Teakový materiál na lodě

Všechno možné o stavbě lodí, materiálech, způsobech spojování materiálů, technologiích, konstrukcích lodí a vše co s tím souvisí

Moderátoři: Pepa, david, vilma

Monty
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 6

Re: Plány na pěknou plachetnici :)

Příspěvekod Monty » čtv bře 16, 2006 10:39 am

Pánové,nevíte někdo,kdo dělá v Čechách a lépe na Moravě s teacem a nebo kde se dá koupit teacový masiv...???
ficcus
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 39
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod ficcus » čtv bře 16, 2006 8:03 pm

Monty, teakové paluby a pod. dělá tu na jihu čech někdo v Hluboké nad Vltavou. Teak koupí? ve Finnforestu nebo třeba Blumenfeldu. Cena v Blumenfeldu ?ílených 105000,- Kč bez DPH za kubík Teaku z Burmy:-(
ZdendaZ
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 0

Příspěvekod ZdendaZ » čtv bře 16, 2006 8:14 pm

Dělá se je?tě umělej teak - podle fotek k nerozeznání od pravého. Ale přijde mi to taky dost předra?ený - 9900 za m2 co mám informace. Jo, co je do jachtingu je drahý jako prase i kdy? to má hodnotu třeba 10x men?í...
Denis
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 152

Příspěvekod Denis » čtv bře 16, 2006 8:23 pm

A čo tak Vy?kov, to je pre teba ďaleko? www.jafholz.cz
105000,- je dobrá cena, to je za rezivo? Čo je Blumenfeld?
Monty
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod Monty » čtv bře 16, 2006 8:26 pm

Kdy? si to porovnám s Chorvatama,kteří chtějí 2500-3500,-kuna za metr čtvereční paluby,tak je to zlaté.....Ale jinak je to paleta jako prase.Chtěl bych udělat celou palubu a i lukny.Musím to spočítat,ale bude to asi hodně.Nevím,zda by to mnělo pro tu moji popelnici smysl :-)
ZdendaZ
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod ZdendaZ » čtv bře 16, 2006 8:29 pm

Monty, dej sem nějakou fotky tý tvý plechárny :)
Monty
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod Monty » čtv bře 16, 2006 8:37 pm

Sem se dají dát i fotky...???Jak...???
ZdendaZ
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod ZdendaZ » čtv bře 16, 2006 8:39 pm

Aha, ono u? to nejde, nedávno to je?tě ?lo :(. Mů?e? ji maximálně hodit na net a dát sem odkaz :)
Denis
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod Denis » čtv bře 16, 2006 9:12 pm

Môj kamarat Pi?ta robil minulý rok teakovú palubu a to na starú preglejkovú loď. Podarilo sa mu kúpi? teakové parkety, teda ?páry nemá do oblúkov , ale rovno. Ta palube stojí vela prachov preto, lebo pri výrobe lí?t má? 100% odpad, lepidlo ho vy?lo tu?ím vy?e 30000,-. Oplatí sa to vtedy, keď tú loď chce? dlhodobo vlastni?. Problém je aj na be?ných stolárskych strojoch vyrobi? kvalitnú li?tu. Stolár hovoril, ?e na to sú ?pecialne frézy, vraj osem vretenné. A to chcem li?ty hrubé 16mm a teaková paluba sa robí tak 10 mm. A e?te k tým chorvatom, sú v tom asi nevinne, preto?e oni tie li?ty kupujú a 1m, ?írka cca 2-3 cm je tak za 200-300 Kč. Mohol by som to nájs? presne , ale nechce sa mi hraba? v papieroch.
S čím má? tu palubu spravenú teraz?
Monty
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod Monty » čtv bře 16, 2006 11:09 pm

Holá ocel....Mám ale obavy,aby nezačala pod tím teakem paluba rychle korodovat.Tady jsem dneska na?el teakovů palubovku,13mm za 37 euro metr a 16 mm za 52 euro metr.Taky jsem přemý?lel nad tím,udělat to do dovna a né do oblouků.V mém případě to snad i bude lep?í,bo nemám nadstavbu a paluba je celá rovná.Kokpit centrální.Ale jak říkám,mám obavy o ?elezo pod tím...Jaké lepidlo k tomu pou?il.A čím to vyspároval.Já jsem přemý?lel dát to na laminátovou přyskyřici,ale nevím,zda to není blbost.jenom zi??uji mo?nosti.dříve,jak na druhej rok na to stejně nebude čas.Teď je na řadě hodně důle?itěj?ích prací :-)
ficcus
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod ficcus » pát bře 17, 2006 7:17 am

