................................
Nemusíš kupovat celé desky. Nařežou Ti to i na míru.
Info zde: http://www.axom.cz/
P.S.
Teď jsem si všiml že jsi se na to ptal před rokem. No nevadí, třeba se ta informace bude hodit i někomu jinému. alffa
Slída už se dávno nepoužívá.
Jedná se zřejmě o plastický materiál podobný plexisklu, dá se to ohýbat i za studena a vyrábí se to tuším od síly 2mm. Přesný název jsem už zapomněl.
Ale vím kde se to dá koupit. Je to na Kladně:
....................................
Nemusíš kupovat celé desky. Nařežou Ti to i na míru.
Info zde: http://www.axom.cz/
P.S.
Teď jsem si všiml že jsi se na to ptal před rokem. No nevadí, třeba se ta informace bude hodit i někomu jinému. alffa
- MartinB
- zkušený harcovník
- Reputace: 106
To ohybatelné se jmenuje se to polykarbonát.
Lze také koupit také na www.az-plastik.cz = Praha, Holešovice. Asi před týdnem jsem tam kupoval plexisklo a vyptával jsem se i na polykarbonát - jde to údajně ohýbat za studena ale je to prý snáze poškrabatelné než plexi - to mě překvapilo.
Mají i barevné, zrcadlo a spousta tlouštěk, uříznou na počkání taky jakýkoliv kus.
Lze také koupit také na www.az-plastik.cz = Praha, Holešovice. Asi před týdnem jsem tam kupoval plexisklo a vyptával jsem se i na polykarbonát - jde to údajně ohýbat za studena ale je to prý snáze poškrabatelné než plexi - to mě překvapilo.
Mají i barevné, zrcadlo a spousta tlouštěk, uříznou na počkání taky jakýkoliv kus.
Kočárek nad kokpit
ohebnou plastickou hmotu-folii která se používá do konstrukce plátěných střech v automobilovém průmyslu (kočárek u lodí) vyrábí bývalý Technoplast Chropyně dnes koncern Aliachem
Naposledy upravil(a) berty dne ned bře 04, 2007 5:41 pm, celkem upraveno 1 x.
ještě jeden prodejce plexi
http://www.zenit.cz/content/blogcategory/107/271/
http://www.zenit.cz/content/blogcategory/107/271/
- alffa
- Site building team
Re: Kočárek nad kokpit
berty píše:ohebnou plastickou hmotu-folii která se používá do konstrukce plátěných střech v automobilovém průmyslu (kočárek u lodí) vyrábí bývalý Technoplast Chropyně dnes koncern Aliachem
Je to od nich hezké že to vyrábí.
Pro nás je ale důležitější, kdo to prodává, nebo alespoň jak se to jmenuje (obchodní název).
To by jsi nevěděl ??
alffa
- Denis
- zkušený harcovník
- Reputace: 152
Toto je mail do Technoplastu: jondrackova@fatra.cz , požiadaj ich o kontakt na ich odberatelov, od koho by si mohol kúpiť maloodberatelské množstvo.
- Olda
- návštěvník fóra
- Reputace: 0
Já jsem slabý ohebný materiál na okno do skládacího kočárku viděl v prodejně sportu v Lomnici nad popelkou. Měli tam také stanovinu a pod. Nevím ani název materiálu ani prodejny ale Lomnice není tak velká.
Teď jsem prohrábl net a asi to bylo tohle: www.campingmarket.cz
Teď jsem prohrábl net a asi to bylo tohle: www.campingmarket.cz
- Charlie
- zkušený harcovník
- Reputace: 18
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem teď sháněl materiál pro okna kočárku nad vstup do kajuty, Campingmarket.cz nabízí transparentní fólii, šíře 130cm, cena za běžný metr 74Kč což je dobrá cena (Ještě jsem poptával v BootCentru Černošice, kde chtěli 800Kč za metr kvalitní slídy - zabívají se kočárky na motoráky), tak jsem si dva metry z Campingmarketu objednal.
Máte někdo zkušenost s všíváním oken do kočárku?? Já mám ty stávající již neprůhledné, a tak je chci vyměnit, ale nevím jak to udělat, aby mi tamtudy nešla voda pod kočárek (přeci jen když to prošiju, tak to asi bude mokvat). Máte někdo nějaký nápad, jak ty švy utěsnit??
Máte někdo zkušenost s všíváním oken do kočárku?? Já mám ty stávající již neprůhledné, a tak je chci vyměnit, ale nevím jak to udělat, aby mi tamtudy nešla voda pod kočárek (přeci jen když to prošiju, tak to asi bude mokvat). Máte někdo nějaký nápad, jak ty švy utěsnit??
Ahoj,všechny materiály na kočár maji v řempu v Č.B.Všívání nových oken do staré látky bych nedělal,jestli máš mustr,tak to udělej celý nový a máš klid.Jestli si to budeš šít sám tak to poskládej jako to bylo na originálu a pak ty švy přetři impregnací na stany,ale osobně bych mokvání neřešil. .já sem si kočár nechal ušít u čalounice ušití stálo 1500 ,když sme to napnuli na oblouky tak se na střeše trovhu natáhly švy,ale ani tam nekápne.Ahoj.
- alffa
- Site building team
Charlie píše:Tak jsem kočárek sundal a přivezl domů a co se zdálo jako zašpinění je po důkladné prohlídce plíseň, takové černé tečky po celém spodku. Dá se to něčím odstranit, nebo budu muset začít šetřit na nový kočárek??