[quote="Denis"]A čo tak Vy?kov, to je pre teba ďaleko? www.jafholz.cz
105000,- je dobrá cena, to je za rezivo? Čo je Blumenfeld?[/quote]

www.blumenfeld.cz - rakouský velkoobchod se skladem v ČB:-) Maj i marine překli?ky. Ten teak je řezivo v tlou??kách od 27mm. Asi nejlep?í by bylo vzít tl.30 mm a po proříznutí na polovic zhoblovat na tl.10mm.
ficcus
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod ficcus » pát bře 17, 2006 8:02 am

Libore, co? takhle "teakové" příspěvky přesunout do nového tématu "TEAK". Pro lep?ej?í pozděj?í orientaci:-)
Denis
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod Denis » pát bře 17, 2006 11:26 pm

To tak nejde spravi?, keď má? profil 30x250 tak ako to prere?e? na 15x300? Amatersky sa to robí tak, ?e dosku-fo?ňu ohobluje? na zrovnvačke z dvoch ?ir?ích strán a potom aj z jednej u??ej, teda na kant, no a potom odre?e? hr.10 mm , tak?e bude? ma? profil 27x10x? mm a tou neohoblovanou stranou to nalepi?. A potom znovu ohobluje? na kant a odre?e? pásik a to a? pokial to pôjde. Je pravda ?e som teak nehobloval, ale takto sme robili li?ty na pergolu. Ale asi to bude chcie? dobré stroje, lebo keď som teraz hobloval dub, tak kvalita bola mizerná aj keď pri smreku to bolo docela dobré. Ale daj 50000,- za kvalitnú amatersku hoblovačku.
Luky
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Luky » pát úno 19, 2010 7:57 pm

Dneska jsem jel kupovat do JafHolz Vyškov Teak na podlahu do svýho motoráčku. Potřebuju 3,5m2 materiálu, po zjištění že jedna fošna ze které mi to po nařezání vyjde 52mm/270mm/4000mm vyjde na cca 7500kč, no když jsem se probral z komatu nabídli mi alternativu místo Teaku tropickou dřevinu Merbau barva trošičku do červena (mám bílo červenou lodi tak mi to nevadí) ale za cenu 2800kč fošna 280mm/52mm/4300mm, má určení na stavbu lodí a skoro ty samé vlastnosti jako Tek. Nechám to od stolaře nařezat na latěčky 50mm/8mm a nafrézovat malé zámky na spojení, ten spoj pak hodlám vyplnit tím Sika tmelem. Stolař to už má v parádě ale řeším čím to přilepit k laminátové podlaze, jestli použít pur tmel od Wuertu nebo epoxi pliskyřici. Jo a prý se mají tyto exotické dřeviny které jsou použity ne paluby lodí natřít lodním olejem na podlahy a nemají se prý lakovat protože lak je prý zadusí a přestanou dýchat, no a když se použije lak tak je prý skoro jedno co je na podlaze za dřevo.
Pepa
moderátor
Reputace: 24

Příspěvekod Pepa » pát úno 19, 2010 8:33 pm

Luky, ty jso rozpolcená osobnost, že píšeš dva stejné příspěvky do dvou různých vláken?
Tento bude odstřižen :)
Pepa
Felix
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Felix » pát úno 19, 2010 8:37 pm

U toho napouštění olejem jde hlavně o to, že naolejované dřevo neklouže, zatímco nalakované - a nejlépe ještě vlhké - úspěšně napodobuje kluziště.

Ohledně lepení by Ti mohli poradit. pachatelé Panta Rhei, ti také měli nějaký dost velký problém, snad dokonce museli palubu předělávat, takže metodu odladili systémem pokus-omyl.
Luky
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Luky » pát úno 19, 2010 9:08 pm

To Pepa Promiň za příspěvek ve dvou vláknech identický. Jak si to pročítám tak mi ty vlákna někdy splynou a než si to uvědomím tak udělám přehmat, no a do tohoto vlákna jsem to vložil potom protože mi připadlo povolanější. :oops: Toť má chabá obhajoba zločiného činu :whist:

Zpět na