Ahoj Charlie,
co by jsi šetřil na nový
Do konce sezony vydrží i ten plesnivej. Konstrukce určitě plesnivá není a to plátěné přes zimu ušiješ nové. Mustr máš, tak co ...............
ahoj, alffa
- Charlie
- zkušený harcovník
- Reputace: 18
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem na to zkusil koupit Savo Perex, mělo by se ho dávat asi 400ml na 40 litrů vody, mi ho dali v poměru 1:4 (15ml na 60ml vody - zkušební poměr, jestli tu látku neodbarvý),
neodbarvyl, tak jsem pak naředil roztok 1:4 a vesele jsme drhli kartáčem, plíseň se odstranila, materiál zůstal celý. Večer jsme to vyčistili, skončili jsme s tím asi v půl desáté, pak jsem ho nechal do druhého dne schnout a druhý den ve tři hodiny odpoledne jsem ho dal ještě do pračky, za studena bez žďímání a vypadá to nadějně,zůstali na něm jen skvrny od rzi. Tak uvidím až ho příští týden napnu na lodi, jestli bude pasovat a všechno to v pořádku přežil, pak dám vědět. Pak už jen vyměnit okénka a měl by ještě něco vydržet.
Jinak jsem poptával v campingmarket.cz materiál na perseniky, nabízejí tři druhy a cena je 219kč za běžný metr - šíře 170cm
neodbarvyl, tak jsem pak naředil roztok 1:4 a vesele jsme drhli kartáčem, plíseň se odstranila, materiál zůstal celý. Večer jsme to vyčistili, skončili jsme s tím asi v půl desáté, pak jsem ho nechal do druhého dne schnout a druhý den ve tři hodiny odpoledne jsem ho dal ještě do pračky, za studena bez žďímání a vypadá to nadějně,zůstali na něm jen skvrny od rzi. Tak uvidím až ho příští týden napnu na lodi, jestli bude pasovat a všechno to v pořádku přežil, pak dám vědět. Pak už jen vyměnit okénka a měl by ještě něco vydržet.
Jinak jsem poptával v campingmarket.cz materiál na perseniky, nabízejí tři druhy a cena je 219kč za běžný metr - šíře 170cm
Průhledný materiál do kočárku lze u mě sehnat za cca 310,- Kč/bm, šíře 137 cm. ovcicka@o-sails.cz
Pepao
Pepao
- dodo
- aktívní jachtař
- Reputace: 8
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj,
vyuziju tohodle vlakna protoze to s tim souvisi.
Planujeme si na lod pořídit rozličné zastínění:
- bimini
- zastínění oken
- velkou stínící plachtu nad kokpit
- apod.
...a tak jsem se chteli zeptat, jestli by jste nekdo nemeli tip na nejakou vhodnou latku ze ktere bychom to mohli vyrobit ?
hlavní požadavky:
- UV odolná aby se nám to po roce nerozpadlo
- dostatečně pevná aby to vydrželo i něco vetru
- cenově přijatelná
Zatim co jsem tak zbezne koukal, tak me zaujala
1) Batohovina co prodavaji v kutilovi, viz. http://kutil-florenc.cz/k/batohoviny
- vypada solidne, pevne,
- cena dobra - v sirce 150 cm stoji 170 kc/bm
pisou ze je to 100% polyester. Nevite nekdo jak je to u polyesteru s UV odlnosti?
2) slunecnikovina
http://www.textilie.cz/index.php?main_page=product_info&cPath=129_250_198&products_id=2921
- cena dobra 80 kc/m
- predpokladam ze slunecnihovina by mela byt UV odolna
- otazka je jak je to pevne ?
Poradite prosim nekdo?
Mate nekdo tip na nejakou jinou latku ?
Kde koupit pevnou UV odolnou niť ?
Jeste nevime jestli si to budeme sit sami a nebo si to nekde nechame usit. Nemate nekdo kontakt na nejakyho čalovníka nebo tak něco, co by to dokazal ušít za rozumný peníz ? ..idealne ve strednich cechach.
Predem diky za pripadne rady
Dodo
vyuziju tohodle vlakna protoze to s tim souvisi.
Planujeme si na lod pořídit rozličné zastínění:
- bimini
- zastínění oken
- velkou stínící plachtu nad kokpit
- apod.
...a tak jsem se chteli zeptat, jestli by jste nekdo nemeli tip na nejakou vhodnou latku ze ktere bychom to mohli vyrobit ?
hlavní požadavky:
- UV odolná aby se nám to po roce nerozpadlo
- dostatečně pevná aby to vydrželo i něco vetru
- cenově přijatelná
Zatim co jsem tak zbezne koukal, tak me zaujala
1) Batohovina co prodavaji v kutilovi, viz. http://kutil-florenc.cz/k/batohoviny
- vypada solidne, pevne,
- cena dobra - v sirce 150 cm stoji 170 kc/bm
pisou ze je to 100% polyester. Nevite nekdo jak je to u polyesteru s UV odlnosti?
2) slunecnikovina
http://www.textilie.cz/index.php?main_page=product_info&cPath=129_250_198&products_id=2921
- cena dobra 80 kc/m
- predpokladam ze slunecnihovina by mela byt UV odolna
- otazka je jak je to pevne ?
Poradite prosim nekdo?
Mate nekdo tip na nejakou jinou latku ?
Kde koupit pevnou UV odolnou niť ?
Jeste nevime jestli si to budeme sit sami a nebo si to nekde nechame usit. Nemate nekdo kontakt na nejakyho čalovníka nebo tak něco, co by to dokazal ušít za rozumný peníz ? ..idealne ve strednich cechach.
Predem diky za pripadne rady
Dodo
- Finn
- aktívní jachtař
- Reputace: 16
Tady: http://www.kinetic.cz/ jsem kupoval nylon 360g/m2 tmavě modrý a spokojenost. A taky mají normální ceny. Pošlou vzorky na požádání.